61525
  • CodeRed
    Meglehetne, hiszen a GP4-hez az Arrows adta az összes tapasztalatot, telemetriát stb.Mondjuk a végeredmény katasztrófális lett (hiszen szar motorból nem lehet aranyat csinálni) de az adatok mindenképpen valóságon alapuló adatok.
  • CodeRed
    Erre már régebben énis gondoltam...talán még NR fórumba írtam erről énis 1x.Mindenesetre tuti nem lehetetlen megoldás, és akár még mint kiegészítő is működhetne.Hiszen ISI-nek van is tapasztalata az efféle programokkal kapcsolatban.Kellene nekik valahogyan jelezni ezt szerintem, mert azért csak van előnye is annak, hogy nem dobozos játékról van szó hanem egy folyamatosan fejleszthető programról.
  • CodeRed
    Köszi!Hát úgy számolom, hogy december második fele...
  • Spet
    Igyexik az ember.....
  • Alexease
    Latom belejottel:))
  • ksgy
    hát épp próbálok valami értelmes váltóáttételt összehozni kisautómra, mert vagy gyorsulok 4esben 120-ig, ami jó, de az alatta lévő sebessegekben 3500 és 4000 között pörög a moci, ami nem igaz irl, vagy pedig mar 1-esben is lefullad, mert nem bírja...igaz az lenne az igazi, ha volna kuplung...minnya be is izzitom masik pedalt, es megnezem ugy mit tudok kihozni belole, mert amugy telleg siman lefullad 1-esben ha hirtelen raengedem a kuplungot, igaz nem padlogaznal....akkor siman vagy eltorik a meneszto, vagy kiszakad a hardy :D telleg, ijeneket lehet valahogy szimulalni, hogy ha tul nagy nyomatekot kap egy hajtott kerek, akkor annak legyen annyi? :)
    amugy most probalom osszeszedni gyari adatokat, es abbol kiindulni :)
  • Spet
    Ez a fizika az alex féle 1.30-as minimodhoz készült.
    Útmutató:

Az autók upgrades menüjéből választható egy gumi fizika(RH03).
    Található a packban két .bat file is.Ezek .hdv file cserélők.Ha azRH03.batot futtatjátok,akkor FIS fizika menüpont alatt a rh03-as autó jellemzők leszenk.
    Ha vissza akarsz térni az alap ,eredeti FIS fizikához,futtatsd a FIS.bat-ot!

(az RH03.bat-hoz tartozó .HDV-be beirtam,hogy egyből a 03-as gumit használja,de valamiért nem csinálja.Szóval a 03-as gumifizika csak akkor lesz,ha az upgrades menüben megveszed)Eredetileg bent volt az upgrade-ban a hdv is,de vmiért nem minden adatot vett átt,ezért kiszedtem belőle:(

Akit érdekel próbálja ki.

Sztem a 03-as gumi---alap FIS fizika páros a legjobb:)
  • Spet
    03Gumifizika
  • b-type
    oks megvan, köszi :)
    Holnap neki is esek..
  • b-type
    kipróbáltam hátrébb tett fékkel, és 18-ra levitt Hszárnyal: Mid-Ohio 1min14,1 replay+setup
    A replay-t mindenképpen érdemes megnézni, végül is úgy vezettem mint egy rally autót, és a végén egészen hasonlóan is viselkedett :))
    Nem olyan rossz már csapatni vele, elég nagy léptékben lehet faragni az időn, szal még az is lehet hogy be lehet fogni az FX-es időt, de nagyon sokat bír...ilyen sokat már nem kellene sztem.
  • Travelos
    nagyon jó setup !!
    egyszer megtaníthatnál, hogy lehet ilyen piszkos jól belőni a váltót:)
  • Alexease
    Most ugy nez ki muxik az F3 gumi tuning letoltes: http://alexease.uw.hu/AE_rF_F3_Tires.zip
  • Travelos
    ezer köszönet:)
  • b-type
    Mid-ohio Nippon 1:15,3 setup+replay
    a féket lehetne hátrébb is, és a hátsó szárnyal még lehet idegelni, én itt hagytam abba.
  • lac coo
    Láttam én már Takuma Satot bekapcsolt Crash Recovery-vel :DDDDDDDDDD
  • lac coo
    Ja tényleg az is volt .....
    Most felírom magamnak :DDDD Index F1 honlapján volt egy cikk a prl-ről de most nincs fenn :((((

És itt is be lehet állítani , hogy legyen box-kiállás a rajtrácsra ?
  • Alexease
    Silverstone 1.1 ;) http://www.hsw.hu/
  • Alexease
    Ha felborusz akkor talpra allit:) Azis kikapcs, igy hangulatosabb es vegzetesebb - de legfokep nem arkad gagyi, hogy egy borulas utan talpra allit aztan nyomod tovabb:))
  • lac coo
    THX :DDD
    A múltkor még csak három volt , mi az a negyedik ?
    Magátol helyre állnak a kocsik törés után ? Vagy mi ?
  • lac coo
    De mit nem győz vagy tud kiszámolni ?

És ha már trükköznek, akkor ha két különböző csapat másként trükközik melyik a jó ?
    F1-ben láttam már nem egy olyan modot ami 100%-ban különbözött a másikétól , mégis mindkettőre megesküdtek a készítők és a játokosok hogy az az igazi ! :DDD

Akkor soha nem tudom meg milyen az igazi ...?

Kérjük meg Baumgartnert teszteljen kicsit :DDDDDDDD
  • Alexease
    Vehicle Removal="30.00000" // Seconds until stationary vehicle is removed from track
    Debris Removal="30.00000" // Seconds until stationary debris is removed from track
    Parts Duration="30.00000" // Seconds after parts break off before disappearing
    Crash Recovery="0" // Artificially keep cars on track or flip cars upright
  • Alexease
    http://www.f1technical.net/
  • Alexease
    Ez ket nagy reszbol tevodik ossze:
    - Sosem fogjuk aktualisan megtudni egy csucs kategorias verseny auto (legyen az F1, DTM, GT stb.) igazi parametereit, beallitasait stb., mert egyertelmuen titkosak, nem hiaba vannak a gyartok:) Igy azokat be sem lehet allitani. A regebbiek vagy egyeb dolgok beszerehetok eleg reszletesen.
    - Ha megis kapnak az igazi adatokat, attol sem lenne sokkal realisabb a jatek, mert ugy sem tudja kiszamolni, valami nem lenne jo, trukkozni kellene valahol;)

Vagyis beszerzik a fellelheto legpontosabb adatokat es a tobbit trukkozik, az igazi versenyek adatai, eredmenyei alapjan;)
  • b-type
    Igen, ez egy müködő megoldás, de ezt a felhasz társaság teszi meg.
    Én a játékban szeretnék egy ilyesmit viszontlátni.
    Setupolok elég sokat, és be is tudom lőni az autót, bár sokan jobban, de ez a jelenlegi formában szerintem sok időt vesz el, olyan időt amit nem a versenyzői feladatodnak szentelsz.
    Egy pilóta nem ül le a köre után és filózza át hogy éppen a hátsó jobb oldali kirugózást még emelni kellene, de az megborítja az autó hátulján a merevséget, ami pedig jó volt eddig, most mit csináljak, ..és ezek után nem ballag oda csavarkulcsal és birizgálja az autót.
    Feladata hogy átlássa az autó müködését, és ennek fényében elmagyarázza hogy a pálya mely részén mit tapasztal, de a többit szakemberek végzik, akik nem gyenge sulikban képezték, és képzik magukat folyamatosan.
    Ráadásul ez jelenleg a szimekben olyan formában van jelen, hogy ha kevés az állítható bizgenytyű akkor arcade, ha megfelelő akkor meg elvész benne a többség.
    Azért is rétegjáték a szim, mert sok időbe kerül kihasználni, és még így sem mindenki érti, pedig ha nem jó a setupod, akkor nem csak a gyorsaságod, hanem a vezetési élményedis sérül.
    Pláne hogy még csak nem is a valóságot tükrözi.
    Egy részletes telemetriából, annak adataira támaszkodó valósághű lemodellezése kellene egy pilóta-főmérnők együtműködésnek, szvsz.
  • lac coo
    Ne haragudjatok , de megint elfelejtettem , mit kell átírni prl.-ben , hogy tovább megmaradjanak a guminyomok a pályán.
    Ha valaki leírná mégegyszer .....:DDDDDDDD
  • Ch_Slater
    jah azt a telemetry-t lehet használni hozzá már a megjelenés óta. multkor nem volt idöm beírni amikor kérdezted, utána azt gondoltam, hogy valaki már beírta.
    szal az többé kevésbé működik vele.
  • Travelos
    B-type, a Nipponhoz belinkelnél pár setupodat, mert az extreme-hez képest nekem ez nagyon alulkormányzott. Kipróbálhatom a te beállításaiddal?
  • lac coo
    Magyar gyorsasági ob telemetria alapján .
    Én így tudom ....
  • ksgy
    az indexf1 mod és a hf1l modja tudom, hogy telemetriák alapján készült
  • ksgy
    olvasd el mi van a beallitas moge irva a commentbe...
  • lac coo
    Tök jó :DDD

(Főleg ha érteném is ....)
    Ilyenekből lehetne csinálni egy GY.I.K. - ot is .
  • Travelos
    1. Install the telemetry from findthelimit(www.findthelimit.com) in the rfactor folder
    2. A telemetry folder will be created there, with an exe file inside called f1_telemetry.exe.
    3. Go to the UserData/Player Name Folder (where Player Name is your name in the game ) and open with the Notepad the Player Name.plr file.
    4. Under [ DRIVING AIDS ] you'll see some "Data Acquisition" lines, put them like this:
    Data Acquisition Version="1" // Version of vehicle data to write out
    Data Acquisition Rate="8"
    Data Acquisition In Race="1"
    Data Acquisition EXE="f1_telemetry.exe"
    Data Acquisition File="Telemetry\vehicledata.spt"
    5. Save the PLR file
    6. Now it will work like F1 Challenge. Your last run will be saved as vehicledata.spt that you will need to load with the f1_telemetry.exe file to see the laps you made with all the data about it.
  • lac coo
    Mi van ???
    Mindenki sztrájkol ???
  • lac coo
    Ezeken a gagyi pályákon nálatok is ilyen a nap-tükröződés , vagy nálam van valami hiba ???

• lac coo
    Ezt csúnyán benéztem a reggeli kávém melett :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDd
  • lac coo
    Ezeket a gumi-görbéket , meg motor-karakterisztikákat stb. , mi alapján állapítják meg a modderek ?
    Ilyeneket nyilvánosságra hoznak a csapatok , esetleg teljes telemetriát , vagy csak valaki egyszer eldöntötte hogy mi a "realisztikus" és akkor az a szentírás ?
    Vagy csak kialakult az évek alatt egyfajta szokás , hogy milyennek "kell" lennie egy adott ( F1, F3 , DTM stb...) modnak és akkor az a szentírás ?

Ez szvsz fontos kérdés aki ért hozzá válaszoljon kérem ! :DDDD
  • Spet
    Mondtam én.....
  • lac coo
    Melyik az a telemetria progi ami használható rF-hez ?
    Már érdeklődtem nálatok is de nem jött válasz sajnos :(((
    Pedig tudom , hogy te tudod melyik jó ( úgy ahogy ) :-D
  • lac coo
    Na tévedtem :DDD

Ez a nippon mod tényleg sínautó :DDDD
    Nem is tudom mit néztem reggel :DDDD
    Mentem pár kört de egyszer nem csúszott meg bárhogy is akartam :DDDDDD
  • ksgy
    na, mostmár ezt is tudod ;)