26243

Garfield-böngészde

--

• Super Mario
    Gondolom, hogy valami licensz van náluk, máskülönben nem adhatnának ki havonta Garfieldet. Amúgy tényleg meg kéne újulni tartalomban. Az 1000 forintos teljes árát is kiadnám a magazinért, ha ismét lennének benne Orson képsorok, meg esetleg Kázmér és Huba, mert azok is nagyon jók, de az új számok tele vannak tisztára érdektelen képsorokkal, amiket csak úgy átugrok. A Phoebe és az egyszarvúba is beleolvastam, és annyira bárgyú, buta poénok vannak bennük, ahogy beleolvasok egybe-egybe. Komolyan mondom, inkább kötnék a szerződést az Orsonra (ha szükséges), sokkal többre mennének vele.
  • Super Mario
    Fűű, látom, elmaradoztak a Garfield képsorok, ahogy én is elmaradoztam. Na jó, lássuk őket szépen sorban.

- Egész nap aludni fogsz?
    - Mindenki kedvéért?
    - Z

- Garfield...
    - Tudom, hogy ma hideg van kint, de...
    - Mi van, ha más is akar forró csokoládét?
    - Akkor ők is én lehetnék.

- Ideje annak, hogy kibámuljunk a nagyvilágba.
    - Ubul!
    - Az csalás, ha tényleg valamire nézel.
  • gergely1991
    Akkor jogos ha kapnának licencdíjat. :D
  • gergely1991
    Ha csökken akkor mégis miért gyártanak papírkiadást a mai napig?Akkor már semmi értelme ezek-után...
    Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2018.01.15. 20:24:41
  • smith09 #24759
    Kockás magazin nem rossz, de kb 1500. ft ami vszont elég sok érte.
    Garfield - ból kellene visszaállítani a régi mnőséget és akkor az lehetne 1000-1200 ft. De a mostani egy vicc.
  • ximix #24758
    Hahota és a Kockás is újra próbálkozik.
  • smith09 #24757
    Igen igazad van.
    Én a régiekre gondoltam ( flinstones, tumak, alf, rózsaszínpárduc, bobo stb... ) hogy eltüntek
    Marvel és a dc nagyon megy most, ellehet adni nagy példányszámban.
    Én jobban ragaszkodom a papir képregényhez.
    Számítógépen szoktam olvasni néha képregényeket de nem nekem az nem igazi.
  • Dzsini
    Mivel ezek nyílt részvénytársaságok, így az éves üzleti jelentéseik nyilvánosak. Abban benne van a különféle üzletágak bevétele, és ez gond nélkül összehasonlítható az előző évekkel.
    Gyakorlatilag lehet tudni a számokat.
  • LasDen #24755
    inkább úgy értem, hogy még mindig rengeteg képregényt adnak el hagyományos módon. És azokat számait lehet tudni, míg a digitális eladásokat nem nagyon.
  • Dzsini
    Erről van bármi kimutatásod? Én csak olyat találtam, hogy folyamatosan és egyre csökken a papír megjelenés darabszáma, a bevétel pedig nem csökken olyan mértékben.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.01.14. 12:28:02
  • LasDen #24753
    és mégis, a nyomtatott füzetek még mindig nagy részét teszik ki a biznisznek...
  • Dzsini
    Most gyorsan megnéztem, a Marvel Unlimited havi 10 dolláros (vagy évi 70) előfizetéssel (~2500 forint, vagy évi 18 ezer) a teljes archívumot (több, mint 15 ezer füzet) és az új megjelenéseket a kezedbe adja. Ezek után minek papíron kergetni bármit gyűjtőszenvedélyen kívül?
  • Dzsini
    nagyon sok magyar nyelvű megjelenés van, Marvel és DC füzeteket főleg a Kingpin ad ki. Azt forgalmazzák, amire van kereslet - onnantól, hogy mostanában azért többen beszélnek angolul, és digitálisan egy mozdulattal pár dollárért legálisan is elérhető bármi (Marvel Unlimited és társai), feleslegessé is váltak.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.01.14. 12:14:22
  • smith09 #24750
    Elhiszem, hogy a Garfieldnak jogdíja van, és hogy pénzbe kerül, meg le is kell gyártani, de megjelenés óta a magazin tartalmának több mint fele eltűnt. A másik fele meg totális ismétlés.

Másik dolog hogy emlékszik szerintem mindenki a 90 es évek elején a kandi lapokra.
    10 - 20 féle képregény forgalmaztak, mára talán a garfield, pókember maradt meg. A többi eltűnt a süllyesztőben.
    Szerintem ha ezeket a képregényeket újra forgalmaznák biztos lenne rá vevő.
  • wollnerd #24749
    (Talán így?)

-
    -
    -
    -
    -
    -
    - A szabálykövetőkkel jól lehet szórakozni.

(De fordítás nélkül is kiválóan leesik a poén. :DD)
    Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2018.01.14. 11:36:40
  • Super Mario
    Jaa, azt nem tudtam. Abból gondoltam, hogy szabadon felhasználhatók, hogy a képként letölthetők a képsorok, meg ide a fórumba is be lehet illeszteni, abból gondoltam, hogy felhasználhatók, de akkor jogos.

A mai képsor mondatát nem tudom magyarosan leírni, úgyhogy átadom másnak.
  • Dzsini
    Volt olyan Garfield képsorokat fordító blog, akikkel felvették a kapcsolatot, hogy hagyják abba és szedjék le - meg is tették, mert teljesen jogos a felkérése. Ha az SG-nek szólnának hivatalosan, ezt is lekapnánk pikkpakk. Mivel az olvasottságunk elenyésző, és nincs körbelinkelve a neten, mint "forrás", így nem tűnik fel nekik. Nem azon múlik, hogy milyen régóta csináljuk.

"ha máshonnan ezek elérhetők, és szabadon felhasználhatók" - Elérhető: igen, a kiadó és terjesztő oldalán. Szabadon felhasználható: nem. Ott vannak a felhasználási feltételek mindkét hivatalos felületen amit mi itt nézegetünk, abban ez nincs benne.
  • Super Mario
    A kiadónál? Van alapja, de nagyon régóta csináljátok már, hogy ezt most csak úgy megtiltsák, én azt gondolom.

Ezeket el tudom fogadni, hogy vannak mindenféle költségek, meg tisztába is vagyok velük, de akkor jön a kérdés, hogy a többi újság az, ami relatíve olcsó? Mert ez következik az alapján, hogy egy 34 oldalas magazinnak, melynek szemmel láthatóan nyomtatópapírra nyomtatják a tartalmát, minden költségével csak úgy hozza vissza azokat, ha ennyiért adják. Mert akkor az van, hogy a többi magazin megy el olcsóbban, talán veszteségesen is, de ez így számomra jelzi azt, hogy magazint gyártani már tényleg nem kifizetődő, mert már mindenki interneten olvas mindent.

A "morgásra" visszatérve, az a helyzet, hogy a kiadó nem igazán tehet semmit (már ha tényleg ők szólaltak fel), mert a napi képsorok ingyenesen elérhetők, innestől kezdve hiába van náluk a licensz, ha máshonnan ezek elérhetők, és szabadon felhasználhatók.
    Utoljára szerkesztette: Super Mario, 2018.01.14. 00:36:56
  • Dzsini
    Más az, hogy te a hivatalos oldalon megnézed, és más, hogy nyomtatásban megjelenteted (pláne még pénzt is kérsz érte, tehát bevételed keletkezik valaki más szellemi termékéből).

Amit mi itt csinálunk - hogy egyáltalán megjelenítjük a képsort az eredeti helyet kikerülve - is súrolja azt a határt, amire már morognak amúgy.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.01.13. 18:35:17
  • LasDen #24744
    vannak nyomtatási és terjesztési költségek is, azzal is számolj...
  • Super Mario
    PLaci: Igazad van, úgy sokkal jobb. :D

Molnibalage83: El tudom képzelni, hogy van licenszdíja a Garfieldnak, meg a fordítást is meg kell fizetni, de nem hiszem, hogy évente emelik a licenszdíjat, és azt kell megfizetni. Ennek belenéznék azért a mélyébe, mert ahhoz képest, hogy ingyen elérhető bármelyik a régi Garfield képsor, rendesen elkérik az árát érte.
  • PLaci #24742
    Inkább:
    "Értesítem a közeli hozzátartozókat."

Mert hogy lehet Jon -t temetni. :D
  • molnibalage83
    Viszonyításképpen, az Aranysas magazin ára 600 HUF úgy, hogy vagy 70 oldalas és fényes papírra nyomják. Viszont a G esetében lehet, hogy van licenszdíj...
  • Super Mario
    Én az újakat is szívesen forgatom, csak azt nem szeretem, hogy a Garfield magazin szerkesztősége még mindig a '90-es években él ármeghatározás tekintetében, és úgy emeli évente a magazinok árait, mintha még mindig vágtató infláció lenne. Idén februártól 1000 forint fölé fog menni a magazin ára, pontosan 1050 forint lesz. Eddig is inkább a Lehel téri piacon vettem meg a néhány hónapnál régebbi számokat, 40%-os áron, de ezek után kiváltképp így fogok tenni. Ennek az újságnak maximum 500 forintnak kellene lennie. 34 oldalas, A5-ös méretű, 20 perc alatt el lehet olvasni. Ez már az idei 980 forintos árat is csak nagyon nehezen érte meg, de ha tényleg felmegy 1000 forint fölé, akkor biztos, hogy végképp búcsúzhatnak tőlem, mint vevőtől. A Zseb-Garfieldeket esetleg venni fogom eredeti árán, mert azok még most is megérik az árukat. De azt is érdemes összehasonlítani az 1. számot (ami speciel megvan nekem) a mostanival, hogy ugyan színes lett, de mennyire megvékonyodott. Inkább maradt volna fekete-fehér.

Na de jöjjön a mai képsor.

- Elfelejtettem Liz születésnapját!
    - Aggodalomra semmi ok, Jon!
    - Hova mész?
    - Figyelmeztetem a legközelebbi rokonodat.
  • smith09 #24739
    Nekem megvannak az eredetiek mikor először forgalmazták itthon.
    Neten több helyen lehet kapni, de elég drágák, pontosabban annyiért árulják amennyiért én is eladnám.
    A régi kalsszikusokat imádom. Szerintem párat veszek a jövőben.
  • Super Mario
    Bizonyos számokat eléggé nehéz beszerezni. Emlékszem, milyen nehéz volt megtalálnom az 1996. decemberi számot, amit azért kerestem nagyon, mert azon jelent meg magyarul először az a Garfield képsor, mely a születésem napján készült. És az pont kimaradt, mert 1997. januárjától kezdtem el annak idején venni a Garfieldeket.
    Utoljára szerkesztette: Super Mario, 2018.01.12. 18:01:07
  • smith09 #24737
    Igen, azt.
  • Super Mario
    Az 1990. januárit? Arra én is vevő lennék. :) Jónéhány még nekem is hiányzik.

De lássuk a mait:

- MIÉRT VAN EGÉR A HÁZBAN?!!
    *súg súg súg*
    - Az ingyenes Wi-Fi-ért.
  • smith09 #24735
    Garfield képregény első számát szeretném megvenni.
    Akinek megvan és eladná jelezzen legyszen szíves.
  • Super Mario

- Hot Dog!
    - Jégkrém!
    - Mit tegyek...
    - Mi ez?
    - Új ízszenzáció.
  • Super Mario

*UGAT! UGAT! UGAT! UGAT!*
    *UGAT! UGAT! UGAT! UGAT! UGAT! UGAT!*
    - Jó idők járnak!
    - Valamit hiányolnom kellene.
  • Super Mario

- A világ az én játszóterem.
    - Sóhaj...
    - És a nagy gyerekek hintáznak.
  • Super Mario

- Az edzésre gondolok.
    - Gondolok rá.. gondolok rá...
    - Rendben, kész vagyok. Most a pudingra gondolok.
  • Super Mario
    Tisztában vagyok a különbséggel, meg értettem is, amit olvastam, csak szerintem így magyaros. Mondjuk lehet úgy is értelmezni, hogy "csak egy", vagy úgy fordítani, hogy "csak egyet", de akkor Garfield ezek szerint az egyedüli, aki átmehet, a többieknek már tényleg tilos.
  • FalseHeLL
    One = egy
    Once = egyszer

bar az egyszer jobban hangzik.
  • Super Mario

*Macskáknak tilos a bemenet*
    *Nem*
    *Úgy értem, te*
    *HÉ!*
    *Oké, oké*
    *Most az egyszer*
  • PLaci #24727
    Az nem Jon lenne. ;)
  • wollnerd #24726
    :D
    Sztem sokkal jobban járt volna ha rock 'n' roll koncertjegyet szerzett volna. :DD
  • Dzsini
    Accordion az harmonika :)
  • Super Mario

- Most szereztem két koncertjegyet.
    - Két hely a az első sor közepén.
    - "Akkord fesztivál: Az ezer polka éjszakája."
    - ööö...
    - Elterelem a figyelmét, te meg elfutsz.