11357
  • Lupis
    Az már inkább kacsavadászatra hasonlít ,egyébbként ha jó helyre célzol akár egy torpedó is elég lehet egy 5-6e+ tonnásnak.
  • Kovász
    Uhh, qrva jó ez a játék! A következő volt a szitu:
    Elkezdtem üldözni egy coastal merchantot, közvetlen hátulról (hogy ne hallja meg a hangom). Utolérem, elkezdem lőni az ágyuval. A hajó elkezd ide-oda kanyarogni, hogy még nehezebb legyen eltalálni. Pár perc mulva meg megjelenik egy repülő meg egy romboló, amik nyilván a hajó segélykérésére jöttek! Qrva jó!
  • crossy104
    Egyébként feltettem a Merchant Vulnerability Mod-ot. és nem kell már három torpedót belelőni egy nagy hodályba, hogy elmerüljön.
  • crossy104
    Mit szóltok a NINCS kimerültség modhoz???Kezdőknek való.
  • I.C.ram
    Te basztad el ja :D A legideálisabb megközelítés az, ha kicsit szemben vagytok egymásnak, kgb olyan 60-70 fokos szögben, mert akkor mire elég közel érsz 90 fokban leszel vele, és 90 fok a legtutibb a torpedózásnak, mert ekkora a legkönnyebb eltalálni egyrészt, meg ekkor szinte 100% hogy felrobbant a torpedó becsapódáskor.

Merülés változó, este viharban pl. az is elég ha csak 1500 méternél merülsz, nappal meg azért érdemes olyan 2000-2500 méternél merülni, ha azt akarod, hogy ne vegyen észre. Minél lassabban mész annál nehezebb észrevenni.
  • dronkZero
    Köszi a segítséget, átverekedtem magam a tutorialon... :)
    Na, most már megy minden, mint a karikacsapás, csak arra lennék kíváncsi, hogy a megközelítés témája hogyan is alakul..? Mikor érdemes lemerülni, merülve utol lehet-e érni az ellenséget, és milyen irányból jó menni?
    Azt én b*sztam el, hogy félhátlról rálőve egy hajóra 3 torpedóból 3 lepattant?
  • Seaweed
    En ugytudom hogy nem ertettek mindenhez.
  • pluhi
    Nem tudom volt-e már téma, de én sik ideg voltam, hogy mér "Herr Kalojn"-nak hivják a kapitányt. Elég sokat tanultam németül, de sehogy nem tudtam megfejteni mi lehet ez, szótárban meg nincs szó, aminek ilyesmi lenne a kiejtése. Innen adta magát, hogy ez rövidités lesz, persze a net segitett. "Kaleunt" a "Kapitänleutnant" röviditése. Még rövidebben "Kaleun" vagy "Kaleu".
    Kérdés, hogy mi van, ha már magasabb lesz a rangom, mint hadnagy?
  • Seaweed
    Pont ilyen volt a szizu, csak nem repulo hanem hajo...

• pluhi
    Nálam sem fáradnak. Én vagy max időgyorsitáson vagy valós időben közlekedem. Már gondoltam rá, hogy a meg kéne buherálni a rendszert, hogy ne nyolcszorosra lassitson, ha történik valami a közelben. Ugyanis a fáradságot itt szedik össze az emberek, olyan hülyeségek miatt, mint egy német hajó felbukkanása. Persze, ha figyel az ember gyorsan vissza lehet nyomni, de Dánia megkerülése közben fél szemem a TV-n van általában. A másik hiba, ha nagy gyorsitáson átváltunk más helységre. Ilyenkor 32x-re ugrik vissza az idő, és ez intenziv fáradást jelent. A tisztek problémáját úgy oldottam meg, hogy négyet viszek csak.
    Amúgy szvsz elég vicces, hogy a navigátort röhögve lehet cserélgetni a WO-val. Tul elég egy is a két posztra. Ezek mindenhez értettek anno?
  • Seaweed
    Ertem. De van mar ilyen link
  • Seaweed
    Oldalbakapott egy rombolo ejjel kodben...ok is meglepodhettek hogy hirtelen bukkantam fel elottuk, mert alig birtak eltalalni, es egykanyar utan el is vesztettek.... de magneses torpedoval alalottem..es kampec :)
    (Ha nem ket reflektorbol vilagitanak mint a beerkak tuti nem tudom becelozni :DDD)
  • zoltang
    1[/URL]http://www.u552.de/

Pár kép az oldalról:
    Kép
    [URL=http://www.u552.de/images/u552/u552_03.jpg]Kép 2

Kép 3
  • zoltang
    Itt vannak művészi képek: http://www.subart.net/

Hajók képei:
    http://www.axishistory.com/

Tervrajzok, sok kép: http://dreadnoughtproject.org/

XXI
  • Aguinaga
    Amúgy egyik cfg fájlban benne van a renown-számítás is (Basic.cfg)
  • Zogu
    Jó éjszakát Fiúk, Lányok!
    Elmegyek hajcsizni, mert holnap meló rogyásig.
  • Zogu
    Igen. Arra gondoltam, hogy talán abban is elméllyedhetünk egy kicsit. Bocsi, de vendégek érkeztek és mégse ülhettem itt a gép előtt addig.
  • Seaweed
    Hmm feldobtam DW-t notebookomra, pont arra valo game ;)
    Tenyleg egeszen mas mint SHIII, de nekem oszinten jobban tetszik az SHIII...
  • Zsolo007
    MI történt hogy lelohadt a lelkesedés képileg? Senki sem fotózik? H avalakinek van jó fotója ne tartsa vissza
  • Zsolo007
    Nem állt szándékomban lecseszni téged sajnos ez egy általános tendencia manpság hogy előbb kérdez és utána gondolkodik, és ezt ne vedd feltétlenül magadra.

Hiába nagyon igaza van annak a fórumozónak akinek a következő a möottója, ha jól emléxem: A Föld IQ-szintje állandó csak az emberek száma növekszik (vagy valami ilyesmi)
  • Zsolo007
    Ez amúgy egy érdekes dolog, innen látsziuk szerintemhogy ki az aki hosszútávon fog nyomulni a gémmel és szereti a szimulátorokat és ki az aki nem.

Aki szereti: nem foglalkozik a felbontással mert az 1024x768 nagyon is megfelelő

Aki kevésbé sim rajongó: Egyből kérdezi a felbontást, mert hozzá van szokva az FPS áradathoz ahol 320x200-tól 1920x2048-ig mindenféle felbontás közül választhat.....

Tisztelet a kivételnek!
  • Csete
    Igen már megtaláltam,a keresővel. Jóvannamá....sorry
  • Zsolo007
    Na ERRE mondom én azt hogy lusta visszaolvasni (ha nincs igazam bocs), szerintem ezen az oldalon is volt róla szó.........lent megtalálod a keresőt........értelemszerűen használva biztos megadja neked a szükséges infókat......annyit elöljáróban hogy a felbontás rögzített, de van egy módszer amivel ez megkerülhető......ha igazán izgat meg fogod találni!
  • Csete
    Sziasztok! Tud valaki segíteni abban, hogyan lehet a játék képernyőfelbontásán állítani? Köszi
  • Zsolo007
    Megbocsájtok
  • Zsolo007
    Hát valóban ezt írja az olvassel, de nekem fáradnak...na megnézem jobban :), erre kíváncsi vagyok
  • Seaweed
    Bevallom en Papirzacsi egyik beirasat hittem el, es mint utanaztem teljesen jogosan.
    Az en hibam hogy feluletes vagyok es en neked a manual-al peldaloztam mikozben a "readme EMEA EN.txt" tartalmazza ezen informaciot.

Bocs.
  • Papirzacsi
    Ezt írják a rídmibe:
    "To avoid unwanted gameplay issues, the crew endurance and morale evolution is frozen when time compression values are higher than x32."
  • Zsolo007
    Hát én is elolvastam eg yszó sem esik arról hogy nem fáradnak, nem tom te mit olvastál.....
  • Seaweed
    ...uhh de gaz..hulye vagyok....nem olvastam el.. ott(13.oldal) azt irjak hogy 32x fole csak mapon lehet menni...

• Zsolo007
    Hát megnézem az tuti de én úgy értem hogy elindulok a kikötőböl frissden és mire elérek egy átvolabbi helyszínre már fádnak tény hogy nem nagyon de mondjuk 100-as skálán olyan 80-asra fáradnak kb. nekem
  • Seaweed
    Az ido alatt faradnak szerintem el mig akciozol 32x alatt, es ha utana gyorsaban (32x+) mesz vissza pl kikotobe akkor ugymond "gorgetve maguk elott" a faradsagot ugyanolyan faradtak lesznek mint mikor elindultal a tett helyszinerol ;)
    En kb igy elmeleteztem ki.... A teny a manual 13. oldalan vagyon.
  • Papirzacsi
    Írják a rídmibe
  • Zsolo007
    Ezt honnan gondolod????én 2048x-os gyorstáson utozik és egy hosszú út után bizony rendesen lefárdnak......
  • Seaweed
    Te ezt nem nekem cimezted? :D DW-re gondoltal ugye?
  • Seaweed
    Annyit tennek meg hozza hogy 32x gyorsitas felett nem szamolja a program a faradast. Ergo azt jol meg kell nezni egy utkozetbe/tamadasba belemenet hogy ha az elhuzodik nem szivod e meg eroforrasok hianya miatt...
    Nekem volt mer ilyen..ekkor nincs mit tenni, lesullyedsz es remenykedsz hogy vagy otthagynak, es nem fogy el a levegod, es kipiheni annyi katona magat hogy megtudsz lepni...
  • Papirzacsi
    Nos a tiszteket két helyen lehet pihentetni. Az egyik a BOW , a másik a STERN QUATERS.Mindegyikban van 1-1 hely nekik.És pl a Wepon officer helye se túl fárasztó, így ha pl a CE "lemerül" a Weapon officert nyugodtan be tudod tenni a helyére, mert az többnyire friss.
    Csak eksön közben merül.
  • hatamoto #1865
    A hajókon van két körlet ahol lehet pihentetni a fáradt legénységet. Tisztet egyszerre csak kettőt tudsz pihenőre küldeni. Ha hiány van a tisztekből, akkor cserélgesd őket a posztjaikon, tedd oda ahonnan infót vársz vagy kérsz!
  • Zogu
    Köszi, majd próbálkozok. Mindig a tisztekkel van a fő baj, mert csak egy hely van nekik, és ha nincsenek a hídon, nem kapok információkat tőlük.
  • Zogu
    Valóban nem Neked szólt. Bocs. Látod még a fórum kezelésében sem vagyok profi. Látom másoknak sem jön be a kezdők lekezelése. Most betettem a jelmondatomat is. Ebből is okulhat aki akar.