61525
  • Piski
    A pálya GTR-hez való és a setup is, a lister stormhoz, ha nem lenne egyértelmű.
  • Travelos
    én foglmam sincs menyit megyek ott, de Duhan-től 8 tizedre lenni egy ilyen állat nehéz pályán az nagyon jó!!
  • Piski
    Hatalmas a videó!Bár nagyon ki van hegyezve sebesség-feelingre a kamera, de akkor is hatalmas.A szimulátor-valóság témához annyit tennék hozza, hogy valóban nem lehet összehasonlítani.Egy igazi versenypályán valódi autóval egy csomó más érzék is részt vesz a vezetésünk alakításában, míg egy szimulátornál csak a szemünk(jobb esetben egy korrektül megírt ffb esetén egy kicsit a kezünk).És tény, hogy egy szimulátorautót kegyetlenebbül zúz mindenki, mint egy igazit, mert azt félti, meg egy szimautó nem használódik el, csak elromlik, ha egy bizonyos értéket elérsz akár ütődésben, visszaváltásban, stb.Egy igazi autó is befordul elsőre olyan motorfékkel mint egy szimben,csak 2-ra, 3ra lehet, hogy megáll.Ezt még senki nem modellezte le.Viszont a szimeseknek, és azoknak akik ebből ülnek át igazi autóba, hatalmas előnyük van.Ugyanis G-hatások nélkül csak ránézésre is meg tudják állapítani, hogy mit bír el a kanyar és mit nem.Ezért van az, hogy egy szimből átülve egy igazi kocsiba nagyjából ugyanazt tudja nyújtani az ember, fordítva viszont köze nincs hozzá, amíg nem gyakorol valaki.Aki szimulátoron vezetett először, annak a g-hatások csak plusz információt szolgáltatnak, akár a force-feedback.Mert szimben is lehet érezni az autót, senki ne mondja, hogy nem.Én még azt a nézetet sem osztom, hogy túl lenne nehezítve.Valóban van olyan, ahol nem könnyű megfogni a kocsit, de az életben is látjuk, hogy elég sűrűn eldobálják, csak a legtöbben a profi, már több 10 éve vezető pilótákat veszik alapul.Nézzetek meg egy OB-t, mondjuk astra kupát a 10. helytől felfelé:)))

És ezek tényleg kezes kocsik.A vadabbakat meg nyilván azért adják olyannak, akit előzetesen, sok kritérium alapján választanak ki.A videón a keresztbecsúsztatás nagyon jól néz ki, valaki írta, hogy ilyet nem lehet szimben.Dehogynem lehet, csak arra kell belőni a kocsit!Ez a pálya hepehupás, szűk és lassú.(már egy gp trackhez képest, mert amúgy én is lehet lefosnám a bokám szárát:))

Megnézném, hogy csinálja ezt meg egy keményebb setuppal!Mert itt le van lágyítva felfüggesztés, rugók, gátlók, merevítő se túl sok lehet benne.Ha így lősz be egy gt kocsit, avval is lehet menni kilincsel előre!

Most lehet kicsit hazabeszélek, de próbáljátok ki a Charade-i pályátCharadeezzel
    a setuppal és csodálkozni fogtok!Ez egy hegyi pálya, bár nem olyan szűk mint a videóban, de egy menetet megér.Ha meg nem úgy van ahogy mondom, lehet szidni...:)
  • b-type
    Szvsz jónak, én is ott vhol megyek, és D. Duhan ideje '24.9, tehát 8tizeddel vagy lassabb nála, az igen jó.
  • Alexease
    Automata kuplung. Szerintem ebbol mar kitalalod hogy mit csinal es segit:)
    Ami meg "segitseg", es ehez a reszhez tartozik, azt csak a PLR-ben tudod allitani:

Auto Lift="0" // Whether to automatically lift with manual shifting but auto-clutch (non-semiautomatic trans only)
    Auto Blip="0" // Whether to automatically blip with manual shifting but auto-clutch (non-semiautomatic trans only)

Ezek meg valtsoknal segitenek, elveszik vagy hozza adjak a gazt amikor kell.
  • HRoland
    Gyakorlás után F3 1.2 Mid Ohio 1:25.721. Ez milyennek számít?
    Egyvalamit szeretnék kérdezni: mi az az Auto Clutch segítség, és miben, hogyan segít? Én mindenesetre nem használom.
  • b-type
    Knockhill verseny, jó pillanatok:kis videó
  • Istencsászár
    nagyon szép a kocsi!!! van igazi kormány + helmet
  • Istencsászár
    igyvan persze.. örüljünk annak hogy egy kis mértékben miis részesei és élvezői lehetünk ezeknek a sorozatoknak és kocsiknak a vezetésében igy a számítógép elől..
  • Alexease
    SRM F1 2005 1.5
    http://www.drivingitalia.net/forum/index.php?showtopic=22971&st=60&#entry280722
  • b-type
    asszem ez az :) Knockhill update
  • b-type
    ja, nem müxik a srác linkje sem :(
    Nem baj felrakom és linkelem,..majd törlöm is, mert kell a hely egy kisvideónak :)
  • lac coo
    Így van...
    Mi teljesen másként vezetünk mint az igaziak ..
    Mi próbálunk megjegyezni táblákat , köveket stb hogy hol a féktáv , a pedálhasználatot abszolut csak a lenyomás mértékét , sebességét használva jegyezzük meg stb...
    Itt ugye nem érzünk semiféle és semilyen irányú gyorsulást lassulást ....
    Anélkül pedig lehetetlen elvezetni egy autót.Talán az a milliós cucc szimulátor ami be volt linkelve egyszer , az segítene ebben...
    Addig ezen inputok hiányában soha nem vezetünk el egy 100%-ig realisztikus fizikát....

Igazából egy tök idegen helyen , egy tök idegen tárgy előtt lefékezek 120-ról nullára , néhány centivel a tárgy előtt , ahol még soha nem jártam...
    Ez egy szimulátorban lehetetlen ...

Éppen emiatt egy 100%-ig valósághű szimulátor valójában nem lenne jó semmire, hiába eggyeznének meg az adatok teljesen az eredetivel...
  • Alexease
    Egy szamitogepes szimet es az "igazit" ossehasonlitani nagyon nehez, szinte lehetetlen. Legalabbis mint vezetes, utontartas, koridok, kanyarok stb.

Hiaba is lenne ultra-korrekt a jatek minden beallitasaval, a jatekosok ugyis "talalnak" lehetoseget a "gyorsitasra". Egy jatekban neha masodperceket lehet verni az igazira. Olyan szinten lehet "kiegyenesiteni" a kanyarokat - NEM levagas" - ugy atdobni a kerekvetokon, vissza pakolni a sebesseget, folyamatosan elfekezni az autot stb. hogy szornyu. Itt akinek van erzeke hozza, szinte mar reflex szinten, rengeteg az ideje, ha kell akkor eloszor koronkent porrazuzva magat tudja milimeterrol-millimeterre betanulni a palyat, a mozdulatokat es irtozatos idoket elerni. Es ha egy verseny "csak" 5-10 koros, azon belul lazan meg lehet ismetelni ezeket a "mozdulatokat":)

Nekem ez mar tul mutat az "autovezetesen", legyen az barmilyen auto:) Sokszor nezek belsokamaras felveteleket turaautokrol, markakupakrol es teljesen mas vilag mint a jatekban, legalabbis mint "vezetes technika":) Ott folyamatosan korigalni kell, "lenyulni a valtozhoz", valtogatni, mindig sodrodik, csuszik, allandoan gepeszkedni kell, meg a nagy kategorias GT-ben is;)
  • JuanG
    nem jó a link nekem :((...
  • JuanG
    jó-jó, de érted hogy értettem? ...az uccsó mondat volt a lényeg :))...
  • lac coo
    Igen ezen a videón olyan nagylátószügű kamerával rögzítettek hogy csak na :DDD
    Minél nagyobb a látószög annál távolibbnak érzékeljük a tárgyakat ...Ezért sokkal gyorsabban "futnak " feléd a tárgyak ...Ezért látszik sokkal gyorsabbnak ...
  • lac coo
    Igaz...
    Pont H6 modnál néztem én is , hogy olyan sebességel amit a rossz Daewoo-mal lazán beveszek ennél már bűvészkedni kell...
    Én ugyan ilyen gyengének érzem az F3 modot is..
    ettől még lehet jó játék , főleg multiban mert hisz mindenki ugyan azzal a csúszkálós aotóval megy , de nekem ez nem tetszik ...
  • Alexease
    Ez nagyon allat ez a video!:) Meg van nekem is valahol. De van meg egyeb video is arrol a "palyarol" turaautokkal, az sem gyenge;)
    De mindenkepp ez a leglatvanyosabb.

Persze, ehez azert hozza tartozik, hogy ezt hasonlitgatni egy az egyben nem lehet;) Sokat szamit a videon a kameralatoszoge, de foleg az hogy egy alig 4-5 meter szeles uton megy, kozvetlenul fak, korlatok, hazak, keritesek, falak mellett, es eleg szaporak a kanyarok.:))

Azert megnezve egy ugyanilyen F3000-est egy GP palyan, ahol 12-16 meter szeles az aszfalt, es meg mellette sokszor ott van mind ket oldalt 10-10 meternyi "semmi", homogen szallagkorlat vagy kerites, es a tisztan belathato "teljes palya", teljesen mas sebessegerzetet mutat.

De ami a legjobban tetszik benne, hogy "farolva" vesz egy kanyart, meg lehet fogni, korigalni, es hogy botvalto van benne;))) Aki rendszeresen akar hasonlo versenyeket latni, az nezzen ChampCar-t;)))
  • b-type
    Hát nekem vannak más érzéseim..
    de tök mindegy, ha én nem érzem jónak, nem játszom vele és kész.
    A H6 modnál is voltak ilyen érzéseim egy-egy kanyarnál, hogy ránéztem az sebességre, és jah kérem ha ezt a kanyart ezzel a tojástáncal 90-el lehet bevenni ezzel az autóval, akkor inkább kiszállok belölle, mert ezt a kanyart az én autómmal beveszem 90-el és nem hullik mellé a hajam.., más kérdés hogy az egyenesben sehol nem lenne..
    Az hogy valami az egyenesben eldönget hangrobbanásokkal, aztán a kanyarokat meg túléli, az nem kifejezetten pályaautós tulajdonság.
  • CodeRed
    Sinautó fizika és túlságosan tapadó gumik nem egy és ugyanaz.És szerintem az itt mások által készített gumifizikák sem azért készültek, hogy ne legyen tapadása a kocsiknak.Éppen ellenkezőleg.Azért készültek, hogy egy bizonyos használat után bemelegedve, jobban irányíthatóvá váljanak a kocsik, hogy egy fokkal közelebb legyen a realitáshoz...
  • Tomo15
    Igen, csak én ugy vettem észre, hogyha egy auto ami mondjuk F1-es kicsit jobban tapad az uthoz, az röktön már sinautó, és csainálni kell hozzá kevésbé tapados gumit.
  • CodeRed
    Azt, hogy árkád szemét, általában a valóságtól teljesen elrugaszkodott, és a fizika hiányában szenvedő játékokra szokás mondani.Miért mondaná bárki is, hogy ez az lenne egy játékban?Hiszen régen szinte minden verseny ilyen és ehhez hasonló pályákon (országutakon) rendeztek.Árkád szemét akkor lenne egy ilyen játékban, ha mondjuk sinautó fizikával rendelkezne, és méteres ugratásokkal mennél előre egy ilyen formula géppel, miközben tolnád neki a nitrot.De így, teljes mértékben szimulátornak nevezhető cucc lenne.Amúgy büntet nagyon amit ott autózott a srác :-D
  • lac coo
  • Ch_Slater
    és az RTL klubon menni fog élőben a GP Masters :))
    szerk.: jah látom van topicja és ott már irták is hogy lesz..
  • lac coo
    Jaja...
  • b-type
    Knockhill update
    Most már zavartalanul autózható, vannak még hiányoságai, de legalább a grafhézagok rendbe vannak.
  • JuanG
    nekem egyszer sikerült
  • JuanG
    ezt már volt szerencsém látni :))...de tanulságos, mert ha ezt egy játékban látnád akkor azt mondanád árkád szemét :)))..a szimulátorjátékok túlzásaira gondolok...
  • Istencsászár
    ez a nemsemmi ááááá
  • CodeRed
    Fél órája nézem ezt a pár percet.Milyen szép hangjuk van ezeknek a gépeknek...Végre nem űrhajókkal versenyeznek...remélem az új F1 kocsik is ilyen karizmával bírnak majd mert a mostaniak inkább egy StarWars filmbe illenének...valahogy nem bejövősek.
  • CodeRed
    Anyám!!Micsoda gyönyörű versenyautók ezek!Micsoda versenyzők!Micsoda feeling!Elképesztő!
  • b-type
    off:
    Ez nem gyenge!
    on:

Nézted a WoodGreen pályát?
  • Ingy
    nem Mansell teljesitmenyet akarom lealacsonyitani de kivancsi lettem volna mi lett volna ha Patrese is megkapja ugyan azt a technikat beszelek arrol hogy őslelet V8 at kapott Patrese amikor Mansell megkapta az uj V10 es motort nem beszelve a többi dologról. Nem vagyok egy bosszuálló tipus de remelem Williams bebukja a köv idényt(Senna haláláról is ők tehetnek), örülök hogy a BMW észbe kapott.
  • Alexease
    Az most teljesen mellekes:)

De az esetleges tovabbi F1-es "beszelgetest", azt ha lehet az F1-nel vagy a GPM-be kell majd megejteni... innen torlom oket;)
  • Istencsászár
    Stuck-t remélem bealázzák:))) állandóan a mclarent és a kimit szidta idén , de izgi lessz és komoly kocsikkal
  • Alexease
    Nekem Fittipaldi es Alan Jones valamiert nagyon "klasszik" nev:) Mar csak nevek utan is nagyon jol hangzik az egesz. Es azert HJ Stuck sem hangzik rosszul;)
  • Istencsászár
    Mansell
  • Ingy
    Patresenek meg Arnouxnak drukkolok (két olyan tehetség akit kiszopattak)
  • Alexease
    En csak most talalkoztam itt eloszor a forumon vele, hogy lesz GP Master futam! Kegyetlen jo nevekkel!

Weboldal: GP Masters
    Videok: SilverstoneTesting, Mansell

A tobbi a weboldalon. Sorry ha valaki - vagy mar mindenki:D - ismeri.