11357
  • Zogu
    Ha tudod, nézd meg a Murfy háborúja című filmet. Már ha egy film valósághű. Valamint miért raktak volna némely tgaj-ra vágósarkantyút?
  • dr Kotász
    Ez valószínűleg azért volt, mert bejelölted a „realistic ship sinking times” opciót.
  • dr Kotász
    AoB (angle on bow, nem pedig angle of bow) - becsapódási szög
  • bazza
    hamarosan cserélem az mx440-em, szóval reszkessetek rombolók! :))
    Egyébként az irányítás mennyire szokható?
  • Lupis
    Nem lehet vhol átírni hogy mindig mutassa? Elöbb sikerült egy tiszta lövést bevinni sztem az üzemanyagtartájába szép nagy pukk követte:D
  • Zsolo007
    tévedni teccik :D 1000m alatt de a szögtől függ!

Íme:

A 'Manual targeting system' tiltása (nincs pipa) egyébként sztem nem jár annyi elönnyel, mint elsöre gondoltam: csak az egérrel a rengeteg "solution-lösung"-ra kattingatást spórolja meg az ember. Egyébként pedig ha a fonalkereszt hajóra mutat (nem kell lock) automatikusan (folyamatosan) mutatja a cél adatait. DE! Ha azt akarjuk hogy kijelölhessük a torpedótiszt számára a célhajón a találati pontot (meghajtás, parancsnoki híd, üzemanyagtartály, hajógerinc), igen precízen kell a kilövési pozíciót felvenni, egyébként a Recognition Map-en nem fognak a szürke téglalapok megjelenni. Tehát a kilövési pozícióban a 'Gyroszög' 355°-005° között ÉS UGYANAKKOR az 'Angle of Bow'(nem tudom magyarul...) 90° környékén (kb. +/-15°), tehát 75°-105° (nem teszteltem pontosan, néhány fokot tévedhetek, de nagyjából ennyi) között kell legyen és ekkor feladja a hajó rajzán a szürke téglalapokat. (Tapasztalatom szerint, ha valaki ezt össze tudja hozni, akkor már régen nem szorul célzásban a torpedótisztje segítségére)
  • hatamoto #2056
    Háj! És mék a 3 felvetett közül?
  • zsoleszq
    Hi
    Légyszi valaki írjon már valami infot a (Snipa #2018) mert én is ebben a cipőbe vagyok már három napja:((

Köszi
  • hatamoto #2054
    Sajnos nem tudom pontosan megmondani mikor de 1000 méter alatt és 500 méter fölött jelennek meg a kritikus találati pontok a hajótesten! A kézikönyvben biztosan benne van de azt most nem áll módomban megnézni.
  • Lupis
    Így gondoltátok az ütközést? :P
  • Lupis
    Fejtsd ki bőveben^^
  • hatamoto #2051
    Minden a távolságon múlik!
  • Lupis
    Meglesz:D Nemtudtok egy jó megoldást ,hogy lehet megnézni az azonosító kézikönyvben a hajó különböző pontjait ,mint pl üzemanyag tartály meg gépház? Vmiért sose akarja behozni azokat a négyzeteket :(
  • hatamoto #2049
    Ez bizony előferdül! Az illetékes tiszt a szemmel látható találatnál is mondja néha, hogy nem talált a torpedó! Ilyenkor nincs különösebb gond, át kell húzni a hajó alatt a tagot!
  • Lupis
    Érdekesek ezek a V&W destroyerek a torpedó szépen pont középen alatta robbant erre az mondja az egyik tiszt hogy torpedó mellé és a rombolónak szinte semmi baja se lett holott egy ilyen találatnak tuti halálosnak kellett volna lennie
  • Lupis
    IIA volt a tipusom 5 torpival alapból. Most már VIIB-m van sokkal jobb^^ Most meg ilyen történt ,hogy egy rombolóba belelőttem egyet húzta ez is a seggét de nem akart elsűlyedni kimanőverezek 500mes távolsára szép lassan bemérem és miután kilövöm a 2. torpedót 5mp múlva magától elsűlyedt ezt a pechet :(
  • hatamoto #2046
    A vízfelszíni haditengerészeti egységek nem utolsó lehetőségként használták a tengeralattjárók legázolását mert, sokkal erőteljesebb felépítésűek és jobban rekeszelhetőek voltak!

A program realitása megérne egy külön topikot, de maradjunk annyiban, hogy reális, a szűkre szabott keretei között nagyon is!
  • Wanted
    Szerintem a program elégé hű a realitásokhoz. Miközben vacakoltam a műszerekkel, későn vettem észre, hogy egy romboló teljes sebességgel rámfordult. Gyorsan vészmerülés, de sikerült legázolnia. A tengeralattjáró kilengett (ez a belső nézetben is hatásosan látszott), majd szépen elsüllyedt. Túlélők nem voltak.
  • pluhi
    Nekem is igy volt, én is nekihajtottam párszor, közben repcsik is abajgattak, később nagy nehezen rájöttem, hogyan kell behúzni a külső tartalék torpikat. Elkezdték csinálni, majdnem megvolt, erre elsüllyedt a szemét:).
  • hatamoto #2043
    Próbált már valaki feltölteni a gramofonba Rammsteint? Érdekes!
  • hatamoto #2042
    Az lehet, de hatásos. Próbáld ki, majd meglátod!

Nem vitatom, hogy hatásos (a játékban!) de amíg azt a hitet próbálom magamra erőszakolni, hogy a program "hű" a realitásokhoz addig nem fogok egy víz alatt üzemelő hajóval szándékosan nekimenni egy másiknak! Még egy vontatónak sem! Ezt én gondolom így, természetesen mindenki annak megy neki aminek csak akar!
  • Aguinaga
    Ez ugye VIIB ?

Én amikor új kampányt kezdtem, mert az előzőből mindig kilépegetett, '43-ban, Speziában, akkor persze nem néztem, hogy VIIC-t ad alapból, azon nincsenek meg ezek a "fogak" a hajó orránál alul és felül, ami még nem is lenne baj, de alapból fedélzeti ágyúnk se volt. Első őrjáraton nem is lőttem ki, csak 14500 bruttóregisztertonna hajót (sok kis small merchant-ot meg coastal merchant-ot).
    Hát mit mondjak, nem dícsértem meg magam...
  • Lupis
    2 órán át követtem nem akart elsűlyedni. Torpedóm meg már nem volt se töltény ez maradt utolsó megoldásnak. Berakhatták volna hogy átlehessen szálni a hajóra végülis vittek pár fegyót a tengeralattjárón.
  • pluhi
    Ez elsüllyed magától is pár óra múlva. Szépen függőlegesen fog lemenni.
  • Lupis
    CSak annyira akartam nekimenni ,hogy lenyomja a víz alá ,de nem sikerült :(
  • crossy104
    Még nem próbáltam, nemrég "raktam össze"
  • Zsolo007
    Azt senki se mondta hogy teherhajót rammolj vazze......
    Azok túl nagyok rombolónak lehet én rombolót is csak úgy rammolok, hogy lemerelük annyira hogy a romboló a toronyba ütközzön, a torony alig sérül, de a romboló elsüllyed :)
  • Zsolo007
    Ez csúnya ezt hogy hoztad össze?
  • Zsolo007
    IXC? /1-es toronnyal? Tényleg próbáltad már hogy a hátsó nagy ágyú hatásos hajók ellen is?
  • Zsolo007
    Sorry, kevertem az előléptetéssel amit én kerestem....
  • Lupis
    Itt a kép
  • Lupis
    Megpróbálkoztam ezzel a lékelős megoldással a szállító már kapott egy torpit elötte és a fara épphogy nem akart elsűlyedni ,gondoltam hátha sikerül rajta segíteni ,a tengeralattjáróm szépen felugratott a hajóra és minden ok nélkül berobbant:D fordítva sült el mint ahogy vártam.
  • Zogu
    Majdnem. A Main.cfg-ben. A Time Compr... az stimmel. Azért köszi!
  • crossy104
    Ez a kedvencem!Persze csak 41-ben.
  • crossy104
  • Zogu
    Az lehet, de hatásos. Próbáld ki, majd meglátod!
  • Zsolo007
    Nesze neked 3D :

LOL mi?
  • Zsolo007
    Emlékezetem szerint a basic.cfg [TIME COMPRESSION] fejléce alatt módosítható.
  • Zsolo007
    Hát a ramming az kb. 2000-2500 évvel a gém előtt volt divatban :), de nem baj, apróság
  • hatamoto #2023
    Én nem vagyok a kor haditengerészeti harcmodorainak kimondott ismerője de nekem gyanús hogy a ramming nem kimondottan volt bevett taktikai elem! Hmmm...