11357
  • csaneszman
    hi! szóval...belenézek a periscop-ba ...befogom a célt...3 dolgot kell beállítanom: távolság - szög - sebesség. (vizuális kapcsolat) Szóval a periscop segítségével, hogy a bánatba kell beállítani a sebességet..ha tudja valaki írja már le érthetően......az a válasz nem érdekel, hogy kapcsoljam ki a manualt és bizzam a tisztre majd ő megmondja .....
  • Papirzacsi
    Én figyelgetem. Fent északon, nyáron éjfélkor is félhomály van.
    És sokszor nem az évszaknak megfelelő időpontban megy le a nap. Legalábbis az óra szerint nem. Így bennem is felmerült a dolog, hogy esetleg számol az időeltolódással. DE én spec komolyabb vizsgálatokat még nem folytattam ezen a téren. Ami tetszett ,hogy északon nyáron éjjel is jó világos van.
  • zoltang
    Amúgy már kijöhetne az 1.2-es javítás, lenne mit javítani.
    Most vagyok a 12. küldetésemen, ami elég jól indult. Sima tenger (nagyon ritka) Írország alatt, 88mm ágyú csodákra képes.
    Találkozok egy konvojjal, amit nem kísér romboló (1940 ősz). Nagy vihar támadt gyorsan, ezért az ágyú kizárva és a torpedóval a célzás is nehéz. Akkora hullámok vannak, hogy periszkópmélységből a felszinra vágja a tornyot. Sikerült kilőnöm 3 tankert 1-1-1 db torpedóval, szóval itt tartok 65000 BRT-vel és még van 6-7 torpedóm. Remélem elérem a 100000 BRT-t. Eddig ez a saját rekordom.
  • zoltang
    Lenne egy érdekes kérdésem. Volt már valaki az amerikai partoknál örjáraton? Ha igen, akkor az órával szinkronban volt-e a nap járása? Mivel az óra a berlini időt kell mutassa, ezért 6-8 órás időeltérésnek illene lenni az amerikai partoknál. Esetleg van valakinek ilyen irányú megfigyelése?
  • Zogu
    Mert mi a nyavaja a nyavajád?
  • I.C.ram
    Ha áthelyeztetetd magad, akkor másik kikötőbe is viszed a tengódat, tehát tök mindegy, hogy jó kikötő vagy sem.
  • Zogu
    Persze ez csaneszmannak szólt. Bocsika!
  • Zogu
    Nahát erre mondtam, hogy "én se tudhatok mindent".
  • Zogu
    Na ilyen se volt még?! Olyan köd volt, hogy nem találtam be a kikötőbe. Illetve nem tudom, hogy bementem-e. Elmentem két világítótorony mellet, és naranysárgára váltott az 1-es játéksebesség (nem is lehetett felsrófolni). És miután nekiügyetlenkedtem egy mólófélének, hát ESC, nehogy gond legyen.
    Tényleg, hogy tudom meg, hogy a kikötőben vagyok? Szól a gép, vagy ott is ESC? Vissza kell találni az eredeti dokkba? Van térkép a kikötőkről? Most megjelöltem a térképen a kikötő bejáratát. Talán visszatalálok
  • Thanatos
    elöbb még német tengokról volt szó... :)
    amugy miért mi baj van vele? vagy a balázs showt szereted enyire? :D
  • neuro
    Battlefield az atlanti csatáról? Inkább a Balázs sót nézem, az sokkal jobb :))
  • Lupis
    Én megszoktam nézni mennyire merül be a hajó a képhez képest és gyakran van pár méter eltérés néha több is főleg ha már kapott egy találatot és már csak kegyelem lövés kell neki.
  • Zsolo007
    Szerintem jó a VIIC, de Lorint elég szar kikötő szerintem nem ér a nnyit a 9 inkább várd meg a type XXI-et, úgyis kell majd sok pénz, '43-'44 rengeteg technnikai újítás lesz jó sok pénzért
  • Zsolo007
    Mármint a valóságban vagy a gémben? Mellesleg ha jó idő volt miért nem ágyúztál? Na mind1 lehet hogy vannak üresen rohangászó hajók, az tuti hogy én a 19 patrolom alatt 1-gyel sem találkoztam, pedig anglia partjainál a legforgalmasabb részen szoktam lövöldözni........
  • pluhi
    Már megvan. Nem csak a felszínen kell lenni, hanem kézzel kell átrakni őket. Mire megcsináltam, csak elsüllyedt a C3, ami órák óta hányódott félig elmerülve. Azért hazafelé még felhasználásra került a cucc.
    Szerintetek érdemes átülni VII/C-re? Annyit tud, hogy lassabb, mint a B. Talán az elérhető extráknál szélesebb a választék, nemtom. Valszeg a IX-esre nyergelek majd inkább. Csak el ne küldjenek Indiába.
  • Thanatos
    discovery... msot... :)
  • crossy104
    Kb kettő km-re volt tőlem egy akkora sziget, mint egy focipálya, de itt voltak a madarak.Ezt sem felejtették el a fejlesztők.
  • crossy104
  • Thanatos
    melt külső tárolok igénybevételéhez fel kell menni a felszinre nem?
  • Snipa
    az en nyavajamra senki sem valaszol :(
  • pluhi
    Vajh miért van az, hogy az ábra szerint van még tartalék tropim, de a számok már beszürkültek, szal nem töltik újra?
  • Goliath
    40 augusztusa, t1-et szoktam használni, általában 5000 m-en belül szoktam lőni de 1500 felett, soha sem megyek olyan közel teljesen fölösleges, ha nem vett észre, tartja az irányt és sebességet és jó a navi tiszt akkkor 10000-ről is simán ki lehet őket szedni.
    Ja és nem néztem semmit félre, ha megnézed a hajóazonosító könyvben a c3 horizontális tömegközéppontja jóval a felszín alatt van, ennek olyan kevesebb mint 50 %volt. És abban is tévedsz hogy üresen nem rohangásznak, sokszor volt olyan hogy javításra egyik kikötőből a másikba üresen vagy félig pakolva ment.. Ez is partközelben volt..
  • csaneszman
    Hi! lehet nem fogalmaztam elég világosan...szóval manuálisan akarom a célom sebességét bemérni de nem értem hogyan kellene..a távolságát vágom ,csak a stopperes mérés....??
  • Zsolo007
    MIlyen évben vagy? valamit nagyon elnéztél ürersen nem rohangásznak :D, ami valószínűbb hogy hinás volt a torp és nem tudta tartani a mélységet, ezért ment lejjebb a háború elején ez nem volt meglepő dolog
  • Zsolo007
    Igen kevesebbet ad
  • Zsolo007
    Sose lőjj olyan messziről!
    1000m föltt ne nagyon indíts torpedót!!!!
  • dronkZero
    Származik valami hátrányom abból, hogy nem a kikötőben hagyom abba a patrolt? Kevesebb renown esetleg?
  • Goliath
    Sziasztok!
    Az előző patrolnál érdekes dolog történt velem...
    Előre jelzem majdnem tükörsima tenger volt.
    Megpillantok egy c3-as kargo shipet, irányba állok, megközelítem 3000-re, draftját megnézem, 9m, máneses, 30 csomó, 9 és 9,20 ra állított torpikat neki. Követem a torpokat, mind a kettő jó 3 méterre alá megy... olyan 6 m volt a draftja, gondolom üres volt, pedig fölül volt rakomány. lol eszméletlen a játék
  • Zogu
    Ja? Arra meg ott van a S, M, F kapcsoló. Gondolom Slow, Middle, Fast - szintén szótárral -, ugyanabból a nyelvből.
  • Zogu
    Akkor akár ales (alezredes) is lehetsz!?
  • Zogu
    Köszi!
    Majd átrándulok oda is. Sajna elég kevés az időm mostanában. Talán a hétvégén.
  • Zogu
    Gondolom nem sok hasznát vették volna egy szonáros tisztnek, ha csak ahhoz ért. Én voltam egy eredeti U-boat-ban. (müncheni Technisches Museum). 168 cm vagyok, de elég szűkösen éreztem magam. Szóval elképzelhetetlenül kevés hely van benne. Az erről szóló filmek világa az más. Szinte semmi köze a valósághoz ebben a tekintetben. Ezért gondolom, hogy ott a tisztek mindegyike szinte mindent tudott. Nyilván a szakirányát tudta a legjobban. És ha mondjuk meghalt a navigátor? Elvégre háború volt vagy mi. Akkor ott maradtak az idők végezetéig?
  • Zogu
    Mindent én se tudhatok.
  • Zogu
    Kukkold meg egyszer a torpedós panelt. A jobb oldala szól ezekről a dolgokról. Angol szótár, és minden világos lesz.
  • neuro
    Szerintem ő a TMA-ra gondolt.
  • Zogu
    Szasztok!
    Melyik sebességet? A hajóét, vagy a játékét. A játék +/- a hajóé 0-5 előre, 6-9 hátra.
  • csaneszman
    Sziasztok! Nem tudna valaki segíteni hogy manuálisan hogyan kell a sebességet meghatározni...próbálgattam de nem nagyon jöttem rá ...a többire igen csak erre nem... tudom hogy fanatikus vagyok ..de ez van
  • Snipa
    ti minidg minden kuldirol visszamentek bazisra a tengeralattjaroval? mivan ha csak kilepek mi a kulombseg?
  • Snipa
    csácsá, kicsit lama vagyok meg gamehez de csipazom nagyon...

viszont nem ertem, hogy carrier modban ha egy orjaraton vagyok barmikor nyomok egy esc -et kilepek exit patrol aztan return to base es mintha hazarepulnek otthon vagyok... namost kiprobaltam mikor 2 rombolo uldozott es szinten mukodott... ennek mi ertelme? valaki tudja?

masik dolog a rombolok elol valo menekules, ott van a silent mod, hat annak en semmi ertelmet nem latom, pl. atmegy felettem 1 rombolo megszor melysegi bombakkal de tulelem szerencsere, kivalasztom silent modot es teszek egy eles kanyart majd szep lassan probalok eltunni de meg egyszer se sikerult pedig meg '39 ben vagyok... mindig szetbombaznak... mindig megtalalnak. nem ertem, hogy lehet eltunni rombolok elol? ha pl lemerulok tenger aljara es leallitok mindent ugyis megtalalnak, ok sonarjuk van de tenger aljan fekudve akar egy szikla is lehetek... na mind1 valaki aki mar sh guru legyszi irja le hogy lehet elmenekulni rombolok elol :-)

masik dolog, en f3 nal probalok torpedozni de nem sok sikerrel :-) pedig akkor tuzelek mikor zoldbe valik lockolas. Olvasom hogy magneses torpedot hasznaltok, ezt hol lehet kivalasztani? meg irtatok olyasmit is hogy elarasztottatok elore vetocsovet ezt se talalom f3 nal, pedig sokszor mire kilovik a torpedot mar rossz pocizioban van hajo pont az hianyzik, hogy egybol tudjak loni... Arrol nem is beszelve hogy milyen melyen menjen a torpedo azt se tom hol van! :-)
    de ennek ellenere 76% realizmmal sikerult mar kiloni 1-2 hajot csak egy gaz van utana mindig megszivatnak kisero hajok meg egy kuldit sem eltem tul csak az esc es megoldassal :-)))

• Hypo #1903
    Hatha hasznalhatoak foleg kinyomtatva ezek a patrol chartok
    patrol charts