Silent Hunter III

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zsolo007
Felbontás rögzített 😄

Papirzacsi
Megmarad a legénység. Nem helyeztetted át magad más flotillához, csak áttelepültetek. Nekem is volt ilyne küldim. Meglepõdtam, mikor látom, hogy nincs semmi küldetés, csak a lényeg, hogy a végén Brestben kössek ki. Anynira megörültem ,hogy rögtön 6 rombolót küldtem fenékre. 😊

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

fistin
ez geci jó játék. hol lehet beállítani a grafikát. pl felbontás???

Emberek! Nemrég kezdtem a játékot (még csak a 3. küldinél tartok), és lenne 1 kérdésem:
ha nincs vizuális kontaktus, akkor hogy lehet torpedózni? Mármint pl. ha a hidrophone-nal észlelek egy hajót, akkor azt h tudom bemérni pontosan (a távolságát, stb.), mert mikor kiadom a parancsot a tisztnek, akkor azt mondja, hogy nincs célpont.. És így csak periszkópozással tudok lõni.

\"...lámák kíméljenek.\"

Tegnapi bevetésemen után, a következõ õrjáratomon a kikötõben, kaptam egy rádióüzenetet, hogy át kell települni Brestbe. Most az 1. flottánál vagyok Wilhelmshafenben Typ-VIIC-vel, és ez az õrjárat után kell Brestbe mennem. Én nem kértem áthelyezést. Remélem a legénység marad.<#vigyor2>
Zsolo007
Ilyen nekem is volt csak írország partjainál és egy teljes konvollyal 😊.

Kaptam üzit hogy nagy konvolyt észlelnek egybõl max. sebesség és ráfordultam, kb. re kiszámoltam hol érhetem el õket jó szögben, nem is néztem az idõjárást (nagy hiba) és csak nézem a térképet hogy még mindíg még mindíg nincsenek aztán egyszer csak beordít a WO hogy hajó 250m-re elõttem 😊. Egybõl emergenncy back meg periszkópmélység, és olyan szarul jött össze hogy pont bementenm a konvoly közepébe, még is alig láttam õket, sajna akkor már kevés torpedóm volt, így csask 2 vagy 3 hajó msüllyedt el.

Ez már elég régen volt 3 vagy 4 patrollal ezelõtt

Zsolo007
A 2-es flottánál, lorientben tudsz venni IXB-t már '40-tõl ha van eég pénzed, elég drága

I.C.ram
Melyik bázison lesz IX-es tengeralattjáró, és mikortól lehet oda áthelyeztetni magam? 40 augusztusában vagyok, Brestben már, de még mindig nincs IX-es tengó.
I.C.ram
egyre többet fagy ki nekem is 😞(
Seaweed
A mostani elkepesztoen rossz idojarasu missionben is 2db C2 es egy Small volt az aldozat....
Sajna ha ez igy folytatodik, akkor akar le is szerelhetnem a fedelzeti agyut hisz ugyse tudom hasznalni...
Kell egy IXB, mert keves torpedo es most is orajaratozasi zonaban kellett tobb eszlelt celt hagynom, mert elfogytam (bar most uzabol is elfogytam...szerencsere taposak a mechanikusaim, es a folymaatos 19csomo tartasa nem gond nekik, de uza az fogy rendesen...bar azert esz nelkul nem szaguldozok 😄)
Seaweed
Nekem a taktikam az hogy kozelmegyek es majd derekszokben elecelzok, tulajdonkeppen en 300meteren belul vagyok a celnak, de a torpedo utja altalaban 300-800 meter szokott lenni.
Nekem eddig bevalt, konynen szamithato sacc/kb alapon ez a modszer.
(Nem mellekes ha mellete mesz akkor sokkal konyebb annak a sebeseget tartani/szamitani/figyelembevenni.)
Seaweed
Mindent allitok: iranyt, tavolsagot, robbanofejet, futasi melyseget, sebesseget (ha lehet).
Seaweed
Periszkop melysegben mentem, es szonart hasznaltam, es manualisan iranyoztam be a torpedokat. Nagy segitseg nyag sebessegre allitani amelyiket lehet.

amugy detto ugyanony szar idos mission volt most is. Mar alakul a molekula 😊) Most osszesen 1 torpedom ment melle, tobbi mind talalt, es megint figyelmetlensegolb egyet magnesesen hagytam es nem robbant....shit hogy default a magneses...
Papirzacsi
NA én elág változó távolságról szoktam lõni. Volt már hogy 3kmrõl durrantottam, de lehet hogy volt több is. De 300 méternél nem nagyon szoktam közelebbrõl. Vagyis néha igen mert nem figyelek a távolságra, de akkor nem robban. 😊 De eddig az a tapasztalat, hogy impacten megfelelõ távolságból, és megfelelõ szögben, sose sült még be. 😊Vagyis ha igen, akkor azt ráfogtam a szögre, vagy a távolságra. 😊 Pedig be van kapcsolva a Dud. 😊
AMúgy ha tehetem, akkor olyan 400-800 méterrõl lövök.

pluhi
Miért hadnagy a legmagasabb rang az U-Boot-on?
pluhi
Én 500-800m-rõl szeretem elereszteni.
pluhi
Elvileg a torpi mindig reagál az ütközésre, csak a mágneses detonátort lehet ki/be kapcsolni. Ha lepattan egy nagy szögû ütközésnél, akkor egyszerûen besült, nem nagy kaland, sokszor megesett az életben is.
I.C.ram
van már crack az 1.1-hez?
I.C.ram
és milyen távolságról érdemes torpedót kilõni?
Papirzacsi
Rombolót nem egyszerû lelõni, fõleg ha már körülötted ólálkodik.
Fontos, hogy mielött lõsz, már nyisd ki a vetõcsövet, mert ha nem teszed, akkor sok idõt veszítesz. Lassú hajóknál ez jelentéktelen , de a rombolónál elég jelentõs. Ha nem távol van, és nem egyenesen megy, akkor érdemes manuálisan az orra környékér célozni, hogy tuti ne mögötte menjen el a torpedó. Én már olyan mértékben átestem néha a ló túloldalára, hogy éppencsak eltaláltam az elejét.
Fontos még, hogy a topredó merülése ha impactra van állítva, akkor ne legyen nagyobb két méternél. Ilyenkor ha picit hullámos a tenger, tök jól kiugrál a vízbõl. 😊 És emellett célszerû a maximális sebességre állítani, ha olyan a torpedó, amin lehet. És persze minnél közelebb vagy annál jobb. Persze ha már köröz körülötted, akkor ez nem gond, sõt néha már túl köel van.😊
És emellé persze kell egy nagyadag szerencse. 😊
Én múltkor az egyik örjáraton úgy szedtem le a 6ot, hogy észre se vettek. Még azt se, hogy minden esetben 1kmen túlrl indítottam a buborékos torpedót. 😊

I.C.ram
Én baromi nehezen tudom eltalálni torpedóval a hajókat, fõleg, ha az egy körözõ romboló, azt végképtt nem tudom levadástni, aztán észrevesz, és menekülhetek el... 😞
Papirzacsi
Sztem a viharos idõ miatt. Én spec mindíg impactre állítom, így egy se döglik be. 😊 Max a mélységet rontom el, és így a hejó aljáról pattan le. Vagy elfelejtem, hogy 300 méter körül élesedik. 😊

Miért állítod át a torpedót? A véletlen felrobbanások miatt?

Papirzacsi
Én nekem csak az a kvescsön, hogy ha ilye kicsi volt a látótávolság, akor hogy tudtad kilõni a hajót? Én tegnap a 300 méteres ködben nem tudtam kilõni a hajókat, mert amikor már olyan távol voltam, hogy éppencsak élesedik a torpedó, már nem is láttam a hajót. 😊

Seaweed
Nem olyan ordongosseg! Most is figyelmetlenseg miatt vesztettem (vesztegettem el) ket torpedot, mert elfelejtettem magnesesrol-rol "becsapodosra" allitani....a nagy kapkodasban 😉
I.C.ram
Jó neked, hogy ilyen jól operálsz a torpedókkal 😄 Sajnos a 10. patrol után véget ért az ágyús írtás, és a patrolonkénti 15-20k tonna... Már csak a nyílt tengerekre kapok patrolt, ott meg ágyút nem lehet használni, mert mindig azt írja, hogy storm, mégha tök tiszta is az idõ, és max 10 centis hullámok vannak 😞
I.C.ram
Amikor megsérülnek, akkor bepirosodnak.
Seaweed
Nekem volt olyan utkozetem ahol jol jott volna az orvos..volt 20 sebesultem..amibol 8 belehalt a seruleseibe mire visszaertunk bazisra...
Seaweed
Huuu "apam ez de durva volt"!

Portyazok kint BF17-en es csak kisebb teherhajok akadnak a horgomra. Raadasul vegen mar csak torpedoval tudok operlani mert irto nagy vihar kerekedett, olyan esovel meg koddel hogy kb 50 meter a latotav!

Elfogok egy radiouzenetet egy nagy es baromi lassan felem mozgo tehertol (C2 vagy C3)...elindulok...
Mint a filmekben! Mar reg el kellet volna ernem mikor kb 20 meterre tolem jobbra, velem szemben, es 30 meterrel elottem mint egy gigantikus orias kibukkan folyamatosan a viharbol/kodbol.... Eszmeletlen feelingje volt! (fullos megfigyeloim eszre se vettek a nagy vihar miatt!)
Eszrevesz (megiscsak o nagyobb 😉)..vagy 5x akkora mint en)...onvedelmi agyujabol tuzet nyit!...
ALAAAAAAAAAAAAARM! Veszmerules periszkop melysegig!
Hadmuveleti tisztetfelrelokom tervezoasztaltol es adaz menoverek kozepette, kuzdve a hatalmas viharral, mely miatt allandoan szem elol tevesztem 100 meterrol is!!!....a torpedokkal, es a "vad" manoverekkel, becelozom... CSOVEKEEET ELARASZTANIII!!!!! Kettes vetocso TUUUZ! Negyes vetocsoooo TUUZ!
4..3..2..1 BUMMM...2..1 BUMMMMM...

FELSZINREEEEEEE!

Ketteszakadva elmerult a hullamsirban ...

Zsiir volt <#vigyor>
Hmuda
Nekem egy fokkal nagyobb hajó volt ami megdurrantotta a legénységem, de én egyetlen hullát se akarok a kampányban szóval volt egy reloadom. :-/

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Papirzacsi
Nálam a kampányban még szerencsére egy ember se halt meg, sõt még meg se sérült. Pedig tegnap egy órán át üldöztem egy konvojt a ködben Liverpooltól Észak-Nyugatra, miközben egy nagol torpedo boat körözött körülöttem, és lövöldözött a géppuskával. Mákomra egy emberem se találta el. 😊 Pedig a torony oldalán kopogtak a skulók. 😊 Sõt ami még meglepõbb, már 40 õszét írjuk, és még összesen csak kétszer szórtak meg mélységi bombákkal. Pedig mint a korábbi hozzászólásomba írtam, nem kevés rombolóval volt dolgom. Igaz azok ne mvettek észre, pedig feljes gázzal közelítettem feléjük a víz alatt. Jó lenne, ha a héború végéig így is maradna. 😊

Piedon
Igen van benne olyan felirat aminek a fordítása...Felcseeeeeer! Tehát valamiért csak kell az a fránya doki :-)

Ne csak mondd, tedd is meg! A stylistom szerint nem vagyok elég trendy... BF2 TOPIK #99999 hsz. másik boldog tulajdonosa.

Remélem nem álmodtad!Nekem mindig a géppuskásaim halnak meg.Régóta bekalkulálom ezt a veszteséget.<#vigyor><#nevetes1>

Hmuda
Nekem az ágyúsok sikítoztak, mikor telibe kapta õket egy sorozat a célpontról .:-)

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

pluhi
Naná. Ezért van medic is.
Papirzacsi
Az emberek meg tudnak sérülni. Tegnap poénból partraküldtem a hajót, és úgy rémlik kiáltottak medicért. Pesze lehet hogy álmodtam. 😊

Én igy jártam, de lehet hogy ismét egy hiba volt.

Papirzacsi
Akkor asszem nem fogom áthelyezni magam, majd legközelebb ha vége a háborúnak, akkor kezdek egy kampányt. olyan helyen, ahol a kilencessel lehet nyomni.

Hmuda
Passzolom, de lehet arra jó, hogy a sebesültek ne vérezzenek el azalatt a pár nap alatt amíg kint vagytok a vizen.

Viszont azt valaki elárulhatná, hogy mi a bánatra jó az orvos!Nem fáradnak annyira az emberek???<#help>

Hiányzott az agyonplecsnizett kedvenc torpedós tisztem.

Csak a kapitányt helyezik át szerintem.Egyszer próbáltam, de szerintem új legénység volt.

Negativum, hogy pl. a Karib Tenger egy fél napos gyötrelem.Marha messze van.

Papirzacsi
Jó a kérdés. Gõzöm sincs. Pontosabban a gond, hogy nem tudok választani. 😊 De talán a legfõbb indok, hogy akkor át kéne magam helyeztetni. 😊 Mert itt az elsõ flotillánál, ha jól tudom, és történelmileg hû valamennyire a program ,akkor a háború végéi a VII-es hajóosztályt használjuk.
Tényleg, ha áthelyeztetem magam ,akkor kapok új legénységet, vagy jönnek velem a már jól bevált embereim? Mert már nagyon tapasztaltak, és tele vannak plecsnivel. MErt ha jönnek, akkor lehet áthelyeztetem magam a következõ patrol után. 😊

Nekem az a kedvencem.Csúnya dolgokra képes egy kis átalakitással.

Miért nem váltasz IX-re? Az jóval több torpedót és üzemanyagot képes hordozni,és két farvetõcsöve van. És akkor még nem is szóltam a 105mmes lövegjérõl.

Papirzacsi
Hát %-ra most nem tom megmondani mert most zártam be, és már nem nyitom meg, de a nézetek benne vannak ,meg a map update is bennemaradt, mert múltkor próbálgattam a single küldikben a realizmust.És asszem benen is marad, mert kényelmes. 😊

Hmuda
Hm. Én már lenyomtam jópár hajót de alig kapok renowot. Szóval akkor tényleg zokon veszi a program ha nem hajókázok vissza? 😛

Egyébként milyen realizmus szinten nyomulsz?

Köszönöm!