19568
World Racing 2 - 2005

World Racing 2 Champion Edition - 2022

banner
  • Rezs
    ahova nem írtam arról nincs elképzelésem, h mi lehet:) a felső sorban lévő 200 lesz a spawn távolság. (valószínüleg)
  • 12346
    Köszönöm a választ :)

A sebességi/előzési együtthatót ki fogom próbálni, az most újdonság volt nekem. A harmadik oszlopban lévő nulláknak mi a szerepük? Vagy az az én szemszögemből mindegy.
    Az egyszerre megjelenő vasak, listán szereplő autók, meg az hogy milyen távolságban kezdje kiszórni, megvannak, max keverem őket és ezért kell tesztelgetni. A maradék 3(?) szám mit tud a felső sorban? :)
  • Rezs
    file tetején az
    -első szám az egyszerre renderelt maximális autók száma
    -200
    -a harmadik a listán szereplő autók száma.
    -220
    -201
    -0/1
    Alatta az autók neve után az
    -első szám a sebesség együttható. 1.0-nál annnyival megy amennyit a pálya ír 0.5nél 50%-al lassabb(traktor) 1.5nél 150% stb
    -második az előzés együtható 0.1-nél ha 10%-kal gyorsabb mint az előtte haladó, előzni fog. 0.2-nél már 20%-al gyorsabbnak kell lennie h előzzön.
  • Clamp
    Két adat biztos. Egyik a forgalomban résztvevő kocsik generéléséra vonatkozik. Ez változtatható, éjszakai ritka és nappali csúcsforgalom közt pályától függően 4-19 ig ajánlott. Afölött már mozdulni sem lehet. A másik a forgalomba kerülő modellek száma, vagyis a közlekedésben betett kocsik összesen hány féle. Ezt amúgy is változtatni kell, mert ha nem egyezik, akkor nem indul el a közlekedés. A többit nem tudom mire jó. Az már a programhoz tartozó, nem feltétlenül kell változtatni rajtuk, végülis minden más automata. Röviden ennyi.
  • 12346
    Aha akkó jóvan^^ Fú tényleg... ha már szóba került :) Van valami kis segédlet, hogy az slt fájlokban mi micsoda a fönti számok közül? Mert ritkán piszkálom őket, de akkor mindig újra kell tesztelgetnem, melyik mire is jó...:) Anno volt egy egy mondatos segédletem txt-ben erről, de nincs már meg.
  • Clamp
    Én csak az automatát használom. Próbáltam belemászni, de nekem nem működött a gyorsatás. Ha esetleg régebbi editort használsz akkor látszik is az eredmény. De így hogy automata a kanyar "bemeneteli sebesség" így csak akkor gyorsatanak fel, ha leveszed a sűrüséget track fileben 6 környékére és nincs előttük senki. Mert azt is figyeli a gép, hogy milyen a forgalom.
    Mire megtanulod: kiadják a WR3-at XD
  • 12346
    Eh, bocs. Magától értetődőnek vettem, hogy a forgalom AI-ra gondolok, ugyanis soha nem racsingolok, így az eszembe se jutott :)
    Szal az ő sebességüket szeretném módosítani, ahol indokolatlannak érzem a jelenlegit.
  • Clamp
    Most a páylára vagy a közlekedésre gondolsz, mert a versenypálya track file és a taffic file másképp kontrollálható. De stKit2-ben lehet módosítani ha esetleg valaki szeretné. Ezek az adatok automatára vannak beállítva, így ha csak valaki szándékosan nem vágja vissza, akkor ez nem változik.

Ami viszonta nagyon keskeny hegyi útról van szó, akkor elképzelhető, hogy a sebességre is kihat a versenytársaknál, mert a versenygenerálásnál a sebességoptimalizálás nem a legfejlettebb. Ez kizárólag az erdei versenyeknél jön elő , azoknál meg inkább a multi ami jó, gép nem lehet ellenfél touge driften pl :)
  • 12346
    Az AI sebességén lehet valahogy változtatni? Gondolom editoros mutatvány, de hátha nem :) Kicsit mókás pl, hogy bizonyos pályákon ilyen ~30 körüli sebességgel haladnak városon kívül.
  • TomAss75
    HERO kérdésére, azt hiszem az MtKit tud mox-ot exportálni .lwo (Lightwave) file-ként. Csak ha a mox nincs jelszóval védve. Az lwo-t már könnyebben fogod tudni 3d studio file formátumba konvertálni. Talán a DeepExploration is meg tudja csinálni.
  • Clamp
    Új rekord, a Polo WRC-t lecseréltem egy régebbi 206-osra. Francia pálya és francia kocsi. Ritka párosítás nálam :D
  • Clamp
    Mox filet mtKit2 programmal lehet megnyitni, ha WR2 progiból szeretnél áttenni kocsikat, pályákat: arra sajnsos nincs tutorial. Lehetséges az biztos konvertálás, GTA SA-ban láttam WR2-es modelleket. Esetleg őket kell megkérdezni. VW concept pl.
  • Ricsi234
    Hali! .mox fájlokat hogyan tudom megnyitni, és átkonvertálni 3ds,z3d,obj fájlokba?
  • Clamp
    Lassan 500 letöltés Honda CBR modban. Erre magam sem gondoltam mikor ezt a modot megalkottam, hogy lesz még rá kereslet :)
    Én most kicsit átnyergelek a játékra, eleget gyártottam már. Saját rekordomat nem fogom már megdönteni szerintem.

• Clamp
    Kitűnő ötlet :D Kellene belőle készíteni egy "modot", ha nem csinálják mg programban, akkor marad a mehanikus házituning. Egy kis kapcsolóval rá lehetne ereszteni az anyacsavart. Szerintem nagy sikere lenne :D
  • TomAss75
    Köszi. Akkor egyenlőre marad a 19-es anya a billentyűn.:)
  • Clamp
    Amit tehetsz a kérdésben, hogy írsz egy levelet Krom FB oldalára és megkérdezed van-e ilyen mod vagy ha megoldható talnám gecsinálja. Én nem hiszem, hogy van, de kína és india teljesen elszigetelt internetügyileg. Simán lehet hozzá bármi más mod is. Cobra11-ben megoldották a németek, de abba a döglött játékba szerintem nem hiányzot :)
    Krom oldala:

És a C11 csodanightmod :D

• TomAss75
    Sziasztok!
    Lenne egy olyan kérdésem, hogy tudtok e olyan mod-ról,ami a fényszóró működését módosítja.
    Most ha megynyomjuk az L-t kigyullad a fényszóró, ha elengedjük kialszik.
    Engem olyan mod érdekelne amivel ha megnyomjuk az L-t bekapcsol a fényszóró, és bekepcsolva marad amíg újra meg nem nyomjuk. (mint az index).
  • Clamp
    Adamraga után Koce is visszatért újra a WR2 moddingba. Mit is mondhatnék: aki egyszer megszerette a gagyi játék jobbítás ízét, az kitart a végsőkig és nem tud aludni jól, ha nem tesz valamit a "fejlődés" érdekében. Ezen az sorozatos újraéledésen már én is elcsodálkozom :)
    >>
  • Clamp
    5 másodpercet javítottam az első szakasz időmérsén csak annyival, hogy megjavítottam a sebzésfilet. Sose gondoltam volna, hogy ennyit számít az a 30 centi fölösleg :)
    Video >>
  • Clamp
    VW Polo WRC belsőnézet teszt. Sajna nem sikerült az egészet kirenderelni, talán a Fraps áltl készített nyers formátum túls ok volt neki. 4 perc 8 giga nyers formátumban... :D
    Video >>
  • Clamp
    :D
  • Clamp
    Találtam egy új módszert így teljesen illeszkedik a fix textúrán is a kijelző. Gőzöm sincs mire képes még ez a progi vaz. Csinálhattak volna egy becsületes tutorialt is hozzá, felfedezések helyett egy jó térkép :D
  • Clamp
    LDS4 kijelző textúra is pótolva lett. Már csak editcar beállítások szükségesek és működik a kijelző belsőnézetben :)
  • Clamp
    Na így már jobb. Valamiért nem szereti a sima transparency maszkolást a kormány... :)
  • Clamp
    Elkészítettem az első verzió kormányát meg kijelzőjét is. 2012 végén és 2013 elején még így nézett ki a WRC belső. Szerintem szebb, mint a kormányt áttörve beépített bogyórengeteg :)

• Clamp
    Közben készülget a VW WRC belső is. Textúra már a helyén. Retusálással lesz még munka rendesen. De tesztvezetés még a héten mindenképp le lesz videózva. Tetszik ez a forma. Csunya, mint egy WRX STi annakidején :D

• Clamp

Készítettem egy új editcart. Összkerekes nagyon erős, de annak ellenére, hogy a tapadás nincs feltolva irreálisig: egész könnyen vezethető. Tömeg 1380 kiló, nyomaték 1.25 és a 600 ló ellenére szebbenbennmarad a kanyarokban, mint mikor magasabbra tolom a tömeget és-vagy a tapadást. Ilyen mikor a GT-R bár gyengépp motorral szerelik és nehezebb 300 kilóval mint versenytársai: mégis veri a mezőnyt Nürburgon. Összkerékhajtás sokat dob a dolgon :D
    Video >>
  • Clamp
    Ezt a kijelzőt kéne letextúrázni. Nekem elég távol van a belsőnézetben, mert szükséges a periféria is a pontos drifteléshez, így bőven megteszi ez a felbontás is. Nálam alap lesz a szines és arra jön rá az EditCar digitális kijelző. Esetleg az alapot is le lehetne cserélni, de erre sincs mod sajna és az a játék kódrendszerébe van beépítve így csak profik tudnák "elérhetővé" tenni.
    >>
  • Clamp
    Ez igaz. Kormány és manuális váltó nélkül autós játék sokkal könnyebb és nem lehet szép íveket autózni vele. Kormány még ha olcsó is egy élmény :)
    Ez a multis dolog meg autós játékban nehéz ügy. Sokan lövöldözős és egyéb kardozós multi után autósban is nyírják egymást és így pillanatok alatt szétesik a játék hangulata. Ami meg fura még, hogy 10 év alatt semmit nem fejlődött ahogy nézem: forgalom nincs és alig férnek el egy szerveren. Forza és Microsoft rátelepedése a játékiparra zsákutca volt. Inkább Genki és a térkép alapján rekonstruált és forgalommal megszort multi az igazi.

Engem nem köt le egy Bugatti minden csavarjának virtuális lekoppintása. Ki áll meg számolgatni a lovakat 300-as tempónál. Félrecsúszott a játékipar rendesen... :)
  • Adaminho
    szerintem ezt a játékot bűn kormány nélkül játszani :D amúgy kár, hogy WR2-ben nem nagyon vannak ilyen partik: Drag jó lenne valami hasonló PC-re :D
  • Clamp
    VW Polo 2013 WRC. Elég félkészen lett feltöltve. Kerékemelkedés és nyomaték meg csúszás-tapadás arányokat tettem helyre így kormánnyal is élvezhető. Belső nézeten kijelző kell még. Anélkülkül nem tudom vezetni. Hang alapján is lehet, de már teljesen hozzászoktam és hiányzik Adamraga anélkül tölti fel általába, de rajtam kívül talán senki nem játszik kormánnyal :)

• Clamp
    Focus WRC RS 2002 tesztkör az új beállításokkal. Kényelmes a hátnak azt meg kell hagyni :D
    Videó >>
  • Clamp
    Fekvőfotel és kormánypedál összekombinálása, nem vittem túlzásba, de ennyi dőlésszög bőven elég, mert ennél a pedálnál alapból lég magas a szög. Még kerül alá egy csúszásgátló lábtörlő 300 forintért és kész a "szimulátor". 5 pontos biztonsági övre WR2-höz nem lesz szükség... :D
  • Clamp
    Ha rev limitert beépítik, akkor már a tükrüket is megcsinálták volna belsőnézetben... :)

Na mindegy, nem szídom őket. Ez a játék mindenképp csak jobb lehetett volna. Roszabb nem :D
  • Adaminho
    Hát igen :) nem semmi ez a játék :) viszont a játékon belüli autó tuningolási lehetőséget hiányolom egy pict.. de nem para... ja és rev limiter is jó lenne, ha lenne benne :D
    wun tun tun tun :D
  • Clamp
    RBR pálya és RBR Peugeot 206 WRC -> WR2-ben. Biztos van újabb játék, de a minden játék egyben az sosem megy ki a divatból :)
  • Clamp
    Keisuke féle Wangan Midnight 240z-vel is szerencsém volt. Mindig zárva tartja a modelleket és ki sem adta csak privát volt. Elsőre elárulta a kinyitás titkát is és adott engedélyt WR2 Wangan Midnight modhoz felhasználásra. Szerintem ha valaki tényleg szeretne építeni: kevés olyan csávó van aki ennek keresztbe tenne. Alkotás nem egymás ellen szól, hanem egymásért és a közös sikerért.

• Clamp
    Talán a moor mod meg a Dirt pálya kiszedés ami miattszóba állt velem Krom az orosz programozó. Fura dolog ez az élet. Én nemérzem olyan nagy dolognak, de NFS pályákat amiket kiszedett a programból úgy küldte át: hogy csak és kizárólag WR2-ben és az én gépemen vannak meg az alapadatok. Dicsekedni lehet vele, de nem erről szól. Tudja jól szerintem Krom is, hogy amig nem készülök el vele addig nm hagyom abba. Sokan magyarok közül félig kész pályákkal és kocsikkal meg tervekkel léptek le. Irigylem őket. Nekem rajzban vagy bringázásban vagy táncban is bármi amit a fejembe veszek: amig kész nem lesz nem tudok nyugodtan aludni. Kösz a gratulációt, ez inkább csak szerencse dolga hogy most ki mikor adja fel. ^_^
  • Adaminho
    Gyakran nézem a fórumot és bírom a stílusod :D Youtuben is kb minden videód láttam :) Csak gratulálni szeretnék ;D sokat tettél a WR2-ért :)