Hír topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
hasonlít egy kicsit a mai cirkuszi sátrakra :S
Az egész ami most itt megy az egy szar cirkusz
Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
"
- George Carlin
vicces nem gondoltam volna hogy a keresztény egyház is befog állni a sorba (bár azért titokban sejtettem 😊)
Pontosan így gondolom én is. Hacsak nem kap valamelyik nép egy rezervátumot, akkor az kihal, mert kipusztítják azok, akik nem érik be annyi erõforrással, amennyi rendelkezésre áll és amennyit mások nélkülözni tudnak.
Egyébként már nem tudom hol olvastam hogy 2 óra vadászással/gyûjtögetéssel megkeresik a napi élelemet és utána már csak táncolnak, történeteket mesélnek, viccelõdnek és szórakoznak egész nap. Bizony szörnyû élet ez...
Mára maximum azért lettek életképtelenek mert a kormány/vállalatok/idegenek megmérgezték kútjaikat, leölték a vadállatokat vagy másképp ellehetetlenítették õket. Nehogy életképtelenek legyenek már ha eddig 10000 éven át így éltek.
Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295
A kérdés az 54336 szerinti, azaz hogy különbözõ körülmények között élõ közösségek számára hogyan biztosítod az önellátást. Az erõforrások korlátosak egyrészt azért, mert a hozzáférés korlátozott, másrészt pedig a mennyiségük miatt. Ha viszont az önellátás nem tud megvalósulni, akkor az egész elképzelés alapja, az önálló közösség szûnik meg.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Live for nothing or die for something.
Te: a gyakorlati megvalósítása felvet pár problémát
Én: Tudom. És szerintem errõl kérdeztél engem, és én erre írtam azt, hogy a világ mûködését most nem részletezném, mert az nagy falat. Szerintem a felvetésedre reagálok. Persze lehet hogy elõreszaladtam pár lépést, de tudom hogy hova fogunk kilyukadni.
Még mindig ez a válaszom. Tudtam hogy majd olyan kérdéseknél fogunk kilyukadni, hogy "de akkor majd honnan lesz mondjuk ablaküveged". Mert ezek a gyakorlati problémáid, ugye? De nem fogok tudni neked részletes terved beadni, hogy pontosan hány kiló ércet kell honnan mikor hova és egyébként is. Ez a világ leírása lenne. Nem?
És én nem hiszem hogy ez a probléma lényege. Nem attól más a piramis és a holografikus társadalom, hogy az egyikben tudnak mondjuk vasércet bányászni, a másikban nem. Én személy szerint az alapproblémának a félelmet látom, de ezt már leírtam. Meg azt is, hogy nem állítom hogy amit én mondok az mindenki igazsága is egyben.
MO helyzete olyan, mintha Izland halakat importálna be az országba, ami egy halászatra épülõ ország tekintetében nevetséges, és elgondolkodtató dolog lenne.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Mellesleg el kéne szakadni az EU-s kilépéstõl, mert nem ezzel lehet függetlenedni tõle, hanem azzal, ha a magyar export nem az EU-tagállamokba, illetve nem az EGK-ba fog irányulni.
Mindenesetre 5 százalék már kevés lesz az üdvösséghez, minimum 10-15 százalékos -lehetõleg progresszív- vágás szükséges.
Pl. te autóval szeretnél járni? És kérdezed, hogy hogyan teremtheti meg az ember ennek feltételeit önellátással? Nem tudom. Én pl. biciklis fajta vagyok, nekem ezen jár az eszem.
Azt írod, hogy sokan azért EU pártiak, mert ha nem EU, akkor jaj mi lesz velünk. Ez a gondolat nem táplálkozik máshonnan, mint az egyén halálfélelmébõl.
Egyébként meg én se hiszem azt, hogy ne lennénk meg magunkban. Teljesen más élet lenne, nem lenne import Sony plazma meg mittudomén, viszont lenne sok minden más, ami meg ma nincs.
Az a kérdés viszont sokat foglalkoztat, hogy vajon meddig bírnánk erõvel a kiközösítést, bojkottot, blokádot és végül az elkerülhetetlen háborút? Kérdésembõl is tisztán látszik, hogy én is félek. De ettöl függetlenül inkább választanám a küzdelmes életet.
A probléma egyelõre ott van, hogy bennem, mint rész-ben nincs meg az egész. Mert elfelejtettem. Mert vak vagyok. Mert ... csak. Viszont szerintem legalább a probléma lényegét látom. Aztán majd kiderül, hogy tévedek-e.
Tudom. És szerintem errõl kérdeztél engem, és én erre írtam azt, hogy a világ mûködését most nem részletezném, mert az nagy falat. Szerintem a felvetésedre reagálok. Persze lehet hogy elõreszaladtam pár lépést, de tudom hogy hova fogunk kilyukadni.
Ha rövid választ akarsz, akkor a probléma lényege szerintem az, hogy az embereknek folyamatos halálfélelmük van, és ez determinálja a hozzáállásukat minden problémához. Az önellátással se konkrétan a kivitelezés szintjén van baj, hanem hogy az ember azokat megoldásokat részesíti elõnyben, melyeket a halálfélelme diktál, és nem azokat, melyek mûködõképessé tesznek egy holografikus társadalmat.
Mert az alap szerintem az, hogy ha egy társadalom holografikus, azaz a részben benne van az egész, akkor a részt már nem a félelem vezérli. Tudom hogy ez filozofikus megközelítés, és nem ezt vártad. De szerintem ez a probléma gyökere.
Elnézést ha nem ilyen választ vártál. (De nem adhatok mást, mint lényegem. <#bohoc>#bohoc>)
Nem maradt ki pár szó vagy fél mondat valahonnan?
Nem. Annyit kérdezek, hogy az általad optimálisnak tartott társadalmi berendezkedés kapcsán felmerült egyik probléma megoldását te hogy látod.
Kaptam ellenérveket aminek a lényege az volt amiben most vagyunk, de ahogy látom nem mûködik, válság van... sõt a nagy koponyák elõrejelzése szerint ez az orbitális kapitalizmus egy 3 -ik vh -ba torkolhat, és ezt nem józsi bácsi mondja a sarokról. Akkor mégis hol a hiba ?
De a célom az önellátás, ami a piramissal és a félelemmel való szakítást jelenti.
Nagyon szívesen meghallgatom, hogy szerinted a különbözõ körülmények közt élõ közösségek hogyan biztosítják az önellátást.
az, hogy mamár szinte csak rezervátum jellegû helyeken élnek ilyen törzsek, jól mutatja mit tesz a "modern" világ... képzeld el, hogy felbomlik magyarország és falvak törzsi szinten lesznek önállóak - elõbb utóbb valahol szervezõdne egy nagyobb (vagy valamelyik szomszéd állam oldaná meg) közösség ami elnyomná, rosszabb esetben kiirtaná, szétrabolná a másikat. az ember ilyen.
Forza.
Te pedig abból a hibából indulsz ki, hogy az egyenlõséget teremteni kell.
Itt a lényeg!