61525
| ISI | rFactor | RSC News | HSW | VirtualR | BSimRacing | SimRacing |
LETOLTESEK: | NoGrip | rFactor Central | F1-Gaming | Rally Factor |
BAJNOKSAGOK: | HF1L | HrFL | MaSzim | VSR | SiMCo | Fool Racing Crew |
F1 LETOLTESEK: | CTDP F1 2005 | CTDP F1 2006 | MMG F1 2007 |
SETUP LEIRASOK: 1. resz | 2. resz | 3. resz | iRacing | PeteSilver | R.Alex | netKarPro | iR-SetupTable |
-
#6117 Es persze, abban az SCC cockpitben folyamatosan valtozik a fenyviszony, az arnyek, mozog a pilota, hozzakepest a merevitesek stb. Vagyis osszessegeben igen jo erzes "benne ulni". :P -
#6116 Jo lesz ez is;P
Egy nagy bajom van, es ez a gyari cuccokra is ervenyes, a szelvedo. Van valami maszat itt-ott, de se koszolodas, se tukrozodes se semmi:(
Meg ugyan ez a gon a cockpitekkel. Abba meg sok-sok apro komolyabb 3D-s cucc kellene, hogy fokozza a 3D hatast. Egy szimulatorba elsodleges a cockpit, minnel jobbnak kellene hogy legyen, hogy fokozza a "ter erzeset".
Pl. itt egy kep az F1C SCC-bol. http://www.sg.hu/galeria/9842475451113053538.jpg -
#6115 új StockCar képek -
#6114 Igen én is arra gondoltam , hogy valahogy a virtuális tükröket kellene berakni ..
Vagy ugyanolyanra megírni a rendeset mint F3-ban van , ha az lehetséges.... -
#6113 ez tényleg egy bosszantó probléma, talán azzal lehetne segíteni ha a Tv cam. nézetben látható virtuális tükröket meg lehetne jeleníteni cockpit nézetben, vagy esetleg csak a középsőt..
tényleg 'szoráj', formula kocsikat írtatok, így eszembe sem jutott az F1-ben kipróbálni mikor benne ültem egyben (F3). -
#6112 nem kell sör, F1-re nem tudtam normális tükröt állítani. :(
-
Spet #6111 Telemetria nekem is kéne...:DD....ha valakinek infoja van........ -
Spet #6110 Köszönöm Alexease!
Lehet,hogy hülyeség,meg lehet,hogy az nem is él,de a kormány LCD alatt van egy kis LCD "csík".Oda nem lehet vhgogy betenni a sebességet???
-
#6109 sztem ilyen jelenleg nincs benne, megpróbáltam, mindent max-ra húztam, és elforgattam a hátsó kerekeket defektig, de nem változott semmi a külsején, megkapta a defektet, leült a gumi, de külsőleg úgy nézett ki mint az új. -
#6108 Hát telemetria csak kéne nekem :DDD
Nagy segítség az setupolásnál . -
#6107 Erröl beszélek :DD
F3-ban tökéletes a tükör...
Ha beállítod valahogy ezt F1-re küldök neked egy sört :DDDD -
#6106 Ezt masold be a FIS vagy a Formula1 konyvtaraba. Igy konnyebb mint leirkalni;) De mivel nincs plusz hely, igy az aktualis helyezes helyere tettem be!
http://alexease.uw.hu/Form_cockpitinfo.zip -
Spet #6105 Itt tényleg jó a tükör....de mi az F1,és a F...IS kocsikról beszéltünk:)Legalábbis én.
Egyébként meggyőztetek,vagyis a megcsúszással kapcsolatban nem is kérdéses,hogy jobban kezelhető az rFactor.
A pit rádiónál nem is gondolkodtam azon,hogy mi a koncepciója a játéknak,csak a rideg tényeker hagyatkoztam:F1C-ben van,rFactorban nincs.
Egyébként naghyon köszi Alex a tippeket..(PLR,stb.)
Még azt áruld el,hogy a sebességmérőt,hol állitottad be a kormányra! -
#6104 Az volt az elso, amivel az F3-nal probalkoztam. jelenleg egy fele "gumifizkkat" hasznal elore es hatra is, ami nem valoszinu hogy tokeletes. Tuti hogy a meghajtott kerekeknel, foleg gyorsitasnal, kanyarban mashogy hatnak az erok, a torzulas stb. De sajnos valami gaz lehet, mert ha ket gorbet alkalmaztam azonnal efagyott. De majd piszkalom egy kicsit meg, mert tuti az lenne a jo megoldas (az F1-nel is ugy tudtam valamit "javitani" hogy mas-mas gorbet es beallitast hasznaltam elore-hatra). -
#6103 Tessek, Formula 1 cockpit, sebesseg kijelzes.
Mindent meg lehet csinalni, csak valamit valamiert:) Ennel ugy dontottek alapbol, hogy nem fontos a km/h, mert a versenyautonal ugy sem az szamit.
rF F1 Cockpit km/h kijelzes (WMV, 2Mbyte) -
#6102 Valaki mutasson nekem olyan képet, amin látszik hogy kopik a gumi légyszi...
Nekem nem sikerült ilyet gyártani... -
#6101 mindig ér vmi meglepetés..:)
Szal nincs ötletem gumira, az F1-es modra kellene próbálkozni ott vhogy jobban lejöttek nekem a változttások.
és azokat a tapasztalatokat lehetne átültetni, vagy még esetleg azzal megpróbálkozni hogy első-hátsó gumi különbözhessen.. -
#6100 Minden nezetben lehet allitgatni a kamerat:)) Csak gyozd kiosztani a gombokat hoza;))
Igen, az van (pontosabban nincs:D) mogotted:))) De ez minden jatekban igy van. A legtrefasabb a RBR volt, mert ha ott a cockpitbol kimodultam, akkkor kivulrol csak egy negyed kaszni, kerekek es gyebek nelkul usszott a levegoben:) Mondjuk, itt is az va:) -
#6099 nálam így néz ki: kép
a fehér vonalra álltam hogy látszódjon, a fehér vonal az autóm közepén halad végig, és mindkét tükörben látom hogy a fehér vonaltol jobbra ill. balra mi történik, ez még versenyhelyzetben is bevált.
Lehet hogy nem látom a pálya szélén álldogáló pályamunkásokat, de ami mögöttem kellő átfedéssel látom a dolgokat,.eddig még semmilyen problémám nem volt a tükrökkel, vagy miatta.
Viszont én eddig nem tudtam, hogy cockpit-ben is lehet szabad nézetet hsználni:
- kép
- ez van mögöttem???? jesszusom!! :DDD -
#6098 be lehet allitani, hogy az rFactorban is normalis ertekeket mutasson a garazsban es nem csak szamokkal jelolje a beallitast. PLR file.
Damper Units="1"
Ha nulla, akkor pl. 0-20-ig, ha 1 akkor 1000-9000 N/m/s van kijelezve. -
#6097 F1C - rFactor
Aki evekig F1C-zett, foleg a jobbnal-jobb F1 MOD-okkal, annak valoban "furcsa" lehet az rF;) A jatekok szolgaltatasait - pit, radio, telemetria stb. - ne hasonlitsuk, egyelore annak semmi ertelme a ket jatek "koncepcioja" miatt (ezt vagy megerti valaki vagy nem;D).
Az hogy az rF korrektebb fizikaban mint az F1C, szerintem azis egyertelmu lehet mindenkinek, mert ha nem is irtak ujra az egesz engine-t, azert a tobbeves tapasztalatok es modder visszajelzesek alapjan modositottak rajta annyit, ami "jobb" fele veszi az iranyt.
Ami sokat szamit, az a megszokas es a fejlodes az F1C-ben. Ott evekig szinte naprol-napra modositottak, valtoztattak a modderek az F1 mod-okat, ugy hogy minnel jobban megfeleljen a kivansagoknak.
Es valoban jobbak lettek, kezelhetobbek, erezhetobbek, pedig az engine SEMMIT sem valtozott a GTR kiadasaig! Egyszeruen kikiserleteztek a legoptimalisabb beallitasokat, gumigorbeket stb., mondhatni "csaltak", hogy minnel "jobb" lehessen.
De ez ervenyes az osszes "dobozos" modra is. Erdemes visszagondolni az elso turaautos modokra es az utolsokra. Azert a "vegen" az SCC, a WGTS mar nagyon ott volt, de a F1Seven is "hibatlanul" jott ki, es meg emlithetem a mar "monszta" komplett jateknak tekintheto PTC-t is.
El kell fogadni, hogy ez az engine, de ez igaz szinte az osszestobbire is, nem fog "igazi" fizikat szamolni extra korrekttul. Hiaba irna be az ember egy auto minden pontos adatatt millimeterre, Newton-ra, kg-ra, stb., sosem viselkedne, menne ugy mint az igazi. Mindenkepp "csalni" kell, hgy minnel jobban meglehessen kozeliteni az "igazi" erzeset, menetteljesitmenyet, hagulatat, valahogy potolni, javitani, athidalni kell az engine szamitasi hianyossagait, hibait, problemait, animaliait stb.
Ehez ido kell es tapasztalat, majd ez is kiforr mint az elozo. -
#6096 Nem tom másként elmondani :DDDDD
Belenézek a tükörbe , és az egyik oldalon csak a palánkot látom a másikon az utat (úgy ahogy )
Ha összébb akarom állítani azt a tükröt ami a palánkot mutatja vele együtt megy a másik is és mire jó lesz az egyik a másik mutatja a palánkot :DD
De mondom tök lényegtelen mert szar ahogy van :DDDDD -
#6095 Egészen egyszerűen: Akkor nem tudod beállítani a tükröket hogy jó legyen?
Mert értem én hogy átlós irányban sem lehet mozgatni, de most valójában ez ténylegesen akadályozó probléma, vagy csak furcsaság? -
Itt látszik : összéb vagy szét nem lehet állítani vagy mindkettő balra mozdul ( egyik befelé másik kifelé ) vagy fordítva...
Vagy csak én vagyok láma :DDDD
Bár sok értelme nincs állítgatni , mert úgysem látszik benne semmi fontos :DDDF3 -ban jó a tükör de asszem ott valamit csináltak is vele ... -
#6093 Érzetre próbáltam különbséget tenni, de ez több dologból tevődhet össze, pl. a formula gumikkal volt egy olyan érzésem hogy bizonytalanabb az autó, de hosszú távon mégis tizedes különbséggel futottam a köröket, lehet hogy lassabb volt mint pl. a touring, de összeségében jó átlaggal ment.
Nem igazán tudok meggyöző különbségeket mondani, mert szvsz elég kevés élet van a kormányban, az elejét is vhogy kicsit sunyin tolja el..
Annál többet nem tudok, mint hogy a formula gumi az közeli köridőket hozott, és bár mindkét általad állított gumival több kört mentem, és próbáltam gyorsan, mégis csak az alap gumival forogtam meg, de azzal kétszer is, és visszahütöttem a gumikat az első megforgás után.
sajnos ennél többet nem tudok mondani, mert én kevésnek érzem a visszjelzéseit, és tényleg nem jött le határozottan érezhető különbség. :( -
#6092 Teszem azt ha összéb akarom állítani a tükröt akkor a jobb oldali balra mozdul ( ami jó is ) a bal oldali viszont szintén balra mozdul :DDDDDD -
#6091 ???
Na ezt most nem értem,..le és fel tudod állítani, és oldalirányba is...
mi a probléma? Nem tudod beállítani hogy jó legyen? Mert nekem elsőre sikerült, beállítom az ülésemet ezekkel a kiosztásokkal, majd amilyen gombra raktam, az mellé nyomok egy bal shift-t, és beállítom a tükröket.
Teljesen jól sikerült mindent látot, nem igazán értem hogy tudtad úgy beállítani hogy neked nem jó. -
#6090 Koszi a kimerito tesztet!
koridokben nem volt olyan drasztikus valtozas, de erre szamitotam is, mivel a gumi melegedest, kopast nem allitottam.
Erzesre milyen volt? Elvileg azok a beallitasok a nagy sebesseges vagy szuk kigyorsitos kanyaroknal, a gumik megcsuszashataran valtoztatnak valamit, szukitik es/vagy nyujtjak a gumi "tapadas vesztes gorbejet". -
#6089 A tükröt valóban lehet állítani csak épp ha összéb vagy szét akarod állítani akkor az egyik kifelé fordul a másik befelé .Magyarul csak jobbra -balra lehet állítani :DDDDDD -
#6088 A tükör tényleg csapni valóan rossz:DDDDLehetetlen beállítani .
De hát csak lesz idővel pitrádió meg ilyen finomságok is :DDDD -
#6087 Jó reggelt !
Szeretem ezeket az értelemes vitákat :DDDD
Ilyenkor látom értelmét ennek a topiknak .
Annyit tennék még hozzá : az F1 pilóták (és minden ember ) a belső fülükkel érzik a különböző gyorsulásokat .Ez egy hihetetlen kifinomult és gyors rendszer .
Mi otthon ülünk a kényelmes székünkben , ami soha nem fog megmozdulni alattunk , hogy jelezze merre is indult meg egy hajszálnyit az autónk .
Nekünk csak a szemünkre és esetleg a force fedback-re kell hagyatkoznunk .Mindkettő túl lassú egy versenyautó szimulátorhoz...
Én azt szeretem rF-ben , hogy ennek ellenére mégis nagyon jól érzem az autót.Nem tom hogy csinálják de ez nagyon jó .Én még soha nem éreztem ennyire autót mint itt.
Biztos kicsit lassítva van a kicsúszás , megpörgés sebessége de ez így van jól : van időm felfogni és korrigálni a sokkal lassabb érzékszervekkel is .
Nem rég volt egy cikk erről F1 Racing-ban : belső füllel 1 tized mp-alatt érzékeli és korrigálja az autót egy pilóta....A szemünk ennél jóval lassab ,meg hát nem is látható ha 2 centit mozdul a kocsi hátulja. És nem áltatom magam azzal sem , hogy olyan jól vezetek mint Alonso :DDDD
Bár mentem már olyan időt F1C-ben mint ő :DDDDD -
#6086 Nah, elvégeztem a gumitesztet :)
Mid-Ohio-n néztem, mindhárom gumitipust uaz beállítással.
amikor több kört mentem, és néztem a gumit, akkor is igyekeztem gyorsan menni, a leggyorsabb körnél viszont amit lehetett, és nem néztem mennyi a gumi,..el is melegedett a 2.-3. körre.
A touring gumit vezettem a leggyorsabban, 1:26,1, nem sokkal mögötte volt az alap gumival szerelt idő, 1:26,3, és végül a formula gumival szerelt idő van hátul 1:26,6-al.
Tartósan mindkettő gumi jobb volt, mivel az alapgumival kétszer is megforogtam.
Az összes gumira igaz, hogy 95° feletti guminál már óvatosan kell autózni, 80-85 az jó.
-alap gumi, több kör
-alap gumi, leggyorsabb kör
- replay
- túra gumi, több kör
- túra gumi, leggyorsabb kör
- replay
- Formula gumi, több kör
- Formula gumi, leggyorsabb kör
- replay -
#6085 lehet állítani.
most hirtelen meg nem mondom hogy melyik gomb, de tudom hogy van rá, elvileg ha beállítottad az ülésedet (magaság és közelség) akkor hozzá tudod állítani a tükröket.
Az F1C-rFactor:
Én egyszerűen nem érzem partnernak az F1C-t, értem amit mondasz, és abban igazad van hogy ha valaki Formula one kategóriát akar, akkor az F1C teljesebben köríti.
Elvégre az egy F1-es játék, az rFactor meg nem.
Nem is nagyon akarok vitázni mert az RH03-at nem próbáltam, de modban sokat nyüstöltem az F1c-t,..végül is az összes jobbat, és azért RH04, meg más formula modokat is megkóstoltam.
Az én bajom ott kezdődik ha a játmű vezethetőségén akarják éreztetni velem hogy a valóság mennyiben más, mert vannak adatok, fordulat és teljesítmény, leszorítóerő és tapadás, és ha nem tudom megmagyarázni hogy az autó miért tört ki, vagy bicsaklott meg, akkor onnan már nem hiszek el semmit.
Jó példa a formula one autó vezethetőségére, Valentino Rossi 4mp-el maradt le a Fiorano-i pályarekordtól, (ő már idei szabályozású autót vezetett!), MS kipróbálta a MotoGp ducati-t, és 15mp-t kapott.
Több oldalról kikezdhető a példa, és nem a pilótás különbséget, vagy a kategória nehézségét akarom csillantani, hanem hogy ha nekem egy számítógépem van mindkettő szimulációra, akkor azt amiért MS 15 mp-vel rosszabb volt azt semmi nem fogja leszimulálni, hisz az olyan dolgokból tevődik össze, mint hogy a Formula autóban be vagy szíjjazva atomfixre, míg egy motoron azokat a lassulásokat a karoddal, és a combod szorításával küzdöd le, és közben még kormányzol, korrigálsz. Ez fokozottan érvényes egy sikánra, ahol át kell dobni a motorodat.
Nekem azért tetszik az rFactor megközelítése, mert itt ad egy megnövelt sebeségérzetet, ez egy létező dolog, a Formula királykategóriája hihetetlenül gyors, mindenhol sokkal gyorsabb mint amit egy átlag srác le tud kezelni.
És ez egy olyan nehezítés, ami jól lekövethető, ha nem mész a határon - nem tünik olyan gyorsnak, ha a határon mész akkor nagyon gyors.
Ha nekem egy 600kilós, középre és a laehető legalacsonyabbra kiegyensúlyozott, a jármű sarkain elhelyezett óriási tapadófelületre gondolok (aminek a tapadásán kutatók feszülnek, és a helyi mérnökök teszik a pályára minnél alkalmasabbá)
és az autón nagy leszorító, és szivóhatások érvényesülnek, müködik TC és minden tekintetben a gyorsaságot ötvözi a stabilitással, akkor ehez mért nehézséget is várok.
Volt idő mikor erősebbek is voltak az autók, és a turbónak köszönhetően egy durvább teljesítményleadással bírtak,..meg hát persze kevésbé jól optimalizáltak voltak, jóval kevesebb vezetési segítséggel, és egy megcsúszást akkor is tudtak korrigálni.
Ha én egy versenyautónál 60km/h-nál elfékezem magam, és korrigálni igyekeznék, akkor vannak elvárásaim hogy hogyan segítsen ebben az autó, és az nem szerepel benne, hogy 1-1.5mp múlva kapjam vissza a tapadást.
Az F1C-ben Sato Spa-s elfékezése a jellemző (más kérdés hogy az egy még vizes pályán, SC kiállása után történt, nem ideális gumihővel), és nem pedig az olyan mentések amit pl. uazon a pályán, az Eau Rouge-ban Villeneuve mutatott be mikor megszitált az autója.
huh, sokat írtam, most befejezem. :) -
Travelos #6084 jó éjt :))) -
Spet #6083 jah...és a formula kocsik tükre katasztrófálisan rossz...mindent látni,csak azt nem,hogy mi van mögöted:))
Erre tud vki valami okosságot?
mostmár tényleg jó éjt!:) -
Spet #6082 Szerintem meg igenis ,hogy van megállás:DD
Azért azt gondoljuk végig,hogy F1-ben javarészt 200 és 350 közötti tempoval megyünk,és ott egy esetleges farkitörés már nem móka,hogy csak ugy megfofjuk:)
De finom fék,és gázhasználattal igenis nagyon sok hiba korrigálható (persez jelentős időveszteséggel).
Azt sem mondanám,hogy minden előjel nélkül indul el a fara.Ha elindul,akkor valószínűleg hibáztál,nem voltál elég precíz,de azt meg azonnal érzed,és tudsz rajta "kormányozni".
Ez az én egyéni véleményem....nem vitázok senkivel,Ha így gondoljátok elfogadom,mindössze én nem így gondolom,és tapasztalom.....ennyi az egész.
rFactorban semmi sem tájékoztat,hogy mi zajlik a pályán...max a zászlók,de az elég kevés.(F1C rádió és pit hangok)
Igazad van..a telemetrát se felejtsük el:D
ha meg tudsz valamit, kérlek értesits!!:)
Az rfactor lcd-jén minden ott van,csak az nincs,hogy mennyivel mész....tudom...a ford. szám mérőn ott van,de ahoz már le kell nézni:))(F1C-ben is rühelltem a HUD-ot:DD)
Szerelőcsapat??(remélem lesz majd eccer)
Grafikailag le a kalappal!
Launch Control miért nem elérhető?Van valami módja,hogy legyen a F kocsikban?
Mindezek ellenére.....szeretem ezt a játékot,mert mégiscsak uj színt hozott a sim világba:)...Örüljünk neki együtt:))
Jó éjt!
-
#6081 Ha VIP-es vagy négy percig szerkesztheted a hsz-t :DD
Fizess elő rá , olcsó :DDD -
Travelos #6080 a hozzászólás utolsó sorát később írtad be, hogy csináltad? -
#6079 Igen a setup menü elég érdekes.
És a telemetriát meg se említsük :DDDD(Bár állítólag van egy fajta telemetria progi ami úgy-ahogy használható hozzá , majd utána nézek az Indexes fiúknál.)
Én is toltam a ti modotokkal elég sokat szépen lehet menni vele jó setuppal , de ha elindul a fara nincs megállás :D
Ráadásul semmi előjele nincs annak , hogy mire készül :D
Ezt mindenki elismeri , ilyen az F1C...
A tapadás valóban eltúlzott ...A többi veri F1C-t , magasan :P -
Spet #6078 Sziasztok!
Most jöttem haza...koncertezni voltunk,de a fizika témához azért hozzá fűzném a magamét:)
Én eddig az mf1cb-ben versenyeztem,ahol rh03-as fizikát használtunk,2003-as bridgestone gumival,és engine-vel.
Az F1C setupolhatósága és setup menüje mérföldeket ver az rFactoréra.
Nem értem,amikor azt mondjátok,hogy f1c-ben eliondul a kocsi fara,és nem lehet megfogni.Az rh04-es fizikát nem minősitem,mert az egy árkád szar,de a 03-as fizika nagyon jól reagált a setupolásra,és jó setuppal nagyon szépen lehetett (lehet) menni vele.
Az f1c-ben valós értékeket állithattunk,míg rfactorban simán csak számokat álitgatunk pl. a lengéscsillapitoknál.
A váltóáttétel grafikont pl. monzában vakon kell belőni,mert csak 300-ig van skálázva,és az utsó fokozatot már nem is látod ,meddig tart.
Kitapasztaltam,hogy az rfactor .hdv-je jó,de a gumi fizikája túlságosan tapadósra van csinálva.Beillesztettem az rh03-as gumi fájlt,és máris sokkal jobb.
Persze most a 900LE-s formula kocsikról beszélek.
Az F1C öreg játék,elég bugos is szegény,de feelingre szarrá veri az rFactort.
(legalábbis számomra)
Félre ne értsen senki!!!!..Jó játék az rfactor,és én is ebben látom a jövő f1 szimulátorát,és remélem a modderek meg isn oldják a feladatukat.
Bocs a litániáért!