11357
-
#1700 Passzolom, bááááár...
Lehet rosszul emlékszem, de asszem akkor már volt egy-két exta gépészem, akik emlékeim szerint megtartották a képességeiket. Szerintem szedd ki a save-et, próbáld ki és ha nem maradnak akkor visszarakod. -
#1699 "Kezeket fel!"
-
#1698 Azt honnan látom, hogy egy vetőcső nyitva van-e? Hogy tudom bezárni, ha mégse akarok lőni? Nekem W-re nem jelez semmit. -
#1697 Ok, de az emberek képesítései is megmaradtak-e, ez a kérdés. -
#1696 Én csak az alapján tudok erröl nyilatkozni, hogy mikor egyszer áthelyeztettem magam, akkor a legénység létszáma megmaradt, de hogy ugyanazok a tisztek jöttek-e, nos arról fogalmam sincs, de szerintem igen. -
#1695 Kellemes Húsvétott mindenkinek! ... ... ... -
VO101 tvr #1694 Próbáld ki EZT
Nem lesz ilyan világítóan fehér a papírlap.... -
#1693 Ti éjszaka hogy céloztok a peiszkóppal? Nekem néha olyan sötét van, hogy csak a weapon officerre bízhatom magam, mert én nem látom a célt... -
#1692 Ha végig egy adott flottillánál maradsz, csak azokat a típusokat hajózhatod, amik a campaign indításánál a leírásban szerepelnek? -
#1691 Van olyan, aki már tapasztalatból meg tudja mondani, hogy ha áthelyezteted magad, marad-e a legénység? -
#1690 Felbontás rögzített :D -
#1689 Megmarad a legénység. Nem helyeztetted át magad más flotillához, csak áttelepültetek. Nekem is volt ilyne küldim. Meglepődtam, mikor látom, hogy nincs semmi küldetés, csak a lényeg, hogy a végén Brestben kössek ki. Anynira megörültem ,hogy rögtön 6 rombolót küldtem fenékre. :) -
#1688 ez geci jó játék. hol lehet beállítani a grafikát. pl felbontás??? -
Kovász #1687 Emberek! Nemrég kezdtem a játékot (még csak a 3. küldinél tartok), és lenne 1 kérdésem:
ha nincs vizuális kontaktus, akkor hogy lehet torpedózni? Mármint pl. ha a hidrophone-nal észlelek egy hajót, akkor azt h tudom bemérni pontosan (a távolságát, stb.), mert mikor kiadom a parancsot a tisztnek, akkor azt mondja, hogy nincs célpont.. És így csak periszkópozással tudok lőni.
-
zoltang #1686 Tegnapi bevetésemen után, a következő őrjáratomon a kikötőben, kaptam egy rádióüzenetet, hogy át kell települni Brestbe. Most az 1. flottánál vagyok Wilhelmshafenben Typ-VIIC-vel, és ez az őrjárat után kell Brestbe mennem. Én nem kértem áthelyezést. Remélem a legénység marad. -
#1685 Ilyen nekem is volt csak írország partjainál és egy teljes konvollyal :).
Kaptam üzit hogy nagy konvolyt észlelnek egyből max. sebesség és ráfordultam, kb. re kiszámoltam hol érhetem el őket jó szögben, nem is néztem az időjárást (nagy hiba) és csak nézem a térképet hogy még mindíg még mindíg nincsenek aztán egyszer csak beordít a WO hogy hajó 250m-re előttem :). Egyből emergenncy back meg periszkópmélység, és olyan szarul jött össze hogy pont bementenm a konvoly közepébe, még is alig láttam őket, sajna akkor már kevés torpedóm volt, így csask 2 vagy 3 hajó msüllyedt el.
Ez már elég régen volt 3 vagy 4 patrollal ezelőtt -
#1684 A 2-es flottánál, lorientben tudsz venni IXB-t már '40-től ha van eég pénzed, elég drága -
#1683 Melyik bázison lesz IX-es tengeralattjáró, és mikortól lehet oda áthelyeztetni magam? 40 augusztusában vagyok, Brestben már, de még mindig nincs IX-es tengó. -
#1682 egyre többet fagy ki nekem is :(( -
#1681 A mostani elkepesztoen rossz idojarasu missionben is 2db C2 es egy Small volt az aldozat....
Sajna ha ez igy folytatodik, akkor akar le is szerelhetnem a fedelzeti agyut hisz ugyse tudom hasznalni...
Kell egy IXB, mert keves torpedo es most is orajaratozasi zonaban kellett tobb eszlelt celt hagynom, mert elfogytam (bar most uzabol is elfogytam...szerencsere taposak a mechanikusaim, es a folymaatos 19csomo tartasa nem gond nekik, de uza az fogy rendesen...bar azert esz nelkul nem szaguldozok :D) -
#1680 Nekem a taktikam az hogy kozelmegyek es majd derekszokben elecelzok, tulajdonkeppen en 300meteren belul vagyok a celnak, de a torpedo utja altalaban 300-800 meter szokott lenni.
Nekem eddig bevalt, konynen szamithato sacc/kb alapon ez a modszer.
(Nem mellekes ha mellete mesz akkor sokkal konyebb annak a sebeseget tartani/szamitani/figyelembevenni.) -
#1679 Mindent allitok: iranyt, tavolsagot, robbanofejet, futasi melyseget, sebesseget (ha lehet). -
#1678 Periszkop melysegben mentem, es szonart hasznaltam, es manualisan iranyoztam be a torpedokat. Nagy segitseg nyag sebessegre allitani amelyiket lehet.
amugy detto ugyanony szar idos mission volt most is. Mar alakul a molekula :)) Most osszesen 1 torpedom ment melle, tobbi mind talalt, es megint figyelmetlensegolb egyet magnesesen hagytam es nem robbant....shit hogy default a magneses... -
#1677 NA én elág változó távolságról szoktam lőni. Volt már hogy 3kmről durrantottam, de lehet hogy volt több is. De 300 méternél nem nagyon szoktam közelebbről. Vagyis néha igen mert nem figyelek a távolságra, de akkor nem robban. :) De eddig az a tapasztalat, hogy impacten megfelelő távolságból, és megfelelő szögben, sose sült még be. :)Vagyis ha igen, akkor azt ráfogtam a szögre, vagy a távolságra. :) Pedig be van kapcsolva a Dud. :)
AMúgy ha tehetem, akkor olyan 400-800 méterről lövök. -
#1676 Miért hadnagy a legmagasabb rang az U-Boot-on? -
#1675 Én 500-800m-ről szeretem elereszteni. -
#1674 Elvileg a torpi mindig reagál az ütközésre, csak a mágneses detonátort lehet ki/be kapcsolni. Ha lepattan egy nagy szögű ütközésnél, akkor egyszerűen besült, nem nagy kaland, sokszor megesett az életben is. -
#1673 van már crack az 1.1-hez? -
#1672 és milyen távolságról érdemes torpedót kilőni? -
#1671 Rombolót nem egyszerű lelőni, főleg ha már körülötted ólálkodik.
Fontos, hogy mielött lősz, már nyisd ki a vetőcsövet, mert ha nem teszed, akkor sok időt veszítesz. Lassú hajóknál ez jelentéktelen , de a rombolónál elég jelentős. Ha nem távol van, és nem egyenesen megy, akkor érdemes manuálisan az orra környékér célozni, hogy tuti ne mögötte menjen el a torpedó. Én már olyan mértékben átestem néha a ló túloldalára, hogy éppencsak eltaláltam az elejét.
Fontos még, hogy a topredó merülése ha impactra van állítva, akkor ne legyen nagyobb két méternél. Ilyenkor ha picit hullámos a tenger, tök jól kiugrál a vízből. :) És emellett célszerű a maximális sebességre állítani, ha olyan a torpedó, amin lehet. És persze minnél közelebb vagy annál jobb. Persze ha már köröz körülötted, akkor ez nem gond, sőt néha már túl köel van.:)
És emellé persze kell egy nagyadag szerencse. :)
Én múltkor az egyik örjáraton úgy szedtem le a 6ot, hogy észre se vettek. Még azt se, hogy minden esetben 1kmen túlrl indítottam a buborékos torpedót. :) -
#1670 Én baromi nehezen tudom eltalálni torpedóval a hajókat, főleg, ha az egy köröző romboló, azt végképtt nem tudom levadástni, aztán észrevesz, és menekülhetek el... :( -
#1669 Sztem a viharos idő miatt. Én spec mindíg impactre állítom, így egy se döglik be. :) Max a mélységet rontom el, és így a hejó aljáról pattan le. Vagy elfelejtem, hogy 300 méter körül élesedik. :) -
bgabor #1668 Miért állítod át a torpedót? A véletlen felrobbanások miatt? -
#1667 Én nekem csak az a kvescsön, hogy ha ilye kicsi volt a látótávolság, akor hogy tudtad kilőni a hajót? Én tegnap a 300 méteres ködben nem tudtam kilőni a hajókat, mert amikor már olyan távol voltam, hogy éppencsak élesedik a torpedó, már nem is láttam a hajót. :) -
#1666 Nem olyan ordongosseg! Most is figyelmetlenseg miatt vesztettem (vesztegettem el) ket torpedot, mert elfelejtettem magnesesrol-rol "becsapodosra" allitani....a nagy kapkodasban ;) -
#1665 Jó neked, hogy ilyen jól operálsz a torpedókkal :D Sajnos a 10. patrol után véget ért az ágyús írtás, és a patrolonkénti 15-20k tonna... Már csak a nyílt tengerekre kapok patrolt, ott meg ágyút nem lehet használni, mert mindig azt írja, hogy storm, mégha tök tiszta is az idő, és max 10 centis hullámok vannak :( -
#1664 Amikor megsérülnek, akkor bepirosodnak. -
#1663 Nekem volt olyan utkozetem ahol jol jott volna az orvos..volt 20 sebesultem..amibol 8 belehalt a seruleseibe mire visszaertunk bazisra... -
#1662 Huuu "apam ez de durva volt"!
Portyazok kint BF17-en es csak kisebb teherhajok akadnak a horgomra. Raadasul vegen mar csak torpedoval tudok operlani mert irto nagy vihar kerekedett, olyan esovel meg koddel hogy kb 50 meter a latotav!
Elfogok egy radiouzenetet egy nagy es baromi lassan felem mozgo tehertol (C2 vagy C3)...elindulok...
Mint a filmekben! Mar reg el kellet volna ernem mikor kb 20 meterre tolem jobbra, velem szemben, es 30 meterrel elottem mint egy gigantikus orias kibukkan folyamatosan a viharbol/kodbol.... Eszmeletlen feelingje volt! (fullos megfigyeloim eszre se vettek a nagy vihar miatt!)
Eszrevesz (megiscsak o nagyobb ;))..vagy 5x akkora mint en)...onvedelmi agyujabol tuzet nyit!...
ALAAAAAAAAAAAAARM! Veszmerules periszkop melysegig!
Hadmuveleti tisztetfelrelokom tervezoasztaltol es adaz menoverek kozepette, kuzdve a hatalmas viharral, mely miatt allandoan szem elol tevesztem 100 meterrol is!!!....a torpedokkal, es a "vad" manoverekkel, becelozom... CSOVEKEEET ELARASZTANIII!!!!! Kettes vetocso TUUUZ! Negyes vetocsoooo TUUZ!
4..3..2..1 BUMMM...2..1 BUMMMMM...
FELSZINREEEEEEE!
Ketteszakadva elmerult a hullamsirban ...
Zsiir volt -
#1661 Nekem egy fokkal nagyobb hajó volt ami megdurrantotta a legénységem, de én egyetlen hullát se akarok a kampányban szóval volt egy reloadom. :-/