Cossacks II: Napoleonic Wars
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Cossacks Back to war az a Cossacks1 egyik kiegje. A Napoleonic wars maga a Cossacks2, a Battle for Europe meg a C2 kiegje.
Szóval a back to warral nem tudok segíteni, mert nagyon régen játszottam vele, akkor is fõleg multiban. A Napoleonic warsal viszont segítek, ahol tudok! =)
Kezdésnek szedd le a hozzászólásod alatti patchet. (Sajnos, mint kiderült nem a kieg patch-e, hanem az alap játékért). Ha felrakod, akkor nem kell szenvedned a töréssel, s van benne jópár bugfix.
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
"AZ lenne az igazi multi, ha egymsát segítve gépek ellen harcolhatnának a felek."
Pedig ez megvan a Bfe-ben. Lehet úgy nyomni, hogy gépek ellen két különbözõ nációval. Sajnos szövetséget még nem tudtam kötni a másik playerrel, tehát túl küzel nem küldtük a seregeinket, de így is megoldható a kooperáció.
A másik variáns, hogy mind2en ugyanabban a színekben játszunk. Tehát ugyanazt látjuk, ugyanabból a nyersanyagokból gazdálkodunk, ugyanazokat az egységeket irányítjuk, csak ketten. Tehát a Teamspeak az alapfeltétele. =)
Elég mókás, mondjuk legyártunk 4 zászlóalj muskétást, meg 2 lovast, aztán a felét én irányítom, a felét te. Vagy én csak a lovasokat, te meg csak a gyalogságot. Meg megdumálható, hogy ki foglalkozzon inkább a fejlesztéssel, építéssel, ki a csatákkal.
A 3. variáns is elég jó. A történelmi csatákban is lehetünk 2en ugyanazzal a néppel. Csak az egyikünk irányítja az egyik hadsereget, a másikunk a másikat (általában a térképen színes nyilakkal jelöli, hogy melyik sereg merrõl támad).
Ebben csak az a gáz, hogy mivel van vagy 6-8 sereg általában, a szerver megkapja az összeset, egy kivételével, amit a másik irányít. Ez általában 4-6 gyalog és 2 lovas. Szóval neki taktikusabbnak kell lennie =)
Honnan lehet bezserzni, ha létezik ilyen? 😮
Én úgy tudtam csak Bfe, és Napoleonic wars van... De jó rég nem játszottam ezekkel, uh. valószínûleg ezért nem is tudok az újonnan érkezett játéjkról, ha ez az.
AZ lenne az igazi multi, ha egymsát segítve gépek ellen harcolhatnának a felek. ÍGy már tényleg izgalmasabb a játék. Na, nem mintha 2 játékos egymás ellen nem lenne az, de így nem kell kárt okozni amásiknak. 😊
Meg ha megvan a Cossacks2 European Wars, akkor tudunk gépek ellen multizni, a sima Napoleonic Warsban csak 2en lehet multizni egymás ellen.
Azt, hogy ott hagyod az egységedet egy bizonyos ideig. A beásást maguktól hajtják végre, az ideje formációtól és egységtõl függõ.
Pl.: A ruszki lándzsások, meg a török jatagánosok pillanatok alatt (kb. 5 mp) beássák magukat bármilyen formációban. Ilyenkor addig kapnak védelmi (+45) és támadási (+50 talán) bónuszt, amíg nem mozdulnak ki. A folyamat maga a közelharci értékük (bajonet/vagy kard) alatt egy elinduló piros csík mutatja.
Értelem szerûen egy beásott vonalat szembõl szinte semmi sem tudja megbontani. A sárga zónában leadott sortüzek is kb. 1-10-eket sebeznek az embereken, a kézitusa is ehhez hasonlóan értelmetlen. Oldalról, vagy hátulról támadva is érvényesül a beásási értékük, de a moráljuk könnyebben megtörik, illetve, ha kimozdulnak, hogy szembeálljanak a támadókkal, elveszítik a besási elõnyt.
Egyébként 9 század lovasom látható rajta, meg ami maradt az ellenfél hadseregébõl.
Egy folyami átkelõhelyen 2 század tartotta a vonalat. Az elsõ sorban 2100 killes black corps ást be magát, a második sorban 2200 killes gránátos gárda század. Mögöttük két nehéz ágyú meg egy tarack.
Az ellenfél 18 századával frontális támadást indított a 2 század ellen. Közvetlen közelrõl dördültek el a muskétáim, aztán a feltornyosult emberhalom közé dobattam a gránátokat. Láttam, hogy az ellenfél morálja lement és az elsõ pár százada ellõtte a puskaporát. Túl korán! =)
Ugyanis kivágtatott az elit lovasdandárom, (századonként 500-1500 kill) az ellenfél hadrendjét felbontották a nyers ék alakzatban rohamozó császári lovasok!
A lõfegyvereiket csak közvetlen az ellenfél századai között lövettem el.
Egy századot sem veszítettem (az ellenfél mind a 18 alakzata megfutott) és az egész csata kb. 15 percig tartott! =)
vagy ha tudtok valamit ide légyszi írjatok:[email protected]
köszi
De szar!
Sajnos nem tudom, mert én õsrégen szedtem le a piratebayrõl. Szerintem szedd le, neked is ugyanolyan bugos lesz elvileg, mint nekünk. Tehát nem gyárthatnak századokat az új népek, meg kifagy a hadjárat stb.
Szu! ElSl-en fennt lévõ bfe-t érdemes leszedni?
Nincs még meg, de letöltöm, ha megfelelõ, v. tedd fel lécci, ha van jobb.
Leviszgáztam,uh. most már lesz egy picit több szabadidõm, s játszhatnánk majd egyet valamikor.
De elõtte még rendbeszedem a gépem, mert iszonyat nagy káosz uralkodik rajta. <#idiota>#idiota>
Leglábbis elõttem még senki nem maradt talpon történelmi csatában! 😉
\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"
\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"
Az Europeain Wars meg a kiegje, de szintén önálló.
Itt van az egyik századról készült kép:

Ha nincs veterán századom, akkor sárga zónában tüzet nyitok a védõkre, ha mák van, akkor ennyi elég is.
Vagy lovassággal bemegyek, a védõk elõtt gyorsan vonalbafejlõdök (+5 defense, 0 attack), sortûz, majd ha az ellen is ellõtte a puskáit, akkor V alakzatban (0 defense, 5 attack asszem) megrohamozom. Lehetõleg rákattintok a kardra is, mert néha a lovasság fele hátulmarad puskát tölteni, ha rányomok a kardra, akkor meg mindenki rohamozik.
Így veszítek a falu bevételéért mondjuk 2-3 lovast jobb esetben.
Ez a gyors, és célravezetõ taktika, Vagy mész 2 századdal és zárótüzet lõsz a védõkre. Garantált emberveszteségmentes taktika, csak sok lõporba kerül és lassabb mint az én rohamozósom.
Hát a haveromnak tegnap raktam fel a játékot. A monitora bírja az 1152*968-at (vagy mennyit), a játék telepítésekor a low beállítás 1024*768-at ír, de nem megy. Driver frissítés után sem...
Ez gáz.
Egyébként is csak egyetlen egyszer vitatkoztunk össze komolyabban, azt sem itt talán.
Olyasminek, mint amikor egy nagyon várt boxmérkõzés elõtt a két boxoló üzenget egymásnak a médiában, cseszletve a másikat és egekig magasztalva saját magát, hogy amikorra eljön a régen várt ütközet, már mindenkinek - játékosnak, nézõnek egyaránt - literszámra lögyögjön a fejében az adrenalin.
Nem rosz!
Mikor legutóbb játszottam Bfe módban az olasz csizma legalsó részére szorultam vissza.
Felettem a britek, Wellington, az erõs angol egységeivel, K-rõl pedig az nagy török birodalom nem hagyott nyugton.
Az az egy területem maradt,és nem tudtam mást csinálni csak védekezni. Ha megtámadom az egyiket, sem jutok semmire, mert elfoglalják a másik területem. Mondanom sem kell nyersanyagom egyáltalán nem volt, és az élelem és hadianyag is csak épphogy elég volt egy rövid összecsapásra.
Így a támadást sem erõltettem, gyûjtöttem a cuccot -,mert ugye ha téged támadnak azon a területen rendkívüli beszolgáltotásokból kap némi ellátmányt a sereg-.
Szinte csak kézitusában fejlesztették tapasztalataikat veteránjaim, de így sem képes az gagyi gép legyõzni.
Majd eljött a végsõ pillanat, amikor már ki kellett törnöm. Irány Észak-Nyugat, a britek vöröskabátosai.(Elfelejtettem, de francia voltam, egy ideig még orosz támogatással ami annyit ért,h. semmit)
Elfoglaltam Rómát, a törökök jöttek fel, közben szereztem viszonylag sok municiót.Aztán eljöve az nagy nap, amikor a Pó folyón átkelve az Alpok elõterében szétverem Wellington seregeit.Viszonylag könnyen sikerült is, csak néhány skilles egységet tudott menteni. Annyi ellátmányt szereztem,h. 5-6 csatára bõven elég lett volna. Ebbõl a törököknek adtam annyit,h. leszálljanak rólam, és megkezdtem a britek hazakergetését.
Mondjuk szerencsém volt,h. Az oroszok lekötötték az osztrákokat. 😊
De gép ellen összevetni egy emberi teljesítményt nem nagy szó,szerintem.
Sokkal izgalmasabb,érdekesebb, és élvezhetõbb a játék, ha egy másik ember ellen játszol.
AMúgy Axon... :
A lovasság rendkívül veszéles, még, ha frontálisan támad is, bár ahhoz kell sok exp nekik.
Ha be tudsz kerülni az ellenség vonalai mögé, s. elvágni az utánpótlási vonalait, nyert ügyed van.
Nameg ne becsüld alá Szu-t.Nekemmár van tapasztalatom,h. lehet majdnem nyertes állsából szite kikapni... xD
Megmutattam neki a Napoleonic War-t. Kicsit leragadtam a bemutatásnál, kb. 10 kört nyomtam le hardon az EU csatában... =)
Kifejezetten szemét a gép. Egyszerre támad az orosz, osztrák, török (porosszal vagyok). Mindjárt lejár a békeidõ a brittekkel, meg a franciákkal.
4 területem van csak, Bécs 24 õrséges erõdjét levertem 10 sereggel!
Semmilyen nyersanyagom sincs szinte... Gyakorlatilag úgy kezdõdik a csatám, hogy van kb. 4000 lõporom, meg 10.000 kajám, s a csata elsõ 10 percére elfogy mind2. Kiéhezett vérprofi öreg gárdáim eszeveszett közelharcokban verik szét az ellenfeleimet.
Van egy 1100 killes gárda dragonyosom, meg egy 1200 killes black corpom. Meg ügye a 4-500 killes sallangok... =)
Tudom, amit tudok, amint ellõtted az összes puskádat, megtöröm a frontot egy jól indított lovasrohammal. Hogy mire lövöd el a golyót addig? Hmm. Azért én is termelek gyalogságot! 😉
Tüzérséget is elég ritkán szoktam alkalmazni. Hamar ellövöldözik azt a kevés puskaport, ami játék közben van, mire pedig már bõséggel rendelkezésre áll, addigra már annyira nyerésre állok, hogy nincs is rájuk szükség.
Mivel nyomod? Napoelonic Wars-al, vagy a Battle for Europeval?
Olyan apró trükköket is ki tudok élvezni ebben a game-ben, ami pl az egységek fejlõdése, és rangjai. Minél tapasztaltabbak, annál jobban bírják a tüzet, és nehezebben omlanak össze. Még a lovas egységek bevetését nem tudtam tökélyre fejleszteni, de dolgozom rajta...
(tüzér egységeket hogy lehet az után gyártani, hogy a limit betelt? Az sem segített, hogy építettem még egy A.D-ot. )