11357
  • I.C.ram
    De NEKEM!!! Ha engem léptetnek elő, az mire jó?
  • Papirzacsi
    Ugyan most nem néztem meg az F1-en megjelenö bill kiosztást, de a nyomtatott bill kiosztáson nem látok olyan billentyűt, aminek lenyomására azonnal kiszámolja a dolgokat.
  • Zsolo007
    Én egyszer futottam össze csatahajóval akkor 5 torp kellett neki, ha már akkor egy picit jobban értettem volna hozzá.

Amúgy a legjobb hely a gyakorlásra a Bismarck nevezetű single küldi, ott ugyanis tökéletes pozícióban vagy a 2 előtted elhúzó BBre :) én is ott tanultam meg a mágnese alácélzás dolgot, nagyon ajánlom
  • Zsolo007
    Pedig oda sem kell, meg kell tanulni a mágnesessel alácélzást mert nincs sok torpedó (főleg VIIC-nél) és minden cső újratöltése 7-10 perc szal ajánlom megtanulásra neked.

Nagyon várom '44-et kíváncsi vagyoik a type XXI-re, olyat olvastam hogy mind a 8! torpedővetőcsövét újra lehetett tölteni 10 perc alatt, emlékszem 2-ben is nagyon űberkirály volt, hát még itt milyen lesz! Már alig várom!!!
  • Seaweed
    Mellesleg volt mar olyanom hogy 3 azaz HAROM telitalalatot kibirt egy nyeszlett sima rombolo! Keszvoltam....
    El is kerulom oket. Inkabb a teherszallitok...persze ha belebotlanek egy oriasi csatahajoba tuti nekimennek es egyszerre 4 veto csobol ontanam az aldast :DDDD
  • Seaweed
    Hmm nekem meg soha nem szaggatott. 1024-es gyorsitasnal is max megakad par masodpercre, de akkor tudom hogy valamit "generalt" a kozelembe, es mar szamitok ra. (pl konvoj)

En nagyon jol elvagyok a manualis celzassal. Szerintem tok egyszeru.

Leirok egy vazlatos akciot:

Celpont megkozelitese 1000-800m korul, alltalaban parhuzamosan beallok vele, vagy nagyon kis szogben kozeledo iranyon.
    TDC: pistol-I, melyseg tipustol fuggoen(alt 3-5 meter), torpedo palya megadas, cel sebeseg kalkulacio mikor latom hogy palyamegadashoz kepest menyi a csuszasa, majd beallok ugyanarra a sebessegre amive lcel megy, vagy megkoletire, hogy legyen idom pontosan celozni, ekkor altalaban mar 500m-en belul vagyok viz alat vagy felett mind1, palyakorekkcio, cel irany megadas (ritkan szamit, foleg nagy sebesseg difinel), elarszatom csovet (vagy -ket), es tuz.

Nagyon jol tudom mar hasznalni, foleg 10-12 csomig.

Ha rombolo, akkro mar mas a helyzet mert az irto gyorsan tud irnayt es sebbeseget valtani...
    Olyankor inkabb beallok, es korozese kozben elelovok...(ugyis eszrevesznek, hacsak nem ejjel van, tehat erre szamitok mindig)

Viszont most mar a megneses-alacelzast el kene sajatittani, mert tenyleg jobb lenne 1 torpival/1 C3/C2 mint 2-3-al... ;)
  • Zsolo007
    MIre valók a hotkeyek?????
  • Papirzacsi
    VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!! THX
  • Papirzacsi
    Időgyorsításnál nálam is megakad sokszor, de sztem olyankor akad meg, amikor ténylegesen nagyobb amit a procinak számítani kell.
    És ez azt jelenti szerintem hogy a környéken vmi van. :) Most pl a amikor közelítettem a konvojt, egyre jobban szaggatott, majd miután kiharcoltam magam, és időgyorsítóval távolodtam, egy ideig szaggatott, majd mikor már elég távol voltam tőle, akkor kisimult, és ment mint a vízfolyás.
    DE itt szaggatásnál nem arra gondoltam ,hogy időgyorsítás közben, hen mondjuk konvoj támadásnál, mikor sok a hajó, sok a füst, esetleg már robbanások is vannak, és üldöz a romboló. Na a romboló ellen gyorsan kell cselekedni. És ilyenkor nem egyszer ideggyenge lettem attól ,hogy húzom az geret a WO ikonjára, hogy számoljon mint a villám, és az egér késése miatt véletlenül az azonosításra kattintottam. Aszittem levakarom a vakolatot a falról idegességemben. :)
  • Seaweed
    :)
  • VO101 tvr
    A Szögmérőd Ha egyre gondoltunk...
  • Zsolo007
    #1760-ra tud valaki valamit?
  • Zsolo007
    Hát igen ez talán a legjobb kifejezés
  • Zsolo007
    Igen ezért álltam le én is a manuálissal, mert míg minden adatot egyenkétn lemérek addigra már aktualitásukat vesztik....

Mondjuk ez az akadás dolog érdekes, nekem 2048x gyorsítás a max. és ezen is szoktam utazni, és érdekes hogy néha iszonyatosan szggat máskor meg tükörsimán rohan az idő. Azt figyletem meg hogy éjsztaka pl gyakrabban akad és ahogy hajnalodik egyre kevéséb.....érdekes
  • VO101 tvr
    Rajz alapján értettem én is a definíciót csak hát magyarul megfogalmazni...
    Talán a Cél irányszög kifejezés jó lehet, de nincs tengerhajózási szótáram.
  • Seaweed
    Hu bazee
  • Zsolo007
    Mondom hogy nagyon geci a progi
  • Papirzacsi
    Egyet kell értsek ezzel a manual targeting dolgoggal.A nagy előnye annak ,ha nincs pipa, hogy pl eksönben, mikor szaggat, mert pl nálam egy konvojnál még néha egész lassú az egér mozgása, sőt sokat késik, nem lesz idegroncs az ember, hogy nem ott "kattant el" az egér, ahol szerette volna, mármint nem azon, hogy a WO számolja a célt, hanem mondjuk ismét azonosítja, és ezzel lekésik az ember a legjobb helyzetről.

Amúgy csak nekem hiányzik a szögmérő a térképről? Kéne vmi, mert szögmérő nélkül, No map contact update funkcióval nehéz meghatározni ,hogy hol is van pontosan a cél. Vagy csak én nem tudom előcsalni a szögmérőt?
  • Zsolo007
    Amúgy ezt írja a manuál is, most esett le csak amikor én tanulgattam a manuális célzás mikéntjén valahogy átsiklottam fölötte...
  • Seaweed
    Persze most meg vegig tok tukor az ocean..es alig talatam celpontot, pedig 10 csomoval megtettem vagy 10000Km-ert osszevissza...
  • Zsolo007
    Angle of Bow: Angle: Szög, A Bow pedig a hajó orrát hivatott jelképezni 8ha megnézed az alprajzot, Bow torpedó az elülső...)

Tehát a hajó orrához képest a cél által bezárt szög (hú de szarul foglamaztam, de hireteln enm jut eszembe máshogy, valki majd javítsa ki érthetőbbre :) )
  • Zsolo007
    Aham nagyon köszi a felvilkágosítást ezt nem tudtam hogy miért van az hogy egyszer megjelennek a szürke téglalapok, máskor meg nem először a távolságra gyanakodtam, de ezekszerint tévedtem. Mégegyszer köszi az infót
  • Zsolo007
    Áhh egy fontos dolog: Azt meg lehet csinálni hogy átjelentkezek a 2-es flottához, megveszem a IXBmet és utána visszamegyek az egyeshez, mindezt úgy hogy megmarad a IX? Ha igen nagyon kira lenne, mert próbáltam Lorientet és ritka szar kikötő, a másik meg az hogy semmi kedvem a karibi tengerre menni rombolni
  • VO101 tvr
    Nekem a 'No event camera', a 'No external view', a 'No noise meter' és a 'Manual targeting system'(ez 16%-ot jelent a realitásban) nincs bepipálva. Így 71%. Nálam nincs elsüllyesztett hajónak sem ikonja. Csak amit magam megjelölök markerral. A 'No map contact update' beállításán múlik, hogy mutat-e valamit a térképen...
    100% és idögyorsítás kombinációja szép nagy meglepetéseket tud okozni...
    Sajnos a játék úgy tünik, hogy nem jutalmazza jobban (renown) a magasabb realitáson elért eredményeket, pedig jóval nehezebb úgy elérni ugyanazt... Csak a játékos fanatizmusán múlik, és ez sajnálatos! Manuál célzással (nem a torpedótiszt által meghatározott célparaméterekkel!!!), külsö és event camera nézetek nélkül azért komoly feladat egy konvolyba úgy belerongálni, ahogy itt olvasgatom...
    A 'Manual targeting system' tiltása (nincs pipa) egyébként sztem nem jár annyi elönnyel, mint elsöre gondoltam: csak az egérrel a rengeteg "solution-lösung"-ra kattingatást spórolja meg az ember. Egyébként pedig ha a fonalkereszt hajóra mutat (nem kell lock) automatikusan (folyamatosan) mutatja a cél adatait. DE! Ha azt akarjuk hogy kijelölhessük a torpedótiszt számára a célhajón a találati pontot (meghajtás, parancsnoki híd, üzemanyagtartály, hajógerinc), igen precízen kell a kilövési pozíciót felvenni, egyébként a Recognition Map-en nem fognak a szürke téglalapok megjelenni. Tehát a kilövési pozícióban a 'Gyroszög' 355°-005° között ÉS UGYANAKKOR az 'Angle of Bow'(nem tudom magyarul...) 90° környékén (kb. +/-15°), tehát 75°-105° (nem teszteltem pontosan, néhány fokot tévedhetek, de nagyjából ennyi) között kell legyen és ekkor feladja a hajó rajzán a szürke téglalapokat. (Tapasztalatom szerint, ha valaki ezt össze tudja hozni, akkor már régen nem szorul célzásban a torpedótisztje segítségére)
  • Zsolo007
    Magsabb lesz a tudása, a teljesítőképessége :), magyarul nagyobb endurance (tehát tovább bírja szolgálatban), nagyobb lesz a morál, és ha berakod valahová ott jobban nyom a latban (vagyis a zöld csík nagyobbat megy előre :) )
  • I.C.ram
    Az előléptetes, azaz a rang mire jó? Mivel tudok többet csinálni magasabb rangban?
  • Papirzacsi
    Sziasztok!

Mint korábban írtam, a mai küldi rosszul kezdődött. NEm teccik ,hogy ilyne macerás kiállni lorientből. És a célkörzet se volt vmi bíztató. BE99. Ennek ellenére találkoztam három kis merchanttal. Nagyon zsír idő volt, így szétágyúztam őket. Miután letelt a 24 óra gondoltam körbenézek anglia partjainál is. Ott legszedtem egy rombolót, meg pár teherszállítót. Mondom ez így nem mehet, nekem konvoj kell! ELmentem hát Írország északi partjaihoz, konvoj reményében. Hát be is jött! Jött egy nagyobbacska konvoj, amit csak egy romboló védett, ami persze azonnal rám is vetette magát. Eközben elszállt a program, így kénytelen voltam visszatölteni.
    A visszatöltés után minden faszán működött, szóval nálam az eredeti gémben nincs gond a visszatöltésnél. Egyelőre. Annyi változott, hogy az időjárás másmilyen lett. Méglaposabban lettek a hullámok. :-)
    Meg a Renown terén voltak gondok, de ezt majd a végén.
    Szóval újra rám vetette magát a romboló, de mindenféle megeröltetés nélkül leküzdöttem. Pont 180-os irányban üldözött, így alálöttem egy mágneses gyújtárú torpedót, ami a hajó alatt hosszában átúszott, és a gépház környékén robbant. Rögtön kettétört a cucc.
    Ezután szisztematikusan kitorpedóztam egy T3-at, egy T2-t egy Passanger Linert, és a C3,C2 cargókat. Sajna nem vettem észre, hogy a Weapon Officer elfáradt, nem kis mértékben, így sok torpedó mellé ment. De ezt a hibám korigáltam, és az utolsó pár lövés, már atompontos lett.
    A végeredmény 18 hajó, ebből 2 romboló.
    Tonnában összesen 113232 BRT
    kép
    Renownban sajna csak 1236, ami elég kevés a tonna számot nézve. Mondjuk most nem mentem vissza teljesen a kikötőbe, de már elég közel voltam.
    Ja ami érdekes. A missön elött ügye jól bevásároltam, és marad cirka 1800 renownom. A küldire kaptam 1236-ot, és a végén lett valahogy kb 12840. Szóval vmi azt súgja, nem vette a progi figyelembe, hogy a mentés elött én bevásároltam ,és leapadt a pénz, így így simán hozzáadta a régi értékhez. :( Ez legyen a legkisebb baj a progival. :)
  • Aguinaga
    Ja, lehet :)
    (Egyszer voltam csak ott, elég is lett)

Sajnos gyakran kilép nálam is, igaz, most sikerült egy felfegyverzett kis teherhajót ágyúval elsüllyeszteni (eddig mindig viharra hivatkozva nem engedte a legényeimet az ágyúhoz).
    Patch ezen javított valamit ? (ahogy olvasgatlak itt titeket, úgy érzem elég random, hogy kinél lép ki, kinél nem)
  • Seaweed
    Nincs meg valakinek a das boot zeneje? (nem kell egesz soundtrack, csak az "elsoszamu"..mar azt se tudom ki keszitettem (asszem nemet techno volt), es mi volt a cime...)
  • Seaweed
    Most hogy mondod , esett le hogy miert kellett beletanulnom a manualsi celzasba... mert az volt beallitva :D
  • king1963
    Köszi szépen,erre gondoltam!
  • Zsolo007
    Én nem tudok róla
  • Zsolo007
    Amúgy jó ez a VIIC én nem fogok váltani, gyűjtök pénzt mert '43, '44-ben rengeteg új technika lesz és szükség is lesz rájuk, meg a type XXI-re gyűjtök, ha eljön '44 átjelentkezek a 12-es flottához és megveszem biztos lesz vagy 10K :D
  • Zsolo007
    41% , de az elsüllyedt hajókat 100%-on is látod.

Ígazából magasabbra is vehetném nyugodtan, de minek (pl nincs bent a reális sérüles, de abszolút mindegy mert meg nem lőttek rám :D, meg ami még sokat nyoim az a manuális célzás de az még magas, majd ha végigviszem lehet kezdek egy 100% körülit
  • Hypo #1748
    Az 1.1 es dvd verzios patxhnek van mar crackje is?
  • Seaweed
    Nekem is latszanak, en 72%-on jatszok, minden mas realis, csak vannak nezetek es terkepen megjelennek a hajok.
  • VO101 tvr
    Milyen realitáson játszol, hogy a navigációs térképen látszanak a hajól ikonjai?
  • Seaweed
    Vegre!!! Szeptember 11-tol oktober 17-ig voltam kint, a tenger viszonylag nyugodt, agyuzni lehet, es az ejszaka kozepen elfogtam egy kozepes konvojt. 10 Hajo 30ezer regisztertonna az ocean feneken.
    +1 2.4K tonnas uton a celkorzet fele.

Zsir volt! Egyszerre lottem agyubol egy kozepes hajot, es inditottam ket torpedot egy 6K tonnas ellen
  • Seaweed
    Lorient akartal mondani nem? St. Nazaire egyenesen a nyilt tengerre nez.
  • Papirzacsi
    Átkértem magam a második flottához. Olvastam ,hogy írta vki, milyen szar Lorient. Hát nem gondoltam hogy ennyire. Vettem egy XI-est, felszereltem minden jóval, amivel csak lehetett. Most alig van pénzem, és nem teccik a kikötő. Meg hiányzik a VII-es típus. Az jobban tetszett, bár tény, hogy a XI-es gyorsabb meg több rajta a torpi is.