Locomotion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tuvok
Pl . nem találtam a játékszinte vonatkozó beállításokat, mint építési kültségek, infláció, jármûvek lerobbanása, pedig ezek a TTD-ben benne voltak ..

Köszi, jó lenne, mert rettentõen idegesít, hogy mindig elkavarognak a vonatjaim, és nem is merek komolyabb hálózatot építeni, mert kész káosz lenne ...

Titeket nem idegesít az infláció a játékban?
Szerintem túlzottan nagy ütemben drágulnak a jármûvek.

Egyébként Tuvok, én tudtam építeni egy mûködõ olyant. Majd holnap teszek be screenshotot, hogy hogyan kell megépíteni. Simán 2 egyirányú vágány + 1 kétirányú, és nem téved el egyik vonat se 😊
Te mirõl beszélsz?
Sephi
Baze! Hat mi ez? A TTD jobban nezett ki ennel... mik ezeke a monoton es lehangalo szinek? Ehh baszus ...

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Hello
Mondjatok már egy letöltõ helyet ahonnan mûködõ verziót lehet letölteni, mert már kétszer szedtem le, de CRC hibás volt a .bin . A Bithumenrõl is törölték. Thx

Tuvok
Csak ez a rohadt bug ne lenne, már teljesen felcsesztem az agyam rajta, hogy nem lehet egy komolyabb vasúthálózatot összehozni benne, mer mindig összevissza eltévednek a vonatok .

Goodwill
Qrva jó ez a játék, le tud annyira kötni, mint anno a Transport Tycoon. 😛
Az útvonalépítés az elején nem teccett, aztán rájöttem így sokkal ésszerûbb és gyorsabb. Szal sztem még jobb lett, bár még csak pár órát jáccottam.

Most már tudom miért vagy szakács...úgy ütsz mint egy buzi!

Hát soha ne adódjon ennél nagyobb gond😊
Meg lehet kerülni. A Locomotion fórumban amúgy már egy képernyõs listát összeirtak, hogy min lehetne finomitani még, amitõl még élvezetesebb lenne.
De komoly probléma nincs szerencsére.
Tuvok
Ok, szal bug, akkor várjuk a patchet ...
Addig meg jöjjön a vasútépítés lehetõ leglogikátlanabb és legrondább, de mégis mûködõképes formája, az egyirányúsítás . 😄D

Az elsõ kép logikus. A két kanyarod, a piros nyíl mentén nem csatlakozik, hanem élesen ér csak össze. Ott nem tud elkanyarodni a vonat.

A második képen ezt megoldottad, az egy bug. Én is találkoztam vele, és a Locomotion fórumán is írnak errõl. Meg lehet oldani, vagy kétvágányosra csinálod azt a vonalat is (egy szimpla RORO állomással), vagy csak ezt a kis szakaszt kettéosztod, és egyirányúsítod, majd újra egyesíted. (értsd: A piros nyil mentén két vágány, egyik erre másik arra lámpával, majd kb a mostani duplalámpa helyén újra egyesül a két sín.
Tuvok
Sazl itt ez a kép, rajta egy elágazás . Kérdés: miért csak a kék nyíllal jelölt útvonalon képes az a nyavajás vonat lekanyarodni az állomásról lefelé, a piros nyíllal jelölt útvonalon, MIÉRT NEM ???!! Pedig megcsináltam 2 féleképp is, és már ezerszer újraépítettem ...

Tuvok
nemtom 😊

Ki az a Joanna ?

Tuvok
#296: Joanna, gyorsan altaboltam a játékból, úgy kérdeztem meg, nem olvasgatok én vissza 😊)

M@TriX
hopp vissza is jött, csak a freeweb törölte a tárhelyemet, de már újra van regelve 😊

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

M@TriX
sztem is elég jó lett a gém, pl hidakat sokkal jobban lehet csinálni, mint a TTD-ben. Persze sokmindent "kifelejtettek" sajnos, de a TG-tõl mérföldekkel jobb...

most látom. hova tûnt a locologó?

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

10-el lejjebb kérdeztem ugyanezt 😉

Btw, nekem 1900-tól volt már postakocsi, csak éppen postát nem acceptolt egy város sem...

Ja és igen. A fõoldalon pedig kint van a cikk a Locomotionról. Aki tud nyomasson jókis screenshotokat alá a fórumba, meg ide is. Sajnos én csak 1-2 képet tudtam hozzátenni, a többi meg Atari pr kép, és elég szarok.
cSuwwi
Fõoldalas cikk lett a Locomotionból 😊

Kíváncsi vagyok, remélem tényleg olyan jó, mint amilyennek mondják 😊

A Transport Giant hatalmas csalódás volt :/

shit happens

Tuvok
#278: 1950-ben kezdtem egy Beginner pályát, most vagyok '60-ban, és már 2x volt olyan, hogy éve elején kb . 10 féle jármû (mozdony + autó + hajó) jelent meg egyszerre .
Ja éa vasútra is úgy vettem észre ekkortájt jelenik meg a postakocsi, ami azért felettébb bosszantó, hogy 5x évig nem lehet vasúton postát szállítani ...

Tuvok
#291: ÁÁÁÁÁ, köszi CZ

Tuvok
Szvsz várost nem lehet átnevezni .
(grr)

nyomvatartod a full loadon és lesz egy menû, ott választhatod ki 😊

Tuvok
Van egy Iron Ore termelõ telep, szállítanám el, de ugye szenes vagon kell Iron Ore-hoz is, viszont ha full loadra teszem, azt írja, hogy Waiting for blabla coal, és így nem pakolja fel a vasércet . Nem tudja vki hogyan lehet átállítani, hogy Full Load-dal pakoljon Iron Ore-t is ??!!

A városokat át lehet nevezni valahol, a játék közben?

A kis ablakukon hiába kattintok a nevükre, ott nem lehet 😞
Szerintem simán jobb lett, mint a TTD. Jó, 1-2 finomítást még el tudna viselni, de utódnak jó.
Tuvok
#285: Egyáltalán nem .

Blackman
Ezt így nem mondanám, hogy rosszabb, de néhány dologban jobb, néhányban meg tényleg rosszabb.. pl. nem értem, hogy mi értelme van egyre több pénzre szert tenni, ha semmit sem tudsz vele kezdeni? A TTD-ben legalább fel lehetett vásárolni az ellent, de itt semmit sem tudok kezdeni a "hatalmammal" 😞

Skacok... figyelgetlek itt benneteket, és nagyon-nagyon rossz érzésem kezd lenni a játékkal kapcsolatban.... TÉNYLEG ROSSZABB LETT MINT a Transport Tycoon???

Tuvok
Unload-ot értelmetlen megadni neki, mert állomáson ígyis-úgyis kipakol minden árut . Unload arra van, mikor hosszú távon (pl hajóval) szállítasz valamit, és olyan helyen akarod egyik hajóból a másikba rakni a cuccot, ahol nincs arra az árura igény (pl bólya) .
Elég a Full load, csak arra meg van, amikor sokat kell várni, személyszállításnál értelmetlen ...

toMpEr
unload-ot minek nyomsz?

Személyszállításban meg lehet adni a fullload/unloadot?
Mivan ha úgy adom meg, hogy beér az állomásra, unload ÉS full load? Akkor elvileg mindig tele emberrel kellene közlekednie, nem?
toMpEr
en jobban szeretem a regi mozdonyokat, ott jol meg kell tervezni az utvonalat, minden kanyart, emelekdot komoly erofeszitesek aran vesz be, monorailnel mar nem kell ilyesmivel torodni

Nah, 1911-ben jelent meg végre új mozdony...
[HUN]PAStheLoD
1980 tól kezd jó lenni .. amúgy sajnos a játék szar és ronda is .. egy jó van benne . az pedig a földalatt is lehet építeni , meg a hidak .. de az építési rendszere SIRALMASAN ÜBERFOS ! még egy rollercoasternél aztmondom oké ezzel jól lehet csûrni csavarni 1 hullámvasutat .. de ige min. egy TTD-s kéne ..

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

Mikor jelennek meg egyébként az új jármûvek?
1900-ban kezdtem, kb 8-10 év telt el, de még semmi új nem jelent meg nekem...
Lehet, hogy a scenariomon nem állítottam be valamit jól?
Hmuda
Ott legalább lehetett javítani a cuccokat. Itt folyamatosan csökken a reliability.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

toMpEr
hat olyan nagyon sok ertelme szerintem nem volt a depona, nekem nem nagyon hianyzik

Hmuda
Sajna a depókat kiszedték és csak meg kell építeni a vonatokat és lerakni a sinekre. Ez az egyik dolog ami nagyon nem tetszik benne.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Tuvok
demo = depo

Tuvok
No, hát kipróbáltam a játékot .
Hát jó alaposan megváltozott, a menürendszer TTD-hez képest, leegyszerûsödött, sokminden eldugtak, felét amit keresek meg se találtam, pl építkezés alaposan meg lett gyomlálva, nemtom hol van pl demo a vonatoknak, gyárak, stb ...
Viszont maga a játék megmaradt ugyanolyan pepecselõsnek, bogarászósnak, amilyennek lennie kell, úgyhogy úgy érzem hosszú idõt fogok eltölteni vele
A grafról annyit, hogy ez a játék nem a csilivilirõl szól .
Tetszik !

Tuvok
loál
kösz 😊

ZsZso
OFF : Iszonyat zsír a nickképed ... gratula hozzá. Teccik mert egyedi, meg jók benne a színek 😊

10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.

Tuvok
Nya, ebben a pillanatban lett vége az installnak

Kezd érdekelni a dolog. 😊

-Mechwart A. Vasútgépészeti Szki.-1988- - . 😊

Hát bakker össze vissza kattintgattam, meg minden, de nem találtam ilyen funkciót 😄

Btw, készül egy cikk a játékról, szal ha valakinek van szép screenshotja (lehetõleg nem lebutított kép), amin jó bonyolult szállítási útvonalak vannak megépítve, vagy már a modern korban jár, az szóljon privátban.
toMpEr
full loadnal ha lenyomva tartod a gombot, akor megjelenik egy lista amiben kivalaszthatod, hogy mivel akarod megtolteni

Na még 1 hibát találtam.

Ugye itt is egy vagon/teherautó többféle cuccot tud szállítani.
A probléma a teherautóknál van, itt pl búza szállításra befogva õket, ha megadom hogy full load, akkor is szénnel akarják telerakni magukat. Nem, nincs refit opció, az csak hajónál (meg gondolom repülõnél van). Ha nem adom meg, hogy full load, akkor szépen szállítja a búzát, csak éppen nem mindig rakja tele magát ugye... Szal ezt nemtom hogyan lehetne megoldani.
Ellenben így belegondolva, lehet, hogy a vonatok vagonjainál is fennáll ez a probléma. Csak én eddig a hopper vagonokkal csak szenet szállítottam, ami ugye az alapértelmezés, tehát erre mûködik is a full load... De nagyon az az érzésem, hogy grain (iron ore, stb) szállító vonatnál is a full loadnál szénnel akarná megtölteni magát...
M@TriX
jaja, az se rossz progi de amikor teszteltem anno 80%-ig minden jó, de aztán a vége az kínkeserves 😊
de most már jön az FTPrõl...
max sávszéllel szóval ok 😊

M@TriX
ezt küld el nekeik egybõl beleírják az ismertetõbe: "Szinte emberi gondolkozású egységek irányítják a gépjármûveket. hibáznak is néha. Ilyen az ÉLET!" 😊

Nekem lejött torrentrõl is végülis. Itthagytam egy napra a gépet, aztán leszüttyögött.

Mostmár egész bonyolult vasutrendszereket építek viszont. És sajnos azt kell mondjam, hogy meg lehet téveszteni a gépet. Pl: Építesz egy kétvágányos rendszert, RORO állomásokkal. (TTD-sek bizonyára ismerik az elvet)
Viszont a két RORO végállomáson kívül egy harmadik helyrõl is be akarsz szállítani a rendszerbe valamit, tehát valahonnan egy sima egyvágányos vonatot bekötsz. Ekkora ugye a 2x1 irányú hálózatban egy-egy lámpa van minden oldalon, és egy irányba lehet csak haladni egy vágányon. Namost abban a keresztezõdésben, ahol ez a +1 vágány kimegy a harmadik állomáshoz, oda ugye erre a vágányra egy kétirányú lámpa is kell, hogy ott ki-be tudjon menni az az 1 vonat. Na itt megkavarodik a rendszer, és minden vonat arrafelé akar menni... (állomásoknál nincs ilyen gond valamiért)
Ezenkívül pl. jól kiépített, bonyolult lámpás keresztezõdésekben is elõforul a crash... 😞 Sajnos itt már belekalkulálták az emberi tényezõt is (vagy csak bug...), de van, hogy a tilos jelzés ellenére behajt egy vonat, és akkor pukk... szerencsére eddig csak 1x fordult ez elõ...