19546
World Racing 2 - 2005
World Racing 2 Champion Edition - 2022
World Racing 2 Champion Edition - 2022
-
#2506 Ember próbálj megmaradni a normális stílus határain belül!!! Egyelőre senki sem írt ilyen stílusban neked, és nem véletlenül kérdeztem, amit kérdeztem!!!
Ha olyan 8-10 év körüli vagy, akkor szívesen szádba rágom mégjobban a dolgot, ha azonban már kifejlett példány vagy (legalábbis korod szerint...), akkor elég szomorú, hogy olyan kérdéseket teszel fel, ami egy 8-10 éves gyermek értelmi szintjét képviseli...annak fényében, hogy a témáról igen hosszas részletezést tettem, pont azért, hogy ne kelljen mindent kérdezgetni!
Ne mocskolódj, és ne sértődékenykedj, hanem vedd a FÁRADTSÁGOT ÉS OLVASS, ÚGY, HOGY KÖZBEN ÉRTELMEZED IS A SZÖVEGET!!!
Leírtam elég egyértelműen, hogy a WR2-ben egy autóhoz 6 motorhang tartozik, és amennyiben nem veszi a fáradtságot valaki, hogy saját 6db motorhangot készítsen hozzá, akkor a CAREDIT-ben kell hozzárendelni 2 helyen a motorhangot a gyári hangok közül...még a gyári motorhanglistát is belinkeltem .xls formátumban, hogy könnyebb legyen választani...
Valamint azt is leírtam, hogy milyen struktúrája kell, hogy legyen a 6 db motorhangnak:
"
m_ms_165_2000.wav
m_ms_165_4000.wav
m_ms_165_6000.wav (ms, mint "motorsound" - 165 pedig az a szám, amire a .car fájlban hivatkozunk)
m_ap_165_2000.wav
m_ap_165_4000.wav
m_ap_165_6000.wav (ap, mint "auspuff" - 165-ről már volt szó - a 2-4-6000 pedig sztem a fordulatszám, amihez a hang tartozik)"
Ezután jösz, és közlöd, hogy az egyik WR1 addonnak az egy szem motorhangját átnevezted 206.wav-ra, és nem szólal meg! Hát már bocs...és te vagy megsértődve, te mocskolódsz?!
Mit kéne még csinálnom, hogy érthető legyen??? 1 mondatban nem tudom összefoglalni, mindenképpen olvasni, és értelmezni kell...de én vagyok a hülye, hisz már megannyiszor szembesültem az életben azzal a ténnyel, hogy nem érdemes az embereknek segíteni, mert a végén még te leszel a köcsög, ha nem segítesz eleget... -
#2505 " az próbálja meg az ITWINS verzió .mds-ével"
hehh...pár szót lehagytál az idézet végéről :P -
#2504 akinek nem sikerül sehogy sem elindítani a DOM féle warez verziót,!!!az probáljam meg az IWINST :))) összetett mondat -
#2503 hát nem látaod? :D
a kérdésben ITWINS-ről van szó, a válaszban pedi DOM-ról :) -
#2502 mi?:D -
#2501 Hogyan lehet elindítani az ITWINS SFClone verziót ?
- akinek nem sikerül sehogy sem elindítani a DOM féle warez verziót, az próbálja meg az ITWINS verzió .mds-ével (letöltés) (át kell nevezni!!!)
itt valami baj van -
#2500 MIELŐTT KÉRDEZNÉL - KATTINTS IDE ÉS OLVASD VÉGIG FIGYELMESEN A F.A.Q.-T!!!
nem ugatni kéne + besértődni hanem olvasni!!!!!!! -
#2499 no comment! -
#2498 bye!
<i isten> ^.^ -
eagle161 #2497 Najó én ezt a fórumot itt hagyom, legyetek jók!
Azért mert egy számomra új programhoz nem értek azért még nem kell kigúnyolni!!
Na szewasztok aztán másokat leszólni forever!!!!
Mert ti csak ezt tudjátok mert ti vagytok az istenek!!!
Remélem egyikőtök nemcsak a world racingbe fogja megtörni a kocsiját!!!
Köcsög puttó senkiháza tajparasztok!!!
Űzzetek el innen mindenkit és maradjatok meg mind a 3an!!!
Csicska parasztok -
#2496 tévedés!
161-ben született! -
#2495 161 éves, nem látod?:DD -
#2494 Mennyi idős vagy? -
eagle161 #2493 Hy! Azt szeretném megkérdezni hogyha az 1 kocsiját a 2-höz hozzáadom és van a kocsihoz hang akkor azt hogyan kell hozzáadni, mert én beraktam 206.wav néven a motoren2 könyvtárba a hangot és az editcar programba pedig oda ahova a hangot kell írni oda 206-ot írtam és nem megy a kocsi motorhangja? Hogyan kellene ezt helyesen csinálni?
Továbbá: az index nem megy és nem koszolódik az autó, mondjuk sztem ez azzal jár hogy ez az 1-nek a kocsija!!!!
Előre is köszi! -
#2492 Krom kiadta legújabb verziójú CarEdit progiját (1.1) - pár WR2 hiba javítva -
#2491 Hát magát a játékot azt valóban föl kell rakni hozzá, valamint kell Krom editáló progija is...dehát az életben nem ez az egyetlen dolog, ami nem repül csak úgy sültgalambként az ember szájába...mindazonáltal nem gondolnám bonyolultnak az addononként fél perces mutatványt... -
eagle161 #2490 meg fölrakni 2 programot és még azokkal összevissza baszakodni -
#2489 hát a magyarhoz képest kifejezetten rondák:) -
#2488 Úgy tűnik ihletet adtam másoknak... :)
TMT készülő matricái:
-
#2487 -
#2486 Ja, 2 mappát átnevezni, 3 dolgot átírni a .car-ban, majd a .car-t bemásolni...tényleg nagyon bonyolultnak tűnik... -
#2485 borító -
eagle161 #2484 Mondjuk nekem elég bonyolult ez a módszer amivel az 1 kocsijait be lehet tenni! -
#2483 Shailen frissítette Trans Am-jét: KATT
(állítólag ez már nem jelenik meg furán duplán a bemutatóteremben) -
eagle161 #2482 jah bocsika:) -
#2481 :DD -
#2480 :DD
ezeket a szmájlikat még nem láttam :) -
#2479 Na bazz...nem is kellett volna ötöt visszaolvasni, hisz ugyanezt a kérdést feltette pont az én baszotthosszú hozzászólásom előtt, tehát közvetlenül a válasz a következő hozzászólásban érkezett...aztán most ismét felteszi...na már csak az hiányzik, hogy jöjjön baggu is, és feltegye ugyanezt - vagy valami hasonló kérdést...:(
Érdemes így írni egyáltalán valami értelmeset bazz?! Ennél részletesebben, szájbarágósabban már nem tudom elmagyarázni az egész bulit...ráadásul úgy vélem, ha valaki nem törődik a sofőr és a logó témával, akkor kb. addononként 1 perc a munka amit el kell végezni...(2 db "textures" mappa átnevezése, .car addonfőkönyvtárba rakása, motorhanghozzárendelés a CarEdit-tel...még sokat is mondtam, fél perc sincs az egész...)
Nem véletlenül jöttek létre a "write only man" (wom) és a "click only man" (com) kifejezések itt az SG-n...meg ezek a szmájlik:
-
#2478 az egynek a kocsijait eddig is be lehetett rakni, ha visszaolvastál volna ÖT hozzászólást, ezt is tudnád.
ha visszaolvasol még esetleg párat, láthatod, hogy már kijött egy addon autó és készül még egy... -
eagle161 #2477 Én már naon várom hogy legyenek hozzá addonok, meg hogy az 1nek a kocsijait be lehessen rakni!!! Ez mikorra várható? -
DIJJO #2476
LOOOOOOOOOL hát ez adta köszi rosco -
Ez a szép az egészben :DDDDD -
#2474 van egy selytésem, hogy gamest@r hír :) -
#2473 LOÁL!
2005/11/23 8:20 - Deathunter
World Racing 2 demók
Immáron kipróbálható a World Racing 2 is, melyet a Synetic fejleszt és a TDK dob piacra hamarosan. Eredetileg úgy volt, hogy már év elején elkészül a progi, de amint látjuk ebből maximum 2006 év eleje lehet. Összesen kettő demó is napvilágot látott, ezek közül ha a Skodát szeretnétek kipróbálni, töltsétek le tőlünk a csomagot, ha a Volkswagen szimpatikusabb, nos akkor sajnos csak egy külföldi linket tudok ajánlani. Hajrá! -
#2472 Á, most látom, hogy már este van...akkor inkább gyorsan túlesek rajta most...
A WR1 eredeti autóinak WR2-be rakásához először ki kell csomagolni az eredeti WR1 autó .syn fájljait (Krom Multi-Extractor progijával), mert ezeket a WR2 már nem tudja kezelni, majd ezután kell csinálni egy külön .car fájlt - Krom EditCar progijával - az autónak (mert a WR1 és a WR2 esetén is az eredeti autók adatai a WR.ds ill. WR2.ds fájlban vannak - ezekből kiexportálhatóak az adatok valamelyik korábbi Krom féle WR_EditCar progival esetleg)
Térjünk át a könyvtár és fájl struktúrára:
-A WR1 addon autó mappáját a következőképpen kell átalakítani a WR2-höz:
A "textures" mappákat át kell írni "textures_PC"-re, kivéve a "CPIT" mappában lévőt - ezt meg kell hagyni "textures"-nek.
-Ezenkívül a WR1-ben külön mappában lévő .car fájlt be kell rakni az addon autó főkönyvtárába (ahol ugye az autómodell .mtl, .mox fájljai - valamint a "CPIT", "DRIVER" és a már átnevezett "TEXTURES_PC" mappák vannak).
-Aki akar logót is készíthet egy-egy addonnak (ami ugye a bemutatóteremben a bal felső sarokban fog megjelenni), ez alfacsatornás .tga fájl lehet, max. 280x280képpont, 32bit. (ezt a logo.tga fájlt is az addon főmappába kell rakni, mint a .car-t)
-Értedemes még kitörölni, ill. átvariálni a "DRIVER" mappát, mert míg a WR1-ben tízféle sofőr modell közül választhattunk a WR2-ben a sofőrmodell nem választható (csak a profilkép...) és ha módosítás nélkül rakjuk be, akkor automatikusan az első sofőrt fogja választani...(női modell, belsőnézetnél vöröskörmű női kézzel...) - illetve elég sok fölösleges helyet foglal a többi 9 sofőrmodell...tehát példaként én a 10-es (férfi)sofőrmodellt választottam.
Először a "CPIT" mappa tartalmát variáltam, vettem az
ARMS10_sklb.MOX
ARMS10_sklb.MTL
fájlokat és átneveztem:
ARMS01_sklb.MOX
ARMS01_sklb.MTL -re
(sklb = az én brabusom főkönyvtárának neve, értelemszerűen addononként más, és más nevek vannak...)
Majd az összes ARMs fájlt töröltem...(CPIT_sklb.MOX és CPIT_sklb.MTL fájlokat MEGHAGYTAM - ezeket nem szabad törölni!!!)
Ezután jött a "driver" mappa, melyben a következőket neveztem át (többit töröltem):
Sklb_DR10_1.MOX -> Sklb_DR01_1.MOX
sklb_DR10_1.MTL -> sklb_DR01_1.MTL
Sklb_DR10_2.MOX -> Sklb_DR01_2.MOX
Sklb_DR10_3.MOX -> Sklb_DR01_3.MOX
sklb_HD10.MOX -> sklb_HD01.MOX
sklb_HD10.MTL -> sklb_HD01.MTL
(sklb = még mindig az én példa Brabusom mappájának a neve...)
a "DRIVER" könyvtárban lévő "TEXTURES_PC" mappában csak ez maradt:
dr10.PTX
hd10.PTX
lenkrad.PTX
(tehát ezeket nem kell átnevezni)
Na akkor jöjjön a motorhang téma:
Ahogy már írtam autónként hatféle motorhang van (három kipuffogóféle, három motorféle), s ezek a játék "Motoren2" mappájában vannak.
(motorhangnak .wav formátumú hangfájlokat lehet alkalmazni, mono legyen, sztereo-val nem kompatibilis ahogy néztem)
Példaként Shailen hozzáadott motorhangfájljai:
m_ms_165_2000.wav
m_ms_165_4000.wav
m_ms_165_6000.wav (ms, mint "motorsound" - 165 pedig az a szám, amire a .car fájlban hivatkozunk)
m_ap_165_2000.wav
m_ap_165_4000.wav
m_ap_165_6000.wav (ap, mint "auspuff" - 165-ről már volt szó - a 2-4-6000 pedig sztem a fordulatszám, amihez a hang tartozik)
Nos vegyük a már fent említett Krom féle WR_EditCar progi legújabb verzióját, majd nyissuk meg vele a .car fájlt.
-A "Showcase" fülnél bal alsó sarokban - "Motor Sound File" - töröljük ki ami ott van és csak egy "-" jelet írjunk be oda, mellette a "Sample Rate" -ezt tetszésünk szerint variálhatjuk (a példaként felhozott Shailen féle Trans Am-nek 950-re van állítva - magasabb érték-mélyebb öblösebb, kisebb érték-cincogósabb hangot fog eredményezni - pl 200-ra állítva a Trans Am-nek egy F1 motorhoz hasonló hangja lesz :D)
-"Expert" fül utolsó előtti és azelőtti sora: "AuspuffID" és "MotorIDSound" - na ide kell beírni (ha esetleg nem lennének ilyen sorok - akkor mentsük el a .car fájlunkat WR2 formába - majd nyissuk meg újra, s immáron tuti lesznek ilyen sorok), mely hangokat rendeljük az autóhoz (jelen esetben ugye 165 mindkettő mert Shailen új hangot adott járművéhez - de tetszés szerint választhatunk a gyári autók hangjai közül is - ap hang 1-29-ig, ms hang 1-25 -ig áll rendelkezésre, ezek listája, hogy melyik gyári autóhoz melyik ap és ms hang van hozzárendelve: KATT).
-Az utolsó "HerstellerName" sorba beírhatjuk a "Hersteller" (gyártó) helyére a valódi gyártónevet (jelen esetben - Pontiac), különben a játékban a bemutatóteremben a technikai adatoknál a gyártónál csak "Hersteller" szöveg fog megjelenni)
Ezután mentsük el a .car fájlt WR2 formában, s már kész is vagyunk... :)
(Mivel Krom .car editora még csak béta a WR2-höz, így előfordulhat, hogy a .car fájlok átszerkesztése után a bemutatóteremben "furán" jelennek meg az addonok, illetve duplikálódnak - ilyenkor a "CarName" nevűt kerülni kell, a másikat kell választani, amelyiknek a neve rendesen jelenik meg)
A matrica és 3D-s kerék addonokra már nincs kedvem szót fecsérelni, aki benne van a témában, úgyis tudja mit, hogyan kell csinálni...
Remélem nem feleslegesen koptattam a billentyűzetet, és azt is, hogy nem voltam túl érthetetlen...ha valami nem tiszta, kérdezzetek. -
eagle161 #2471 Jó köszi a segítségeteket elindult a játék!
Azt kérdezném még hogy az 1 kocsijai jók hozzá? -
#2470 Ha a moderek időt fordítanak rá, akkor lesz...ugyanazok a lehetőségek megvannak az addonokhoz is, mint az eredeti autókhoz. (plusz belsőnézet természetesen :D)
Csakhogy többen is inkább a mennyiségre fektetik a hangsúlyt, semmint a minőségre...de hát ez már csak így van az élet egyéb területein is... :)
Biztos, hogy lesz egy-két fullos addon modell, koszolódással, karcolódással, WR2 törésmodellel, motortextúrával, index-szel, világítással, élethű motorhanggal, no és persze belsőnézettel...és biztos, hogy lesz ezernyi olyan is, amely csak a WR1-es addon lehetőségeket fogja kihasználni...
Nos, estefelé - ha lesz időm - összeszedem megint egy hozzászólásban, hogy hogyan kell eljárni, ha valaki valamelyik WR1 addont be akarja rakni a WR2-be, immáron a motorhang dologra is kitérve...(végülis aki belsőnézetből játszik, annak mindegy, ha nincs index, koszolódás, karcolódás, WR2 törésmodell, miegymás - hisz belsőnézetből ezek úgysem látszanának...a motorhang meg már megoldható könnyedén - akár saját motorhangokat is készíthet bárki, nem nagy ördöngősség) -
#2469 remélem index meg ilyesmi lesz az addon autókon is:) -
#2468 köszi a másik linket a matrica pedig nagyon zsír, azt is köszi:) várom snyder addonjait:D -
#2467 abszolut nem gond, priviben segitek, oda irj!
hykao: zseniális az oktávia :))
jólenne valami automatizált tool a wr1_2 car konvertre...