11357
-
#1822 nézd végig a tutorialokat egyből világosabb lesz sokminden... -
#1821 (BOPra majd en is kerekitek valamit ha lesz egy kis idom ) -
SASI #1820 Nehéz ez a game. Jó nektek, ti már nagyon vágjátok, én még nem is játszottam az első 2 résszel de ez nagyon tetszik, csak sajnos nagyn lama vagyok még. -
neuro #1819 A gurus cikk vége:
"Mint azt már a cikk bevezetőjében írtam, a Silent Hunter 3 az eddig kiadott legjobb tengeralattjáró szimulátor. Talán nem olyan bonyolult és realisztikus, mint a Dangerous Waters, a hangulat, a hangok és a grafikai megvalósítás azonban minden hibáért és gyerekbetegségért kárpótol. Mindenkinek csak ajánlani tudom, még azoknak is, akik eddig idegenkedtek a „katonás” játékoktól.
Grafika: 23/25
Hang: 12/15
Játékélmény: 35/40
Kategórián belül: 14/15
Összbenyomás: 4/5
Összesen: 88"
-
#1818 Én kivettem a billentyű konfigból! ... ... Nem is lőtt torpedót ha megnyomtam ... sehogy sem! -
Árnyvadász #1817 30 óra játék után, csak továbbra is gratulálni tudok a román fiúknak. Jó persze van néhány hiba: 2x a megfigyelok akkor is ottmaradtak a hídon, ha lemerültem, 2-3x recsegett a hang robbanáskor, meg megvan még ez a ködeffekt amirol sokszor volt már szó, de nem eredetim van és az új 71.84-es driver sem oldotta meg a gondokat. De nem is igazán érdekelnek ezekek a hibák, mert a játékélmény az nagyon a toppon van.
8XSAA/16XAniso-val fantasztikus látványt nyújt a progi és tükörsimán fut(6800GT). 1024-es gyorsítás csak nagyon ritkán akad be kb. eddig 7-8-szor volt ilyen, de az is elmúlt 4-5 sec múlva.
-
VO101 tvr #1816 A SilentHunterIII\documentation könyvtárban olvass el mindent és az ilyen alap dolgokat megtudod! -
SASI #1815 És a térképen hogy van jelölve a tengeralattjáróm? -
SASI #1814 Hol tudom beállítani azt hogy gyorsabban teljen az idő??? -
sza.sa #1813 nekem a 66.93 volt fennt, az nvidia.com-ról szedtem le a legujabbat, vmi 71.xx verzió.... Valamelyi SH3-al foglalkozó oldalon volt fennt, ott irták hogy 6800-ason és a 66.93-as driverrel van ilyen hiba és hogy a következő driverre megoldják a problémát.... Úgy látszik sikerült... -
#1812 Ja és jácccik itt valaki 100% on?? Nekem ugyanis nagyon nem ment a manuális célzás, csak időként tudtam találathoz jutni -
#1811 WP tisznek milyet rakjak be???Kell neki torpedó jártasság vagy valami?Mert gondolom ő számitgatja ki hogy merre s hogyan lőjjön,míg a torpedó szobában nem csak a torpedókat rakják be illetve a WP tiszt parancsának megfelelően állitják be a dolgokat...
Szóval van torpedó tisztem azt beraktam a torpedós szobába, és a WP tisztnek mit rakjak be? -
Lupis #1810 Egyre több modot találni a subsim-en:D -
Lupis #1809 Angel of Bow : a célponthoz képest merre található a tengeralattjáró a térképről szögmérővel könnyen lemérhető. Nekem a rálátással való becsélés nagyon nem megy :( -
#1808 Melyik verzió? -
sza.sa #1807 Hali!
Nekem a távcső dolog (szaggatás) az nVidia driver frissítésével jelentősen javult!
sza.sa -
Kovász #1806 Tök jó, tegnap este volt egy dokumentum film a Spectrumon a tengeralattjárókról/hajókról
És az eredeti felvételeken tök ugyanúgy néztek ki a dolgok, mint a játékban -
#1805 Azthiszem te kérdzeted IC hogy miért ja ha engem a kapitányt léptetik elő. Az este rájöttem, olyan egyszerű hogy nem is értem miért nem tudtam válaszolni........Ha engem előléptetenek és magasabb lesz a rangom akkor az alattam szolgálók is magsabb rangot érhetnek el (mert ugye magasabb rangú nálam csak nem lehet a legénység egy tagja sem), és így már értelme is van. -
#1804 Én írtam lentebb hogy nem 1-2 méterrel kell alácélozni, hanem 0,2-0,5 nekem az bejön...... -
#1803 Na végre megvehettem sok hónapos böjtölés utáb a IXB-met. Szomorúan konstatáltam, hogy ennek a fedélzeti agyújához már csak 60-60 HE-AP töltény vagy :(
Viszont sokkal gyorsabb, +3-4 torpedó fér el rajta, vagy még több.
Másik: kipróbáltam ezt a mágneses alálövést, hát nekem nem jött be....
Megnéztem a merülését a c3-as cargonak: Draft: 9m... Jó akkor Depth 10 m a torpedónál... telibe találja a hajót, azaz nem úgy sűlt el, ahogy akartam volna. Újabb Depth 11m erre fogja magát és elmegy a hajó alatt, pedig tuti be volt állítva a Pistolnál az M. Elég kicsi szögben löttem, olyan 10-20 fok, mert már kilöttem az agyúját, és direkt kiakartam próbálni a mágneses torpedót. Ja és nem volt se vihar, se semmi. Napos, szélcsend volt. -
#1802 Rendben van akkor legyszives mond meg hogy melyik billentyu parancsra mondja meg a masodtiszt az aktualis vizmelyseget! Mert szerinem itt ilyen szintu billenytuparancsokrol esett szo! (#1781 )
Ne nezz mar hulyenek..itt van elottem kinyomtatva ami a lemezen van... -
#1801 Bedaraltam egy nagyon tapos konvoj-t 1 rombolo es 3 vagy 4 olyan hajo amin agyu is volt. ebbol 2-b biztos hogy 6db volt!!! (Valami katonaszallito volt)+ 6-7 masfajta hajo...tanker C2, C3, Small, Coast..
Nem sok renown-t kaptam, de eppen eleg volt a sok upgrade ra. Radar, sonar, uj felepitmeny meg mindenfele jo ;)
Viszont elharito rendszer resze a hangkelto torpedo, ami helyet foglal el a tobbitol, es nem is lehet lecserelni. (csak ha leveszed decoy-t)
Type VIIC/2-m lassan tenyleg le kell valtanom egy IXB/C-re.....
Jah igen es megjelent a 29. flottilla is mint valaszthato alakulat (42 tavasza)...es vegul de nem utolso sorban atvettem a rangsor vezeteset 264 ezer regisztertonnaval :))) -
Lupis #1800 A billentyűzet kiosztást átlehet írni data/cfg/commands_en.cfg fájlban elég nehézkes de rálehet jönni. Én pl kapásból kiszedtem az enteres tüzelést, már több torpedó is elúszott miközben az időgyorsítást állíthattam. -
#1799 Inkább ide írd be a kérdéseidet, mert lehet hogy van olyan aki nagyon keni vágja a dolgot, de mindekni tévedhet és senki sem mindentudó, szal ha többen tudjuk a kérdést akkor többen tudunk válaszolni és sok hasonló válasz = jó válasz :) -
#1798 Ott a DVD-n a billentyűzetkiosztás. -
#1797 Bill parancsokrol nekem sincs fongom se... en egerrel bokdosom tiszteket :D -
#1796 Megtanultam ;) be is jott... egett mint a szenakazal :D -
#1795 ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Eddig meg nem lepett ki soha (1x csak egy mentes visszatoltesnel, ami hasznalhatatlan volt...mint tudjuk)...most epp evgesztem egy hatalmas konvojal, rombolot is kilottem...minden.. vagy 40K tonna tengerben..es bumm kilep..
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ -
SASI #1794 Van valaki olyan közületek aki már nagyon jól feltalálja magát a Silent Hunter III.-ban? Ha igen akkor lécci egy msn cím! Üdv mindenkinek. -
#1793 MIaz mindenki őrjáratozik, csak én senyvedek itt a billveréssel? A fene azt az édes cuki pofitok, megyek inkább és elsüllysztek eg ykét hajót, remléem mire vissztérek lesz reakció :) -
#1792 Viharosban nem nagyon szabad mágneset használni, az megbolondítja azokat, ez a manualban is le van írva, csak akkor hazsnáldviharban ha NAGYON közel vagy -
#1791 Amúgy mágneses-alácélzásnál elég ritka hogy kettétörik (10 esetből 2x-max. 3x) általában "csak" elsüllyed. -
#1790 Bizony én is úgy idegesít mikor gyorsítani akaro és azt látom hogy firing tube one -
#1789 Mágnesesnek abszolút mind1 hiszen nem a becsapódás szöge fontos (hiszen be sem csapódik) hanem a mágneses mező érzékelése......
Ha becsapódott de meg sem érezte az azért volt mert túlfutott a törzsön és nem a tőke (asszem így hívják ami kiegyensúlyozza a hajót hogy ne boruljon el) alatt robbant (Abszolút vertikális-horizontális középpont) (mondjuk a subnál jól látható ez a "tőke" ami végigfut hosszában az alján na ha azt kiütöd, ha nem is roban de tuti borul :) ), úgy is sebez de akkor már a robbanás erejének nagy részét a nyílt óceán nyeli el..... -
#1788 Leírom én hogy csinálom (megjegyzem eddig szinte mindíg tökéletesen működött):
Rááálok a célre lelokolom, elő a manualt, megnézem a merülését(draft), át F6-ra ott kb. 0.2-0.5 m-rel alácélzok, ha lehet sebességet fastra állítom, kinyitom a torpedóvetőket jó előre, és abban a pillanatban amikor zöld lesz lövök (ugyanis alapból a hajó közepét célozza tehát akkor tudod középen kapni ha nem sokat késlekedsz a zöldre váltás után).
Általában 2 mágneses torpot lövök nagyobb célokra (CV,BB,BC), két okból teszem ezt:
-a Háború eleji mágneses torepdófejek nagyon szarok voltak gyakoriak voltak a malfunctionok, stb.... Ez megoldódik '42-től onnantólé kezdve jön a királyság meret lesz torpiválaszték :)
-Másrészt pedig mert előfordúlhat hogy későn robban a fej amikor már túlfutott, és akkor ugyan sebzi de a célt nem éri el, ilyenkor általában végzetes a 2.
Kisebb célok ellen (CA,CL,DD,C2,C3,T2,T3) uygancsak két torpot lövök, csak itt kicsit másképp:
Az első torp norma alácélzós-mágneses, a második viszont impactre van állítva és olyan 2m-res málységre (csak a biztonság kedéért ha az első DUD), először az elsőt indítom (amint zöld), a másodikkal várok egy picit(hajó hosszától függyően), azért várok egy picit hogy kicsit hátrébb kapja el a gépház környékén, mert ilyenkor vagy azonnal robban a gépház és szépen elmerül, vagy nem fog tudni mozogni és ha befejeztem a huntot akkor visszmehetek érte kivégezni...
Nagyjából ennyi remélem nem felejtette ki semmit -
#1787 Jaj hány torpedót lőttem el így a semmibe! :( -
#1786 Én mostanában csak impact gyújtással lőttem ,mert a mágneses szinte sose működött, ha mégis, akkor a hjótól 100-200 méterre. Szóval nem bíztam benne. És amikor csak úgy single küldiben próbálgattam a BB-ken, Sikerült alálőnöm, fel is robbant, de a BB meg se érezte. :(
De ma viszont amikor üldözött a romboló, pont mögöttem, az AOW 0 fok volt, tehát pont hosszában láttam a hajót, értelmetlen lett volna impactre állítani, így gonoltam egy próbálkozást megér a mágneses, ha bejön, akkor leegyszerűsödik a dolog. És bejött. Hoszában mnet át a hajó alatt, és pont a gépház környékén robbant. Szóval sztem mágneses gyájtásnál nem , vagy nem olyan érzékeny az AOW-ra a torpedó, mint impact gyájtásnál. -
VO101 tvr #1785 A warez még F1-re sem mutat semmit...
Ez a Hotkey dolog engem is érdekelne...
Egyébként az idögyorsítás alatti enter gomb csak engen szokott megtréfálni? Ki kell venni a klaviatúrából... -
#1784 Ja :) Arról halováűny lila fogalmam sincs engem is csk nemrég léptettek elő, lehet hogy olcsóbbak a dolgok, vagy nagyobb a választék, vagy jobban szeret az öreg néniu a torpedó ABC-ben , Komolyra fordítva a szót NEM TUDOM -
VO101 tvr #1783 Próbáltam gyakorolni a hajógerincroppantós alálövös mágneses közelségi gyújtós torpedózást. Ha azt akarjuk, hogy egy nagy hajó is egy torpedóból kettétörjön, sokkal precízebben ki kell dolgozni a pozíciót, mint egyébként.
A hajó közepe alá kell odaérjen a torpedó, különben hagyományosan robbant...
Lehet (de nem biztos), hogy az 'Angle of Bow' is számít a mágneses detonátornak.
Viharos idöben (szélsebesség 12-15 m/s) olyan mértékben hullámzik a tenger és változik a hajók aktuális merülése, hogy a torpedó futási mélységét müvészet eltalálni... (lehet hogy volt közte simán befulladt torpedó is, de ezt nem lehet eldönteni) Haéppen nem tud elcsúszni a hajógerinc alatt, akkor a hajófenékkel olyan lapos szögben találkozik, hogy lepattan róla (a közelségi gyújtó vmiért nem lép ilyenkor müködésbe). Ha nagyon mély, az egyértelmü. Erös hullámzásban ez kiszámíthatatlanná válik. A manuál 1-2 méternyi alácélzást ír. Ez jó idöben müködik, de viharosban nem...
Mik a tapasztalatok?