61525
  • b-type
    újjabb pálya! :)
    De ez most egy izgalmas teknő..nem tudom hogy hívják az ilyeneket quadovál?
    de nagyon jóság! a rövid fal első kanyarba bemenni művészet a másodikba élvezet.
    A készitő oldala
    és infó és mirror letöltés az RSC-ről:
    link
    Mehetnénk majd rajta, nekem nagyon tetszik :)
  • Tomievo
    Hi!

Alexease: Azt szeretném kérdezni, hogyan lehet a kocsiban lévő fordulatszámmérő helyére betenni azt a tachometert, ami egyébként a hudon van. Letöltöttem most a titan3d tachometer modját és azt szeretném berakni a kocsiba, mert most a hudon látszik csak.
  • ksgy
    zmodeler rfactorhoz biza :)
  • b-type
    Lemaradt a többi linkje: Link
    (ha már ilyen bénán lőtem a képet, hogy benne maradt a szöveg )
  • b-type
    GP2 render
  • Cool-spot
    öszintén szolva nem probaltam ki :)
  • ksgy
    nemlehet, hogy az a gomb, amit irl is hasznalnak f1-ben elozeshez? nem probaltad ki? :)
  • Cool-spot
    a controllnal lehet beallitani...
  • Cool-spot
    Mi az az Increment Boost? :| Asszem igy irjak, és hol hasznalhato?
  • ksgy
    nemtom, f1c alá nem folytam bele, de rf alatt lehet (sajnos csak fixen) állítani a tc hatékonyságát :) ha pl beállítom a tc-t és a tc low-t olyan értékre, hogy végülis mind2nél megtudjak pörögni, de azért ne olyan könnyen, máris van 2 fokozatom tc-ileg :)
  • b-type
    Az nem árt ha van egy csomó pálya, de lassan van egy csomó F1C pálya..:(
    Eleinte Birmingham-mel azért nagyobb volt a lelkesedés..nagyon szép is lett.
    vagy ha már F1C-GTR, akkor jöhetne Watkins Glen a GTR-ből, az szép is és brutál jó.
  • b-type
    Ha az 1.0-as verziót használod, akkor töröld le, és használd az újat:
    link
    install.txt:
    "
    1. Delete the old Silverstone directory in your rFactor\GameData\Locations
    2. Copy and paste this silverstone directory under your rFactor\GameData\Locations
    3. Launch the game and play !!
    "
  • Cool-spot
    Igen Silverstone mappába tettem a pályát de még igyse jelenik meg a jatekban :S Tud valaki segiteni?
    Másik: Nagyon tetszik az rTrainer verda gumitexturája? Hogy lehetne kivenni és atteni mondjuk masik autora? :)
    Koszi :)
  • b-type
    huh, srác nem cicózott, megcsöppen a tárcsa :DD
  • Spet
    Bizony,hogy tudják!
    Én még Tc onnal is nagy hangsúlyt fektetek a steering lock-ra.Sőt...minden másra.

Olvastam eccer egy cikket,egy olyan ujságíró írta,aki beülhetett pár körre egy Toyota TF104B-be.

Azt írta,hogy egyik kanyarból kifelé kicsit bátrabban ráállt a gázra,és a Toyota azonnal megpördült.
    Szal valószínű,hogy az igaziakban nem avatkozik be ennyire durván a TC,mint a játékban.
    Tudom,hogy lehet állitani a TC mértékét,de nem hiszem,hogy egy újságírónak annyira elvették volna....
  • b-type
    De sztem azért ezt tudják.
    Hisz aki harcol a többiekkel, annak a gumi fontos, tehát ha gumit spórolsz, akkor előnybe kerülsz a többi TC vel szemben is...
    Aki pedig a segítségekkel csökkenti a visszajelzést, annak azokra a visszajelzésre nincs is szüksége, pl. ha abs-szel megyek, akkor nem fontos nekem hogy rögtön és sok visszajelzést kapjak a megfékezett kerekek tapadásvesztéséről..mert ezt megoldja az elektronika.
    Nekem mindegy, én utálom a hangját is :)
    és TC nélkül lehet kenni a hátulját...persze ez gumiba, és kockázatba kerül, dehát egyszer élünk..
  • ksgy
    én az előbb spec a tcoffal való gyorsaságra céloztam, hogyha eleve egy segítséggel indulsz, akkor máris sokkal kevesebb a visszajelzésed az autóról. a kormányzárszögnél maradva: tcvel az életben nem veszed észre (hacsak fel nem nyomod maxra az effektek hangerejét, és hallod ha csikorog a kerék) hogy magas a kormányzárszög, mert nem érdekel, mert nyomod a gázt oszt' kész :) míg aki tc offal megy, figyel az ijenre, és ha a kisebb gumikopás miatt 2 körrel tovább tud a pályán maradni, már megérte :)
  • b-type
    Nincs abban semmi kivetnivaló ha be van kapcsolva, hisz az F1-ben is be van.
    Ha egy liga a lehető leghűbben követi az élő sorozatot, akkor az becsülendő.
    Ha részt veszel benne, és mégis kikapcsolod a segítségeket, akkor az a 'te tudod kategóriába' tartozik :), te felelőséged.
    De mindenképpen nagyobb meló.
    Azt nem tudom hogy a Formula one-ban használt TC mennyire azonos müködésű a játékban használt TC-vel, és persze ez játék függő is, ahol jobban le van szimulálva az autó-út kapcsolat, ott szvsz kevesebb a hátrány, ott ahol kevesebb a visszajelzés, tehát kevesebb az infó ami alapján idejében reagálhatnál, ott nagyobb a hátrány.
    Én spec becsüllek érte amiért kikapcsolod, és a nehezebb utat választod, de ennyi az össz. ami juthat, mert nem várható el az sem hogy a többiek is kapcsolják ki, csak mert az ember hős . :)
  • ksgy
    viszont igy a ligaban azt tapasztalom, hogy mivel tc offot konnyebb vezetni, nem is lovik be annyira jol a setupot a tobbiek, hogy odafigyeljenek guminyomasra-homersekletre, kormanyzarszogre, hanem csak kormany maxra elfordit, oszt max gaz, es ahogy tud kigyorsit...egy 18-20 fokos maxra elforditott kereken pedig 150-200 km/h-nal eleg nagy a kopas :) viszont akik tc offal megyunk figyelunk erre is, mivel ugye ha tulforditom kormanyt a kelletenel, sokkal konnyebben dobom el az autot :) viszont bizonyos helyzetekben - a nagyobb kerékkopás ellenére - sokkal gyorsabb tudok lenni...pl barcelonaban az elso sikan utani nagy jobbosban...en ott tudok ugy jaccani gazzal, hogy epp csak csusszon auto, mig tc megfog, hogy ne pordulj meg....lehet csak 1-2 ezred, vagy szazad, de 50+ kornel mar sokat szamit ezis :)
  • b-type

szvsz:
    segítség hát, falábbal lehet kigyorsítani, át kell hozzá állítani a setup-ot, mivel az előnyét kigyorsításon élvezed, ezért pl. egy szűk kanyarból kijőve nyugodtan ráállhatsz a gázra, és egyedül attól kell tartanod hogy eltolja az orrát, ehez át kell kicsit variálni a beállt, pl. diffit, és már nyomhatod is.
    Mivel a kigyorsítási szakasz hamarabb megkezdődik, és nincs játék a gázzal, ezért hamarabb elváltod a sebeségeket az egyenesre, és hamarabb megvan a tempód rá.
    De az igazi különbség az a végén jön le, amikor az egyik csákó kiszáll az autóból mint reklámember, a másik meg mint aki felrántott a bányából 10tonna szenet.
    Van még sokminden, pl. kevésbé használod a gumikat, mivel nem forgatja el, vagy mindenképpen ritkábban forgatja el mint aki TC nélkül vezet.
    De sztem a legfontosabb hogy TC nélkül sokkal nagyobb meló, sokkal több kockázattal.
  • ksgy
    az index ligában régebben 3an, mostmár csak 2en toljuk TC offal (steve átállt tc lowra - de ő is simán nyomja offal) :) énsem szeretem, mert akárhogyis nézem, segítség...méghozzá nem is kicsi :) azért így 1 év után eljutottam oda, hogy a középmezőnyben tudom tartani a helyem tc offal is, és sokkal mókásabb így vezetni ;) amúgy nem kell hozzá sok hogy megszokd, csak nem kell feladni az első kipördülés után ;)
  • avcom
    pontosan nem tudom, hogy melyik év, de a GSMF fog majd csinálni a PCC után
    szerintem DTM04/05 lesz, mert már nem a TT van az Audinál
  • Ch_Slater
    jah, gumit nem mutatja. asszem irtam is régebben, hogy az nem muxik benne.
  • b-type
    próbáltad már a real time oldalát a telemetriának? Haláli!
    Ezt régebben, mikor még megvolt az FTL telemetriája meg sem néztem...vagy nem volt,..beha'sz annyira jó :)))

-telemetria kép
    telemetria kép
  • b-type
    Nem tom, majd lesz valszeg, egyenlőre még ki kellene jöjjön egy nagyágyú kasztnis mod, amihez belőhetnék.

höhö :D
    Az az egy??? Alapvetően bármelyikbe beleülnék ahol test-test elleni csata van, főleg lassabb autókba, olyan pályán ahol nem veszik el a lassabb járgány, és lehet jókat szituzni.
    De talán a legszivesebben egy BTCC idényben indulnék. :)
  • lac coo
    2005-ös DTM modot csinál valaki , nem tudjátok ?
    Az az egy zárt-kasztnis autó van amibe beülnék szívesen :DDD
  • lac coo
    Gumi nálam sincs ...

Viszont egyelőre nem nagy gond , mert F1-ben nem is kopik a gumi :DDD
    Talán később megcsinálja ez a cég az rF-hez való telemetria-progit is.
  • b-type
    megcsináltam, és müködik, viszont a gumi része nekem nulla :(
    bár tényleg csak egy kört mentem, azt is kemény keverésen, de azért hő termelődik.
    Nálad mutatja?
    Egyébként más része müködik,...van valahol topic ahol ki lehet dumálni a telemetriát?
    Több dolog is érdekelne, pl. közel azonos idők telemetriáját is megnézném. természetesen azonos feltételek mellett, azaz csak clutch segítség, ez fontos az adatok valós értékelése szempontjából.
    pl. egy próbakörön most megnéztem, hogy elég nagy a kirugózás-berugózás értékváltózásaim a hátsó rugóstagokon.
    De még sokminden érdekelne,..neki is állok :)
  • b-type
    új kép a PCC05-ből
    a többi ITT.
  • Piski
    Hi!Tekertem egyet én is mid-ohion.

Kezd tetszeni a játék:)

Replay-Setup-1-13-2
  • Alexease
  • Alexease
    Ertem, de nekem nem jott osssze;))
    Lehet hogy van ra egy "parancs". Talan az RSC forumba tudja valaki, vagy ha ott megkerdezed, esetleg valaszol valamelyik keszito.
  • lac coo

Ha jovohetre elfelejtened hogy is volt, alul a keresobe beirod hogy TELEMETRIA :PPPP

• Spet
    Alexease!

Az lenne a kérdésem,(ha már igy belemerültem ebbe a fizika gyártásba:DDD)hogy meg tudom-e a zt csinálni Upgrade menübe,hogy egy teljes .hdv-t cseréljen,és ne kelljen mindent,külön beirkálnom az .ini file-ba?

remélem,érted ,hogy mit is akarok kérdezni!:)
  • Alexease
    TELEMETRIA

En a FindTheLimit fele Telemeriy programot hasznalom, szerintem eleg korrekt (ahoz kepest, hogy F1C-hez keszult!).

Innen letoltod: Relemetry

Felinstalalod az rFactor konyvtaraba. Vagyis lesz a Support es az UIData konyvtarak kozott egy Telemetry nevu konyvtararad! (Fontos az eleres es a konyvtarnev!)

A PLR file-ba megkeresed ezeket a sorokat es bemasolod ezt, vagy atirod erre:

Data Acquisition Version="1"
    Data Acquisition Rate="10"
    Data Acquisition In Race="1"
    Data Acquisition EXE=""
    Data Acquisition File="Telemetry\vehicledata.spt" // Fontos a jo konyvtarnev!

Ezutan mesz barhol, barmivel MINIMUM EGY MERT KORT!
    A kilepes utan, kell lennie egy VEHICLEDATA.SPT nevu file-nak a Telemetry konyvtaradban.
    Elinditod a ..\Telemetry\F1_TELEMETRY.EXE-t. Felul a LOAD SESSION gombra megjelenik a lista, rakattontasz duplan a VEHICLEDATA.SPT, az betoltodik, felul megjelenek a koridok, stb... a tobbit kitalalod;)

Ha elozo telemetria file-t akarsz megtartani, akkor az ujabb jatek elott nevezd at valamire! Pl. F3_Toban_CodeRed_Setup.spt.
    Ennyi:P

Ha jovohetre elfelejtened hogy is volt, alul a keresobe beirod hogy TELEMETRIA :PPPP
  • Spet
    Persze ez csak egy kósza gondolat....:)
  • Spet
    Most az jutott az eszembe,hogy talán azért csinélnak mostanában minden F1 MOD-ot ilyen nagyon tapadósra,hogy TC nélkül is lehessen játszani.....
  • Istencsászár
    meghát verseny közbe inkább arra figyelek hogy gyürjem a társaimat minthogy mikor csuszok ki mer kipörög a kocsi...
  • CodeRed
    TC-vel nem is lehet jó időket menni szvsz.Én alapból lövöm ki az összes segítséget...még most is pedig szar a kormányom (ill. a pedálom).Nekem személyszerint sosem sikerült jobb időt futni TC-vel mint TC nélkül.
  • Spet
    Sztem az F1 Tc nélkül nem az igazi.Még 200 feletti temponál is hajlamos 5.-ben megpördülni.
    Szeretem ha nehéz,de azért a játszhatóság határain belül.