61525
  • Skorzeny8814
    Azt hiszem megoldottam. Az első válaszodból jött az ötlet. Átírtam a "NumPitstopsRange=(0, 1, 4)"-t "NumPitstopsRange=(0, 1, 2)"-re. Így mindenki csak egy kiállást választhat, nincs kavarodás a taktikák között. Köszönöm a segítséget :)
  • zolee145
    Még valami lehet. A srácok az elején összetörik magukat és kijönnek javítani tömegesen. Ezzel viszont nem tudom, hogy lehet-e valamit kezdeni, már ha így van.
    Ha mondjuk olyan a pálya, hogy az ai-k az elején egymásba koccannak akkor biztosan kijön mind javítani, nem mérlegelik, hogy az a sérülés egyáltalán befolyásolja-e a tempójukat, vagy csak a lökös horpadt be.
  • zolee145
    Az ai-val nem szoktam foglalkozni, szóval ez csak ötletelés:

Van a sajátnév.PLR-ben pár ai beállítás amit aztán felül lehet írni a mod HDV-jében.

PLR:
    AI Power Calibration="7" // Adjustments with AI strength (0=none, or add the following: 1=power, 2=gearing, 4=fuel)
    AI Fuel Mult="0.99000" // Additional fuel multiplier for AIs because of their driving style

HDV:
    AIFuelMult=-1.0 // PLR file override for AI fuel usage - only positive value will override, see PLR for default

Jelen esetben -1, vagyis nem írja felül a PLR adatait.

Namost a tippem az, hogy 1.0-nál annyit eszik a kocsija mint a tiéd, minden más esetben pedig vagy többet vagy kevesebbet. Mondjuk 0.5-nél a felét, 2.0-nál a dupláját, stb.
    De ez csak tipp.:)
  • Skorzeny8814
    Hasznos volt az infód, köszi. De a problémám még mindig fenn áll. Ezekkkel ugyanis nem azt állítom, hogy mennyit tankoljanak az AI-k, hanem azt hogy maximum mennyit tankolhatnak. Az a gáz, hogy mindegyik két kiálláson van, csak egy versenyző nem (meg persze én sem) és így olyan mintha csak egy ellenfelem lenne, mert a két kiállás miatt a többiek óriási hátrányban vannak (3 kör után mind kijön a boxba a versney elején).
  • Ambrus Gergely
    kit érdekel mit gondolnak, átírod a nevét azt utánna majd ennyi.
    Lesz egy fasza mod.
  • zolee145
    Az a mókás, hogy rFcentral-ról le lehet szedni a shader-t, csak írták, hogy modderek kérjenek engedélyt. Toby kért erre beintenek, mert konvertált cucc.
    Tegnap meg találtam egy topikot, lengyel barátaink konvertálnak a Shiftből GT autót a saját modjukhoz. Most akkor mi van?:D
  • bosco05 #57859
    A lengyel magyar barátság már sehol sincs :(
  • zolee145
    Ezt így nem tudom hol találtad, de ha a tank mérete kisebb mint a boxban rátölthetpő mennyiség akkor ott már külön kannába is tankolsz.:D

Ezt így érdemes megcsinálni, hogy azonos legyen a tank méretével a boxban rátölthető mennyiség:

FuelRange=(1.0, 1.0, 90)
    FuelSetting=74
    NumPitstopsRange=(0, 1, 4)
    NumPitstopsSetting=3
    Pitstop1Range=(1.0, 1.0, 90)
    Pitstop1Setting=59
    Pitstop2Range=(1.0, 1.0, 90)
    Pitstop2Setting=49
    Pitstop3Range=(1.0, 1.0, 90)
    Pitstop3Setting=39

Az első szám az alap, a legkisebb mennyiség. Jelen esetben 1 liter. A második szám az, hogy milyen lépésekben lehet változtatni ezen (azért így írom, mert ugyanez az elv az üzemanyagnál, a szárnyaknál, a futómű alkatrészeinél, stb). A harmadik szám jelenti, hogy hány lépés van. Jelen esetben 90. Ebben benne van az első, tehát az alap szám is. Így van egy alap 1 litered, plusz azon felül 89 lépésed, vagyis egy 90 literes tankod.
    A settings sor azt jelenti, hogy hanyadik lépés az alap a játékban. Itt az első a 74, tehát a boxban 75 liter van bele tankolva.
  • Skorzeny8814
    Bocsi, h nem reagáltam a válaszra, de mostanában nem volt idóm nézni a fórumot. Szóval amit írtál az hasznos, de nem pont erre gondoltam. Ezzel azt állítom, hogy mekkora legyen a tank az induláskor (hülyén hangzik, de a kiállásoknál már engedi a 235 l-t, hiába állítom a tankot 100 l-re :P) és hogy mennyit zabáljon a kocsi (függetlenül a fuel multiplier-től). Viszont találtam a .HDV-ben olyat, hogy:

NumPitstopsRange=(0, 1, 4)
    NumPitstopsSetting=0
    Pitstop1Range=(1.0, 1.0, 235)
    Pitstop1Setting=0
    Pitstop2Range=(1.0, 1.0, 235)
    Pitstop2Setting=0
    Pitstop3Range=(1.0, 1.0, 235)
    Pitstop3Setting=0

Ezekről lehet tudni valamit?
  • zolee145
    Azért moddertől lopni más. Az EA már megkereste vele a pénzét, ráadásul nem ugyanazt a réteget célozza a Shift mint a Shift mod, viszont a modder a szabadidejét áldozza a dolgokra, nem illik engedély nélkül használni.
    Mondjuk az EA-től lopás szerzőijogi hercehurcát és seggbedugást ér, míg a moddertől lopás csak topikban anyázást.:D
    Franc se tudja, jó lenne azért ezt a shadert használni. A játékban durván szebb mint ami így videón átjön.
  • Szabi1991
    miért, EA adott ? :D
  • zolee145

A hulyekocsog lengyelek nem akarnak engedélyt adni a shader használatra...
  • zolee145
    Nekem olyasminek tűnik ez mint annak idején a Mclaren dupla fékpedálja. Első futamon agyonvertek mindenkit. Dupla pedál. Tiltsák be, az ötletgazdát pedig végezzék ki, de gyorsan.
    Betiltották, kiszerelték, majd jött a második futam és a Mclarenek megint agyonvertek mindenkit...

Itt is lehet, hogy valami agyonzselézett hajú szerelő bebújt az első futóműhöz szerelgetni, valaki meglátta, hogy csöpög a zselé az orrkúpból és körbeszaladt a paddockban, hogy a hajlékony zselés orrkúp a titok.

Éppen azt néztem amúgy az onboard felvételen (Vettel pole köre), hogy féktávon inkább emelkedik a kocsi orra, szóval nem bólint, hanem szinte hátrafelé bukik. És nem a szárny, hanem rendesen látszik, hogy a lengőkar szöge változik. Persze az ívbelső keréknél magyarázat lenne, hogy kifelé dől a kocsi (igaz, nemcsak kanyarodáskor, hanem azon a szakaszon is amikor még egyenesen megy féktávon, a kanyarodás megkezdése előtt), de az a mókás, hogy az ívkülső első futómű is ugynezt csinálja, persze kisebb mértékben.
    Na mindegy, majd kiderül az igazság...vagy nem.
  • Nightt
    En is valami futomutrukkre gondolok es sztem ott van a trukk, ahol nem keresik, igy le se fogjak tudni masolni :)
  • zolee145
    Ezt a hajló orrot valaki magyarázza már el nekem. Szóval hogy hajlik? Rugalmas kevlár? Zselé? Hova kenik, minek? Hogy ment át a kocsi a törésteszten?
    Láttam én is az összehasonlító képet, de ott igen komoly futómű és kerékdőlés mozgás/változás is volt. Plusz láttam másik 3 autóról is ugyanilyen képeket, ahhoz képest az égvilágon semmi különbséget nem láttam, hacsak a nagyobb futómű mozgást nem.
    Nem lehet, hogy egy nagyon lágy első felfüggesztéssel mennek ami nagy tempónal jobban beül mint a többieké?
    Persze ez eléggé túlkormányzottá tenné, így nagyobb hátsó szárnyállás kell.

Szóval hogy is van ez?
  • gviski
    2013tól meg zseléből lesznek a kocsik?! :D
  • Ulvar
    2012-ben már az egész test hajolni fog. LowRiderF1 2012 lesz a mod neve.
  • Dietrich
    remélem az orrkúp is hajlik ahogy kell
  • zolee145
    Igazából a dolog úgy néz ki, hogy mi csináljuk a modot ahogy jónak látjuk, és Börnitől van egy ígéret, hogy ehhez igazítják majd a valóságot. A fizika törvényeit is, szóval nem kell meglepődni ha egyik nap akár év közben is hirtelen tankönyvcsere lesz az iskolákban.:)

Dzsibi: az volt az első amit megcsináltunk.:)
  • Dietrich
    csak jelzem már gondolkodnak, hogy a fehér és ezüst jelzésű gumi nem a legjobb választás volt..szóval azt még ne csináljátok :p
  • gviski
    Akkor a mozgatható hátsószárnyat sikerült megoldani :D
  • zolee145
    Készen van az is, csak még a KERS okoz némi fejtörést, 6,5 mp-ig használható körönként, a valóságban meg 6,6 mp-ig, és ezt nem sikerül valamiért beállítani.
  • gviski
    szerintem már az is kész, engem jobban érdekelne a 2012-es F1 mod, azzal hogy állnak?
  • Dietrich
    pályakat is konvertálhatnátok :)
  • Dietrich
    KPT most már hivatalosan is a GP3 versenyzője lett!
    http://gp3series.com/news/2011/Pal-Kiss-confirmed-at-Tech-1/
  • zolee145
    Készen van, de kocsogok vagyunk és csak Tobyval nyomjuk multiban, más nem kapja meg.
  • Ingy
    Namivanmákészvanmá?
  • zolee145
    Csak viccelt. Asszem.
  • mcmoha

• Ambrus Gergely
    nagyon jó lett a shift2!!!
    De tényleg!
  • bardocz
    Meglepetésnek szántam, de így már mindegy:\
  • Ingy
    Kijött a Shift2, mikor jön a Shift2 mód? Holnap?
  • TerranceG
    Audi RS6 Avant van a mod-ban? Amit találtam abban nincs. Vagy lesz?
  • TerranceG
    Nagyon szép!!!Grat!
  • andorka84
    Nagyon nagyon Várom már a shift street mod frissítését,nagyon jó ami eddig kinn van,szinte csak ezt a modot használom a játékba!Köszi Toby és Zolee!!!
  • Toby0501

• Dietrich
    dejavu érzésem van..ilyen ökörséget már akart valaki pár éve...
  • zolee145
    Csinálnod kellene egy ligát ahova csak rehabosok jelentkezhetnek.:D Az ai nem bolondul meg csak azért mert te is, nem lehet így beállítani őket.
    Az rF-es ai alapból bolond, és kiismerhető. Ennél hülyébb nem lesz, igaz okosabb se.
  • lac coo
  • forzaferrari
    Igazából úgy gondoltam ezt, hogy pl. én csak az egyik autóval megyek, de ha netán falnak ütközök az x kanyarba, akkor a többi is utánam csinálja azt... Jó móka lenne kipróbálni, csak tudnám hogyan kell...