61525
  • JuanG
    """Más: Nordshleife tényleg baromi jó az F1c-ben, arról van is videóm (a hsw-ről töltöttem le), ahol Hans J. Stuck megy rajta egy kört."""

meg én
  • lac coo
    Fizika hogyne lenne benne :DD
    Nenm a legjobban van megírva de van , számol az mindent szerintem :DDD
    Törés , dinamikus koszolódás ami kell.....
  • lac coo
    Nálam ugyanannyi az FPS ha egyedül megyek vagy ha 19 ellenféllel ....
    Akkor ez hogy van most ? :DDD
    De ha felrakom maxra az árnyékot akkor stabil 15 FPS :DDDD
  • avcom
    micsoda következtetés...
  • Alexease
    Eleg csak belegondolni, hogy ha jol emlekszem 250Hz-es allando fizikai szamitas van benne, fuggetlenul a grafikai megjelenitestol. De lehet hogy 370?! Tudom hogy kavaras volt a GPL, a NH es az NR korul, de terbeztek egy 500Hz-t is...
  • CodeRed
    Csakhát nincsen benne fizika...Azért azt nem árt tudni, hogy egy olyan játék amiben megfelelő a fizika bizony a processzornak számolnia kell rendese.Pl a NR2003 iszonyúan prociigényes program...a 43 ellenfél 100 vagy annál több %-os tudásra való állítása elképesztően megeszi a procit...és elhiheted hogy nem optimalizációs hiba.És nem is a grafika miatt lassul be.Olyan fizikát számol amit a mai napig tudomásom szerint egyik szimulátor sem....Ez igaz törésfizikára, felfüggesztés és egyéb másra is....
  • lac coo
    Grafikában Xpand Rally a király :DDDD
    És még jó az fps is ....
  • CodeRed
    Hát a 2.ik rész sem éppen úgy nézett ki mint a képeken....ezek is erősen Photoshop-olt képek!
  • lac coo
    Jó graf , indokulatlanul kevés FPS-el...
    Ez a régi bor :DDDDDD
  • HRoland
    "Mint a jó bor...idővel egyre jobbá válik."

Igazad van, az rFactor szerintem is egy kicsit jobban néz ki, mint az F1 Challenge. Bár, ami engem az előzetes screenshotok alapján nagyon megfog, az a Race Toca Driver 2006 (vagy 3) grafikája. Elég lenyűgözően néz ki, jobban, mint az rFactor.
  • CodeRed
    Persze ezt úgy kell érteni, hogy a Sports Car GT motorja lett a 0-ról megírva...a későbbiek, mint pl F1ch csak toldozás foltozás....csakúgy mint az rFactor....Bár azért alapjaiban ez egy nagyon jól sikerült motorrá vált az évek során.Mint a jó bor...idővel egyre jobbá válik.
  • K.András
    Egyébként meg pont ugy néz ki Gjon Camaj, mint aki tele van gondokkal :P

• CodeRed
    Nem tudom eső terén látványban ebből a nem túl egészséges grafikai motorból mit tudnak majd kihozni...Bármilyen meglepő, ennek a játéknak a motorja még mindíg az ős Sports Car GT motorja....kb mint papyrus féle NR sorozatnál a GPL az alapmotor.
  • HRoland
    Az rFactorban már csak az esőt hiányolom (remélem, nem olyan lesz, mint az F1C-ben), meg az AI-t javíthatnák egy kicsit. De olvastam valahol, hogy Gjon Camaj, az egyik fejlesztő nyilatkozott olyat, hogy dolgoznak valami patchen, amiben az AI-vel is komolyan foglalkoznak, ami jó hír.
  • K.András
    1 évig kodoltak...Nem hinném, hogy ezeket az autokat pályákat két évig csinálták :P
  • arty
    a 8 és 12 ezres kalkulációdba azt is számold bele, hogy a fejlesztés kezdetétől mennyi ideig tartott, mire befejezték :)

a legnagyobb a bérköltség, márpedig az isi nem 6-8 honapig dolgozott a cuccon, hanem 3 évig ...
  • HRoland
    Igen, a másik az eső a GP4-ben. Annak a szimulálása tényleg nagyon jóra sikerült. Az egyetlen baj csak az volt vele, hogy az ellenfelek esőben gyengébbek voltak, mint szárazon (mondjuk, amikor elkezdett száradni a pálya, akkor meg irreálisan gyorsabbak voltak). Szerintem is annak köszönhette a népszerűségét az F1C, mert moddolható volt, így az újabbnál újabb szezonokat lehetett kiadni rá.
    Úgy lehetne jellemezni a két játékot, hogy a GP4 egy szép, csillogó ékszerdoboz, amihez nemnagyon lehet hozzányúlni, annyit tud, amennyit, az F1C ezzel szemben nem annyira látványos, de annál többet tud (moddolás, szabad szerkeszthetőség pl. a PLR file-ban, az autó beállítási lehetősegei stb.)
  • K.András
    Én játszottam a GP4-el is meg az F1C-vel is és ha leveszed a segitségeket, az F1C szvsz könyebb, bár egyik sem nevezhetö könnyünek ha gyorsan is akarsz menni nem csak szépen...A pálya tényleg a GP4-ben a legjobb, de az esö is etalon, az F1C csak azért lett joval népszerübb mert bele lehetett nyulkálni igen könnyen, lehet hozzá modokat késziteni.Persze ez a saját véleményem...
  • Alexease
    Az rFactorra gondoltam, es a 3-4000-et csak tippelem;)
  • HRoland
    Alexease

Az ISI tényleg csak 3-4000 játékot adott el? Az rFactorra gondoltál, vagy az F1C-re? F1C-nél ez szinte hihetetlenül kevés lenne, de még rFactornál is borzalmasan kicsinek tűnik az eladott példányszám. Bár te tudod, te vagy velük kapcsolatban...
  • HRoland
    b type free

Abból a szempontból igazad van, más a véleményünk, különbözőek vagyunk, és ez így is van rendjén. Én csak azt tudom mondani, hogy a GP4-gyel 2 évig játszottam, és ott a pályák realisztikussága eléggé bennem maradt, tehát ez lehet az oka, hogy erre kicsit kényes vagyok. Viszont azt sem lehet elvitatni, hogy az F1C fizikája mérföldekkel jobb, mint a GP4-é. Ezért írtam, hogy ötvözni kellene a kettőt.:) Amúgy meg mindenkinek talán egy kicsit más számít a játékokban.

Más: Nordshleife tényleg baromi jó az F1c-ben, arról van is videóm (a hsw-ről töltöttem le), ahol Hans J. Stuck megy rajta egy kört. Tényleg vannak ott is eltérések, de az a pálya nyomvonalában, szintekben jobb, mint pl. az imolai. Amúgy én is mentem rajta ott vagy 100 kört, nekem nagyon bejön.
  • lac coo
    Olyant mondj ahol van egy gomb , hogy feltöltés ..Azt annyi... :DDDD
    Én még oroszt tanultam nem számítástechnikát :DDDDD
  • b-type
    nagyon jó lett gratta!
    én kapásra a dox-ot ajánlanám
  • lac coo
    Egyenlőre csak textúra van , sisak meg ilyenek nincsenek..Majd lesz ha kedvem lesz hozzá..Most elég volt ez a 65 réteg :DDDD
  • lac coo
    Na olyan amilyen , végeztem vele...
    Segítsetek feltölteni valahová mert nem tudom hová meg hogyan kell :DD

• avcom
    egy pár hete beszéltem Gjonnal, azt mondta, hogy jelentősen kevesebbet adtak el, mint amire számítottak, akkor nem tudta, hogy ez a crack vagy a várakozásaiktól elmaradó piac eredménye-e

viszont ez több ponton különbözik (illetve kéne) dobozos slágerjátékokból, mivel azokból a megjelenés idején fogy nagyon sok, aztán egyszer csak zuhannak az eladások meg az ár is. Itt ezek szerint (speciel én számítottam erre, de nem én vagyok az ISI gazdasági vezetője :-D) a megjelenés csak a hardcore-ra hatott és 1-1 komolyabb MOD lendítheti fel az üzletet
  • b-type
    Márpedig valszeg bukott, talán Misu is ilyesmit írt egyszer ide..
    Sok különbség van a két játék között, manapság amióta megjelent a Maserati Trofeo mod, sok időt töltök újra a GTR-rel, már nem vártam a GTR-től semmit, éppen ezért nagyon különleges meglepetés volt a modkészítőktől amivel megleptek.
    Az rFactor számomra teljesen különböző kategória, sokat adott, annak ellenére hogy nem teljes a játék sajnos.
    Én mindenképpen bízom a csapatban, hogy hozzárakják a játékhoz azt amivel kerek egész lesz, és ez a javítás után végre tényleg beröpülnek a nagyágyú moddok, amit már nagyon várunk.
    Mondod majd talán hogy ezért előre fizettem, és igazad van, ennek ellenére most is megtenném.

Felmerült az LFS2 is, mint akik nem sokat akarnak visszapörgetni a játékba,...ezzel kapcsolatban semmi elképzelésem és ismeretem nincs, nem is gondolkoztam.
    Ott mást kaptam a pénzemért...egy nagyon, nagyon ütős szimulációt.
    fiktív autók ide-oda...én autót vezetek az LFS2-ben vastagon.
    De már ezeket is kitárgyaltuk..:)
  • K.András
    Várj mert csaloka, elöbb dolgozott aztán kaszált!Tehát azt aláirom, hogy amikor kezdték a fejlesztést nem volt pénz, viszont mostmár kéne lennie, hacsak nem bukott meg az rFActor...
  • Alexease
    Ez is igaz, de most nem ez volt a fo gondod:))
    Hanem hogy szerinted az ISI kaszalt csak nem fekted be. Eleg ha csak megnezed a ket jatek eladasait. De amugy is nonszensz osszehasonlitani egy liszenszekkel, kiadoval, StarForce-szal, reklamkapanyokkal megjelent dobozos jatekot, egy egyszeru weboldallal rendelkezo maganceg online jatakaval amit mar masnap feltortek...

De ne erts felre, nem ellened vagyok vagy a SimBin ellen, csak azt akarom mondani, hogy az ISI nem hinnem hogy hulyere gazdagodott abbol a max 3-4000 jatekbol amit eladott:( Ha ezt visszaszamolod, akkor 4 embernek az 1 evi atlagos fizetese...
  • K.András
    Igazábol én arrol beszélek, hogy mekkora üzlet a játékgyártás, 2004-ben csak az usában 248 millio játékot adtak el, 7.3 milliárd dollár értékben!Ezek elképesztö számok és ez csak amerika...
  • Alexease
    Azzal nincs is gond, teljesen termeszetes. Latvanyos mult volt mogottuk, kiado, liszenszek es honapokig tarto kampany. Ezekkel ha nem akartak volna akkor is megszedik magukat:)
  • K.András
    Nekem is van egy két "barátom" és elárulták, hogy még csak europában volt kaphato a játék, de már annyi pénzt kerestek a GTR-el amennyit elképzelni sem tudtak!
  • b-type
    Nincs benne Imola az alap GTR pályákban, tehát valszeg nem olyan pontosság jellemzi mint az alap GTR pályákat.

Nem fogom lehúzni a videót, mert nekem elég volt amit láttam, és amit tudtam is.
    Értem amit mondasz, és rámondom, hogy igazad van,..mert engem ez nem érdekel, véleményem szerint a pálya jó, szerinted nem, és én ezen nem akarok vitázni.
    Egyvalamit viszont tartok, te lesz@roztad ezt a pályát, és ezzel semmi szín alatt nem közösködöm, nagyon más véleményem van a pályakészítökről.
    Ott van mindjárt Nordschleife, egy nagyon ász pálya..lehet hogy itt-ott nem stimmel a lejtése, akár még méteres eltérés is lehet, de attól még Nordschleife, és nem cserélném el egy GTR-ben alap min. félméteres pontossággal lemodellezett Brno-ra mondjuk.
    Szal én nem érzem ezeket a problémákat amit mondasz, tehát kiszállok a vitából.
  • Alexease
    GTR palyakrol, kiadokrol, penzekrol, kiadasokrol, bevetelekrol sokat lehetne beszelni:) De azert van jonehany nem publikus informacio, amirol nem tudsz:) Nem erdemes nagyon belemaszni, vagy az igazadat hangoztatni, bizonygatni, mert vannak akik kozvetlen napi kapcsolatban vannak fejlesztokkel...:)
  • Daffy
    Nem, persze.Én is úyg tudom.Csak megemlítettem hogy ot Nekem oknak tünt.
  • CodeRed
    Aztért azt ugye nem mondtad komolyan, hogy a kiadók fogják a legkevesebbet a játékkiadásokon/eladásokon??? Csak vicceltél ugye?
  • HRoland
    Láttam egy GTR videót az imolai pályáról, és ott a pálya elég jónak tűnik. De azt hiszem, az a pálya nem ugyanaz az F1C-ben lévő pályával.
  • K.András
    A gtr nem csak gps szinten kezdték hanem ugy is fejezték be!Az utolso buckáig minden ott van a pályán(!), söt amit egyenlöre egyedül a GTR tud(bár biztos tudja majd a GTL-is), az a live track, folyamatosan változik a tapadás a felhordott gumimennyiségnek megfelelöen!

LFS-nél meg nézd meg mennyi az elöfizetö, mennyi a prg ára, és rájössz hogy irdatlan pénzt kerestek vele, viszont befektetni semmit nem akarnak!

Vagy nézd meg a Blimey Gamest, a simbin csinálta a céget, pontosan azért mert rájöttek mekkora üzlet a játékfejlesztés.Egyszerüen kivagyok amikor azt hallom, hogy nincsen pénz liszenszre meg ilyenek, én senkinek nem fogom elhinni, hogy ezen ISI nem kaszált és nincsen pénze, van ott lové csak kivenni akarnak nem befektetni...Tényleg mindennél jobban virágzik a játékpiac, 100ezerszámra vannak a játékosok akármelyik kategoriát is nézzük!Persze lehet mondani, hogy hát a kiadok meg ilyenek, egy fenét a legkevesebbet ök fogják az üzleten és ezt semmi nem igazolja jobban mint a GTR, ugye itthon megjelent game 4 ezer ft-vel került többe mint a rFactor viszont vettek FIA liszenszet, megvették a grafikus motort. plusz ugyanugy fizetik az alkalmazottakat mint isi, na kérdem én egyiknek hogyan fér bele, hogy megveszi a liszenszeket, a grafikus motort, plusz van kiadoja és csak 4 ezer ft-vel kerül többe, de ue igaz a GTL-.re is, az is 12 ezer ft-lesz!
  • HRoland
    b type free

Köszi a videót. Így tudom elmagyarázni pl. Imolát:
    Ha lemented a videót a linkről, amit küldtél, és megnyitod pl. media playerben, akkor mp-ek alapján tudom leírni, hol vannak azok a helyek.

Az első: a videón 1:03-nál az emelkedőnél elhagy egy sárga hirdetőtáblát, azután következik egy balos kanyar. Na azután a balos kanyar után, amikor kigyorsít, a pálya eléggé lejt, míg a játékban alig észrevehetően lejt egy nagyon rövid szakaszon, majd a 150-es táblától meg emelkedik (még a következő jobbos kanyar előtt). (Ez a szakasz a játékban egyébként észrevehetően hosszabb is.)

A második: a videón a (pálya közepén lévő) sikán utáni kigyorsítást követően, amikor a kocsi közeledik a narancs-fehér hirdetőtáblához (ami 1:45-nél van), azután hát eléggé lejt a pálya (ez a lejtős rész vezet be az egymást követő két balos kanyarhoz), míg a játékban ugyanennél a táblánál (feltételezem, az a tábla akar lenni) kissé emelkedik, majd átmegy vízszintbe.

Szóval amikor az F1C-vel először játszottam, rögtön ez a két pont tűnt fel, mert elég szembetűnő az eltérés. Imolával kapcsolatban csak ez a meglátásom.
  • Daffy
    Köszi a linket,még nem láttam.Szvsz ha van is különbség az nagyon kicsi.MOndjuk Én csak a GTR-t tudom alapul venni mert ott mentem rajta.Ott szerintem minden ok vele.De ez csak egy vélemény semmi több..