Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pedobear
Értesz a Jurtához egyáltalán?

hasonlít egy kicsit a mai cirkuszi sátrakra :S

Az egész ami most itt megy az egy szar cirkusz

Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295

Ha nem is a kisközösségek önellátását, de egy igazi demokráciát meg lehetne valósítani. Lealábbis egy ennél igazabb demokráciát. Az eszközök meg lennének hozzá. Csak a pártokráciának nem érdeke hogy kidolgozza ezt a rendszert, mert elvesztené a hatalmát.

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Majd a harmadik világégés után jurtában lakunk újra, oda nem kell ablaküveg. :-)

"Kadhafit azt követõen fogták el, hogy a NATO-erõk légicsapást mértek az egykori vezetõt szállító konvojra Szirt közelében."

Nos, én amit kibogarásztam abból, és a magyar nyelvû cikkek alapján a civil lakoság védelmére volt felhatalmazásuk. Nem arra, hogy beavatkozzanak az egyik fél javára, mert akkor a szavazásnál tartózkodó országok valószínüleg vétóztak volna.

Hegi90

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Hihetetlenek ezek a zsid- wait what?

" szeret téged, és pénzre van szüksége. Mindig pénzre van szüksége."
- George Carlin

vicces nem gondoltam volna hogy a keresztény egyház is befog állni a sorba (bár azért titokban sejtettem 😊)

Mára maximum azért lettek életképtelenek mert a kormány/vállalatok/idegenek megmérgezték kútjaikat, leölték a vadállatokat vagy másképp ellehetetlenítették õket.

Pontosan így gondolom én is. Hacsak nem kap valamelyik nép egy rezervátumot, akkor az kihal, mert kipusztítják azok, akik nem érik be annyi erõforrással, amennyi rendelkezésre áll és amennyit mások nélkülözni tudnak.

csak úgy halkan megjegyzem hogy a busmanok nagyon is jól megvoltak a vadonban míg a botswanai kormány el nem kezdte õket különbözõ táborokba helyezni hogy "ne zárják ki õket a civilizált fejlõdés lehetõségébõl". Nos ennek hatására tömegével pusztultak el... És mai napig is tart a földjük elzsákmányolása, kitelepítések és a kutak elzárása hogy ellehetetlenítsék õket.
Egyébként már nem tudom hol olvastam hogy 2 óra vadászással/gyûjtögetéssel megkeresik a napi élelemet és utána már csak táncolnak, történeteket mesélnek, viccelõdnek és szórakoznak egész nap. Bizony szörnyû élet ez...

Mára maximum azért lettek életképtelenek mert a kormány/vállalatok/idegenek megmérgezték kútjaikat, leölték a vadállatokat vagy másképp ellehetetlenítették õket. Nehogy életképtelenek legyenek már ha eddig 10000 éven át így éltek.

pedobear

Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295

Gyakorlatilag azt kérdezed, hogy hogyan biztosítanám azt, hogy mindenki csak annyi erõforrásra tartson igényt, ami elérhetõ vagy amit más nélkülözni tud. Erre meg nincs válasz. Ezt nem biztosíthatja senki, ez vagy biztosított vagy nem. A piramisban (legyen az kommunizmus vagy kapitalizmus vagy akármizmus) ezt a problémát úgy oldják fel, ahogy megtapasztalhattad/megtapasztalhatod. Erre alternatíva szerintem a holografikus társadalom, már ha jól sejtem hogy mirõl van szó. De ez megint a filozofikus vonal, nem?

Nem. A kiló ércnél te ragadsz le. Nem véletlenül jöttem a kommunizmus ideájával, mert a kiló érc mindennek csak folyománya.

A kérdés az 54336 szerinti, azaz hogy különbözõ körülmények között élõ közösségek számára hogyan biztosítod az önellátást. Az erõforrások korlátosak egyrészt azért, mert a hozzáférés korlátozott, másrészt pedig a mennyiségük miatt. Ha viszont az önellátás nem tud megvalósulni, akkor az egész elképzelés alapja, az önálló közösség szûnik meg.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Danny1987
Most ezt biztos kihátrálásnak veszed, de emlékeztetnélek, hogy mit írtam:

Te: a gyakorlati megvalósítása felvet pár problémát
Én: Tudom. És szerintem errõl kérdeztél engem, és én erre írtam azt, hogy a világ mûködését most nem részletezném, mert az nagy falat. Szerintem a felvetésedre reagálok. Persze lehet hogy elõreszaladtam pár lépést, de tudom hogy hova fogunk kilyukadni.

Még mindig ez a válaszom. Tudtam hogy majd olyan kérdéseknél fogunk kilyukadni, hogy "de akkor majd honnan lesz mondjuk ablaküveged". Mert ezek a gyakorlati problémáid, ugye? De nem fogok tudni neked részletes terved beadni, hogy pontosan hány kiló ércet kell honnan mikor hova és egyébként is. Ez a világ leírása lenne. Nem?

És én nem hiszem hogy ez a probléma lényege. Nem attól más a piramis és a holografikus társadalom, hogy az egyikben tudnak mondjuk vasércet bányászni, a másikban nem. Én személy szerint az alapproblémának a félelmet látom, de ezt már leírtam. Meg azt is, hogy nem állítom hogy amit én mondok az mindenki igazsága is egyben.

Bronx South
Ebben van valami, bár én az önellátás alatt inkább azt értem, hogy amiben jók vagyunk azt megtermeljük magunknak, pl. ha mezõgazdaságra van lehetõségünk akkor miért ne épüljenek erre gyárak, miért ne legyen egy bevételi forrása az államnak a mezõgazdaság, és megélhetés a termelõknek, de ehhez elötte fel kéne építeni ezt a féle rendszert és utána exportálni, addig nincs mit. Én a totális bezárkózást sose hírdettem, csak nem értem azt meg hogy egy agrár ország mezõgazdasága miért van a béka segge alatt pl. egy Hollandiához képest akiknek nem adott a terület, de van annyi erõfeszítés bennük hogy amiben jók abból akasztanak nem is keveset.
MO helyzete olyan, mintha Izland halakat importálna be az országba, ami egy halászatra épülõ ország tekintetében nevetséges, és elgondolkodtató dolog lenne.

És a biciklidhez honnan szerzel fémet, gumit, mûanyagot a közösségedben?

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Pedig érdemes volna bedõlni, mert ez is az EU.

Mellesleg el kéne szakadni az EU-s kilépéstõl, mert nem ezzel lehet függetlenedni tõle, hanem azzal, ha a magyar export nem az EU-tagállamokba, illetve nem az EGK-ba fog irányulni.

Én is így látom. A bénító tehertõl megszabadult reálgazdaság ~5 éven belül kitermelhetné a kiesést, mint ahogy a szlovák nyugdíjaknál ez meg is történt.

Mindenesetre 5 százalék már kevés lesz az üdvösséghez, minimum 10-15 százalékos -lehetõleg progresszív- vágás szükséges.

Mivel nem tudom hogy te mit hiszel arról, hogy a testednek mire van szüksége, így a filozófiánál többet nem is adhatok.

Pl. te autóval szeretnél járni? És kérdezed, hogy hogyan teremtheti meg az ember ennek feltételeit önellátással? Nem tudom. Én pl. biciklis fajta vagyok, nekem ezen jár az eszem.

Bronx South
Az akkoriakról az EU nem tehet, az már más kérdés, viszont most sokat gátol. Az ilyen ingyé kapott pályázati lóvéknak meg nem nagyon tudok bedõlni, de mondj egy érvet ami az EU mellett szól, amiben hasznos az országnak. Most akkor közelítsük meg innen a dolgokat.

Hadd használjam fel azt amit írtál az #54345-ben leírtak alátámasztására.

Azt írod, hogy sokan azért EU pártiak, mert ha nem EU, akkor jaj mi lesz velünk. Ez a gondolat nem táplálkozik máshonnan, mint az egyén halálfélelmébõl.

Egyébként meg én se hiszem azt, hogy ne lennénk meg magunkban. Teljesen más élet lenne, nem lenne import Sony plazma meg mittudomén, viszont lenne sok minden más, ami meg ma nincs.

Az a kérdés viszont sokat foglalkoztat, hogy vajon meddig bírnánk erõvel a kiközösítést, bojkottot, blokádot és végül az elkerülhetetlen háborút? Kérdésembõl is tisztán látszik, hogy én is félek. De ettöl függetlenül inkább választanám a küzdelmes életet.

A probléma egyelõre ott van, hogy bennem, mint rész-ben nincs meg az egész. Mert elfelejtettem. Mert vak vagyok. Mert ... csak. Viszont szerintem legalább a probléma lényegét látom. Aztán majd kiderül, hogy tévedek-e.

Hááát, a filozófikus megközelítés bár a szellem táplálására kiválóan alkalmas, a testére kevésbé.

Csak úgy halkan megjegyzem, hogy EU sehol sem volt, amikor az ország cukorgyártó kapacitásának nagyrésze külföldi kézbe került. Akkor miért az EU a szemét?

a gyakorlati megvalósítása felvet pár problémát

Tudom. És szerintem errõl kérdeztél engem, és én erre írtam azt, hogy a világ mûködését most nem részletezném, mert az nagy falat. Szerintem a felvetésedre reagálok. Persze lehet hogy elõreszaladtam pár lépést, de tudom hogy hova fogunk kilyukadni.

Ha rövid választ akarsz, akkor a probléma lényege szerintem az, hogy az embereknek folyamatos halálfélelmük van, és ez determinálja a hozzáállásukat minden problémához. Az önellátással se konkrétan a kivitelezés szintjén van baj, hanem hogy az ember azokat megoldásokat részesíti elõnyben, melyeket a halálfélelme diktál, és nem azokat, melyek mûködõképessé tesznek egy holografikus társadalmat.

Mert az alap szerintem az, hogy ha egy társadalom holografikus, azaz a részben benne van az egész, akkor a részt már nem a félelem vezérli. Tudom hogy ez filozofikus megközelítés, és nem ezt vártad. De szerintem ez a probléma gyökere.

Elnézést ha nem ilyen választ vártál. (De nem adhatok mást, mint lényegem. <#bohoc>)

Danny1987

Live for nothing or die for something.

Bronx South
Egyszerûsítem. Ha kilépünk az EU -ból, és bármibe belekezdünk ami kicsit is próbálna a javunkra szolgálni az káros az országra nézve, a jelenlegi rendszer a megfelelõ, ami meggátolja hogy elvesszen a Magyar ezen világban. Nos én ezzel nem értek egyet.

Csak azért kérdezem, mert ez a sokat mantrázott önellátás-dolog az elvi elképzelések szintjén jól hangzik, de a gyakorlati megvalósítása felvet pár problémát.

Ezt a mondatot nem értem: "Kaptam ellenérveket aminek a lényege az volt amiben most vagyunk, de ahogy látom nem mûködik, válság van..."
Nem maradt ki pár szó vagy fél mondat valahonnan?

Ki beszél itt világról? Nem arról volt szó, hogy a holografikus társadalmak alapja az önellátó kisközösségek?

Nem. Annyit kérdezek, hogy az általad optimálisnak tartott társadalmi berendezkedés kapcsán felmerült egyik probléma megoldását te hogy látod.

Azaz írjam le röviden, hogy hogyan mûködik a világ. Örülök hogy ilyen sokat nézel ki belõlem, de azért ez nekem nagy feladat. A legtöbb amit tehetek, hogy utalok dolgokra. Sajnos többet nem.

Bronx South
Én az eddigi vitáimat ezzel kapcsolatban mindig arra alapoztam hogy alapvetõen agrár ország vagyunk, ha újra fellendülne a mezõgazdaság, a bezárt gyárak újra megnyílnának vagy még újabbak nyílnának / nyíltak volna és nem lennénk az EU -ban, az én véleményem szerint akár kibúvót is jelenthetne Európa szennyese alól, vagy legalábbis nem merültünk volna ennyire bele.

Kaptam ellenérveket aminek a lényege az volt amiben most vagyunk, de ahogy látom nem mûködik, válság van... sõt a nagy koponyák elõrejelzése szerint ez az orbitális kapitalizmus egy 3 -ik vh -ba torkolhat, és ezt nem józsi bácsi mondja a sarokról. Akkor mégis hol a hiba ?

A célokat mi választjuk, így azt is mi határozzuk meg, hogy mi számít hatékonynak. Nem az emberek ilyenek vagy olyanok, hanem te meg én. Én vállalom a felelõsséget. Én bevallom magamnak, hogy még gyakran félek, és ez a félelem ösztönöz arra, hogy a piramishoz meneküljek kínomban.

De a célom az önellátás, ami a piramissal és a félelemmel való szakítást jelenti.

Rendben, akkor átfogalmazom, hogy a szavak ne jelentsenek problémát.

Nagyon szívesen meghallgatom, hogy szerinted a különbözõ körülmények közt élõ közösségek hogyan biztosítják az önellátást.

arty
mert mindig lesz piramis is, ami "hatékonyabb" és eltörli a föld színérõl a kicsit 😊

az, hogy mamár szinte csak rezervátum jellegû helyeken élnek ilyen törzsek, jól mutatja mit tesz a "modern" világ... képzeld el, hogy felbomlik magyarország és falvak törzsi szinten lesznek önállóak - elõbb utóbb valahol szervezõdne egy nagyobb (vagy valamelyik szomszéd állam oldaná meg) közösség ami elnyomná, rosszabb esetben kiirtaná, szétrabolná a másikat. az ember ilyen.

Forza.

Önellátásról volt szó. Miért kellene nekem bármit is biztosítani? A lényeg pont az, hogy mindenki biztosítja magának ami a létéhez szükséges.

immovable
Érdekes.
Nagyon szívesen meghallgatom, hogy a különbözõ körülmények közt élõ közösségek számára hogyan biztosítod az önellátást.

De miért halott? Mi a rezervátum? Ott miért maradhat meg az, ami egyébként nem maradna meg?

Ez a holografikus társadalom úgy tûnik, ugyanabból a hibából indul ki, amibõl a kommunizmus is, azaz hogy egyenlõség teremthetõ az emberek közt

Te pedig abból a hibából indulsz ki, hogy az egyenlõséget teremteni kell.

Danny1987

Live for nothing or die for something.

arty
pont akartam irni a japánokat 😊))

Forza.

arty
hogy minden maitól eltérõ berendezkedés halott ügy? ;-)

Forza.

esetleg a busmanok és más törzsi formák jó példák rá, de szvsz életképtelenek, ha nem "rezervátumban" élnek

Itt a lényeg!

immovable
Inkább az amcsik szálltak volna meg. Szegény japánokat is, hogy kiszipojozták a 2. vh után mi? Zsidó összeesküvést meg inkább hagyjuk. 😊
immovable
Bronx South
Mi a probléma az oroszokkal ? Hogy pont nem az amcsik szálltak meg minket 40 évig ? Ebbõl következtettél ? De az amcsik meg megszálltak mást, és most hagy ne menjek bele durvább dolgokba mert abból vita kerekedik. Mindenesetre az oroszok legalább nincsenek nyakig a cionisták seggében.

immovable
Ki hiszi el? Aki pl nem konteós? Ennél egyszerûbb magyarázat is lehet. Amerikában legális a lobbi. Kiadók és a rajtuk parazitaként élõ szerzõi jogvédõk ebben pénzt látnak, hát megkennek egy-két szenátort - lobbiznak - és máris kész a szabályozás. Occam borotvája.
immovable
Az erõsebb kutya ...szik. Most õk a birodalom, õk mondják meg mi /volt/van/lesz. Majd idõvel lesz másik. Ez még mindig jobbnak tûnik, mint egy arab, orosz vagy kínai birodalom. (szerintem)