61525
  • CodeRed
    Tényleg csak a szintkülönbségben van kis eltérés szvsz....nagyon jók a konverziók!!Főleg h a legtöbb ilyen onboard kameraállásból van elkészítve
  • b-type
    vagy tudod mit, itt van egy onboard:
    nézd meg
    és mond hol nem jó,...én két helyet látok, de egyik sem csinál ebből a pályakonverzióból egy 'sz@r'-t ahogy írtad.
  • b-type
    Nézd, ha ilyen alaposan írod meg azt a hsz-t is (a #4526 )
    Akkor valszeg kevesebb probléma lett volna.
    Az ember nem tud mögé látni, nem tudja hogy igazából mi a baj ha nem arról írsz, mert ha pl. azt írod:
    "..Ja, még a pályák szélessége is hagyott maga után kívánnivalót."
    Akkor én erre a pálya szélesség-nem szélesség szemszögből fogok válaszolni.
    Nem tudom mi lehet a probléma a szintkülönbséggel, de valszeg így van, most volt rajta SBK futam (1hete), és én egy helyet tudok ahol a valóságban meredekebb a pálya,...nem tudom mire gondolsz, de ha linkelsz egy pályarajzot, ahol megjelölöd ezeket a pontokat akkor szivesen utánanézek, vannak vhs felvételeim.
  • HRoland
    Alexease

Köszönöm a felvilágosítást. Tisztában vagyok, hogy az üzleti részét is kell nézni a dolgoknak, de azért azt nem gondoltam volna, hogy emiatt ennyire megsínyli a minőség.
    "Sokan ennek is nagyon orulnek, mert a "palya neve Imola", a vonalvezetese "felismerheto", "ugyanolyan" mint amit a TV-ben latni, vagyis a hangulat azert megvan:) Es mivel soha az eletben nem fogsz Imolaban versenyautoval korbe menni, szerintem tokeletesen megfelel ez is;)))"
    Erre csak azt tudom mondani, hogy aki egy kicsit is játszott a GP4-gyel, az eredeti ISI-s pályákat látva annak nagyon-nagyon sovány vigasz az általad mondottak, mégha nagyon reálisan is hangzik a háttérkörülmények miatt.
    Szóval összefoglalva az a baj, hogy egyik game ebben jobb, a másik abban. Elképzelhetjük, mi történne, ha egy új game-ban még sikerülne is ötvözni a kettő jó tulajdonságait. De sajnos más a valóság....
  • CodeRed
  • Alexease
    Szep kis osszefoglalo volt;))))
    A GP4-ben valoban jok a palyak, de annak "uzleti" okai vannak. A GP4-et hosszu ideje csinaltak, reszletesen, megszalottan, elismerten, volt ido es penz beszerezni es kidolgozni mindent. Az eredeti EA F1-et "konkurencianak" gyartotta "gyorsan" az ISI, bar igazabol nem tudom, de valoszinuleg "csak" terkepek, fenykepek, filmek alapjan. Egy nagyon jo es pontos palyahoz komoly adatok szuksegesek, ha kell muszaki rajzokkal, erre tuti hogy nem volt idejuk, penzuk, energiajuk. De az F1C-ig folyamatosan frissitgettek a dolgokat, de csak a drotozgatas modszerevel:) A MOD-okrol meg egyertelmu, hogy lehetoseg szerint, nagyreszt a mar meglevo palya objekteket hasznaljak, vagy azokat modositjak.

Es meg errol hosszasan beszelgethetnenk... A lenyeg, hogy kicsi az eselye, hogy valaha is nagyon korrekt palyat kapj valamelyik szimulatorba, mert rengeteg penz es rengeteg ido. Kiadoval rendelkezo szimulator keszito mar csak a SimBin van. De valszeg nekik sem eri meg mindent kicentizni, mert a nagykozonsegnek nem az a lenyeg, es ahoz hogy fentmaradjanak, evente ki kell tolni egy jatekot. A GTR-t is GPS szinten kezdtek - allitolag - aztan annyiba is maradtak...:) Ez, a netKar, az LFS mind "maganember" kezdemenyezes, sajat "zsebpenzbol", amibol sosem lesz eleg love liszenszekre.

Egyelore orulni kell annak is, hogy az ISI - szerintem vesztesegesen - osszehozta valahogy az rF-t, es a megszalottabb modderek ugy ahogy tudjak gyartjak a kiegesziteseket neked, nekem, nekunk... Es ha valaha, csak egy texturat is keszitettel valamelyik jatekba, akkor tudhatod hogy meg egy altalad szarnak nevezett valamivel is heteket lehet dolgozni. Persze lehetne jobbat csinalni, de ennyi ido alatt, a nem letezo DevKit-tel, a pontos adatok, a muszaki rajzok hianyaba egyelore erre telik.

Sokan ennek is nagyon orulnek, mert a "palya neve Imola", a vonalvezetese "felismerheto", "ugyanolyan" mint amit a TV-ben latni, vagyis a hangulat azert megvan:) Es mivel soha az eletben nem fogsz Imolaban versenyautoval korbe menni, szerintem tokeletesen megfelel ez is;)))
  • HRoland
    Ok, bocs, nem tudtam, hogy Panther az egyik legjobb, csak azért írtam, hogy lássa, nem arról van szó, hogy nem tudok vezetni. És nem vele van bajom, csak szvsz a GP4-ben miért tudtak reális rályákat csinálni, és az F1C esetében ez miért nem működött az ISI-nél? Mondom, ha olyan pályákat fognak csinálni rFactorra is, mint az F1C-ben az RH04 1.4-es trackpack-ben lévő új Hungaroring, akkor megemelem a kalapom. Remélem, meg is fog kelleni, anak örülnék a legjobban.
  • Daffy
    "Vezetői tudásról pedig annyit, hogy ha te pl. rFactorban Mills Longon F3-mal minden segítséget kikapcsolva 1:15.8-nál fél vagy 1 másodperccel jobbat tudsz menni, akkor elfogadom a véleményedet, valóban nem tudok vezetni.... Egyébként meg Logitech MOMO Force-szal nyomom..."

Ezzel az a gond hogy Panther az egyik legjobb simes.Máshol más néven találkozhatsz vele,és eddig mindenkinek segített a pályákban,setupokban,vezetéstechnikában,kormánybeállításban,stb.Vannak akik jobbak Nála,szal nehogy az legyen hogy hülyeségeket beszélek,de a szememben Ő az egyik legjobb.Összességében!
    Ennek tükrében nem hiszem hogy le akart szólni csak kicsit több rálátása van a pályakonverzió és egyéb programozási dolgokban.POnt Ő az aki nagyon sokszor em dugta a homokba a fejét hanem fogta az adott pályát és megpróbálta élvezhetővé tenni,kijavítani a hibákat.Pl.:nincs pitlámpa,felvezető autó,stb.Mindezt pusztán azért írtam hogy kicsit lásd a másik oldalt is,és nem azért hogy vitába bocsátkozzam.Remélem nem volt sértő a hsz seholsem.
    Üdv
    Daffy
  • HRoland
    Panther írta:

"Bár az RSC-n is két részre szakadt a tábor: egyesek fotorealisztikus pályákat akarnak, mások pedig csak valós pályákat, hogy végre ne csak kitalált pályákon mehessenek."

A fotorealisztikusság nem feltétlen jelent valósághű tükrözést a pályát illetően. Itt a layoutra gondolok, mert azzal van a baj. Ha a grafikai minőségre gondoltál, egy hibás layouttal rendelkező pálya is lehet fotorealisztikus és fordítva.

"Ha nem tetszik a pálya, nem mész rajta, ennyire egyszerű, de más munkáját sz@rnak titulálni enyhén szólva is taplóság."

Nem hiszem, hogy jó a "dugjuk a fejünket a homokba" hozzáállás, ha probléma van, mert sajnos ez esetben nem szubjektív dolgokról van szó. Pl. miért emelkedik ott a pálya, ahol a valóságban lejt? Nem is egy helyen van ilyen probléma, és nem csak az imolai pályán. Könnyen utána lehet járni, egyszerűen csak meg kell nézni a cockpites felvételeket a real life forma-1-ből. Itt most a sokak által szidott GP4-re tudok hivatkozni, érdekes, ott nem volt ilyen probléma. Most írhatod azt, hogy "jól van, hülye gyerek, akor játsszál csak a GP4-eddel." Elég sokat játszottam vele, és utólag visszatekintve azért nem igazán jó az a game, mert eléggé árkád, és sínautós fizikája van, de a pályák viszont elég realisztikusra sikerültek, ezt még annak idején, amikor megjelent az F1C, akkor össze is hasonlították, és a GP4-et találták jobbnak, mellesleg, ha láttál cockipes felvételeket real life-ból, és utána mész a GP4-gyel, majd az F1C-vel, akkor érezni is a különbséget a pályáknál (most tekintsünk el a fizikáról, mert most nem arról van szó).
    De abban igazad van, hogy nem kellett volna szarozni, csak amikor először kipróbáltam, megdöbbnve láttam, hogy u.a. a pálya, mint az F1C-ben (teljesen u.a. a layout, ez nem lehet véletlen, ezért gyanakodtam konverzióra).

"Ja, még a pályák szélessége is hagyott maga után kívánnivalót." Vagy inkább a te vezetői tudásod. én megtettem több ezer kört ezen a pályán ETCC és GTR autóval egyaránt, de nem éreztem keskenynek. Mivel próbáltad, gamepaddal?"

Igen, a véleményemet még most is tartom, és általánosan ez jellemzi az F1C-s pályákat, nem az imolai pályára mondtam. Nem értem, miből gondoltad, hogy a keskenységgel van bajom. A szélességpbobléma nemcsak azt jelenti, hogy túl keskeny. Az imolai pálya nem keskeny, abból a szempontból jónak tűnik. Azonban ellenpéldaként az A1 Ring, a Silverstone, de különösen Monaco széles, Monaconál különösen feltűnően széles, nem reális, elég könnyűnek tűnik amiatt.
    Vezetői tudásról pedig annyit, hogy ha te pl. rFactorban Mills Longon F3-mal minden segítséget kikapcsolva 1:15.8-nál fél vagy 1 másodperccel jobbat tudsz menni, akkor elfogadom a véleményedet, valóban nem tudok vezetni.... Egyébként meg Logitech MOMO Force-szal nyomom...

b type free írta:

"Imola szvsz az egyik olyan pálya ahol nagyon pontosan kell vezetni, ha nincs meg az ideális ív, vagy lecsúszik róla, akkor bezony keskeny tud lenni. szerintem is az lehetett a probléma hogy kevés időt szánt rá. jó pár kör kell hogy az ember összhangba hozza a pálya vonalvezetését és a saját pályamegoldó képességét."

Panther meglátásából kiindulva más irányba viszitek el a dolgot. Nem vezetői nemtudás kérdése az, hogy egy pálya jól lett-e megcsinálva, vagy nem. Ha egy pálya keskeny, akkor azt keskenyre kell megcsinálni, ha széles, akkor szélesre. Nem hiszem, hogy gond lenne a vezetői képességemmel, annak semmi köze a pálya realisztikusságához, a pályákkal azért nem szokott meggyűlni a bajom, mert nem tudok menni rajta, ilyen problémát nem érzek magamnál.
    Mégegyszer elmondom, Imola szélessége egyébként jó, csak a layout, az a gáz.

Istencsászár írta:

"elhiheted hogy az f1cben levő pályák teljesen jók talán rakd fel a pl az rh 2004es pályafrissitéseket:D"

Már amelyik. A legtöbb pálya layoutja nem jó, nyomvonalvezetés még épphogy elmegy, de a szintkülönbségek, hepehupák azok nem. Egyszerűen annyira hepehupás egynéhány pálya, hogy köze nincs a valósághoz. Az a gond az RH04-gyel is, hogy a pályáknak gyakran csak a grafikája van frissítve a legtöbb esetben, a maga a pálya karakterisztikája nem, az maradt az eredeti ISI-s.
    Azonban tisztelet a kivételnek, mert van egy-két üdítő kivétel. Pl. a 2003-as Hungaroring és az új Hockenheim. Azok a pályák majdhogynem a 0-ról lettek felépítve, meg is látszik rajtuk. Az új Hungaroring, ami az RH04 1.4-es trackpack-jében van, egyszerűen fantasztikus, annyira jól kivan dolgozva, és nagyon jó a karakterisztikája is, arra mondhatom, hogy realisztikus.
    Ha olyan lenne minden pálya, egy szavam sem lenne. Abban reménykedem, hogy az rFactorban is úgy fogják megcsinálni a pályákat, ahogy az új Hungaroringet meg Hockenheimet.
  • CodeRed
    Először a RAR-t másképpen olvastam :-D Kezdtem megijedni hehehehe
  • CodeRed
    Akkor át is nézek oda aztán ott szemetelem tele a topic-ot!
  • Alexease
    Eleg a szuz F1C. Egy nagy RAR, csak ki kell csomagolni az F1C konyvtaraba! Nalam hiba nelkul megy, nagyon jo! Az F1C topic-ba irtam csapat es auto listat (15 csapat, 79 auto), es vannak kepek is.
  • CodeRed
    THX!!!! Kell hozzá valami másnak is fent lennie, vagy elég egy szűz F1CH?
  • Marco
    Innen!
  • CodeRed
    Honnan lehet szedni????? erre várok 1000 éve!!!!
  • lac coo
    Mániám a kép-linkelés :DDDDD

• avcom
    van még egy pár rázós napom, utána beszélek velük, de most nem érek rá
    ráadásul most rendes videokareszom sincs

de majd valamit tudakolok (az Euroringre is ki kéne menni fényképezni...)
  • Alexease
    Reszletesen igen, ez a helyezet:) A GTL-bol csak a demot probaltam, es azt a GTR-es cuccokkal lehet bontogatni;) De a lenyeg ugyanaz, most mar mas formatum, konvertalni kell, nem lehet csak masolgatni:)))

Valami publikus info ISI-tol? :P
  • avcom
    ez nem teljesen igaz így :-)
    A GTL is a gMotor 2-es formátumot használja, ami az rF RC2 előtti fájlaival azonos, az RC2-ben azonban változott a mas és a gmt fájl formátuma is így az rF-es toolok nem lesznek (alapból) jók hozzá

de szerintem csak idő kérdése, viszont az is biztos, hogy a SimBin és a 10tacle foggal-körömmel üldözni fogja a cuccok átportolását, ahog tették ezt a GTR idejében is
  • lac coo
    Lesz majd később egy szép piros fehér zöld , Borsodis F1 is ...
  • Alexease
    FORM.MAS
  • drop
    oké köszi elöre de a szemed meg pihentesd mert remélem még több munkás fogjuk használni és le a kalapal
  • lac coo
    Ma kész lesz :DDD
    Csak már jojózik a szemem :DDD
  • lac coo
    És hol van a gumitextúra ?
    Valamelyik form fájlban gondolom.....
  • Alexease
    - Az F1-es autonal a felniket nem lehet szinezni, mert egyutt van a gimitexturakkal. Csak a Hammer-nel van kulon file-ba, ott lehet barmilyen szinu.
    - A GTL-bol nem lehet csak ugy palyat lopni, masolni mert az meg a GTR-es cuccokat hasznalja. Vagyis azt is csak konvertalni lehetne.
  • mohus
  • mohus
    "Ha csak a grafikai reszt nezzuk: nagyon belassulos a jatek, keves az FPS"

én meg aszittem a gépem szar már hozzá....
  • Istencsászár
    elhiheted hogy az f1cben levő pályák teljesen jók talán rakd fel a pl az rh 2004es pályafrissitéseket:D
  • CseZo
    Sziasztok!
    Van akinek esetleg megy 64 bites Win alatt az rFactor?
  • b-type
    Imola szvsz az egyik olyan pálya ahol nagyon pontosan kell vezetni, ha nincs meg az ideális ív, vagy lecsúszik róla, akkor bezony keskeny tud lenni.
    szerintem is az lehetett a probléma hogy kevés időt szánt rá.
    Nagyon szeretem ezt a pályát, örülök hogy meglett.
    A másik hogy az rFactor F1 járgánya nagyon jól adja át a sebességérzetet, jó pár kör kell hogy az ember összhangba hozza a pálya vonalvezetését és a saját pályamegoldó képességét.
  • drop
    mikor lesz kész alig várom hogy vele tolhasam
  • Panther
    Bocsás meg, de az ennyire hozzá nem értő írások láttán felmegy bennem a pumpa.

Látszik, fogalmad sincs róla, mit jelent egy konverziót elkészíteni. TANTRA is az ilyenek miatt hagyta abba a pályák készítését GTR alá, mert ő versenyre készített pályákat és nem azért, hogy 20 fps-t produkáljon.

Bár az RSC-n is két részre szakadt a tábor: egyesek fotorealisztikus pályákat akarnak, mások pedig csak valós pályákat, hogy végre ne csak kitalált pályákon mehessenek.
    Az imolai konverzió Dave Noonan eszközei segítségével készült, amelyek olyanok, amilyenek, vannak hibáik. Ha nem tetszik a pálya, nem mész rajta, ennyire egyszerű, de más munkáját sz@rnak titulálni enyhén szólva is taplóság.

"Ja, még a pályák szélessége is hagyott maga után kívánnivalót." Vagy inkább a te vezetői tudásod. én megtettem több ezer kört ezen a pályán ETCC és GTR autóval egyaránt, de nem éreztem keskenynek. Mivel próbáltad, gamepaddal?
  • lac coo
    GT-Legends-ből nem lehet pályát lopni ??
  • lac coo
    Alex!
    A felniket hol tudom átszinezni ???
  • lac coo
    Ja...
    És még had ne mondjam hogy pl. Bridgestone reklámokkal Micheline gumikon fut a Suzuki :DDDDD Ilyenekhez már nem értek :DDD
  • Alexease

Idoigenyes dolog az biztos. Most elent meg az F1C ala az F1 74-75 MOD, ket evig csinaltak...
  • lac coo

De sok meló van egy ilyennel :DDDD
  • lac coo
    Köszi :DDMegvan :D
    Csak 5 % állítás kellet minuszba és tökéletes :DDD
    Nekem bejön ez a fizika :DJól lehet korrigálni ...F1C-ben egyszercsak kicsúszott azt annyi :DDD
    Csak a gumi tapadásán kéne lejjebb venni kb 15-20 %-ot...
  • Alexease
    Azt Steering Linearity-nek hivjak eredetileg, az ISI jatekokban Sensitivity. Hogy nalad mire van magyaritva nem tudom, de a Controler beallitasok alatt, ha jol lattam nalad a vezerlok 1 es Vezerlok 2 alatt van, Talan X Erekenyseg-re forditva. Minnel nagyobb a szam, annal nagyobb a linearitas, vagyis annal jobban fog rangatni. Minnel kissebbre teszed, annal tobbet tudsz forgatni az alacsonyabb kormanyszogeknel.
  • lac coo
    Ja ..Hasznos dolog :D
    Mikor megcsúszik az autó hátulja akkor a tekintet marad egyenesben és látszik milyen szögben van az autó elfordulva ....

Azt tudom valahol állítani , hogy a kormány mozgás az első egy-harmadban lassabb legyen , többet kelljen tekernem ?
    Mert nulla sebességérzékenység mellett kicsit rántok rajta azt csá :DDDD