Cossacks II: Napoleonic Wars
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Thomekk|lvl70 undead mage|eu ragnaros
4 friss századom volt felsorakoztatva az ellenség elõtt, aki egyetlen századdal jött. Rálõtt az elsõ századomra, akik megszaladtak, át az összes többin. Morál elindul lefele, majd szuronyos rohammal gyorsan rárontott a másik századra, akik szintén megszaladtak át a másik két századon, akiknek annyira lement a moráljuk, hogy szintén megszaladtak. így kergetett szét egyetlen század, négy századomat.
Mondjuk ez részben az én hibám is mert éppen másfele nézelõdtem és amikor visszajöttem, akkor már éppen szuronyrohamban volt az ellen és már nem tudtam sortûzzel fogadni.
Éppen most kezdtem bele a kiegészítõbe. Itt a skirmish részben már több ellenfelet is ki lehet választani. Ebéd után kipróbálom, milyen ha három ellenfelem is van, na persze mindenki-mindenki ellen felállásban.
Nyílván a túlerõ lenyomja õket, de egy hetyke sapper egységet felszeletelnek közelrõl is, vagy megfuttatnak laza morálú gyalogosokat is. Sortûz, aztán gó.
A kardosok valami 2-3mp alatt beássák magukat. Aztán golyófogóknak tökéletesek. Gyorsan készülnek és olcsók. Korai városfoglalásra is nagyszerûek.
A lovasaik nem olyan rosszak, de azért arra jók, amire kell õket használni. Megingott gyalogosokat szétverni, akik már lehetõleg ellõtték a skulóikat.
A menekülõ egységek, ha átszaladnak más saját egységeken, akkor nekik is drasztikusan leviszik a moráljukat. Nem ritka, hogy egyetlen lovasszázad megfuttat egy gyalogos századot, s a mögötte lévõket is magukkal ragadják.
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Na most egy kis tisztázás. Lehet, hogy tévedtem és az ultimate egységet nevezi tuaregnek a program és a tevés egységeket beduinnak. Szóval én a lovasság szerepében tetszelgõ tevés egységre gondoltam. Azért is furcsa, mert míg a többi nemzetnél akár nyolc lovassági egység is van (4 könnyû és 4 nehéz), addig a törököknél egyetlen egy van.
Az mondjuk más kérdés, hogy én még nagyon gyatrán tudom kihasználni a lovasságot és azokból is megpróbálok kiválasztani egyet, ami a leghatékonyabnak tûnik és csak azokat gyártani, így egyet gyártok a nyolcból.
A Tuaregek ultimate egységek. Gyárts belõlük 3-4et, aztán egyszerre nyiss velük tüzet a sárga zónából. Vagy ügye küld eléjük a kardosokat, áldozatként. Aztán menj közelebb a Tuaregekkel.
Egyébként nem könnyû nép, az biztos, de megvan a maguk varázsa. Az íjászok sem olyan rosszak. Olcsók, nem igényelnek puskaport és folyamatosan lõnek úgy is, hogy elõttük védvonal van. Egyébként meg automata módban is tüzelhetnek. Ja! Õk maguk a gránátosok, mert tüzes nyilakkal lövik az épületeket, s elég hatékonyan. 2 teljes század szétszed egy õrtornyot minimális veszteséggel!
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Az elején csak sima kardos egységek vannak, amik nem tudnak lõni. Bizony teljesen más stratégiát kell alkalmazni velük. Ha jól emlékszem egyedül az oroszoknak van még hasonló egységük.
Aztán egyedül itt vannak nyilas egységek. Elég gyorsan töltenek újra, de sebzésük kb. harmada a lõfegyvereknek. Ez az egyedüli egység amihez nem tudtam parancsnokokat rendelni (zászlós, dobos, kapitány). Egyedüli lõfegyveres egységük a janicsárok. Szinte csak ezeket gyártottam egy idõ után, bár a kardos egység is jól jön, egy janicsár egység mellé rendelve, amikor egy sortûz után rázúdítom az ellenre.
Nagyon nagy hátrány, hogy nincsen gránátos egység a törököknél, pedig ezek a kedvenceim. Az ellenség hátába kerülve sorra lehet lerombolni velük az épületeit. Lovasság? Nos az nem létezik :-)
Van egyetlen gyártható tevés tuareg egység.
Ami meglepetés volt, hogy a törökökkel lehet élelmet termelni. Mindenesetre nagy görcsölés volt mire megnyertem a skirmish ütközetet. Volt olyan rész, amikor már majdnem feladtam, olyan reménytelenül nagy volt a nyomás, aztán a gép elkövette azt a hibát, hogy amikor már majdnem elveszett minden, akkor megtorpant egy kicsit és ez a lélegzetvételnyi idõ elég volt arra, hogy újraszervezzem a seregeimet a friss sorozásból és a menekültekbõl.
Mindezeket figyelembe véve, nekem nem igazán jönnek be a törökök.
A sárga már rizikós, mert ott azért már el szokták engedni a válaszsortüzet is.
De nagyon kell taktikázni, hogy mely egységgel hol és mikor lõsz, mert ha kapkodva elpuffogtatsz mindenkivel mindent, akkor szépen jöhet az ellentámadás és akkor már pirosból is nyugodtan! =)
Sajna mást nem ismerek, a többiek biztos 😞
Because cheese...
elõre is kössz
Because cheese...
Az ellenfeledet nem kell totálisan szétverni minden épületével. Ha elfoglalod az össze falut, akkor is nyersz. Azért 1xûbb azt az utolsó 3 falut megrohamoznod, mint az utolsó emberig lemészárolnod.
Az utánpótlási vonalak megnyújtása ellen tehetsz pár dolgot. Pl.: építs még egy barakkot közelebb az ellenséghez. Meg istálót, meg amit akarsz. A lényeg, hogy építés közben a legsebezhetõbbek ezek a drága épületek. Elég, ha az ellenségnek több katonája van mellette, mint neked. Ezért célszerûbb egy-két tornyot lerakni elõbb, mert az gyorsabban kész van. Aztán kiépíteni az új hadsereg toborzókat.
A másik megoldás, hogy erõdöt raksz az ellenfél közelébe! Persze nagyon kell védeni, amíg épül, mert iszonyat nagy bukás, ha elfoglalja a majdnem kész fortresst. Az erõdök közelében bármelyik szétzilált csapatot újra lehet egyesíteni. S a valamelyik gyalogos típust lehet benne trenírozni is. Asszem talán a legdrágább erõdben tiszteket és több féle gyalogos típust lehet kiképezni! + még lõ is az ágyúival!
Nekem az alajén 2 könnyû ágyút enged és egyet-egyet a másik kettõ komolyabb ágyúból.
Már enyém a pálya 80 %-a és 3 nyersanyag termelõ egységtõl eltekintve az összes többi is az enyém, de még mindig nem adta meg magát az ellen és egyre nagyobb ellentámadásokkal felõrölte támadó csapataimat, fõleg a veteránokat. A hadtáp vonalaim meg nagyon hosszúak és újoncok jönnek, de mivel elfogytak az inváziós seregeim, lehet, hogy hátrálásra kényszerülök. Sõt... biztos.
2 történelmi csatát nyomtunk. Az elsõt egyébként akár meg is nyerhetted volna (Egyiptom vs Franciák), csak én elfoglaltam a stratégiai pontot. A második az már azért keményebb harc volt! =) Nagy volt a darálás!
Because cheese...
Asszem 1024*768 és 1280*1024 között lehet váltani. Valszeg beválasztottad a nagyobbik felbontást egy 19"-osnál kisebb monitorhoz. Ezért nincs képed. A kisebbik felbontás is nagy, ha 15"-os a képernyõd. A gond az, hogy csak újratelepítéssel lehet újra választani felbontást. Azaz uninstall cossacks2, reinstall cossacks 2. Kisebbik felbontást válaszd!
Because cheese...
Because cheese...
Ja és lenne egy kérdésem is; melyik billentyûvel lehet screenshotot csinálni?
Because cheese...
Because cheese...