11357
  • Lupis
    Igen ezt én is észrevettem meg hogy nem mindig ugyan annyira merülnek be.
  • Goliath
    Ja és még egy indok ami a feltevésem mellett szól, egy csomó elsüllyesztett hajóm nem volt azonos súlyú az adott osztályon belül.
  • Goliath
    54%..
    A szimulálásban minden reáis, csak a kamerák, meg térképhelp, stb van bekapcsolva...
  • Aguinaga
    Ez mondjuk szuper lenne, én eddig ezt nem is figyeltem őszintén szólva, de ezután fogom !
    Milyen realistic szinten nyomod ? (de lehet, hogy az nem is számít ebbe bele)
  • Goliath
    Nah egy pár észrevétel újra..
    Elkaptam egy konvojt szar időben... csomó c2 +2db t2 + 1db t3.
    A t3 hátul kullogott. Természetesen rámanővereztem. Közepes hullámok voltak de fura volt hogy a deckjét állandóan nyaldossák a hullámok, megnéztem kívülről és közelről hát mit látok. Majdnem elsüllyed annyira lent van. Asszem 10,7 a merülése... namost 2 torpi indít az első 7,5m-re a második 9m- re, inpakt. Nem mertem mélyebbre venni őket.. Hiba volt, bár elsüllyedt később. A 7,5-es kb a merülési mélység felénél találta el. Tehát tuti hogy jobban merült a kelleténél. Nem volt sérült és nem dőlt sem előre-hátra sem jobbra vagy balra. Amikor elsüllyedt 11965!!! tonnát regisztráltam... Tehát most vagy bugos a játék, amit nem hiszek vagy a merülések nem egyformák és akkor nagyon állat a dolog.. Légyszi figyeljétek már meg mert tuti nem vagyok lökött.. :-)))

Mégegyszer elmondom, ha belockolod a hajót vagy 10-20 másodpercre és nem halad gyorsan, meg nem ficánkol ide oda és nem egy schnellboat, nyugodtan elengedheted a t1-eseket 5000-en belül bárhol, figyelve a bow angle-ra. Nekem bejött.. Több hibás találatom volt közelről mint távolról... Lehet rövidlátó a navim???

Mellesleg egy fok tévedés 10000-en mit számít egy 100-150 méteres hajónál?
  • Kovász
    ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁá! Már 7.-szer ugyanaz a küldi! Menj ki xy koordinátára, járőrözz 24 órán át! Ez vmi bug?
  • Zsolo007
    Hát nekem nincs ilyen gondom, gyakran mentek (sima save), és ha ki kell lépnem akkor csak sima exit patrol és eddig még nem volt vele gondom!
  • csaneszman
    Siasztok! nem tudtok esetleg valami olyan javítást ami a save-t b@sztatja? Elég gáz hogyha kihajózom eltelik mondjuk 2óra és valami miatt nem tudom folytatni a küldetést...akkor ha kilépek mentve...folytatás képp nem a tengeren vagyok(ahol mentettem ugye) hanem a kikötőben......ettől kihullik az ember haja!
  • Aguinaga
    P*D*me-on van egy friss cikk róla, ha valakit érdekel.
  • Lupis
    sajna sztem nem lehet megcsinálni mert már dögrováson van :( de attól még kipróbálhatjuk hátha mükszik
  • Zsolo007
    Tényleg Lupis routered megcsináltad? Majd valamikor próbálunk megint egy multit?
  • Zsolo007
    ezért mondom hogy értelmetlen messziről lőni....
  • Lupis
    még a célzó pontosság is .1°-kal számolva 17m-es eltérést ad 10km távolságra
  • Lupis
    5km a látótáv általában hogya manóba lehetne eltalálni 10kmes távolságban bármit is?
  • VO101 tvr
    A valóságban erQs hullámzáskor a felszínen annyira himbálózott a tengeralattjjáró, hogy levitték felszín alá, hogy lehessen benne pihenni. A pihenö váltás különben nem tudott aludni rendesen... Szóval, lehet hogy ezt is beprogramozták...
  • Aguinaga
    Akkor én néztem el, szorri !
    Tényleg nem emlékeztem rá.
  • Zsolo007
    Nincs, későbbi patchba tervezték beépítését (resupply sub)
  • Zsolo007
    Pedig van az alap T1-es torpi 30 csomón (nem akarok hülyeséget mondani) valami 15K a hatótávja...... de abszolút értelmetlen olyan messziről lőni, én 1000m fölött nem nagyon lövöldözök........
  • Aguinaga
    Én tegnap direkt teljesen visszamentem a kikötőbe, sőt a dokkba, és amikor ECS-et nyomtam, akkor alul asszem a "Dock at Spezia" (most itt vagyok) feliratot láttam.

Amúgy, ha jól gondolom, kb. 100 renown-t 'ér', ha visszamész a kikötőbe (a cfg fájl szerint).
  • Aguinaga
    10ezerről ? Ezt csak elírtad, vagy valami extra cuccod van ? :)
    (én még nem láttam 5000m-nél nagyobb hatótávú torpedót)
  • dr Kotász
    Sok sikert
  • csaneszman
    Aha !! visszaolvastam egy kicsit és dr.kotász kapitány már megválaszolta...asszem megyek és ki is próbálom
  • csaneszman
    Hi! Az elfordulás alatt mit értessz? A lock-ot (rögzítést ) kapcsoljam ki közben? Vagy hogy is??
  • Piedon
    Valaki találkozott már "fejőstehénnel"? Mármint az ellátmányt szállítő hajóval vagy tengeralattjáróval? Egyáltalán van ilyen a progiban?
  • Papirzacsi
    Rombolónál elég ha nekimész. Te alig sárülsz vmit, a romboló meg azonnal kisbaltává változik. :)
  • Lupis
    A merülő mélységénél 0.5-1mrel mélyebre szoktam állítani a torpedót.
  • Lupis
    Ahoz hogy meghatározd a sebességét elötte nagyon pontosan megkell határozni a távolságát meg az irányát ezután a sebesség számlálónál 10-15mp-ig kell mérni az elfordulását és ezután már pontos adatot kapsz. Lehetőleg a tengeralattjáród minnél lassabban menjen és ne forogjon mert akkor nem fog jó adatot adni.
  • Xian
    Mi az hogy alá célozva?
  • Lupis
    Használj olyan torpedót ami nem húz nyomot maga után mert a sima T1est könnyen észreveszik. Sztem legkönnyebb amikor pont feléd jön olyan 600-700mről pont alá célozva egy T2-es torpedó a legtöbb fajtával végez.
  • Xian
    Hi

Hogyan érdemes a rombolóra támadni?
    Eddig 1x találkoztam rombolóval de sajnos valami rosszul csináltam
    mert ledobott 2 vizibombát de kb 50 méter mély volt a tenger nem volt
    hova menekülni.

Támadás nálam: pl C2 hajó:
    Kb a hajó utjára merőlegesen az uttól 1 km-re állok meg periszkóp
    mélységen. Majd FAST ra kapcsolt 2 torpedót lövök ki ha beért elém.

Sajnos a rombolónál ez nem vált be. Észrevett
  • Zogu
    Hol kell nézni és mit? Nekem a Battlefield-ről a progi jut eszembe, amit napokon át nyomtunk capatban a neten.
  • zoltang
    A víz alatt lassú menetben, mintha gyorsabban pihennének az emberek. Ha pl.: egy repülőraj köröz a környéken ajánlatos egy darabig lenn maradni.
    Üzemenyagtakarékoskodás miatt is előnyös.
  • Zsolo007
    Miért te víz alatt utazol? Csata közben meg szrintem legkisebb gondod is nagyobb annál minthogy hol a köv. konvoly :)
  • zoltang
    Van egy másik érdekes dolog a programban. Én 76%-on játszom, csak a külső nézet és az automatikus torpedóprogramozás van bekapcsolva. Ha le vagyok merülve, hogy kaphatok rádióüzenetet konvojokról? A rádiósom persze nem tud üzenetet küldeni a víz alatt. Az 55 m-es mélységbe már a hosszúhullámú adás sem jut le, amit a németek használtak periszkópmélységig. Ez érdekes, talán hiba?
  • TBalazs
    Nana! Csak semmi politika :DDD
  • Thanatos
    tudom mondom hogy azóta már énis rájöttem, azért sik hülye énse vagyok csak hirtelen belezavartál :P
  • dr Kotász
    Periszkópon lockon tartod 15-30 másodpercig. Minél tovább mérsz, annál pontosabb az eredmény. Pipával beviszed a TDC-be.
  • neuro
    az atlanti balra van, a csendes meg jobbra :)
  • Thanatos
    azóta már rájöttem énis, elöbb valahogy hirtelen öszekevertem az atlanti meg a csendes óceánt :DDD
    de mentségemre legyen szolva nem tudtam hogy mi a film cime csak épp odakapcsoltam azt láttam mi megy :D
  • neuro
    atlanti csata = német tengeralattjárók

Egyébként semmi bajom a Battlefield-el, szinte minden délután nézem. A Balázsról inkább nem nyilatkozom :)