Cossacks II: Napoleonic Wars
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
iLove oHs.
Tegnap vérre menõ háború dúlt a félholdas egységek és a gaz osztrákok között! Kifejezetten élremenõ harc volt, kb. 21:20-tól 23:20-ig tartott váltakozó sikerrel, s még koránt sincs vége!! =)
Heavy knight kolléga az elején a 20 városból elfoglalt 12-t és a 13.-ról vertem vissza egy csapat íjász, meg a két csapat milícia segítségével. Aztán kialakult egy állóháború.
Mind2en gyûjtöttük az erõt, meg erõdítettünk. Be-betámadott néhányszor, aztán visszavonult az tornyai és az erõdje fedezete mögé. Aztán a török tüzérség keményen odacsapott, pár perc alatt az erõdje és a tornyai is csak kiégett romok voltak.
Megindultam egy komolyabb sereggel délen is, és a térkép másik felén északon is. A harc teljes káoszba fulladt. Délen oda-vissza ment a front, de a tüzérségem és a saját erõdöm elõtt mindig megfordult az arcvonal. Végül is befoglaltam neki az egyik elõvárosáig.
Északon már érdekesebb volt a hadiszerencse. A támadás elakadt, beástam magam, majd úgy szétverte a seregeimet, hogy öröm volt nézni a menekülõ janicsárságot és a szpáhi könnyû lovasokat.
Aztán a következõ városomban megállítottam a 4 század muskétását 2 milíciával és 1!!! darab öreg Beduin csapattal, majd a sebtiben átcsoportosított újoncokkal visszavertem, s a mentés pillanatában északon a helyzet valamivel a városai körül állt meg. Az egyik északi város kb. 3x váltott már zászlót! =)
A harc hevességét az is jól mutatja, hogy a pop limitem 1900 fõ és párszor betelt, de aztán lement 1000-köré. Meg volt, hogy 170!!! kajahordó mellett is éhenhaltak a katonáim! Úgyhogy kénytelen voltam 80.000 csilingelõ birodalmi aranyból kaját és lõport venni, meg az összes fából és kõbõl is. Most éppen építeni nem tudnék semmi épületet, aranyam sem nagyon van, vasam sem, de kaja és lõpor az dögivel van.
Valami 2-3 századdal van több seregem mint neki, de õ már a barakkjához közel védelmezi az óvárosát. Szóval a gyõzelem úgy néz ki felém hajlik, de ügye közel ugyanilyen helyzetbõl fordítottam én is az elején!
A történelmi csatákban elvertem, de meglepõen agresszívan mozog. Hátbatámadás, átkarolás és hirtelen, több frontos támadást is alkalmaz. Szóval le a kalappal! Heavy knight nagyon jó Cossacks2-s játékos!
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Hamachi már fent van neked? cossacks2 szoba, uaz a jelszó!
Csak én BfE részben jártam így. A gond csak annyi volt, mint utólag rájötem,h. 1 csapat chasseur a környéken volt, és nem sikerült elfoglalnom a falut.
Elég gáz,ha az esetleges visszavonulási útvonal egyes részei az ellen kezében vannak.:/
De gép ellen csatát veszteni ne lehet,fõleg nem háborút. 😄
Szu!:
Ma délután,estefelé?
Nem baj, mondom, gyorsan visszafoglalom. Két sortûz és alíg maradt az ellenséges seregbõl és az is fejvesztve menekül. Ezután viszont még mindig az ellenség kezén van a bánya. Már egy jó órája kikergettem onnan az ellent és egy századot állítottam a ház elé ahonnan a milicia jön kifele, de akkor sem akar visszaállni. Már elhoztam onnan a századot és a termelõdõ milicia észnélkül elkezd vándorolni minden fele, majd a környéken állomásozó lovasságom, egyszerûen lekardozza õket, de a bánya akkor sem áll át hozzám.
Szörnyen idegesítõ, hogy messze a hátországomban van egy ellenséges bánya.
Volt már nektek hasonló problémátok? Van rá megoldás?
A battle for europe-ban hogy lehet egységet gyértani a battle for europe részében?Mert mindig az van hogy támadom a sectort és nyerek aztán nyomok egy enod turnt és eltûnik a seregem és nem tudok ujat csinálni valamiért.
Tud valaki segíteni???
Az 1.2-t érdemes feltenned, mert sok mindent orvosoltak. Pl.: nem kell törni a játékot 😉. Meg a sharpshooterek normálisak lettek. Alapból addig ér a piros zónájuk, mint a normál unitok sárgája, majdnem a zöldje!
A Battle for Europe-ról nem tudok még mit mondani, mert kb. ma este jön csak le! 😉
Nem eredeti a játékom,de, ha így is lehet, örömmel csatlakozék hozzátok.
A gépem nem valami túl jó,remélem nem lesz vele gond multiban,de lejjebb veszem grafot, aztán meglátjuk...
Akkor feltegyem 1.2-õt is?
Errõl a hamatchiról nemigazán talált semmi hasznosat a keresõ...
Tudnál segíteni?.
Mire szolgál ? Honnan tudom megszerezni?
Más:
Cossacks II Battle for Europe
Nagyon taktikusak a fejlesztõk. Elõre elterveztek mindent, és fokozatosan fogák csak adagolni a játékot, mígnem teljes lesz a kép.
AZért ez már kezd hasonlítai valami olyasmira, mint, amire kéne az alap cossacks 2-õnek is.
Ehhez kell az alap játék?
Term. csak, ha tudtok róla valamit. 😊
Az 1.2-höz nem kell crack. Sõt! Semmi! Felteszed az alap játékot, meg az 1.2-est és megy, mivel leszedi azt a vacak starforceot.
Nem csináltunk videót. Nekem van pár replayem, de általában sync erroral játsza le. Azaz qrvára nem oda és akkor mennek a visszajátszásban az egységek, mint a csatában.
Jer játszani holnap! Rakd fel a hamatchit! Ha nemtod hogy kell, akkor keress rá itt.
Csak eredeti verzióra lehet feltenni új mapokat?
Nameg... A patch-ekhez nincs valami törés, konkrétan az 1.2-õhöz, mert sajnos anyagilag nem állok úgy,h.megvegyem a játékot, pedig "de fáj a szívem érte"<#sir>#sir>
Tudtok valami olyan helyet,v. esetleg olyan multis videokat, amelyeket ti töltöttetek fel???
Valaki holnap 7 körül egy multicsata?
Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD
iLove oHs.
iLove oHs.
Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD
Because cheese...
A kiéhezett katonáival indított egy elkeseredett szuronyosrohamot az azonos létszámú, de beásott katonáim ellen. Annyira nekikeseredett, hogy lõni is csak közvetlen közelrõl, belharcban lõtt. Hát igaz, hogy megnyertem, de oly szintû pánikroham ment végig mind2 oldalon, hogy özönlöttek az emberek mindenfelé! =) Szét is verted a vonalaimat, de egy jól képzett gránátos "öreg" század oldalról a pihenõ katonáid közé lövetett ill. dobatott és megfutott az utolsó 4 századod is.
A pályát újrajátszhatjuk egyszer, de akkor én leszek a támadó! 😉
Vagy van még valaki, aki jelentkezne 1vs1 bajnokságra? A kihívó dönt, hogy skirmis, vagy történelmi csata! Aztán a visszavágóban a vesztes dönt.
Thomekk|lvl70 undead mage|eu ragnaros
Most pár jótanácsot adtam, ha azokat alkalmazod, meg persze, még gyorsabban szeded össze a falukat, akkor jó úton haladsz! =)
Még 1x köszi a játékot!
Ui.: Ha éppen érdekel a dolog, gyakorolj very hard gép ellen. A semminél azért jobb!
Ha kiválasztom a The Four King nevû pályát, majd a három új nemzet közül valamelyikkel vagyok (lengyel, spanyol, svájc) és választok 3 ellenfelet (én a porosz, angol, francia hármast választottam, akkor elkezdve a játékot, nem tudok századokat képezni. Hiába sorozok 120 katonát bármelyikbõl is, nem jelenik meg a bal felsõ sarokban az összevonás ikon. Így a "grup"-ok nélkül pedig semmit sem lehet csinálni.
Azt nem próbáltam, hogy ha másik 3 ellenfelet választok, akkor is jelentkezik-e ez a bug, de ha nem a 3 új nemzet közül választom valamelyiket (pl. osztrákokkal vagyok), akkor nem jelntkezik ez a probléma.
Más pályán már próbálkoztam például a lengyelekkel, de ott sem volt gond.
Nektek volt hasonló problémátok?
Sajnos csak két olyan pálya van a BfE-ben, amin több játékos is lehet, így fõleg ilyen pályák érdekelnének.
De majd hétvégén! =)
Ráadásul az az egy század is újra összeállt otthon a barraknál, mert azért futottak szét, mert figyelmetlen voltam, s nulla erõnléttel mentek neki alacsony morállal egy városvédõ milíciának. Talán 5 embert vesztettek.
Szóval ne legyél letörve. A történelmi csata az jó volt. Az építgetésnél, meg folyamatosan trenírozd az elérhetõ legjobb egységet. Ha éppen az kaszab jani puska nélkül, akkor nyomasd õket. De mindig csak csapatban menjenek.
Thomekk|lvl70 undead mage|eu ragnaros
Nos a történelmi csatában határozottan jobb voltál a skirmishez képest. Ügye azt mondtam, az elején megfoghattál volna, de ügye akkor nem tudtam még mid van. Visszanéztem a replayt s láttam, hogy valójában az elsõ csata után azért nem omlott össze a birodalmad, mert én megálltam a városod elõtt védekezni. =) A felderítés hiánya miatt azt hittem, van még tartalékban valamid.
Az volt a hibád, hogy a legelsõ városhoz nem egységben küldet oda a lándzsásokat, hanem csak úgy kijelölve az emberkéket. Így a sortûz után egyesével elfutottak. Ha 120 embert besorozol, akkor megjelenik a bal felsõ sarokban a sziluettjük. Ha rákattintasz, máris egységbe tömörülnek. Persze zászlós, dobos és tiszt nélkül elég kicsi a moráljuk, de akkor is hatékonyabbak, mint a csürhe.
Legközelebb bátran foglalgasd el a környezõ városokat.
Because cheese...
Egyébként jöhetne a kép, mert nálam is ilyen átlátszó.
Because cheese...
Because cheese...
Van egy remek térkép az a neve, hogy: The Four King.
Négy fele van osztva a térkép, vízzel jól elválasztható területekre. Minden negyeden van 4 gazdaság ami ellát alapanyagokkal. Két felöl lehet támadni. Jó erõs ellenfeleket választottam (angol, porosz, francia) én pedig osztrák voltam. A legelején megfutamították a két addig legyártott századomat és meg is vertek, úgyhogy gyorsan újrakezdtem. Most már 4 századom volt legyártva amikor támadtak mindkét oldalról (francia, angol). Az egyik helyen visszavertem a támadást, de a másik helyen megfutott mindkét századom. Átcsoportosítottam egy századot a másik helyre, meg odaküldtem az idõközben elkészült új századomat is.
Nem részletezem, de az elején nagyon nehéz volt, de aztán csökkent a nyomás és egyre több századot állítottam föl és egyre jobb katonákból. A franciák felöl teljesen leállt a támadás, õket a poroszok szabályozták be, majd el is foglaltam könnyen a francia területeket, ahol az egyik majorság már a poroszok kezén volt.
Ezután lerohantam az angolokat, ahol szintén alíg volt katona, mivel a poroszokkal vívott öldöklõ kûzdelmet. Ezután a harcokban meggyengült, poroszokat már csak idõ kérdése volt, hogy mikor morzsolom fel. A porosz egységek ekkorra már elég komoly morállal rendelkeztek, de a túlerõvel legyûrtem õket.
Felõlem mehet a gém mondjuk holnap 7-tõl! Olvass vissza, s telepítsd fel a hamatchit.