Locomotion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

igazad van a soha nemjöttem volna rá
Tuvok
Neked ott nem kell szenvedni, hanem végignézni ...

ott szenvedek
Tuvok
Figyu, tutorial-t próbáltad már ?

mizé? Vagy nemengedi le sem raki a vagonokat és ez van tövször,vagy ha külön vágányra rakokom a vagonokat a bödös életbe nemjut eszébe arra menni a mozdonynak????
Tuvok
Sztem izé !

He?
Csak egy hülye kérdés
Mikor fogja a mozdony vontani a kicsike vagonokat???
szemafor ide vagy oda max átgázol a vagonon .
Hehe :)
1960-ban megjelent az új lámpa... csak 5 évet kellett kibirnom lámpa nélkül :)

Szal aki uj scenariot kezd, erre figyeljen. Jobb ha az összes signalt bepipálja...
toMpEr
remelem csinalnak majd jo sok modot hozza
jo lenne nagyobb terkep is,mert en nagyobbra szamitottam

Na kipróbáltam ezt a locotoolt.
Szal a jármûveket, hidakat, és a sineket lehet szerkeszteni vele. A grafikájuk, meg a tulajdonságaik változtathatóak.

Ellenben a signalok dat filejait még nem tudja sajnos lefordítani ez a verzió, tehát nem is tudom módosítani a 4 színû lámpa megjelenési dátumát....
Hát sajnos egyelõre nincs megoldás a lámpás bugra, és azt sem tudja senki, hogy melyik évben is jelenik meg a 4-színû lámpa, amit kiválasztottam a scenario editorban...
Pedig nagyon nem szeretném emiatt elõrõl kezdeni az egészet...
ZsZso
Menõ játék lesz ez. Nagy fanok majd megcsinálják nekünk jóra :)

10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.

Igen mûködik, csak elõször elrontottam valamit. :)

Jelenlegi legnagyobb problémám az állomáskiterjedés korlátja. Remélem belehúznak a fiúk a patch-el. Azt hiszem nagyon meg fogjuk köszönni nekik. :)

Arra már nem is merek gondolni, hogy mi lesz, ha eltûnik a szemafor, ugyanis egy szemaforral és egy lámpával mentettem a scenario-t. Még abban reménykedem, hogy ez valami fatális hiba és csak nálad jött elõ. :)) De valószínûleg nem...

Tuvok
Hát spec a legalsó 916 kbyte, leszedtem, megnéztem jpg-ben, nincs színveszteség, és csak 185 kb lenne ... jobb, mint egyes minden alkalommal perceket várni, hogy "felgyorsuljon" a topik .

800k a legnagyobb kép is, szal azér túlzásokba ne essünk ;) És legalább színhelyesek.
Tuvok
Vedd lejjebb a tömörítést, úgy jók a szinek, és akkor sem kell 1,5 megás képekre várni .

Nem, mert a jpg eltorzitja a kontrasztosabb szinátmeneteket. És ezeken van bõven.

Cody: akkor most már megkezdett játékkal is mûködik a nobreakdown mod?
Tuvok
Borg, nem tudnád átnyomni jpg-be a képeket png-bõl ? :/
4.6 Mb-nál tart Opera szerint az oldal letöltése, és még benn sincsenek teljesen a képek ...

Mégis csak mûködik! :)

Kipróbáltam a Nobreakdownsmod-ot. Egy megkezdett játékban nálam nem mûködött, pedig vettem új jármûveket, csak új játékban mûködött.

Amíg megfejtést találunk a 2. problémámra, néhány érdekesség :)

1. Fejlesztés alatt áll egy mod, amelytõl MAGLEV is lesz a játékban :)

2. NO BREAKDOWNS MOD LETÖLTÉS

3. LocoTool V0.2 LETÖLTÉS
Azt irják, már lehet vele bizergálni egy csomó mindent.
Van két probléma. Az egyik nagy, a másik mégnagyobb :/

1:

HINT: Ha két mozdonyt raksz egy vonatra, és MINDKETTÕ 5% megbizhatóság alá csökken, összejöhet az az állapot, hogy hol egyik, hol másik robban le. Azt ugyan megoldották, hogy egy mozdony is elhuzza a vonatot, azonban azt nem, hogy el tudd adni! ugyanis ha broken down, akkor ugye nem alakithatsz rajta semmit!
MEGOLDÁS: holtvágány, kiirányít, stop, lol módon ki lehet szedni alóla a sínt, majd start, és crashed lesz :)
Szal ez még megoldható, nade, most jön a nagyobb gond!

2:

HINT: ELTÛNT A SZEMAFOR FÜL :D Volt, nincs. Gyanítom a lefel hajtókás szemafor most ment ki a divatból, azonban (valszeg a scenario beállitásai miatt) NEM JELENT MEG UJ :D így egész egyszerûen nem lehet újabb lámpákat lerakni, csak sineket épithetek, meg állomásokat... szívás???
A scenario editorban beállítottam, hogy 2 fajta lámpa jelenjen meg, az egyik a szemafor ami eddig volt, a másik pedig egy négylámpás cucc. Utóbbi azonban nem jelent még meg. Vajon miért? És mikor jelenik meg? A scenario editorban ráadásul az sincs odairva a lámpákhoz, hogy melyik mikor megy ki a divatból, illetve mikor jelenik meg... szal gáz...
Van egy kis gond, amire még nem találtam jó megoldást.

Ha fát szállítok a papírgyárba, akkor ha leteszi a vonat a fát, felveszi a papírt, mivel ugyanazzal a vagonnal kell szállítani azt is. Nem lehet ezt beállítani?

Egy nem túl jó megoldás, ha körbejáratom a vonatot a faüzem, a papírgyár és a nyomda között.

a_n_d_r_e_w
Szerintem semmik. Azt hiszem a scenario beállításoknál 2006 volt a legújabb jármû. Remélem én tévedek

One Vision. One Purpose.

Apropó, azt nem lehet beállítani valahol, hogyha egy jármû megbizhatósága X% alá csökken, akkor szóljon nekem egy kis ablakban alul? TTD-ben volt ilyen...

Valaki játszik már modern korban? (2050+ mondjuk) Mik vannak ott már?
Zsír.
Tom3
Mien a játék?
Tom3
Akkor lehet hogy letöltöm.
Tom3
úúú bazz 1cd?
Hát ebben is van station too spread out :)
10x10-es vasútállomás + medium airport, és pluszba egy truck depot már sok neki...
Egyébként fura, mert 1940 körül egyedül a coal hopperbõl jelenik meg 96kmh-s vagon, az összes tübbi cucc még így 50 körül is 80kmh-s...

De belenéztem a scenario editorba, és az igazán gyors vagonok elvileg a 80-as években jelennek meg, már ha beállítja az ember az elején...
és venni komplett szerelvényt eccere? :)

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

a_n_d_r_e_w
Komplett szerelvényt úgy tudsz eladni, hogy szimplán a kukára kattintasz, és nem odahúzogatod egyesével.

One Vision. One Purpose.

Van arra valami billentyû kombináció, hogy komplett szerelvényt egyben adjak el? Vagy több vagont egyszerre, stb..

Egyébként találtam egy bugot:
Beállítottam a scenarioban, hogy 15 millió euró elérése legyen a végcél. 29 év alatt elértem a 10 milliót, és kiirta, hogy teljesítettem a célt :)
Hát én is ettõl félek...
a_n_d_r_e_w
Ha szerencséd van, akkor igen. De én még 2006-ban is 80-al cipeltem a kaját :(((
És még nem láttam tehervagont 120 fölött száguldani, bár lehet, hogy a scenario beállításai voltak rosszak.

One Vision. One Purpose.

Ehh! :D
Na ezt megis nézem, mikor hazaértem...

Szal akkor idõvel jelennek meg olyan vagonok, amiket gyorsabban tudnak rángatni a mozdonyok? Mikor? És miért nem a gyorsabb mozdonyokkal egyidõben jelennek meg ezek?
a_n_d_r_e_w
#371-372:
Most már a vagonoknak is van végsebességük, azt is figyelni kell. Én is sokat törtem rajta a fejem :)

One Vision. One Purpose.

Én a Setire gyanakodtam, aztán kilõttem a Nod-ot is és minden futó nélkülözhetõ alkalmazést, de semmi... :(
Aztán tök véletkenül egyszer bekapcsolva maradt a Commander (miközben töltöttem vele) és akkor megint elõjött a szaggatás sima játékban is. Úgy tûnik a hálózathasználat a ludas, csak az volt a gyanús, hogy amikor neten nyomultunk a gémmel, nem ment semmi töltögetés a háttérben! Akkor már csak egy maradt...
Most végzett a vírusírtás: egy talicska Trójai...
Elõfordulhat, hogy emiatt lassult be. Még próbálkozom...
-Csak azt tudnám, hogy jöttek be? Legfrissebb NOD32, Mozilla Firefox böngészõ, egy hete telepített XP az összes elérhetõ javítással (de ez már régen egy másik fórum témája-

Tuvok
Hátõ, egy V43 Szili is tud 150-60-at, mégse megy 100 fölé :)

Kérdés: Miért 80-al mennek a vonataim?

Most vettem csak észer, hogy amelyik mozdony többel tudna, az is csak 80-al megy... csak ha vagon nélkül, esetleg két mozdonyt is összeteszek, úgy megy NÉMELYIK 80 fölé... szal ez mitõl is van?
Stranger
Én ezt akkor vettem észre amikor játék alatt futott a dc++. Félpercenként belassult mint az állat kb 5 másodpercre.

Gigabyte P35 DS3, Intel E2180@2500, 2GB DDR2@1066, Inno3D 9600GT 512MB

Nekem a hálózatos játékkal vannak bajok! :-( Próbálta már valaki? Hihetetlen módon belassul (ADSL), mint egy lassított film. Teljesen játszhatatlan... :-( Mi lehet ennek az oka? Vagy lanra tervezték?

Az express funkciót ott találod, ahol be kell a menetrendet állítani! Kattints egyet a --local-- feliraton és express-re változik!

Szerinted itt játszanánk vele, ha olyan szar lenne mint a TG?
Ez min. olyan jó, mint a TTD.
Mike
milyen a játék? a szerelvények átmennek egymáson? Mondjuk C.S.-tõl sokat várok

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Na ez egy érdekes kérdés, mert állítólag valahogy be lehet állítani, hogy express legyen a vonat, tehát közbensõ állomásokon ne álljon meg. A külföldi fórumon olvastam ezt, de nemtom hogyan kell. Bár nekem még nem is volt rá szükségem.
Tuvok
Viszont hiányzik a 'Non-stop' funkció :(