2831

NINCS RENDESEN MŰKÖDŐ CRACK

NO CD FIXED: GAMECOPYWORLD

• SZU
    A varázsige piac. A fa, kő, vas, arany, kaja mind a lőpor alá van vetve. Uis, hiába 0 a kaja, és halnak az emberek, meg megy a morál lefelé, de ez lassú folyamat. A lőpor hiány miatti vereség meg igen gyors. Szóval nekem elég sokan haltak éhen, meg az összes bányám 1-es fejlesztésű volt, de a lőpor 2-es.

Egyébként tegnap este csinált a gép normál nehézségi fokozaton egy szép cselt. Jöttek a franciák és a poroszok egyszerre. A poroszoknak volt két black corpjuk, mind2 százada elég veterán volt. Összecsapott velem, elkalapált, s maradtak kb. 45-50-en/század. A francia meg fullosan feltöltött századdal jött, de nem voltak veteránok.

Gyorsan újratöltöttek a poroszok, majd az egyik kiállt egy foghíjjas kockába, a másik elhúzott délre. Ügye a francian elindult a kocka felé, lévén elég sebezhető formáció. A hadoszlopban lévő poroszok elkezdtek "menekülni" az ellenkező irányba.

Amikor eljött a megfelelő pillanat az északi porosz egység vonalba állt. Ügye a francia is felállt vele szembe a lőtáv határon. Erre a déli porosz egység a franciák mögé sietett vonalba. Sortűz a hátukba, majd amikor a francia megfordult (kb. 20 fő veszteségük volt) a másik porosz is a hátába támadt, majd a köv. sortűz után mind2 szuronyrohamot indítottak a megzavarodott franciák ellen. Végül is két "harcképtelen" 40-45fős századdal futtatott meg egy teljes 120 főset.

Ebben az a szép, hogy egy század bármennyire is gárda, meg tapasztalt, ha lemegy a létszáma 70% alá (~40-45 fő =)), akkor szétfut akkor is, ha fullon van a moráljuk.

Persze sajnáltam is a fekete ördögöket, mert eddigre összeszedtem 60 Uláhot (egységbe nem tudtam őket szervezni a bug miatt...), s lerohantam őket az alap C&C-s lasszóba fogom, oszt megyek technikával.
  • Axon
    Az az ágyú a lengyel barakban tényleg nagy bónusz.
    Ez az egység összevonási hiba nálam is előfordul, de csak a 3 új nemzetnél. Én eddig játék bugra gyanakodtam, de akkor lehet, hogy tényleg a töréssel van gond.
  • Axon
    Ebben a győzelemben több szerepe van a szerencsének mint a taktikának.
    A tornyok folyamatosan tudtak tüzelni? Mert nekem már a legelején elfogyott minden lőszerem, így még a katonáim sem tudtak lőni.
  • Axon
    Megtaláltam én is a hatos térképet. Ez egy havas pálya és a havas pályákat semmilyen játékban nem szeretem, így itt sem próbáltam ki. Azt viszont láttam, hogy ebben is többen lehet játszani mint kettő, így automatikusan úgy vettem, hogy ez is egy négyes pálya.
    Kipróbáltam és szörnyű volt. Engem is mindig alulra-középre tesz le pedig többször is elindítottam, hátha cserélgeti. Így sajnos rögtön három oldalról is jöhet támadás. Szerencsémre felülről nem jött senki, míg balról egy török jatagános egység jött (randomra állítottam az egység választást a gépnél), de ezeket egy század megállította úgy, hogy egyszerűen eléjük állt és farkasszemet néztek egymással. Jobbról viszont sajnos egy angol sereg jött, ami igen nagy szuronysebzési értékkel rendelkezett. A kölcsönös sortűz után a szuronyrohamban simán megfutottak egységeim, majd el is foglalta az alsó városomat. Mivel pont mellette volt a barakom, így azt hamar visszafoglaltam, de addig egy másik század elfoglalta a felső városomat is és folyamatosan töltötte fel sorait. Na ott még kétszer is megfutottak az embereim és ekkor már jött még egy török század, meg még egy angol század, így szimplán feladtam.
    Sajnos rossz helyre tesz le a gép, mivel a sarokban talán lenne esélyünk, de így középen semmi. Ez nem taktika, hanem mészárlás.
  • SZU
    Ja, nagy segítség volt, hogy a lengyelek barakkjában alapból van egy ágyútorony! =)
  • SZU
    Na alig tudtam aludni 6 órát. Leszedtem egy másik engine.exe-t, újrahúztam a játékot, de így is kilép hadjáratnál.

Viszont végre normálisan sikerült a 6 személyes skirmis. Éppenséggel normál gépek voltak, én meg lengyel, s kb. fél óra múlva nekem is bejött az a bug, hogy nem enged egységet alkotni a lovasokból, sapperekből ilyesmi... Gáz. De így is jól ment.

Az elején leraktam egy őrtornyot az északi bejárathoz, a leghamarabb legyártott századdal elmentem a keletihez, a 2-al meg a bal oldalihoz. Elég hamar jöttek az összes bejáraton 1-2 századdal, s volt olyan csata, hogy az összes parasztomat kinyírák a városközpontomnál, s olyan egységekkel vertem vissza, akik nem voltak még században sem!
    Aztán több városomat is elfoglalták, s jöttek más nációk, akik egymást gyengítve versengtek a koncért. Addig szépen építettem egy tornyot a jobb oldali bejárathoz is, újraszerveztem magam (kb. minden nyersanyagom 100-500 alatt volt) s visszafoglalgattam.

A jobb oldali szomszédot lenyomták közben, s onnan nem is jött több támadás, az északi torony mellé tudtam építeni még egyet, s a nyugati fronthoz tudtam adni minden erőmet.

Ekkor gyakorlatilag még egy ellenfél esett ki valahol a peremvidéken. Szépen kitámadtam egy gárda 450 killes alap fusilierrel jobbra, s a védtelen városokat elfoglalgattam. Majd eljutottam az ellenfél városáig, ami épp szintén védtelen volt (az északi gyűrűkurás "két torony" között vérzett épp egy nagyobb serege), le is nyomtam.

A bal oldali szomszédomat megtámadtam mindennel, miközben felülről őt is megtámadta az utolsó ellen. Gyakorlatilag úgy mentettem el az állást, hogy kemény harcok árán enyém 16 város a 24-ből. Tehát a győzelem a küszöbön áll. =)
  • SZU
    Hát úgy vertek el, ahogy akartak. 3 helyről lehet bejönni hozzám, felülről, meg két oldalról. Uis, eddig mindig középre rakott be. Ha balra rakok egy tornyot, jobbra egy századot az erdőbe, egyet felülre küldök, akkor ki tudok tartani kb. 10 percig. Uis lazán jön egy század balról, jön kettő jobbról, meg felülről is egy. Aztán szépen kampó.
  • SZU
    Nekem rögtön a legelső a hatszemélyes. A kis képen is lehet látni, hogy 6 zászló van.

Egyébként valami gáz van, vagy a töréssel, vagy a játékommal, mert ha belépek a hadjáratba. A tutorialra kattintva elszáll a játék, hibaüzenet nélkül. Ha az eu térképes játékot akarom előhívni, dettó. Csak multi, vagy skirmish megy...
  • Axon
    Arról természetesen tudtam, hogy a monarchia seregeiben rengeteg magyar huszár szolgált, ezért is tippeltem az osztrák hadseregre.
  • Axon
    Melyik az a pálya ahol hatan lehet lenni?
    Amikor először játszottam négyes menetet rögtön elkalapáltak és ott volt a területemen mindhárom ellenfél már a legelején. Nekem is az volt az érzésem, hogy mind engem támad. Újrakezdve megint jött két ellenfél, de visszaverve őket, ezután már alíg jöttek. Könnyen meghódítottam az egyiket, mivel nem is nagyon találkoztam katonákkal. A lényeg az, hogy a 3 gépi ellenfél egymást támadta végkimerülésig. Nekem csak simán menni kellett és elfoglalni a városait. Az utolsó ellenfél utolsó előtti városánál kaptam először támadást, de miközben itt verekedtem, egy századom elfoglalta az utolsó városát is és vége lett az egésznek. Na ez a menet még rosszabb volt, mint amikor mindenki engem támadott, mivel gyakorlatilag majdnem harc nélkül nyertem, ez pedig számomra semmilyen játékélményt nem jelentett.
    Egyébként ha valahol találkozott két gépi ellenfél, akkor rögtön összezördültek, így igazából csak véletlenül fordulhat elő, hogy mindenki téged támadjon.
  • Heavy knight
    Az osztrákoknál már hogyne lenne. Sok magyar vitéz huszárzászóalj védte a monarchiát osztrák lobogók alatt.Ha az osztrákokkal játszol BfE-ban, sima cossacksII, akkor a győzelemnél mikor lobog a birodalmi zászló, a bal fels sarokban megtalálod a magyar színeket is.
    Azonkívül sörétet, vagy ilyen kartáscszerűt lőnek, uh. ezért tudnak egyszerre több embert sebezni./mintha az ágyúval tennéd ugyanezt, csak az jóval nagyobbat üt:) / Oda is van írva az infojukba,h. case shoot.Az xp nekem is újdonság.
    De a huszárság elég jó demoralizáló egység.
  • SZU
    Illetve mégsem annyira melee szerű, mert az imént két különböző gép egységei az aranybányám mellett csatáztak egymás ellen.
    Ettől függetlenül eléggé engemtámadmindenki érzésem van.
  • SZU
    Köszönöm! Működik a dolog.
    Van egy 6 személyes pálya is. De tiszta agyatlan módon olyan közel vannak az ellenfelek, hogy kb. amint letermelek két sereget, addigra 3 irányból támad meg 1-2 sereg. Aztán, ha visszaverem a felét, addigra jönnek újra, + a másik felük elfoglalja a városaim egy részét.

Szövetséges módot megemlít a leírásban, de a gépeket nem tudtam csapatba rakni. Kicsit StarCraftos melee érzés. (értsd: ha beraksz x gépet, azok nem szövetségben vannak mind ellened, annélkül, hogy beállítottad volna)
  • SZU
    Igen! A jatagánosok a kis zöld kardos emberkék a törököknél. A husszár elvileg sok népnél van. Hussair. Pl.: Angoloknak biztos, hogy van, meg talán az osztrákoknál és a franciáknál is.
  • Axon
    Na ezeket az infókat biztos nem vettem volna észre játék közben.
    Jatagánosok azok a törökök kezdő gyalogos egységei?
    Huszárok az osztrákoknál vannak?
  • SZU
    Thx! Majd ma este kipróbálom. A manual pdf-et elolvasgatva rájöttem egy-két dologra.

Pl.: a jatagánosok elvileg a legnagyobb morálú kezdő unit + resistjük (?? egyszerű selyem posztó van rajtuk!) van a puskatűzzel szemben + 1mp alatt beássák magukat.

A husszárok ügye gyorsan mozognak, közepeset sebeznek karddal, nagyon kicsit puskával (15), de gyorsabban gyűjtik az xp-t, tehát közelharcra nagyon gyorsan alkalmasak lesznek + a manual szerint a karabélyukkal több egységet is tudnak egyszerre sebezni. Tehát elvileg 15-öt sebez területre! Talán nekifexek kipróbálni őket! =)
  • Axon
    Van hozzá működő törés (crack) itt:
    http://www.gamecopyworld.com/

A crack eddig nálam tökéletes volt. Két gépen is fent van a Cossacks 2: Battle for Europe és mindegyiken jópár menetet lenyomtam már gond nélkül.
  • Axon
    Csak a kiegészítőben van.
  • tosatt
    Lehet hogy gülyeséget kérdek de van a gamehez magyarosítás?
  • SZU
    Nah felraktam a kieget. Milyen szutyokság, hogy az 1.2-es peccsel kiszedték a starforce-t a játékból, a kiegben meg újra van... Hogy is lehet leszedni a védelmet? =7
  • SZU
    A kulcsszavak:
    Torrent és DC. Ennél többet privátban sem mondhatok.
  • Heavy knight
    Ez a 4-es cucc csak az új kiegészítőben van?
    Vagy külön lehet tölteni valami modot, ami ezt tartalmazza,v. ezt is.
    Szu, te honnan töltötted le? (privben, nehogy gond legyen belőle...)
  • SZU
    Nem tudom, majd megnézem hétvégén. Egyébként elvileg lehet szövetséges is.

Uis. multiban benne van egy bug, vagy inkább egy fél butítás eredménye. Uis, amikor szerver vagyok, akkor én állíthatom be a pályát, színt stb. Sőt be lehet rakni gépi ellenfelet is! Érdekes, hogy a sima cossacks2ben elvileg max. 2en lehet játszani, bent vagyok én és Nuxa is, erre még berakhatok akár 6 gépet is. Olyankor engedi azt is, hogy többen legyenek ugyanazzal a színnel. Persze a start game gomb szürke addig, amíg a színek nem lesznek egyediek és ki nem dobom a gépeket. De ez egy tiszta p*csség. Ha már félig benne van az első részből is ismert 8 játékos támogatás, akkor miért vették ki??

Tök állat lenne egy 2-3x nagyobb történelmi csata, ahol 2en a front két szélén nyomjuk ugyanazzal a néppel, a másik két ellenfél meg fordítva ugyanígy. S ha a haver elbukja, akkor valszeg engem is átkarolnak. Szóval nagy teamgame lehetne.
  • Axon
    Engem az érdekelne, hogy le lehet-e tölteni még pályákat hozzá. Sajnos csak két olyan új pálya van amin négyen lehet játszani, a többin csak ketten.
  • Axon
    A 4-es multi mindenesetre dupla élvezetet jelent, már csak az alkalmi szövetségek miatt is. Ahogy elnéztem a játék nem engedi különféle szövetségek kötését, azt amikor nem támadják meg egymást két fél katonáit, de ezt könnyen ki lehet kerülni játék közben. Máshol támadnak meg ketten egy ellenfelet, bár ha a katonák nem kapnak lövés parancsot, akkor akár egymás mellett is állhat két század, akkor sem lőnek egymásra, csak ne kerüljenek szuronytávolságra egymástól.
    Az én eddigi 4-es multijaim, minden esetben a gépi ellenfelek ellen történtek, de elég élvezetesek voltak így is és gyakorlásnak sem utolsók.
    Itt még többet jelent a játék eleji villámgyors támadás és az esetlegesen ebből fakadó győzelem.
  • SZU
    Nekem már lejött a játék, de még nem raktam fel idő hiány miatt. Engem is érdekelne!
  • SZU
    Hah! Végignéztem én is skirmis replayt. A történelmi csatásak most is szinkron hibásak voltak, ez egy bug, de a skirmis teljesen jó. Ahol akadt nálunk, itt a replay is akad =).

Olyan helyzetben voltál a legelején, hogy hihhetetlen. A sz*ros town center építési problémám miatt az elején volt nekem kb. 1 kardos meg 3 íjász egységem és neked meg 3 muskétásod. Ez kb. egál lenne számszerűleg, de nem az. A kardosokat még jobban butították.
    Megnéztem az infójukat. Az egy dolog, hogy nem lőnek, az egy másik hogy 9-ről 4-re csökkentették a sebzésüket, s egy fejlesztés után lehet 9. De ha megölnek 10 katonát utána csak 2-vel növekszik a sebzésük. Míg a legalapabb muskétásnak is kb. 5-9 a szurony sebzése és 5-el nő. Míg az öreg gránátosoknak 10-el nő, és alapból 15- körüli!!!

Szóval nekem ezek a seregeim a térkép minden részén voltak szétszórva, foglalgattam a városokat. Te meg ügye mind3-mal elindultál felém. Amikor a legleső századod szétfutott, gyakorlatilag le is verhettél volna, csak az volt a mázlim, hogy ott volt egy század íjász, akik odasoroltak, majd valamiért nem lőttél, sőt! Hátatfordítottál. Nos akkor kimentek a városőrök, balszerencsédre 2x30an és pont a háttal álló sereg közepébe lőttek, majd nekikmentek karddal. Akkor szaladtak szét! Ettől megijedtél és visszavonultál a maradék 2 századdal. Huhh! =)

Aztán én is olyat bengáztam, hogy nem volt megfelelően felderítve, megálltál a támadással, én is megálltam, hogy erőt gyűjtsek. Nos a visszajátszásban láttam, hogy éppen akkor egy századod sem volt sehol, s éppen 1000 alatt volt az aranyad és a vasad is!!! =) Vaazzzeee!

Viszont a legvégén az északi fronton azért futott meg 4!!! századom, mert közelharcba mentek a tieiddel és a hátul álló gránátosok közéjük dobták a gránátokat. Mind a 4 századnak egyszerre ment le a morál, ráadásul egymást gyengítették tovább a hirtelen leeső morállal. Egyébként a 4 századom ellen akkor kb. 2 állt északon neked. Szóval mily durva, hogy ennyin múlt a teljes északi front szétesése! =)

Van mit fejlődnünk mind2en! =)
  • Heavy knight
    EZ sem semmi. Ennek ellenére erősödtek a török egységek. AZ íjászokat az alap játékban halomra lehetett gyilkolni, ennek köszönhetően megleetősen le is becsültem őket. Balszerencsémre. Elég keményen oda tudnak vágni, főleg, ha van belőlük 2-3.
    Ugyan, mestert...!:O :D
    Messzi vagyok még tőle, viszont Ön uram...
  • Heavy knight
    Na igen.
    Pontosan így jártam pórul Szuval szemben.Megálltam védekezni, mikor jobb heyzetben voltam.Ugye ilyenkor a gép nem tesz semmit.SZu viszont elég rendesen rámrontott, aztán szívtam, mint torkosborz. =)
    Végignéztem a skirmisht, aztán téptem a hajam,h. miket csináltuk, ill. mit nem.
    Most volt 1 olyan gondom nekem is,h. kiiktattam az ellent, aztán már 1 órája keringtem a falu körül, mire elfoglalták.: /
    AMúgy akadnak bugok többször is. Múltkor kisegítőcsapatokat szereztem BforEuban(miliciát), aztán egyből 120-at adott,de csak 30 volt a képernyőn, ami pedig mégérdekesebb,h. ezek állítólag már valami 570 győzelmet arattak.

Egy ilyen 4-es multi érdekelne.Ha összehoznátok valami hasonlót,szívesen csatlakoznék.
  • SZU
    Sajnos én meg csak hétköznap este 7-től 10ig érek rá, esetenként hétvégén, de az változó. Az msn-nen ha fent látsz, akkor van esély! ;)
  • Axon
    Én is sejtettem, hogy be fog kavarni az az utolsó falu a végén. Számítottam rá, hogy nem nyerhetek. Viszont ezt az utolsó két befejezési módot még nem ismertem, mivel eddig mindig az összes város elfoglalásával nyertem, bár sokszor volt olyan, hogy az ellenség hátországába küldött gránátos egységeimmel ész nélkül romboltam az ellen minden épületét.
  • Axon
    Úgy 9-től 16-ig. A legjobb lenne hétfői napon, akkor zavartalanultolhatnám.
  • SZU
    Ez azért gáz, mert kb. 4 féle módon nyerhetsz a játékban.

-elfoglalod a stratégiai pontokat (szólóban, történelmi csatákban van ilyesmi)
    -elfoglalod az összes várost
    -lerombolod az összes ellenséges városközpontot
    -szétrombolsz minden ellenséges épületet

Szóval neked így csak az utolsó 2 variáció maradt, ami a nehezebb, mint az első 2.
  • Axon
    A #2225-ös beírásomban már vázoltam, hogyan került az ellenség kezére egy bányám.
    Nos már gyakorlatilag elfoglaltam mindent, az ellenségnek már csak egyetlen faluja van. Katonát már alíg gyárt és a maradék - még elég nagyszámú - seregét szépen morzsolom felfele, gyakorlatilag már percekre vagyok a győzelemtől. Ettől függetlenül az a bizonyos aranybánya a térkép másik csücskében még mindig az ellenség kezén van. Ez valószínűleg egy bug lesz, mivel más értelmes magyarázatot nem találok rá.
  • Axon
    Az utolsó mondatodra reagálva, SZU beszámolója alatt nekem is az jutott eszembe, hogy milyen jó is lenne felvenni egy ilyen ütközetet. Egyrészt nagyon érdekes, másrészt sokat lehet tanulni, egy-egy film kielemzéséből.
    Én például már rengeteg menetet végignyomtam a gép ellen, de egy másik játékos, aki már multizott néhány menetet, hamar elverne, hiszen én már nagyon megszoktam a gépi "inteligenciát".
  • SZU
    Érdekes lehet. Pláne, ha szövetségesként 2vs2 csata lenne!

Mennyire nappal?
  • Axon
    Van két darab térkép amin akár négyen is lehet egymást gyepálni.
    Mindenkinek 4 darab nyersanyag termelő faluja van és nincs semleges falu. A kevés nyersanyag miatt csak kis létszámú hadseregek képezhetők és falu foglalás csak a másikéból történhet, ami igen hamar megpecsételheti az ellenség sorsát. Ha pedig valaki kiütötte valamelyik ellenfelét és megszerezte mind a négy faluját, akkor már hamar megeszi a másik két ellenfelet.
    Ettől függetlenül roppant érdekes csatákat lehet tolni, csak másabb stratégiát kell alkalmazni.

Egyszer én is kipróbálnék egy multi mecset, de én csak nappal tudok háborúzni.
  • SZU
    Szervusz mester! =)

Megnéztem, felveszi automatikusan a replayt. Nem néztem bele, de erős a gyanum, hogy szinkron hibás lesz, mint a többi előtte. Az 1.2 nekem is okozott durva meglepetést.

Pl.: melyik okos fejlesztő találta ki azt, hogy a törökök nem építhetnek town centralt, csak a barakk és a raktár után. Persze akkor már elfogy a fa és a kő, tehát a törökök vagány 10 parasztal tolják a játék első 10 percében, mert addigra jön össze kb. az 1100 fa és a 2500 kő... Zsír.

Viszont kaptak 2 új lovas egységet is. Az egyik egy könnyű lovas, egy pisztollyal, a másik meg beduinok tevén. Hát 170-es lövésük van, szóval lovas sniperek! =)
  • Heavy knight
    Mármint az új játékban,v. a coss.2-ben?
  • Heavy knight
    Nagyon szépen köszönöm a dícsérő szavakat.
    Minen tiszteletem az Öné!
    Hasonló jókat tudnék mondani Tisztelt Szu kollégáról, ám félek nem sikerülne ilyen szépen formába öntenem gondolataim.Csupán annyit merek írni,h. egy remek hadvezérrel találhatja szemben magát, aki merészkedik fegyvert fogni ellenében.

Részemről kellemesen csalódtam a játék multilayer részében, bár az 1.2-es patch okozott némi meglepetést.
    A lennt ismertetett kegyetlen háború leírsásához csak annyit tennék hozzá,h. mindketten követtünk el súlyos taktikai hibákat, részben figyelmetenség miatt, részben a játékmenet gyorsasága végett, és sok esetben ezek súlyos következményekkel jártak.
    A játék elején, és közben is többször volt lehetőségem ,h. a török seregeket könnyedén visszaszorítva akár a bázisukhoz kerüljek, de a másik fél sem használta ki,v. nem tudta kihasználni a lehetőségeit. Pl.: Délen a török csapatokat egy ,v. egy osztrák zászlóalj sem akadályozta a fővárosomig való előretörésben, de szerencsés módon a "gaz" osztrákok fel tudtak vonultatni kellő haderőt,h. megakadályozzák az ellen előretörését.

Hatalmas szuronyrohamok,sortűzpárbajok, és sok izgalmas pillanat jellemezte a tegnapi skirmishünket.

Valaki tudna segíteni abban,h. fel lehet valahogy venni a háborút?