61525
| ISI | rFactor | RSC News | HSW | VirtualR | BSimRacing | SimRacing |
LETOLTESEK: | NoGrip | rFactor Central | F1-Gaming | Rally Factor |
BAJNOKSAGOK: | HF1L | HrFL | MaSzim | VSR | SiMCo | Fool Racing Crew |
F1 LETOLTESEK: | CTDP F1 2005 | CTDP F1 2006 | MMG F1 2007 |
SETUP LEIRASOK: 1. resz | 2. resz | 3. resz | iRacing | PeteSilver | R.Alex | netKarPro | iR-SetupTable |
-
ksgy #4646 ebben a veddmeg az én cuccom dologban szerintem nagy szerepe van a fejlesztőknek: hálisten egyre több fejlesztő nyit a free oprendszerek irányába, és csinálja meg a játékokat nem csak DX alá, hanem OpenGL alá is: kezdve UT-vel, quake, scorched, americasarmy, x-plane, racer. ezek ált fps játékok, mert ezek a legjátszottabbak, ill még az RPG-k. a szimulátoros közösség még a windowzos rétegben is elég kedskeny sáv, épp ezért nem foglalkozik senki azzal a mégvékonyabb réteggel, aki spec játszana a játékkal - teszemazt linuxon. egyetlen jó autószimről tudok linux alá: racer névre hallgat. hogy az ISI miért csak DX-ben csinálta meg, vagy miért nem OGL-el csinálta az rfactort - hisz az van win alá is - talán sose tudjuk meg. egyetlen magyarázat lehet: ehhez értenek. viszont szerintem egy kicsit szélesebb tábort tudtak volna összehozni, ha nem csak DX-re írják meg... dehát ez 1 db vélemény a sok közül :)
ja, és még valami: hogy hogynem x-plane majdnem full grafikával futott a p3-as 1.2es gépemen gef fx 5200-vel linuxon, míg win alatt vissza kellett vennem ojjektumok számát, ill a textúra méretet...hmhm...igen, ha a rendszer kapásból lenyúlja a memória 3/4-edét, akkor már kevéske marad a game-nak. míg a win alap futási állapotban ~300M-át evett az 512-ből, a linuxom 52-t...
reméljük egyszer eljutnak oda a fejlesztők, hogy megérje nekik linuxra is fejleszteni :) -
#4645 -
#4644 az "ennyi jár" nekem szól...
nekem csak 3 kör jár, MERT warezban van meg....
nem szeretem a warezt, de szeretek boltban vásárolni.... -
#4643 Van fényes változat is , de egyrészt bóvli , másrészt valamiért csúnyán kifakítja a színeket :
( A képen Alonso álmodozik , milyen jó lenne bekerülni a csapatba ...) -
#4642 A GPL igazolja hogy mennyit szamit a jo vizika, a vezetesi elmeny barmilyen csicsa grafikanal (nekem:D). 7 eve fent van a gepemen:) A mai napig szoktam vele korozni, utoljara az utolso Mixed verseny utan mentem vele multheten nehany kort, amikor GTP-vel elcsesztem a Ruen-i versenyem, ezert az "eredtivel" toltam par kor, es meg mindig a "legjobb" feeling!:P -
#4641 -
Unicum-Suzuki F1 Team
( Csak festés ! Sisak , ruha logo stb majd egyszer :)) -
#4639 ...és reméljük, hogy az rFactor is beérik 1x...viszont akkor megfogja előzni a saját korát!Én mindenesetre látok benne fantáziát és támogatom...éppen ezért nem warezolom...nálam többet érdemel és nem az "ennyi jár" kategóriát képviseli. -
#4638 Itt nem a hardware-el van a probléma, hanem, hogy mostmár nem írnak meg rendesen semmit a programozók.Persze ez nem az ő bűnük.Legfőképpen a kiadók gyakorolnak nagy nyomást a fejlesztőkre a határidőkkel és természetesen a videókártya, vagy processzorgyártó cégek agresszív, -csak az én cuccommal fog menni tökéletesen- elv miatt.Régen minden kompatibilis volt mindennel.Ma már ez nem igaz.A játékok fele ilyen, a másik olyan logóval indít.Akinek meg nem a logonak megfelelő cucc dobog a vasban az rápacsált.Amúgy NR2003 példájával éppen azt akartam érzékeltetni, hogy ott maximálisan kivan használva a proci és nem nagyon vannak "elnagyolva" a dolgok.Anno a GPL idején szerintem nem volt ember a földön akinek olyan procija lett volna ami vitte a cuccot.De itt a pontos fizikai modellszámítás miatt volt és nem a szar munka miatt.Ma már az a tendencia, hogy új játékhoz új cuccot vegyél.De semmi minőségit nem kapsz érte cserébe.Viszont GPL-t NR2003-at azért igazolja az idő.GPL lassan-lassan !!! 7 !!! éves játék, és még mindíg NAGYSZÁMBAN játsza a kemény szimulátoros társadalom.Valószínúleg az NR-el is fognak NAGYSZÁMBAN játszani 3-4 év múlva..... -
#4637 csak warezban van meg, ennyi jár -
Redvin #4636 Tulzasba ne vidd -
#4635 ilyen "indokok" miatt már dobják is ki a piacra a "fizikát" számoló kártyákat....ergó újabb radiátort a pcbe....
sztem ez iszonyat röhejes:)én semmit nem várok egy toldozott x86 alapokra épülő pctől és egy többéves toldozott enginre épülő gémtől...csoda, hogy egyáltalán ilyen jól néz ki.
én olyat várok rég óta,hogy egy olyan "egyszerűsített" "gémre" termett WINOPRENDSZER jelenne meg , ami nem igényel alapból annyi erőforrást, csak ami a kormáynhoz,joyhoz,vezérlőkhöz , tehát a játékhoz kell
régen ha gémelni akartam hagytam a gépet DOS-ban, egér meg hangkártyát autoexecből configsysből engedtem..., máris indult minden...emlékszem a win+DOS alá írt gémek között annyi volt a különbség, hogy az előbbihez kétszer annyi erőforrás kellet.... -
#4634 van hogy 3 kört is -
Redvin #4633 Mennyit mentek f3-al mills longon? :) -
#4632 mindenki játszik :-) -
#4631 Behalt a topik ? -
#4630 nem olvastam utána, de nem sokkal a SimBin céggé alakulása előtt Marco Demontis kilépett és megalakította az RSR-t, viszont a GTR2002-be a modellek nagy részét ő csinálta és ő adott engedélyt a saját munkájának átkonvertálásához, aztán egy gagyi MOD lett belőle -
ToMy_ #4629 egy kis javitas az elobbihez:
"A Simbin anno a mod-juk F1C ala konvertalasa (GTR-X) miatt is nagyon csunyan kiverte a balhet."
Amugy meg hagyjuk ez az offtopic vitat, ugysem tudsz meggyozni, hogy az ISI a gonosz sarkany es a Simbin meg a grallovag, en meg nem is akarlak meggyozni semmirol, szoval inkabb beszeljuk a setup-olasrol meg a korrekordokrol... -
ToMy_ #4628 A multi abban az esetben (F1C) nem az ISI volt, hanem az EA.
Az ISI-t abban az uzletben nagyon becumiztattak, olyannyira, hogy tobbek kozt azert nem is lett az F1C patch-elve es fejlesztve, mert szakitottak az EA-val.
Az ISI sohasem volt multi-kategorias tarsasag, es tobbek kozott ezert nem is valaszottak a fejlesztesnek ezt a multi-tamogatta modjat.
Csak halkan kozolnem, hogy a GTR nem F1C ala keszult eloszor, hanem F1-2002 ala.
Amivel te F1C alatt jatszottal, az egy konverzio volt.
Az ISI anno a mod-juk F1C ala konvertalasa (GTR-X) miatt is nagyon csunyan kiverte a balhet.
Errol bovebbet a GTR-X konverzio keszitojenek a weblapjan olvashatsz. Asszem hogy vmi Snoop-X vagy mi volt a neve, nememlekszem, elegge regen volt. A linket a weblaphoz szinten ne kerd, talan Google-val meg megtalalhato.
Aztan megjott a toke es a kapcsolat, amibol sikerult egy GTR-t kovacsolni, illetve most meg egy GTL-t.
Es eppen ezert tartom a Simbin-t inkabb modder csapatnak, az ISI-t meg fejlesztonek. -
K.András #4627 Bocsi, de szvsz az isi saját üzletpolitikájának az áldozata, ott volt a recept mégsem csinálták... -
K.András #4626 Csak itt forditott a helyzet, az igazság az hogy egy modder csapat (SBDT), csinált egy modot F1C alá és nagyon jo lett, ezek után jött Henrik Roos az egyik alapito megszerezte jo kapcsolatai révén az FIA liszenszet(Roos egyébként 3x svéd turaauto bajnok) megvették isi motort és elkészitették a GTR-t amiböl aztán jol megszedték magukat...De a multi ebben az esetben az isi-volt és a kis csapat pedig a simbin!Most megfordult... -
ToMy_ #4625 ehh, az egyik mehet a levesbe, csak egyszer akartam, kettő lett belőle... :))) -
ToMy_ #4624 Baszki Grétsy tanárúr, én sem arra gondoltam, hogy odaadták nekik karácsonyra...
Arra gondoltam, hogy a Simbin hiába jött volna lóbálva a nagy kupac zöldhasút, az ISI azt mondja nekik, hogy hesspiccs, nem eladó.
Csak hát sajnos nem tudták ezt megtenni, mivel nem állt mögöttük tőkeerős befektető, aki megfinanszírozza őket a fejlesztési időszak végéig. Ez kényszerpálya, ha nincs lóvé, nem sokáig lehet hobbiból melózni. A család enni kér, és azzal nem laknak jól, hogy 'majd kiadjuk ha teljesen kész és akkor eljő a Kánaán'
Ez a különbség a két csapat között, az egyik nagy rizikót vállalva jelentős anyagi háttér nélkül fejleszt, a másik lényegesen kisebb kockázattal inkább összerak és csiszolgat. -
ToMy_ #4623 Baszki Grétsy tanárúr, én sem arra gondoltam, hogy odaadták nekik karácsonyra...
Arra gondoltam, hogy a Simbin hiába jött volna lóbálva a nagy kupac zöldhasút, az ISI azt mondja nekik, hogy hesspiccs, nem eladó.
Csak hát sajnos nem tudták ezt megtenni, mivel nem állt mögöttük tőkeerős befektető, aki megfinanszírozza őket a fejlesztési időszak végéig. Ez kényszerpálya, ha nincs lóvé, nem sokáig lehet hobbiból melózni. A család enni kér, és azzal nem laknak jól, hogy 'majd kiadjuk ha teljesen kész és akkor eljő a Kánaán'
Ez a különbség a két csapat között, az egyik nagy rizikót vállalva jelentős anyagi háttér nélkül fejleszt, a másik lényegesen kisebb kockázattal inkább összerak és csiszolgat. -
ToMy_ #4622 Én pl. az ISI helyében tutira olyan szerződést kötöttem volna, hogy minden eladott GTR (vagy GTL) után fizessen a Simbin nekem százalékot.
De sajna az a valószínűbb, hogy az ISI pénzhiány miatt inkább olcsóbban adta és egyszeri fizetéssel.
Sztem ez az ISI & rFactor vs. Simbin & GTR / GTL dolog leginkább arra hasonlít, hogy adott egy kis társaság, összehoznak egy nagyon kafa kabátot, ami vízálló meg hőtartó meg satöbbi... aztán erre meg lecsap a tőkeerős multi, megveszi tőlük, ráhímeznek egy márkajelzést, rátesznek egy kapucnit, belehúzzák az ujjaiba és a derekába a madzagot, jól megmarketingelik aztán eladják 2x annyiért. -
K.András #4621 Nem kapta vette!Nagy különbség, ha nem vette volna meg akkor lehet most rFActor sem lenne... -
ToMy_ #4620 Na és tegyük fel azt, hogy a Simbin nem kapta volna meg az ISI-től a gmotort se most, se korábban...
Akkor lenne szerintetek GTR meg GTL? -
K.András #4619 Valamit keversz, a GTR+GTL-t nem azok csinálják akik rFActort!Egyébként Gjon Camaj nyilatkozta, hogy az rFactor 1 évi kodolás eredménye, szal ez konkrét info töle!;) -
#4618 1 évig biztosan nem (csak) GTL-t kodoltak, hiszen tavaly ilyenkor még bőőőven a GTR ment !
ugyhogy akkor már csinálhatsz is egy gyors kalkuláciot, mibe kerül X ember 3 éves bére, és X ember 8 havi bére ;) ezen költséghez arányaiban hogyan viszonyul a licenszdij, a gmotor dija, stb .... -
ToMy_ #4617 hahó!
imolához van még egy imolapart3.rar is, ami innét lemaradt.
hová tegyem fel?
az RSC-s fórumon jópár hozzászólással később láttam a linkjét, vmit még javított benne a fickó. -
#4616 THX!THX!THX! -
#4615 igen :) -
#4614 Imolapart1.rar
Imolapart2.rar -
#4613 Valaki tud letöltési címet IMOLA highres-hez mert M4driving-ról nem lehet tölteni... -
HRoland #4612 Ja, értem. Akkor ez azt jelenti, hogy te csináltad a videót? -
#4611 ??? ... ezt tudtam...én arra írtam hogy a hsw-s nordschleife videóban én megyek Stuck "ellen" :DDD -
HRoland #4610 Bocs, ha nem voltam egyértelmű. a 100 kört azt Nordschleifera értettem, nem Imolára. -
#4609 elég ha csak visszafeleindulsz ela pitből...legalábbis F1CH alatt...na meg a flag rules-t off-ra kell tenni... -
#4608 elvileg átpakolható az a pár MTS a GTR-be is, de hagyjuk, mert egyik játék sem rF -
#4607 jaja :DDD
le is hagytad asszem :)
Nordschleife az egyik pálya amiért érdemes szimezni szvsz.
Megpusztulsz mire körbeérsz, és még csak akkor kezdődik el a mért kör..
(ez csak a GTR Nordschleife-re igaz, F1C alá kaptam kerülőutat (thxa Misu )
A setupolása elvisz egy délelöttöt...és senki nem akar veled versenyezni rajta :DDDD
és mégis...megismerni a vonalvezetését, és már ismerősként csapatni rajta egyike a legjobb szimdolgoknak szvsz.