22323
128px-Dharma-logo.svg.png
  • thiefpaper
    Csak 6 szezont? Akkor nem tudsz a további igencsak titkos 2 szezonról?:)
  • _Vegeta_
    En meg a sajat keszitesu idogepemmel elorementem az idobe es megvettem mind a 6szezont hddvdn. Na erre varjal gombot.
  • Cvd
    Most nem azért de én beleszámoltam a special részeket is, úgyhogy nekem mégtöbb van meg. Nem mondom mennyi mert ez meg aztán végképp szupertitkos. De aki kitalálja az legyen öngyilkos, hogy ne nekem kelljen megölni.:))
  • PyRex
    Ja :) De ez titkos!!!!! :)))))))))))))))))))
  • Csacsi
    Hát ha úgy számoljuk, akkor az első éved kijön 26 részre, ha bizonyos részt ketté veszünk. Mondjuk az utolsót, meg az elsőt, szóval lehet 26-nak számolni az első évadot, és akkor 2 rész a másodikból, és máris megvan a 28. :)))
  • IMYke2.0.0.0
    Képzeld, nekem már a 2008-as évad utolsó része is megvan!
  • PyRex
    "Üzenetek száma: 1"

• drodavid
    király a sorozat! az az igazság h megvan a 28. rész végéig,de ez titkos!
  • PyRex
    Csomó mindenre nem gondoltunk :))
  • _Vegeta_
    Mert az apja szelleme kisért. :D
  • shaba23 #1804
    azon gondolkodtatok már, hogy miért volt üres a koporsó?
  • _Vegeta_
    Mindketto szinesz (Sun es Jin) koreaiak akik usaba tanultak es elnek is, sott hazasok is asszem. Elvileg nagyon sz@rul nyomjak a koreait. :)
  • Akos 001
    A gép is miért pont arra a szigetre zuhant ahol Spiebelg forgatja az új Jurassic Park-ot?
  • Inquisitor
    Mondom megnézem ... a színésznő koreai, de amerikában végzett, és játszott japán filmekben is, ezért mindhárom nyelvet beszéli. Most csak Sun-nak kell utánanéznem :D
  • MainStream
    http://www.mangatv.org/animedonkey/index.php?section=lost
    ha kellenek részek :Ð
    http://feliratok.hu/
    itt meg keress hozzá feliratot, hja és a szöveg angol, csak az oldal francia, písz
  • Pharaoh
    Belenéztem, az kóreai. Nem vagyok perfect japán, de azért az "igen"-t megértem és nem japánul mondta, plusz volt egy csomó olyan szó is benne, amiben egy japán nyelve kitörne. (japánok nem szeretik a mássalhangzó torlódást.)
  • qper
    netán tudsz japánul, hogy ilyen határozottan válaszolsz? :)
  • _Vegeta_
    Enis ezert akarom megnezni megeccer, mert mar marhara nememlexem. :)

Nos. Tenyleg kicsit furabban beszel, de koraiul, nem japanul ez biztos. :)
    Azt azert tudni kell h Sun es Jin koreaia kiba sz@r. :)
  • Cvd
    Nálam itt figyel a winyón, meg is néztem a kérdéses részt. De mivel nem beszélem egyik nyelvet se, csak tippelni tudok: nekem is japánnak hangzik, olyan 70-80%-ot adnék rá. Határozottan másmilyennek tűnik mint az összes többi koreai dialóg. Nincsennek pl. azok a jellegzetes elnyújtások a szavak/mondatok végén ami anyira jellemző a koreai beszédre. A szavak/hangsúlyok/dalamok is másmilyenek érzésre. De nem jelentem ki biztosra ennyi alapján.
  • Inquisitor
    Oké. Elkunyerálom havertól a nem szinkronos változatot és megnézem mégegyszer.
  • IMYke2.0.0.0
    Nem japánul beszél. Szerintem erősen benézted.

• kenyer007
    Köszi.
  • _Vegeta_
    House of rising sun asszem. Kosz ma vagy holnap megnezem. :)
  • Inquisitor
    Nem is tudom, nem a most pénteki, hanem előző hetiben? (4-ik rész?)
    Mikor a csaj készül lelépni a férje elől, akkor bezsél egy nővel (testvére?), hogy vigyázzon a kutyájára, az meg kérdezi, hogy biztosan ezt akarja e?
    Na akkor japánul beszélnek, összes többi jelenetben koreaiul beszél, azért tünt fel.
  • _Vegeta_
    Melyik reszbe beszelnek japanul?
    Bocs de nememlexem es ujraneznem azt a reszt.
  • Inquisitor
    "- Sun: az elkényeztetett koreiai milliárdos lánya, a keményen fogott feleség merte vállalni férje előtt az angol nyelvtudását, és segített ahol tudott"

Tudom mindenhol az van írva, hogy ő koreai, de azzal a nővel akire (rokona?) a kutyát bízta, mikor le akart lépni, azzal folyékonyan beszélt japánul! Márpedig ha gazdag ÉS japán az apja, akkor a férje kisebbrendüségű komplexusa, meg az abból fakadó események jobban érthetőek.
    (Nem árt tudni, hogy elég fura a kapcsolata a koreaiaknak és a japánoknak. Történelmi okokból utálják és tisztelik is egymást.)
  • rossgeller
    SPOILER!!

hello. bocs hogy félbeszakítom a jellemfejlődésről való elmélkedést - egyébként Cvd-vel értek egyet - csak így az jutott eszembe hogy ha Desmondnak 108 percenként be kell pötyögni a bepötyögnivalót a gépbe, akkor alvás téren elég komoly problémákkal kell hogy szembenézzen - szóval ha a nagy magányba nem is, akkor ebbe egy idő után tuti beleőrült..

SPOILER OFF
  • Cvd
    A jellemfejlődéshez nem kell mély tartalom. Nem kell bedőlni a "fejlődés" szónak, bármelyik irányban történhet változás, nem csak az "utolsó suttyóból az igazság mintaképévé váló szuperhős" kategóriára vonatkozik. Több éven át tartó sorozatnál meg egyébként sem ritka, sokszor már az írók következetlensége miatt is előfordul. Nem is nagyon lehet olyan sorozatot mondani ahol ne lett volna egy-két ilyen karakter.:)
  • MerlinW
    ezzel a jellemváltozásos témával kapcs, az a szubjektív véleményem, hogy igaz, nagyon jó ez a sorozat, de nem kellene ennyire mély tartalmat keresni benne.:)
  • MerlinW
    A válasz ezen az oldalon van... lustabanda.

Angol:
    USA Channel 2.évad : szerda
    Internet 2.évad: csütörtök
    Felirat: szombat-kedd között

Magyar
    RTL klub 1. évad: péntek
    Internet: szombat délután - vasárnap délelőtt
  • thiefpaper
    Ebben van valami. Inkább csak a felszínre kerültek a dolgok, mintsem megváltoztak volna a személyek.

kenyer007: mivel az USA-ban szerdánként mennek az epizdok, ezért már csütörtök reggeltől keresheted a friss részeket.
  • kenyer007
    Hali! Lécci valaki irja le egy mailban hogy milyen napokon éri meg az új részeket keresgetni a lost második évajábol. Előre is kösz.

[email protected]
  • Cvd
    Mindegyikre nem fogok külön válaszolni, de általában kijelenthető hogy nem nagyon vagy tisztában a jellemváltozás jelentésével. Amiket itt felsoroltál, nincsennek kapcsolatban az illető jellemekkel. Attól hogy pl. Walt idegenként kezelte az elején az apját de közben összeszoktak, Walt jelleme egyáltalán nem változott. Michael megtanult bánni a gyerekével, de attól még teljesen ugyanaz az ember maradt. Vagy pl. Jack is ugyanaz a vezető jellem, az emberekkel törődő orvos maradt attól hogy megtudott ezt-azt az apjáról. Sawyer se a szigeten lett rosszfiúból jófiú, láthattuk a flashbackjében hogy mindig volt benne jóság is, csak akörülményektől függ hogy melyik arcát mutatja.
    Történnek velük dolgok amikre reagálnak, de ez nem egyenlő a jellemváltozással. Hasonlóan pl. ha te egy új városba/országba költözöl, akkor az ottani új tapasztalatok hatására azonnal más ember leszel? Ugye nem. Ezért állítom hogy nem változtak (jelentősen), és továbbra is várok olyan példát ami tényleg az ellenkezőjét támasztaná alá.:)
  • qper
    Hurley a legnagyobb arc az egész bagázsban, de azért az szemet szúr hogy 44 nap alatt láthatóan egy dekát sem fogyott. Gondolom nem lesz szerepe a filmben, csak akartak egy "súlyosabb" karaktert az alkotók, akinek a lefogyasztásával pont a karakterének az imázsát veszítenék el.

SZénhidrátszegény életmód mellett ennyi idő alatt legalább 15-25%-ot kellett volna veszítenie a zsírtartalékaiból.

Akinek van kedve kipróbálhatja milyen akár egy hétig is csak húst és gyümölcsöt enni. Egy számmal kisebb gatyaméret garantált a hetedik napra még a soványabb versenyzőknél is :D
  • IMYke2.0.0.0
    Esélye megvan, de szerintem nem fog - mert Claire és a kis Aaron ott van, értük képes lesz új erőre kapni.

• R0sc0
    fogadjunk hogy ujra elkezd drogozni..
  • IMYke2.0.0.0
    Még egyszer közlöm - én nem támadásnak szántam a kijelentést, hanem egyszerű. logikai magyarázatnak. No force.

Jellembeli változások:
    - Walt: apját idegennek érezte, az első sorozat végére már összebarátkoztak, összecsiszolódtak.
    - Michael: igazi apa lett. Korábban nyűg volt a törődés számára, holott még korábban a fiáért is harcolt...
    - Shannon: a kis önző fruska "felnőtt" lett. Megtörte a sziget, a sok kaland és a testvére elvesztése
    - Charlie: junkie-ból aggodó szerelmes férfi lett - igaz, zsákjában ott a heroin, de valszeg a pénzbeli értéke miatt
    - Sun: az elkényeztetett koreiai milliárdos lánya, a keményen fogott feleség merte vállalni férje előtt az angol nyelvtudását, és segített ahol tudott
    - Sawyer: az önző, nagyképű és arrogáns "szépfiú" megmutatta, hogy tud aggódni másokért, képes akár a saját testi épségét is kockára tenni
    - Jack: no comment - rá van kihegyezve a sorozat nagy része. Megváltozott benne az apja iránti viselkedése, gondolkodása
    - Sayid: magányos farkasból az egyik legfontosabb, legösszetettebb karakter lett azáltal, hogy merte vállalni a másságát és a szakértelmét bizonyos dolgokhoz
    - Jin: A büszkeségből elhúzódó, angolul nem tudó és feleségét is maró, féltő férfiből igazi barát lett, aki mindent megadott azért, hogy reményt nyújthasson feleségének, és a többieknek azzal, hogy segített a tutaj megépítésében és fel is szállt arra
    - Kate: no comment - ő a másik fő karakter, akire építenek. Titkolt Jack-rajongása mindenkinek egyértelmű, emellett a bűnözői múltját is elfeledtető önzetlenséggel vág bele később a kalandokba, miközben akad egy-két momentum, ahol kiviláglik: kutyából nem lesz szalonna
    - Hurley: alapos változáson megy keresztül - a külsejével megbotránkoztató, nagy szájú férfiről kiderül, hogy neki is nagy a szíve, bátor [kockáztatja is az életét többször is - puska, robbanás] és megértő, holott az elején egyik tulajdonsága sem volt egyértelmű
    - Claire: a legellentmondásosabb karakter, kinek az volt a feladata, hogy a mindenre megoldást jelentő kisbabát megszülje, és tiszta lappal kezdhesse az életét [az elrablása utáni amnézia]
    - Locke: a leges-legfontosabb karakter - nélküle nem lesz megoldása a rejtélynek. Rá mindig lehet számítani, holott az elején még neki is voltak önző és furcsa megnyilvánulásai [lásd a repülőgépes kalandot]

• IMYke2.0.0.0
    Gondol a jövőjére... az a heroin sokat ér.
  • kokesz92
    Charlie nem biztos h leszokott, mert a Szűz Máriát magával vitte , amibe heroin volt.
  • Mhosah Myth
    Charlie leszokott a drogról, Jack szembesült azzal hogy az apja szerette de nem merte neki megmondani, Sawyer is megenyhült és még sorolhatnám... (legalábbis ez az én véleményem...)