61525
| ISI | rFactor | RSC News | HSW | VirtualR | BSimRacing | SimRacing |
LETOLTESEK: | NoGrip | rFactor Central | F1-Gaming | Rally Factor |
BAJNOKSAGOK: | HF1L | HrFL | MaSzim | VSR | SiMCo | Fool Racing Crew |
F1 LETOLTESEK: | CTDP F1 2005 | CTDP F1 2006 | MMG F1 2007 |
SETUP LEIRASOK: 1. resz | 2. resz | 3. resz | iRacing | PeteSilver | R.Alex | netKarPro | iR-SetupTable |
-
#6206 Sose értettem mire jók nálatok a tesztpilóták :DDD
De ez jó ötlet !!! -
#6204 Hali !
A Nippon moddal mentem egy kört eddig , ma hajnalban az alapján írtam , hogy jó :DDDDD
Igen ebből a játékból egy valami hiányzik : az emner..
Se egy szót nem hallok a rádióban , se nem látok normális közönséget aki esetleg hangoskodik is stb ...
Tényleg olyan érzés mint egy katonai bázison a repülőszimulátor : semmi szórakozás csak tanulásra való :DDDDD
Persze ezek másodlagos dolgok de éppen olyan fontosak mint mint maga a szimulátor ....
Na és a bigék a rajtnál :DDDD
Szvsz.... -
ksgy #6200 mesélek egy történetet: történt egyszer, hogy egy bátor ifjú még f1c-s idők kezdetén nyitott egy topikot az indexen. odaverődött pár ember. meséltek egymásnak az offline futott versenyekről. az adsl terjedésével felmerült, hogy biza' kéne valami multit csinálni. csináltak is hát, és egyre többen lettünk, míg nem felmerült egy liga 5lete. volt egy ember aki versenyzett korábban a hf1l-ben, és "ismerte" mozsot. hát fel lett véve a kapcsolat, lett is szerver, emg liga, mi szem-szájnak ingere :) de a topiklakók jórészének még ma sincs internetelérése otthon. ment hát hosszú időn keresztül a reszelés, hogy hogy lehetne őket is bevonni a ligába, hogy ne legyenek "kirekesztve". ekkor jött az ötlet, hogy legyenek tesztpilóták az offline pilóták. ők készítenek setupot a ligában szereplő csapattársaiknak - ha igénylik, és így már nem kell nekik a setupolással foglalkozni, max kicsit állítani, személyreszabni, ami nem több 10 körnél. így a ligában versenyző pilóta lehet tényleg pilóta, az offline versenyzők - akik amúgyis köröznek/hotlapoznak - a megszerzett tudást, setupot, rögtön tovább is adják csapattársuknak :) -
Laceee #6198 én támogatlak -
#6196 Filózgatás:
Azon vakartam a fejem a kádban, hogy itt van ez a böszme számgépem, és mégis kb. olyan kiművelt egy játék részleteiben mint egy baltaarcú apu egy Fps-ben.
pl. régóta szeretném ha a jelenlegi beállítások helyett, ami némely játékban már-már autómérnöki tudást használ, lehetne egy jóval emberbarátibb, és szimulátorabb.
pl. ötlet irányvonal:
jó lenne társként kezelni a gépet, de ezzel leszabályozásokat is alkalmazni..
Ha teljesítek 4-5 kört, akkor a telemetria(!) alapján javaslatokat tehetne a gép/főmérnök a pályarajz szerint, hogy hol milyenek a kanyarbemeneti, a kanyar, és kigyorsítási szakaszaim, és ezek összeségében milyen gyors kanyarvételt eredményeznek, vmint hogy lehetne ezeken javítani.
- Én ezeket elvethetném vagy megpróbálnám alkalmazni.
A beállításokban szintén a telemetria(!) alapján lehetne egy közös munka, a megtett körök ívei alapján ki lehetne szűrni az ívválasztásomat, és hogy milyen beállítási összefüggések dolgoznak egymás ellen, és mely beállításokkal lehetne javítani a köridőn.
- ezeket alkalmazni lehetne, vagy átlépni, ahogy én gondolom jónak.
Amikor már az ember megtett sok kört, és ezekre az infókra nincs szüksége, akkor célzatosan csak ahoz a témához ugorhatna 'akivel' beszélni akar, pl. a 'gumimérnökkel' :)) aki szintén javaslatokat tehetne qual-ra, versenyre, kerékcsere taktikára..
Ezt kb. hasonlóan képzelem mint amikor beállsz a szerelőcsapatod elé, akkor kapnál egy panelt, ahol kipipálhatnád azokat a részeket, ahol és 'akikkel' át akarod beszélni a dolgokat.
Összeségében talán megmosolyogtató, de a gépben nagy számítási teljesítmények vannak, a jelenlegi beállítási megoldások egyáltalán nem életszerűek, tehát nem szimulálnak, egy autómérnöknek teljesen más a dolga mint egy autóversenyzőnek.
és a ez a megoldás finomhangolása megoldható.
Valamint ezzel ellenörizhető lehetne az hogy egy autó vezethetőségét ne lehessen teljesen felborítani a gyorsaság miatt, elvégre max nyomok egy ESC-et, vagy kimaradt egy futam.
Mert ha átbillen, vagy esetlegessé válik a gyorsaság kedvéért a vezethetőség, akkor sztem az rossz.
:) -
#6192 Lehet hogy csak a kasztni miatt van, ..legalábbis én úgy éreztem.
Én úgy foglamaztam meg magamban, hogy ahoz képes hogy formula autó, úgy vezetem mint egy teherautót..olyan ráérősen.
Megpróbáltam idegesebbé tenni, és lejjebb vettem a szárnyakat, de bizonyos határ alatt nem fordul be, de idegesebnek akkor sem lett idegesebb. változtattam még ezt-azt, de nem éreztem azt amitől nekem tetszene hogy vezetem.
Szal én nem erőltetem.
-
Spet #6191 Értem,amit mondasz!.....csak az a baj,hogy ez a Nippon sehogy sem nehéz:))
Olyan érzésem van benne,mintha egy szinte F1-es tapadású,de kisebb sebeségű kocsival lenne dolgom.....Vagy lehet,hogy azzal is van?:) -
#6190 hát igen egyenlőre még több sebből vérzik, de remélem egyre jobb lesz. -
Laceee #6189 meg elég érdekes a textúra egy helyen olyan mintha szétkenödne -
Laceee #6188 Hát ez még erösen béla , nekimentem a gumifalnak azt visszarakott a pályára ,fenn akadtam a rázókövön és a fák ... nem egy Silverstone -
#6187 Knockhill
wooohoow, ezt a pályát nagyon szeretem. -
Marco #6186 Nagyon durva videóval lesz dolgunk ismét. Várjuk!
Kb mikorra lesz kész? -
#6185 "Amennyire tudom a Formula Nippon-ba olvadt végül is Japó F3 2000..."
=
Amennyire tudom a Formula Nippon-ba olvadt végül is Japó F3 mikor 2000-ben megszünt. -
#6184 Amennyire tudom a Formula Nippon-ba olvadt végül is Japó F3 2000.
kép
és most
3000ccm V8-as motor, amit a Japánok teljesítményben, az F3 470Le, az új GP2 600Le közé lőtek be 550Le-vel. -
#6183 Ha nem próbálsz ki vmit az a te dolgod, ez nem minősit egy játékot sem, minősíteni azután tudod ha kipróbáltad.
Az sem mindegy hogy hogyan nehéz egy játék szvsz, úgy nehéz hogy csal, mint sok játékban, vagy úgy nehéz hogy gondolkodik, mint megint csak sok játékban. :)
Szal az rendben van ha azt szereted ha nehéz, pl. a Hammer Cup series, az elég nehéz road pályán. -
Spet #6182 Hogy valami pozitívat is mondjak:DD:
Az F3 1.2,az tetszik,főleg az uj hangokkal.....Na ott oda kell figyelni,viszont,(amiről már beszéltünk is)....nagyon jól kontrollálható. -
Spet #6181 Kipróbáltam ezt a Nippont.
Nekem eléggé "sínautónak" tűnik.Igaz,hogy a jó széles Silverstone-n prószáltam ki.
TC nélkül is alig lehet megforgatni,a kerékvetőkön meg úgy megy át,mintha szinte ott sem lenne....ennek ellenére a fék nekem szinte azonnal blokkol.....(halkan jegyzem meg,hogy az extreme-t ezek után ki sem próbálom:DD)
Úgy látszik,én már csak ilyen vagyok.....:(.....azt szeretem,ha nehéz:) -
Attiska #6180 Ennek a játéknek mi a neve? -
Spet #6179 Nagyon nagy köszönet Alex!...Egyre közelebb érzem magamhoz ezt a játékot:DD -
#6178 Alex sérülten jön le a zip nekem. -
#6177 :)))
Pont most akartam írni hogy nekem nem annyira tetszik a hang. :))
A sebességével vannak gubancok, mert elvileg pariba' kellene lennie a Formula Extreme-mel, de köridőben nincs (egyenlőre)
FX Mid-Ohio: 1:12,2
Nippon Mid-Ohio: 1:15,4
Fx adatai:
kb.380LE/9000rpm
300Nm/9000rpm
550kg
Súly/lóerő: 0,70 LE jut minden kilóra.
Nippon adatai:
kb.555LE/9500rpm
455Nm/7500rpm
680kg
Súly/lóerő: 0,80Le jut minden kilóra.
Összeségében jobbak a mutatói a Nippon-nak, ennek ellenére nincs ott még időben.
Valszeg jól be kell állítani, de én nem érzem azt a nagy nyomaték különbséget jóval alacsonyabb fordulaton, amit elvileg mutatnia kellene.. -
#6176 Ez jó mod :DDD
Normális hangok , jó tapadás de nem eltúlzott, slik gumi stb...... -
-
#6174 Miért jönnék ?
Biztos jó lesz :D -
#6173 megjelent a Formula Nippon mod: link
és ütik a Le Mans Sharte-t, amit én igen csípek, nagy döngetés, nagy fék, és nagy sebességű sodrós kanyarok...kicsit csúnyácska lesz, de ez van. :) -
#6172 A szokasos PS2-es adag:)) -
#6171 brutkó...
ennél jobb hangulatosabb kedvcsináló nem is lehetne:) -
#6170 autós-videóról jut eszembe...
ezt mindenki látta?
B3 Real Crash -
#6169 várjuk,várjuk ( azt majd jön lac-coo, hogy televan effektel ) -
#6168 Köszönöm!...remélem így lesz!Sok meló van benne eddig is :-D -
#6167 Nagyon jó lesz -
#6166 Ride The Wild Wind 2. TRAILER
-
Laceee #6165 egész jó lett még a fák is normálisak nem úgy mint 1-2 konverzióban -
Laceee #6164 És megjelent a SILVERSTONE pálya -
#6163 Alex vagy még?
-
ksgy #6162 1000 köszönet!!! működik!!! :)) noh akkor esek neki "fizikának" :) -
#6161 trace=<1-3> // this generates a file whose default location is UserData/Log/trace.txt that may be helpful in diagnosing problems with running the game.
perfhud // testing/debugging graphics
-
ksgy #6160 no, nekiálltam a kispolák modnak :) az rhez-ből indultam ki, gondoltam annak a fizikája áll a legközelebb hozzá, és majd azt kell legkevésbé módosítani, és ha már a fizika nagyjából megvan, és van tool a modell elkészítéshez is, akkor jöhet az, addig meg fizikázok :) szóval fogtam szépen meg is csináltam úgy ahogy kell, de a csapatokat és az autókat az istennek nem jeleníti meg :( egyszerűen csak a pace car van. valami hivatkozást rontok el tuti, és már ott tartok, hogy az f1 minimodból indulok ki. a játékban mikor betöltöm a modot, és rámegyek az autó kiválasztásra üres a lista, és ha belekattintok a listába, ki is lép a játék. nincs vmi debug módú indítása a game-nek, hogy ki tudjam deríteni, hogy mit rontok el? mondjuk még csak 2 órája szívok vele... :)) -
#6159 thxa, holnap neki is esek :) -
#6158 Akkor itt a kovetkezo F3 gumi teszt:)
Ennel mar kulon gorben van a hossziranyu es az oldalso csuszas-tartas, es most mar normalisan a gazadast es a fekezest a hossziranyu, a felfuggesztest az oldalso gorbekbol szamolja. (Eredetileg egy gorbe van, es azon van minden...).
http://alexease.uw.hu/AE_rF_F3_Tires.zip