11357
  • VO101 tvr
    Ha azt akarjuk hogy kijelölhessük a torpedótiszt számára a célhajón a találati pontot (meghajtás, parancsnoki híd, üzemanyagtartály, hajógerinc), igen precízen kell a kilövési pozíciót felvenni, egyébként a Recognition Map-en nem fognak a szürke téglalapok megjelenni. Tehát a kilövési pozícióban a 'Gyroszög'
    355°-005° között ÉS UGYANAKKOR az 'Angle on Bow'
    (nem tudom magyarul, talán a cél irányszöge
    ...) 90° környékén (kb. +/-15°), tehát 75°-105° (nem teszteltem pontosan, néhány fokot tévedhetek, de nagyjából ennyi) között kell legyen és mikor a távolság 1000m alá csökken, ekkor feladja a hajó rajzán a szürke téglalapokat. Ha még 1000 méteren kívül lett a cél lock-olva, a Ship feliratra újra rá kell klikkelni jobb felül a jegyzetpapíron és frissíti a Recognition Manual-t és mutatja a szürke téglalapokat...
  • [NST]Cifu
    Ez jó tudni, köszi! ;)
  • Zogu
    Cserélgesd gyakrabban őket. Rákattintassz a módra (víz alatti cirkálás, felszíni cirkálás, stb....), és akkor kicseréli a fáradtakat frissekre.
  • Tuvok #3619
    Tökön szúrom magam, hogy mindenki 2x olyan gyorsan elfárad, mint kipiheni magát, hosszabb bevetések felénél már néha nincs egy darab pihent ember se
  • MrTressy
    danke
  • lipovics
    Vegre nem csak angol, amcsi es norveg hajokat lattam (utolso kep):
  • lipovics
    Telepites utan ne inditsd el, hanem csereld ki a harom fajlt es nem kell semmilyen key.
  • lipovics
    42-ig sok a neutral hajo, elejen meg a Norvegok is azok, kesobb foleg amcsikkal talalkozunk. Mar 2 passanger uszta meg igy a talalkozast, kivanics vagyok, 42 utan be fogja-e adni a gep, ha nem, akkor rohadjon meg :)
    Viszont lehet igy is vadaszni:
  • MrTressy
    ööö...cdkeyt nem tud vki?Mert se a faqban se az nfoban nem találok ilyesmit.Vagy csak én csináltam vmi rosszul?
  • lipovics
    Csinaltam kepeket, elnezest, de berakom parat.

A hajo kockat akkor adja ki (tapasztalatom szerint), ha 330-400 m kozott vagy es a torpedo kozel merolegesen fog becsapodni az aldozatba. Ha nezed a manualt, egyszer csak megjelennek ezek a negyzetek:

• Papirzacsi
    A háború elején a fegyveres kíséretű konvojban is szokott lenni semeleges hajó. Nem egy amcsi C2,C3 járt így pórul.:-)
  • VO101 tvr
    Hát a hajóazonosítás ZÁSZLÓ szerint nem egyszerü! Ha valaki törekszik rá hogy 42-ig semleges hajót ne süllyesszen el, közel kell menni a magányos kereskedelmi hajóhoz és nézni UZO-n a zászlót (az UZO nagyobb nagyítású mint a távcsö). Konvoj esetén ez nyilván nem müködik, de a konvoj fegyveres kísérettel nem igényel azonosítást....
  • malter
    thx megprobálom
  • zoltang
    Ez már egy régóta problémás rész, sokan kérdezték már. Nálam úgy ment, hogy a víz allatt hajóztam délre míg nem jelzett ("át a csatornán", talán teljes sebességgel), hogy jó.
  • malter
    szeretném megcsinálni a naval akadémiát de az elsö sorozatban nem akarja elfogadni az utolso küldetést,haladjak south felé viz alatt probáltam már mindenhogy de nem pipálja ki plz help
  • zoltang
    Közel kell menni, ez már csak így megy . Én most (1.2-es javításnál) 68%-on játszom. A "eseménykamera", az auomatikus célzás (torpedóbeállítás) és a külső nézet van csak bekapcsolva, így automatikusan felismeri a hajótípust. A hajóregiszterben, csak a speciális adatokért (a hajó mélysége, benzintank helye) megyek.
  • Paulus
    Jah, és akkor vagy bejön, vagy nem? 4-5 km-ről korom sötétségben, nemigen látni, hogy az a 8-10 pixel most konténer, vagy fedélzeti ágyú
  • zoltang
    Kis nyilak az címlapon! (le-fel)
  • Paulus
    Hali!

Hogyan kell azonosítani egy hajót?? A kézikönyvben alig 5-6 fajta hajó van, és rendszerint egyik sem hasonlít azokra, amikkel találkozom.
    (Mondjuk ez valahol jó, mert a könyv csupa rombolókkal van tele )
  • Zogu
    Erős kifejezéseket használsz. Mert ebből az következik, hogy aki azokat használja az ostoba. Vagyunk itt egypáran akik másképp "harcolunk" és mégsem tartjuk magunkat -és Téged sem- ostobának. Nyilván azért van több féle mód, hogy lehessen válogatni, ki-ki használja azt, amit eredményesnek tart. Nem gondolod?
  • bgabor
    Bizony. A fuel bunkerre lövés alapból benne van a játékban. Én sem használok semmiféle modot. Ostobaságnak tartom őket.
  • Papirzacsi
    Nos nekem sincs modolva, de a fuelbunker lövés az alapból benne van, csak a megfelelő pozícióba kell lenni, és akkor a manualban kiválasztható a fuel bunker. Azok a titokzatos szürke négyzetek, amikről már annyiszor szó volt.
  • [NST]Cifu
    Megvédem a mágneses gyújtó becsületét. :)
    Amíg a mentésem nem lett el*******, addig 7 küldetésem volt II.A és II.D hajókkal, valami 130 ezer tonna körüli eredménnyel (Anglia körül, ugye). Mágneses torpedóm talán 2 vagy 3 alkalommal nem robbant, impact torpedót csak az első egy-két küldetés alatt használtam, később teljesen áttértem a mágneses torpedó és a hajógerinc alá lövésre. Nincs semmiféle mod felrakva (tehát nincs "fuel bunker lövés" sem), realitás maxom, leszámítva a külső nézetet és a torpedó beállítását a WO által.

Egyébként "repülő" torpedót én is láttam már egy csúnya kis észak-angliai viharban, egy rombolót akartam kilőni (ott ugye a beállított mélység meglehetősen csekély).
  • Papirzacsi
    Kiugrani nekem is sokszor kiugrál, mert pl ha viharos időben lövök rombolót, impacttal, akkor a mélység 1 mére van állítva, és így az út nagyrészét a levegőben teszi meg. :)))) De olyat, hogy eltért volna az iránytól emiatt, még nem tapasztaltam. Bár sztem ez a rossz modellezésnek köszönhető, de hát ez van. Élni kell a lehetőségekkel, kihasználni a program hibáit. :)))
  • bgabor
    Most következik a 10. patrolom, eddig 365.037 tonnát süllyesztettem el. Mindet impactra álított torpedókkal. Azt kell hogy mondjam, hogy az impactos G7a csak akkor nem talál, ha rosszul kivitelezett a támadás. Lepattan a hajóról? Hogyne, mert bénán állította be a játékos. Ha úgy lövöd ki, hogy megfelelő szögtarományon belül találja el a célpontot,és megfelelően állítottad be a mélységet,akkor nem pattan le. Két esetben pattan le: ha túl nagy mélységre állítottad vagy ha túl nagy szögben találkozik a hajó oldalával. Egyik esetben sem a torpedó a hibás,hanem a játékos. Olyannal meg, hogy az impact torpedó kiugrik a vízből és irányt változtat, a 365 ezer BRT alatt egyszer sem találkoztam.
  • bgabor
    Nekem is ez a tapasztalatom.
  • Papirzacsi
    kontrolefnyóc
  • VO101 tvr
    A beépített fps számláló mivel lehet elöhozni?
  • lipovics
    Miben kulonbozik a simatol?
  • Papirzacsi
    Én még csak ennyinél tartok. :)
    Igen, a romboló ilyen fura jószág, hogy mindíg felém jön. :) olynakor tényleg nincs más megoldás, mint az alálövés. Elsüllyesztettem már pár rombolót, és ennek nagy részét úgy, hogy a romboló nem is tudta hogy ott vagyok, így simán oldalbalőhettem impactre állított torpedóval, akár 3000 méterről is. És a karcsú törzsének köszönhetően simán kettétörik, vagy felrobban az egész, és elsüllyed mint egy kődarab. Tehát ne maz alácélzás miat törik ketté.

Én meg szinte minden hajómat imapcttel küldtem le kusztóékhoz.1-2 esetet kivéve. A szög, meg egy rendesen végrehajtott támadáskor nem lesz "nem igazán jó". Ha hajóra bocsátot merőlegestől +-45 fokban , vagy annál kisebb értékkel csapódik be, akkor tuti nem pattan le(tehát 45-135 fokos AOB között). Ha csak nem közel a gerinchez küldöd. EZ persze nem azt jelenti, hogy a távolodó hajóra 45 fokos AOBnál rálőve nem pattan le. mert mire odaér, tuti lesz már vagy 30 fok is, hanem a torpedó 45 foknál vagyob szögben érjen oda.
    Nem akarok kampányolni az impact mellett. kinek mi jön be. Nekem sokkal több a pozitív tapasztalatom az impacttel, mint a mágnesessel.
    És amúgy én is jobban seretem a "buborékosat". Már csak a gyorsasága miatt is.
  • Zogu
    Igazad van. Csak legalább ezt, ami van csinálták volna meg tisztességesen.
  • Zogu
    Ja és bocs. Azt elfeledtem. Kinek a pap, kinek a paplan. Nem?
  • Zogu
    Ez igaz, de ezért kell megfelelő mélységet állítani. És az is igaz, hogy viharban sokkal nehezebb, de akkor az impact is kiugrik a vízből és irányt változtat. L. lejjebb.
  • VO101 tvr
    A Real U-Boat Mod-ot próbálta már valaki?
    Úgy tünik néhányan megunták az irreális többszázezer BRT elsüllyasztgetését...
  • [NST]Cifu
    Szvsz ez minden hasonló játékban felmerülhet, de gondolj bele mennyi munka lehet egy-egy hajóosztályt megcsinálni (nemcsak a 3D-s model kell, de a sérülés szimulálása, a fegyverzet, stb.), és azt, hogy hány hajóosztályról lenne szó (csak anglia esetén tucatnyi csatacirkáló és csatahajó osztály, több tucat féle romboló és cirkáló osztály...).

Szó se róla nekem is sok dolog hiányzik (pl. a németeken kívűl senkinek sincs tengója...), de be kell érni azzal, ami van...
  • VO101 tvr
    A mágneses gyújtóval is lepattanhat a hajófenékröl robbanás nélkül, ha nincs elég mélyen a torpedó és éppen nem siklik be a hajógerinc alá.
  • Zogu
    A Bismarck egykor és ma.
  • Zogu
    Egy apró gond, hogy a romboló általában feléd jön, és akkor ugye az impact, -mint a kutya vacsorája-. Szinte minden hajómat alálövéssel süllyesztettem el. Igen ritkán használtam el két torpit egy cálra. Igaz még csak a 11. küldetésen vagyok túl (1941 febr.), olyan 180.000 t. Az elején tapasztaltam, hogy ha a szög nem igazán jó, akkor az impi lepattan. Ezután tértem meg a mágneseshez.
  • bgabor
    Szerintem sem. 1940 okróberében járok, de még mindig csak 2 db G7e-t viszek magammmal, hadihajók ellen, a többi G7a. Ami azért durva, tekintve, hogy a G7a háború előtti típus,meg sem merem saccolni, milyen idős. De tök jó, hogy állítható a sebessége. A G7e T-II sokszor még impactra állítva is felrobban a cél előtt. Szerintem nagyon ócska fegyver.
  • bgabor
    Még nagyobb baj, hogy borzasztóan kevés hajótípus került bele a játékba. Egyes nemzeteknek (pl:szovjetek) egy darab hajójuk sem. De azt sem hiszem, hogy Nagy Britannia négyféle rombolóval és 1-1 anyahajó és csatahajóosztállyal harcolta végig a háborút. Szerintem a patchekben inkább ezeket kéne pótolgatni, meg karriermódon csiszolni, kezdve a kikötőkkel. Nagyon sok a hiányosság.