19546
World Racing 2 - 2005
World Racing 2 Champion Edition - 2022
World Racing 2 Champion Edition - 2022
-
atiwrc #18744 Hát igen, a dxripper nem vesz ki egy egész pályát, még ott se ahol nincs az általad említett kupola technika. Ezért furcsáltam hogy colin3-4ből mutogattok képeket, a dirt1,2,3 pályái nyithatoak, de rengeteg objektum az origoba kerül amit pepecs munka helyre, rakni még egy egyszerübb dupla ss pályánál is sokat tudja szivatni az embert :(
RMarvin: nem lopni akarunk csak jó pályákat nem arcade gamebe is kiszeretnénk próbálni ;). Ha meg már gyártunk valamit akkor meg minek modellezek ujra egy cmr pályát mikor vannak legendás magyar rallyszakaszaink, amit kis utánna járással meg lehet valósághűre csinálni. -
#18743 Nem tudom mennyire vagy járatos a DIRT moddingban, de azt tedd hozzá ha ezt a pályát szeretnéd újramodellezni: 800-1000 külön material van csak az úton. Minden kanyarban más és más, leveles, kavicsos, külön úthibák, pocsolyák, csatornafedelek, lefolyók, felfestés és minden megdobja a kocsit. Rengeteg idő áttenni, megmodellezni meg próbáld ki. Van benne egyhegy és kb 40 négyzetkilóméter :) -
RMarvin #18742 Ejnye! :D Meshsmooth azé lesz benne?
Kérdés: tudnál segíteni a pálya beüzemelésében? Ha újra összeáll a pályaútvonal, átküldeném WR2-integrálásra. -
#18741 Ha ez lopás, akkor DIRT pályát eddig csak én loptam ki világviszonylatban (földön kívűl lehet van rá precedens :D ) -
#18740 @RMarvin: Ebben ha jól látom a talajhoz igazodik az legyártott útszakasz. Próbáld ki talán segít:
@AtiWRC : Minden DIRT nyitható, attól függ milyen játékba tennéd át. WR2-be csak egybe lehet betenni, ezért ha szét tudod vágni és újra összeilleszteni játékban, mint rFactorban, akkor könnyen megoldható. Ami viszont elveszik az a szalagkorlátok és minden, ami a játékban sérül ütközés esetén. Ezekben a játékokban kupolatechnikával olvassa be: csak az a terület aktív, ami körnezetedben van. Az égbolt is mint egy esernyő követi a kocsit. EA NFS-ben is ez a megjelenés van. Kapszulában utazol :) Képet 3DRipperDX-el készítettem régebben ->
-
RMarvin #18739 Azt lopásnak hívják. Kultúráltabb dolog újra elkészíteni őket. -
atiwrc #18738 Beszéltek itt sok gameről, ősrégiekről meg colin3-4ről is, de kitudjátok abbol venni a pályákat maxba vagy más modellezőbe? -
RMarvin #18737 Kérdés: megrajzoltam az új útvonalat. Készítettem egy plane-t, amit ráillesztettem az út-spline-ra a pathDeform-al. Ez eddig ok, csakhogy az út tekeredik a hossztengelye mentén. Hogyan tudom vízszintesbe állítani minden részét? Remélem nem kell vertexenként végigmenni rajta, mert akkor tarkónhugyozom magam. -
#18736 @RMarvin : Poligonszám csökkentést a mésik tutorialban mutatta, az Irohazaka modellen 3DSMax-ban, felbontása nemtom mennyire jó videónak. Esetleg látszik hogyan csinálta. >> Ha mérete miatt belefér játékba akkor hagyd így szerintem. Méretarányt utólag is lehet állítani. Vagy hófalak közt akarod hogy menjen a verseny? Semmi hibázás? :)
@RicsyGT : Toyota FT86 lényegében már kész van. Textúrákkal van probléma, Adamraga szerintem túl nagyra csinálta a belsőnézetet. Vissza kell küldenem kontrollra. Karácsonyra szerintem kész lesz. A fej textúráját készítettem el hozzá, ez hiányzott már csak.
-
RMarvin #18735 [IMG][/IMG] -
RMarvin #18734 -
Bence00111 #18733 Kell hogy legyen egy objectnek is a pályán. Az lehet fa, bokor, parkoló autó stb. -
RMarvin #18732 2 további kérdés:
- a pálya polygont 15-re vettem, de időközben kiderült, hogy a 8 az igazi/sáv. Hogyan tudom ezt módosítani? (a Border-Scale nem jó megoldás!)
- nyomtam egy tesztvezetést az SDToolkitben, a pályahossz teljesen megfelelő, napfényt, útvonalat is beraktam, de a játékban nem indítja el. Van aki tudna segíteni? -
RMarvin #18731 Esetleg van valami tutorial arra, hogyan lehet bevinni a játékba az aktuális helyzetet? Szeretnék tesztelni, de ennek az STKit2-nek elég furcsa lelkivilága van. Az autók elhelyezését még mindig nem sikerült megoldanom/kitalálnom. -
ricsygt #18730 Szeretném megkérdezni hogy a Toyota GT86 mikorra várható? :) -
#18729 Képek meg a szöveg egy része eltűnt. Küldök mást Bolivia helyett :)
-
Robi546 #18728 Üdv! Valaki tudna segíteni ? Nem akar elindulni,StarForce Protection van,Crack vagy valami van ? Előre is köszi. -
#18727 Japánba, Boliviában és Olaszországban ilyen az "út". Keskeny és életveszélyes.
Németeknél olyan mint nálunk. Saját játékon belül is minden arány más és más.
-
#18726 @adamq01: "Lost Default Port" hibaüzenet gyártó oldalán írnak róla itt >>
@RMarvin: játékban nem 1 centiméterek számítanak, inkább 50 centik :) Teljes szabadkezed van. Ami nagyon nyomasztó az aszűkút. Ami meg unalmas az a széles sok gyeppel és semmi korláttal. Ha S2 hangulatot szeretnél számold hozzá azt is, hogy most már van kormány is így lehet nehezíteni és szűkíteni az utakat. Dirt pályát azért szélesítettem ki, mert forgalommal így már 10 perc felett van oda-vissza vagyis sokkal hosszabb lett. Nagyobb mint Colinban, de többet is tud. Ergo amit akarsz elérni vele akorára csináld. Íme egy eredeti méretarány: -
RMarvin #18725 esetleg tudsz egy arányt mondani a unit/cm-re? -
#18724 Hello!
Miért írja ki, hogy "error lost default port", miután betölti a pályát? -
#18723 Ezt a két képet találtam hírtelen. Első CMR DIRT1-es japán pálya, második Cobra11-es pálya. Talán az enyém szűkebb, mint a németeké.
-
#18722 Mértékegységnél csak az a fontos arányaiban jó legyen. Fogsz egy ralligépet és kiexportálod LVO-ba. A pályát DeepEx-ben megnyitva utána beolvasod a File \ Merg File menüponton a kocsi LVO-t majd 3D X-Y-Z kijelölése után az autó méretéhez állítod. Autó modeljét kitörlöd, ha úgy érzed reális. Én úgy mérem be álltílában, hogy kocsi + 4 tükör szélesség. De érdemes ráhagyni kicsit, mert nagyobb sebesség miatt ha forgalom is van: nehéz az előzés szűk úton. Lényegében egyszerű, forgalom nélkül másfél autó szélesség gyeppel együtt. -
RMarvin #18721 Nos, az úttextúrák készen vannak :) már csak rá kell húzni az útra őket. Sikerült egy filében tárolni az összeset (mind a 4-et) és mostmár a kész textúrák átmenetei is könnyűszerrel kimenthetőek.
A 3ds-s videóért (0-ról fényképes háttérért) ezer köszönet, nagyon pengén nyomja a srác és jó módszerrel. Asszem újból összerakom az útpályát az abban látottal, mert első nekifutásra az Alma-féle tutorialt használom, de az nem a legjobb módszerrel rajzol. Ha megvan az útpálya, akkor megpróbálom bevarázsolni a játékba, hogy a méreteket meg a lejtéseket leellenőrizzem. A többi pályarész amúgy is csak kiegészítő.
Amiről nem találtam eddig infót, az a mértékegység-arány: azaz 1 unit hány cm-t vagy métert jelent. -
RMarvin #18720 Igazából a problémát ne is elsősorban a textúrák készítése jelenti, hanem a 3d-s modellekre való ráillesztés + az ezzel járó pöcsölések. mit észrevettem az S2-nél, hogy az útpálya minden esetben 3 egymás mellet haladó sávra "osztható". A középsőn van az aszfalt, melyet 2 oldalról havas sávok vesznek közre. Kanyaroknál a egyik oldalsó havas sáv átvált aszfaltra, majd a kanyar után visszavált havas textúrára.
A legcélravezetőbb ha készítek alapszintű textúrákat, majd ezeket később lecseréljük a frankóbban kidolgozottakra. -
#18719 Textúrakészítésben tudok segíteni. Én az Oblivion textúráit szoktam használni, de annál újabbakat is ki lehet csomagolni. Sok szép mászkálós játék van modolható.
-
RMarvin #18718 Köszi, majd küldök képeket. Tegnap elkészítettem az útvonalat, most egy kis textúrázás következik. Az Screamer2-ből a havas finn pályát pakolom át. Bár az alaprajz kész, de a függőleges irány csak ráérzés alapján megy (illetve kimentett videókkal)
Ha valaki szeret textúrákat készíteni, bátran jelentkezzen! -
#18717 Rossz "címre" küldtem az üzenetet :) WR3 hoz minden alap meglenne, de ez van: ha nincsenek oroszok, WR2 sem volna ilyen. Csak valami tucat játék lenne a sűlyesztőben. Marvinnek meg sok sikert az építéshez. Én meg vigyázok, hogy sörözés előtt írjak fórumra.. :) -
#18716 Colin McRae pályák közül is rengeteg szép van. Abból is lehetne. Meg GTA-ból is lehetne. Sok sikert és bármilyen eredményt várunk itt WR2 topicban. Éljenek az építők!! ^^
-
ETS2Player #18715 Milyen jó lenne ha lenne WR3 gyönyörű grafikával rengetek autóval VW Audi Seat Skoda típusokkal. Belső nézettel ami nagyon szép és lehetne használni benne kuplungot illetve a G25-höz tartozó 6-os váltót. De nekem az is elég lenne ha WR2-be lehetne valahogy használni a kuplungot meg a 6-os váltót. -
RMarvin #18714 Elképzelhetetlennek tartom, hogy meg lehessen nyitni. Biztos maxxal csinálták anno, vagy az elődjével. Odáig eljutottam, hogy megvan a nyomvonal. Terepmodellezést még sosem csináltam, kíváncsi vagyok rá. -
#18713 Zmodeler 1 érzékeli és meg is nyitja a filet. Sajnos nem látszik semmi utána. Valami hasonló rallipálya nincs, mint ami S2-ben van? Mostanában tényleg a könnyűségre teszik a hangsúlyt. Tele van egyenes szakaszokka, mint TDU. Dögunalom az egész :) -
RMarvin #18712 Nem tudom mivel nyitható, mivel .dat formátumban vannak. Ahogy elnéztem, a textúrák is a fileban vannak, de még nem jöttem rá mi lehet a forrás 3d formátum. Vannak a pályán működő, azaz forgó szélmalmok, illetve animált szarvasok.
Asszem a legtisztább ügy a nulláról való építés. a 3d-s szerkesztést megoldom, de a textúrázástól erősen fázok, azt a részt egyszerűen gyűlölöm. -
#18711 Ha jól értem akkor ezeket a pályákat nulláról újra szeretnéd építeni? Leszedtem a játékot. KB akkora, mint WR2 demo :) Nem rosz. Sok sikert hozzá építéshez ^-^ -
#18710 + 1 havas :)
-
Van benne téli is, megoldható. WR1-es Alpok pálya pl havas és vannak rallipályák havasak. +vidi > http://www.youtube.com/watch?v=wjBlMTePi2g
Próbáltad kiszedni a pályákat Screamer 2-ből vagy 1-ből? Mivel nyitható? -
RMarvin #18708 Nekem is feltűnt már megjelenéskor (hiába, öreg róa vagyok már:)), de a 2. rész egyszerűen mindent vitt. Ezt követte a Screamer (2) Rally ami szintén gyönyörű pályákat hozott. Aki nem próbálta, semmiképp se hagyja ki DosBox alatt elindul.
Feltűnt még 1 apró dolog nekem: anno '96-97-ben sikerült az összes bajnokságot megnyernem. Most idestova fél éve "bajlódok" velük, de az uccsó bajnokságokat még mindig nem sikerült megnyernem se az S2-ben, se az S2R-ben. A játék ugyanaz, a vezetési rutinomnak javulnia kellett 15 év alatt. Az egyetlen elképzelhető magyarázat az, hogy a mai autós játékok könnyebbek.
Nekem az a kedvenc pályám, hiányoltam is a havas feelinget a WR2-ből.
-
#18707 Ez a játék Wangan Midnight alapja is lehetne: vann benne Tokyo autópálya verseny is. Jó ez a driftelős kanyarodás nagy sebességen. Tényleg érdemes lenne átmenteni a pályáit :)
Vidi >>
-
#18706 Ez a Screamer 2 játék ha jól látom a World Racing német játék ötledadója is lehetett. Nagyon szép pályák vannak benne és jó nehezek is egyben. Remélem sikerül kiszedned. Tetszik hogy tele van kanyarral és össze vissza dobálja a kocsit :) >> -
RMarvin #18705 Upsz, 1000köszönet. Ha nem kőbe vésett a Blender, akkor valszeg nekiugrok a 3dsmax-al, mert ha előbb utóbb elkészül a házi pályaszerkesztő a kedvenc játékomhoz (Hidden & Dangerous 2) akkor jó ha már benne van a kezemben a 3dsmax-os pályaszerkesztés.
Igazából az a célom, hogy a '96-os Screamer 2 és Rally pályáiból átpakoljak néhányat a WR2-be.