The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ja és a bal alsó sarokban nekem 1.2.0416-ot mutat, tehát elvileg javítva van

Helló, mivel a FAQ oldal nem jön be ezért kérdeznék

- a játék mennyire játszható win 7 64-biten? kb 2 óra játék után folyamatosan kidobál, az Arénában vagyok (tört játék, magyarítással, és trainert is használok de ha bármelyik ütközne akkor nem 2 óra után dobálna ki)

- honnan tudom, hogy a shivering isles kieg. teljesen feltelepült-e? külön ikont kap? vagy új játéknál lehetne választani?

Olyankor mi a teendõ ha nem tudom felrakni az 1.2.0416-os patch-et? Se az angolt, se az amerikait. Hibaüzenetet dob ki mindkettõ.

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

Ombika
Mindig csak varok, es varok, hogy mik jonnek meg ,de itt lenne mar az ideje elkezdenem! 😊
Bar a honositas miatt sok mod nem megy jol! 😞

errõl vki vmit bõvebben ? csak oroszul van, vagy angulul is ?

http://rpgames.hu/cikk/oblivion-andoran-modok-infokepektrailerek

Amelyiket a magyarítás telepítõleírásában megadnak. 1.2.0416 SI. Merthogy az SI is kell a magyarításhoz.
A patch letölthetõ pl innen is.

A Morroblivionnal ne akard az Oblivion magyarítást használni, csak szétvered vele a Morro-t, pedig teljesen "tiszta" telepítéssel is gyakori a CTD.
Ha magyarul akarsz Morrowindezni, akkor játsz azzal és a annak a magyarításával.

Annyi lenne a kérdésem, hogy ha egyszerre akarok játszani az Oblivionnal ill a Morrowinddel, a Morroblivionnal, akkor a modmanagerben milyen sorrendbe tegyem a játékokat, a kiegészítõket, illetve a magyarítást, hogy az mûködjön is?
Risu Führer
melyik patchet szedjem le hozzá?

The Town never be the same...today it looks like Disneyland.

Bejelölted az indító panelen, hogy a magyar esp-ket is töltse be?

patch?..minta ahhoz igazítanák mindig a telepítõt..
Risu Führer
most raktam fel a játékot és a magyaritast, és a kezdésnél a tippeket de még a párbeszédet sem fordította le. mi lehet a probléma?

The Town never be the same...today it looks like Disneyland.

Egy kis segítség kellene! Remélem, van olyan ember aki használja a MorroHun oldaláról letölthetõ pluginokat, mert ezzel kapcsolatban lenne kérdésem.
Felraktam a Hullókõ szállást, de nem kaptam semmilyen küldetésértesítést és a térképen sem jelent meg sehol. Sajnos a telepítõben sincs semmi erre vonatkozóan.
Valaki megtudná nekem mondani, hol találom ezt a házat???
Illetve van hozzá valamilyen küldi vagy szintlimit mint Hadarath tornyához?
Értem, köszi a segítséget!
A ládákban lévõ cuccok újratermelõdnek pár nap (talán 3 a default) után, de csak akkor, ha ennyi ideig nem mászkálsz a környéken. Az Oblivion területe cellákra van osztva (valahol van cellatérkép a nexuson), és amelyikben jársz, annál a számláló nullázódik, így elölrõl kezdõdik a respawn napok számolása.
Olyan mod, amivel kilátsz az ablakon nincs.
Ahhoz, hogy a könyveket, fegyvereket, egyéb felvehetõ tárgyakat rendezgesd a polcokon, nem kell külön mod. Kidobod az inventoryból a tárgyat (Shift-jobbklikk), majd a "drag" (talán "z" az alapértelmezett, ami magyar billentyûzeten az "y")gommbal megfogva felemeled és a helyére teszed. Sokat kell gyakorrolni, hogy jól menjen. Ki kell kapcsolni a futást, érdemes átmenni "osonó módba", hogy minél közelebbrõl tudd megfogni a tárgyat és lassan mozogva a helyére tenni. Ha ott van, akkor lehet forgatni, felállítani, stb... Létezik egy "redecoration" nevû mod, amiben 3 spellel egész pontosan lehet pozicionálni és rögzíteni (mozgatni itt is kell, csak pontosabban lehet mint "szabadkézzel") a cuccot, de enélkül is megy, némi gyakorlás után. Viszont idõnként elõfordul, hogy a szépen berendezett szobába belépve az összes cucc szerterepül. Ilyenkor kissé nyûgös szoktam lenni.
A bútorokat nem tudod mozgatni. Illetve van olyan mod (Imperial Furniture, ha igaz), amiben vehetsz külön szekrényeket, asztalokat, ezeket pakolászhatod.
Az OBSE az Oblivion Script Extender, ami a motorban lévõ scriptnyelvet bõvti ki egy halom funkcióval. Olyan modokhoz kell felrakni, amelyek ezeket használják. A mod késíztõje mindig jelzi, ha szükséges. Fontos, hogy ha használni akarod, akkor az obse_loader.exe-vel kell indítani a játékot, nem a launcherrel.

Van néhány kérdésem:
A kereskedõk és polgárok cuccai újratermelõdnek?Vagyis ha kirabolok mondjuk egy boltot újratermelõdne4k a termékek?
Van-e olyan mod ami lehetõvé teszi hogy kilássunk az ablakon, és olyan mod amivel el lehet rendezni a bútorokat a lakásban,hogy mondjuk a könyveket rárakhassam a polcra?
Mi az az Oblivion Script Extender?
Fantusz
Miért keseregsz?
Nem az volt a feladat, hogy öld meg ? (Dark Broterhood quest)

Vannak küldetések, amelyeknél számít az idõpont.
Megadják a helyszínt ahová el kell menned a küldetés miatt, de ott csak bizonyos idõszakon belül van jelen a keresett személy, vagy egy adott idõben csinál olyat, amit a küldetés teljesítéséhez ki tudsz használni (különösen a D.B. küldetéseinél)

PJack
nevermind, megoldódott.
megöltem szegényt 😞

Pain is inevitable. Suffering is optional.

PJack
nos, újabb probléma merült fel méghozzá a lonely wanderer címû questben. ugyebár itt egy skooma-addikt elfet kell eltenni láb alól, megvan a kulcs lorkmir házába, bemegyek, ott is van a zöld marker a térképen de a csávó meg sehol :o
any ideas?

PJack
á köszi a gyors választ!!

aaasdd
Az "ö" betûvel tudsz 0-t írni.
PJack
haló
konzolba szeretnék írni de nulla is kell bele, viszont ha azt megnyomom eltûnik maga a konzol 😄
numpadról nem engedi, bemásolni sem lehet, szóval vajon van e esetleg lehetõség a konzolmegnyitás gombját lecserélni valahogy?
kösz a helpet

szeva valakinek van tapasztalata a Deadly Reflex v.6-ról...
én feltettem rájöttem hogyan lehet lorol kardozni meg minden de a rugás meg ezeket nem tudom megcsinálni😊
Találtam egy videot de igy se nagyon tudtam 😊
videó

Nem a házról beszéltem, hanem a tornyos kiegészítõrõl, ha jól emlékszem, az olyan , amit állandóan használ majd az ember a játék folyamán.

Erre én is gondoltam. Max. gyorsan elnézek a fordítók házához, aztán kilövöm.
Egyébként mit értesz az alatt, hogy nem lesz állandóan jelen?
Ha meglátogatta õket az ember utána eltûnik a játékból a ház?
És ha nem használod az a fordítók házát? Nem tûnik olyan fontos kiegészítésnek, mint a másik, mert nincs (nem lesz) állandóan jelen.

Utána néztem a youtube-on és valóban jól gondoltam, errõl is kellett volna küldetés értesítõt kapnom.
Ezek szerint a két plugin amit a magyarításhoz adnak (a fordítók háza és ez) összeakad egymással. Ez így olyan szép!
Jó lenne tudni, hogyan lehet mindkettõt mûködésbe hozni, milyen adatfájl betöltési sorrenddel?! Mert errõl sajnos a telepítõben nincs semmi!
Igen ezt én is olvastam. Csak ennél kicsit több infó kéne.
Merre keressem, hogyan vehetem fel, van-e elõfeltétele (esetleg szint) meg ilyesmik?!
Én is itt nézelõdtem, de ennél többet nem találtam róla sehol, viszont ez édes kevés, sõt gyakorlatilag semmi!
Ahhoz hogy tudjam, mit kellene csinálnom, több segítség kéne, jóval több!
Sziasztok!

Nekem is a Magyarosítással kapcsolatban lenne kérdésem:
Van valakinek tapasztalata, hogy a Francescos, illetve az Overhaul módokkal mennyire mûködik együtt? Használta már valaki valamelyikkel?

Azt olvastam róla, hogy egy küldetés formájában válik elérhetõvé! 😊
http://www.morrohun.hu/oblivion/oblivionpluginok.php?tipus=K%C3%BCldet%C3%A9sek

Sziasztok! Anno megjelenéskor már végigjátszottam a játékot angolul.
De most újra belekezdtem a fordítással.
Viszont ennyi idõ távlatából már elég sok mindent elfelejtettem.
Ebbõl kifolyólag rögtön egy kis segítségre szorulnék.
A magyarítás telepítésekor felraktam a két plusz kiegészítõt is.
Ebbõl a fordítók házához még a csatornában kaptam infót.
Viszont semmit sem tudom Hadarath tornyáról.
Tudnátok infót adni ezzel kapcsolatban?
Errõl miért nem kaptam értesítést vagy nem is kellett volna?
Ha így is minden oké akkor hol találom és mit kell tennem hogy birtokba vehessem?
Így az elején se pénz se ház a leltár viszont állandóan tele van, jó lenne ha nem kéne mindent eldobálnom.
Egyébként a telepítés hiba nélkül felment és minden magyar az adatfájloknál pedig minden be van kapcsolva.
Elõre is köszi a segítséget!
Soldiers
holnap kipróbálom köszi a segítséget

Nem akartam én soha osztagot vezetni. 8 napja látom az embereimet, a testvéreimet, ahogy ölnek és megölik őket. 8 napja kívánom bárcsak véget érne. XBOX Live: Toiast26 HUN

ollie
Csak éppen a kiegészítõk nem lesznek a játékban.

A megoldás a következõ : rakd újra a játékot és mielõtt magyarosítanád rakd fel a 1.02es patch-et (amerikai verzió nekem) . Ha ez megvan utánna rakd fel a magyaritást de a knights of the nine meg a másikat vedd ki ( nekem hibát észlelt rá). Felrakja magát aztán amikor kijön az autorun menny oda , hogy data/fájlok és pipáld ki a magyaritást fájlait. Magyar lesz és a színek sem szórakoznak! 😊

remélem mûködni fog ha kell még valami nyugodtan írj! jó játékot ;D
Soldiers
Hello

srácok van a neten valamilyen segítség a oblivion magyarosítást hogy tegyem fel? mert nekem vmi hibát mindíg kiír.
Aztán ha nem tettem fel a magyarosítást akkor amikor kiértem a a csatornákból akkor az egész föld fû minden lila volt ez mitõl van?

Semmi-t nem csináltam a játékkal feltettem és indítottam!

Nem akartam én soha osztagot vezetni. 8 napja látom az embereimet, a testvéreimet, ahogy ölnek és megölik őket. 8 napja kívánom bárcsak véget érne. XBOX Live: Toiast26 HUN

Sziasztok!
Az lenne a problémám hogy egyszerûen nem tudom uninstallálni az obliviont.Mikor az autorun menüben erre rámegyek,ezt írja ki:Setup has experienced an error,de ezelõtt az ablak elõtt még VAN EGY MÁSIK IS AHOL MINDENFÉLE ADATOT FELSOROL és a windows XP szervíz csomag 2 -t írja ki a végén,sajnos én nem értem hogy ez mi és mi a hiba,valaki kérem segítsen?
Jagi
Ezt én is láttam, csak van z Oblivionból egy Collectors Edition-öm. Nekem az alapjáték nem kell 😊

Ha valakinek kell esetleg felesben mehetne, nekem csak a kieg kell 😊

Fantusz
Jagi
Srácok keresek KotN és Shivering eredeti kieget emberi áron. Ha valaki tudja, hogy ne adjak ki rá megint 10k-t szóljon lécci

oh köszi ez tényleg részletes 😊

Mostanába állandoan ,,hibát észlelt ezért leélt van,, egy bizonyos környéken mikor megyek a rámhagyot kis barlangomhoz....

Sziasztok.
Jossua:olvasd el Ezt a leírást,sok mindent leírnak a telepítésrõl,a javítások sorrendjérõl meg a moddolásokról,igen igényes leírás.

I7 7700k, HyperX16GB ram (~2700 mhz :),Rx5700 8gb,120gb m2 win10(nem szeretem,de kell,nem megy minden w8.1 alatt) + 4 TB WD Red adat,Samsung 860 EVO 500GB játék.

Szevasztok ! Új vagyok itt és meg akarom nézni ezt a játékot a skrym magyarítása elkészültéig! KIS segítséget kérnék a tapasztaltabbaktól !
Olvasgattam miket irtok igy nagyjából képben vagyok csak azt szeretném kérdezni h hány patch van a játékhoz ?
Leszedtem az alapot és a két kieget :Knights of the Nine,Shivering Isles és persze a teljes magyarítást !
Valaki le tudná írni a patheket miket kell feltenni az alaphoz és persze a kieghez magyarosítás mellett ?
Valamint valami jó textura csinosító módot ha tudtok ajánlani megköszönöm 😊

Mármint kóddal lehetne csak ahhoz tudni kellene a tárgy id-jét, csak az mindenkinél más

Utánanéztem, fanyarkát ettem, (Chokeberry) és nem lehet semmivel sem eltávolitani a mérget, még kódokkal sem..

Nem bug, a shivering isles -rõl szedtem fel valami növényt, ami ilyen hatással volt.

Fantusz
Az nem valami bug?
Ilyen nyavalyára nem memlékszem, és úgy rémlik, hogy Imperial Cityben nincs templom oltár.
Van a fõbejárattól nem messze egy kegyhely, ahol szintén lehet gyógyulni, de azok szigorúbbak, mint a templom oltárak, csak mindenféle bûnöktõl mentes léleknek adnak áldást (kivéve a pilgrim küldetést)

Cure disease varázslat, vagy itóka nem árt, ha van a hátizsákban, fertõzést elég sok rusnyaság, és állat terjeszt.
Legveszélyesebb a Porphyric Hemophilia, ami "vámpírkór"

Összeszedtem egy betegséget, ami 10 percen keresztül folyamatosan veszi le az életemet, és itt vagyok a Birodalmi városban de a templomban nem lehet gyógyulni, akkor ezek szerint ebben a városban nem is lehet ?

Calver
24 magicka-t tölt vissza 78 másodpercen keresztül, összesen 1872-t.
mire maxolodnak attribute-ok The Warrior csillagjegy mellett, addigra ideális esetben befejezte az ember a tápolódást - 20-as szintre, ha minden szinten 3*5 statnövekedésed van, még High Elf-el is csak 5 pont hiányzik "hasznos" statok maxolásához... nálam csak Agility 95, meg ugye Intelligence marad 50-en, de azt eszem ágában sem volt feltápolni, amikor sigil stone-ok darabja +50 magicka-t ad. personality meg luck természetesen egy pontot sem kapott.

"The trees move. Do you not see it?"

Calver
megvan, a rohadt Mundane Ring-et mindig bal kézre akarja valamiért felrakni, amit ugye alapból nem cserél, hanem a jobb kézen lévõ gyûrû változik...
ha berakom mindkét verziót set-be, és mielõtt váltok detect life gyûrûre, leveszem hotkeyyel mundane ring-et, akkor cseréli rendesen... csak kettõvel több kattintás mint amennyit akarnék, de legyen, legalább nem kell belépkednem folyton invertory-ba.

Calver
van valami technikája, h miszerint dönti el Oblivion annak a sorrendét, h miszerint veszi fel a kétlábú a gyûrûket?
baromi zavar, h mindig be kell a cuccok között lépni ahányszor ki akarom cserélni a gyûrûimet, mert Detect Life gyûrû felrakásakor nem a Mundani Ring-emet akarja levenni, hanem természetesen a +50 Magicka-t adót...