11357
  • Hmuda
    Igen van, úgyhívják "brightness" a képernyőn. :-)
  • Zsolo007
    Én meg azt mondom hogy nem fogom támogatni a kiadót (mert a pénz nagyrészét a kiadó nyeli le....) egy félklész játék megvételével.

Félkész mert lényeges elemek hiányoznak belőle, amiket beígértek de nem ez a fontos hanem az hogy ezek fontos hangulati elemek:

-Wolfpack sehol sőt nemhogy wolfpack nicns te vagy az egyetlen tengerealattjáró, ez egy árkádos gémre emlékezetet ahol egyedül megyek az egész világ ellen.

-A kikötők abszolút üresek semmi őrjárat, néhol minimális a forgalom, scapa flownál 10 romboló az üres kikötőt védi hát nevetséges és lehangoló.

-Én nem tudom hogy hol vannak azok az állítólagos aknazárak de én eggyel sem találkoztam bár ez nem is különösebben lényeges.

-A küldetés közbeni utántöltésről már ne is beszéljek, tudtommal akkoriban az amerikai partokhoz küldött subokhoz küldtek ki újratöltő subokat hogy tovább tudjanak maradni....de végül is ez sem olyan lényeges.

De ami még rosszabb a gém hivatalos honlapján a fícsörök fül alatt többek közt ilyeneket találtam:

-The game includes a career campaign, patrols that have both fictional and historical missions.
    Hát én érdekes módon 13 patrolomból egyetlen egy "historical mission"-nal sem találkoztam, pedig állítólag nagy történelmi csaták benne vannak hát én találtam. Az a másik dolog hogy 13 patrolból összesen 2-őn jelentettek nekem rádión csatahajót (1x sajátot, 1x ellenséget) nagyritkán bejelentenek egy - két konvolyt is de ritka.

-Multiplayer with both cooperative and competitive modes.

Hát ez is érdekes mert én nem láttam "competitive" módot csak a cooperativot.

És mikor klijön a gém egy napra rá bejelentik a 4. részét mikor ez tele van bugokkal és csak félig van kész.

És ezért van nekem az az érzésem hogy a 4. rész ha megjelenik teljesárúként abban lesznek benne azok a dolgok amiknek már ebben benne kellett volna lenniük. És itt nem a fejlesztő csapatot szidom ez nem az ő hibájuk, ők megtettek mindent dehát a kiadó mindent megszab nem sok esélyük van.

100 szónak is egy a vége: Ez egy nagyon jó játék lett csak rengeteg dolog hiányzik még belőle, a bugokról már nem is beszélve........
  • pluhi
    Természetesen erre a részre gondoltam, csak nem akartam lelőni a dolgot.

Mentés bug nálam is volt már. Az a mentésem, amikor a főhadiszálláson vagyok és tudom variálni a dolgokat valahogy felüliródott és azt töltötte be, mikor már a dokkban állunk indulásra készen. Az emberelosztó gomb bugjáról már irtam, volt még a vizalatt fennmaradó watchman-es is. Az első kettő elég gáz, főleg az első, mert bennem van az ideg, hogy elszáll az egész hadjáratom.
  • Xian
    Hi

Van valami világitás a hajón?
    Éjjel full sebességgel nekimentem a rakpartnak.
    Persze emergency back volt de nem ért már semmit.
  • Zsolo007
    Már közben megoldódott találtam torrentet, Das Boot directors cut DVD :)
  • dr Kotász
    Én az üzlet polcáról.
  • Zsolo007
    Ti honnan szedtétek le a das boot-ot????
  • crossy104
    Nálam csak a ködös távcső vagy mi a bánat hiba volt, de a javitás megoldotta.
  • crossy104
    Tökéletesen igazad van, ezért is vettem meg.
  • Pluskast
    Ajánlom figyelmetekbe a subsim.com oldalt ahol egy-két eltöltést már lehet találni a játékhoz. Többek között van ott egy 8.5mb fájl amiben van pár zene amit be kell másólni a gramophne könyvtárba. Többek között benne van eredetíben a lili marlen is:))
  • bgabor
    Jah,IXre már 40től lehet váltani a második flottánál,csak Renown kérdése.
    Amúgy nagyon nem értem,miért beszéltek bughegyekről,nekem eddig a "figyelő csávók a hullám miatt 1 m mélyen" bugon kívül SEMMI bug sem jött elő. A mentések kivállóan működnek,edig egyszer sem lépett ki,fagyott le,vagy produkált bármilyen bugot. Eredeti,1.1es.
    A Lock-onnál messze nem ez volt a helyzet. Az szinte játszhatatlan volt patch nélkül,és szaggatott mint az állat. Ez a progi egyetlen videobeállítást sem kért tőlem,mégis sosem szaggatott,a grafikát pedig leginkább a filmekhez tudnám hasonlítani,olyan szép.

Még valami: Csak mert a Lock on alkotói magasról leszarták a már kiadott játékukat,hogy gőzerővel dolgozhassanak a szánalmas kiegészítőn,(amit mellesleg majd önálló,teljesárú szoftverként akarnak eladni,annak ellenére,hogy az összes újítása 1db új gép és új helyszín. Más fejlesztőcsapat ilyen gép addonokat ingyen letölthetővé szokta tenni,lásd IL-2) még nem kéne ugyanezt a hozzáállást feltételezni az SH3 alkotóiról. Meg hogy biztos már az új részen dolgoznak,és leszarják a programjukat. Én azt látom,hogy már mielőtt árulni kezdték a játékot,már kint volt az 1.1es patch,úgyhogy szvsz a fejlesztők eddig nagyon nem szolgáltak rá a bizalmatlanságra.
  • Seaweed
    Nah jo8. (400Km odavissza, ket hosszabitasban nyertunk (Kosarlabda)..kivagyok...es az sem mellekes hogy a fejem is faj (kinek mi a leggyengebb mi?)...)
  • Seaweed
    Klik ra nagyhoz.
  • Seaweed
    Irtam kb 110 hozzaszolassal ezelott rola.

Nekem mar 1940-ben (Mint ahogy tabella is mutatja), egysegvaltas utan (Lorient) lehetosegem van ra.
  • I.C.ram
    IX-es osztűlyú mikor jön?
  • Seaweed
  • Bucser
    Szerintem az upgrade-k száma altípusonként nem csak főtípusonként változik.
  • Seaweed
    En ahogy elneztem elvetettem. Majd IXB-re hajazok ;)
  • I.C.ram
    Merülési időn kívül semmivel sem jobb a B-nél, sőt kicsit lassabb, de nem tudom, hogy upgradek melyikhez vannak többen?
  • Bucser
    AKAROM:D

Na nem köll komolyan venni:D
  • I.C.ram
    Érdemes lecserélni a VII/B-t C-re?
  • Seaweed
    De nekem ugy remlik hogy a banner bekerult de en nem lettem attol hazigazda. Elmentem del elott, akkor meg biztos nem voltam.
    (Kertem mar mashova is logot, de meg ajandek hazigazdasagot nem kaptam erte :P)
    Nah mind1 engem nem zavar. De ha valaki maganak koveteli, en nem fogok ellenkezni.
  • Bucser
    Valószínűleg mert te kérted a Banner betételét és ezért azt hitték, hogy te vagy a házigazda
  • Seaweed
    Hazigazda en? Nem tudom hogy jott osze.
  • I.C.ram
    Ledurvább rész mikor jönnek a hajóról a menekültek, és a kapitany a subnak mondja, hogy félsebességgel hátra, a szerencsétlenek meg úsznak a sub felé.
  • Bucser
    JAhh lehet, hogy a sok bug hazavágja ezt a jó kis game-t... nekem is egyre többet fagty.. első 3 napban semmi baja.. azóta meg már először 5 óránként most meg már 20 percenként kilép a progi.... elcseszi a mentéseket etc.... UBi ugyanazt csinálta mint a Lock On-nál.. egy baromi ígéretes progit kiadott nagyon félkészen... Ez annyira idegesítő már.. pláne azután hogy Harpoon4-et lelőtte....
  • I.C.ram
    Nálam olyan mentés bug volt, hogy elmentettem a játékot, és mikor visszatöltöttem minden teljesen levolt fáradva, pedig amikor mentettem még el sem kezdtem a küldit.
  • Seaweed
    Hmm ez meg istenes!

De hogy nekem a nyilt tengeren tortent mentes utan, a visszatoltest egy ellenseges kikotoben kifutoban ert....

Magyaran felejtos a mentes.

Pedig ahogy olvastam az egyetlen hasznalhato dolgot is kivettek az 1.1-bol ("Career menus were changed. �Continue Career� button was removed.")

pedig:
    "The crew that remains on watch while underwater was fixed"
  • Torry
    MAgyarítás mikorra várható?

Nekem egy kicsit bonyolult.Mondjuk lehet hogy csak idot kellene rá szánnom.
  • Papirzacsi
    Nos mentésbug szerűség nálam is volt. Viharos időben lent volam periszkóp mélységben. Akkora hullámok voltak, hogy néha néha kilátszott a torony. Szóval mentettem, majd mikor visszajöttem , betöltöttem, és 12m éter mélyen ott álltak a faszik a toronyban.
    Szóval ha ez bug, akkor bizony az eredeti verzió is bugzik.
  • Seaweed
    Nah atolvastam... jol termeltetek ;)

Ez e mentes bug nekem is volt igaz mas formaban es irtam is ide rola!

Kerdes az mar csak hogy crack-elt verzio sajatossaga csak ez?! Avagy nem!?
  • Seaweed
    Bazzeg 103 hozzaszolas? :D
  • pluhi
    Ma megnéztem a Das Boot-ot. Huh, mekkora film. Régebben láttam belőle részeket, de végig csak most. Szerintetek mennyire autentikus? Ezek a mélyvizi bombák néha nagyon közel robbantak...
    Meg az a rész, mikor megfeneklettek. Ha akkor nem tudták felszinre hozni magukat a ballaszt kinyomásával, akkor miért ment később? Mi lett a beragadt kormánylapáttal?
    A csúcs jelenet, mikor kivégzik az égő merchant-et. Hát ott kész voltam. El is ment a kedvem a további játéktól, hogy őszinte legyek...
  • pluhi
    Én csak elektromost használok. Nagy távolságokról nincsenek jó tapasztalataim a találati arányt illetően, viszont sokszor szivtam már meg közelről is, mert kiszúrták a közeledő torpedót. Akkor inkább rájuk megyek jobban és tuti siker. Rombolóknál ez fokozottan igaz, tekeregnek, mint gólyafos a levegőben, ráadásul piszok gyorsak is. A múltkor úgy csaltam magamhoz, hogy rálőttem ágyúval. (Elszelelt volna különben olyan 6km-re tőlem.) Rámjött, és nagyon király fogócskát nyomtunk, mire leszedtem. Persze még mindig könnyű dolgom van, 1940-ben se ASDIC, se semmi. Majd ha már fel lesznek szerelve és lesznek hárman-négyen, az lesz a móka. (Mókás iszkiri 200m mélyen)
  • Papirzacsi
    Most jöttem vissza a 11. bevetésről. Az volt a legjobb, hogy nem volt körzet megadva, csak hogy a végcél Brest. Tök jó, mostmár közel leszek angliához, meg a konvoj útvonalakhoz. :)
    Tonnaszámra nem volt sok a mai adag. De számra igen. 13 hajó került a mélybe, és ebből 6db romboló. Mókás volt úgy kilőni őket, hogy finguk nem volt semmiről. Pedig nem elektomos torpedóval lőttem őket.
    És a mégnagyobb poén, hogy csak 2 torpedó nem talált az egész bevetésen, azok is azért, mert mire a hajóhoz értek, az már elsüllyedt. :-)
  • Lupis
    ő vel teljesen balra ú-val teljesen jobbra lehet a lapátot állítani , á-val meg középre
  • Braveheart
    Hali van vmi olyan gomb amivel kattintgatás nélkül lehet kanyarodni? Mint pl az Enigma: Rising Tide-ban
  • Zsolo007
  • Lupis
    Sajna én is így gondolom ,tisztára mint a hoi2 esetében :(
  • Zsolo007
    Pedig el kel hogy szomorítsalak benneteket én nagyon nem száémítanék túl sok javításra a helyetekben hiszen a csapat már a gém 4. részén dolgozik, és szerintem az leköti minden erejüket ha tartani akarják a hatráridőt, szal ha lesz is az beletelik egy kis időbe....

DE NE LEGYEN IGAZAM :)