Silent Hunter III
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
ha nincs vizuális kontaktus, akkor hogy lehet torpedózni? Mármint pl. ha a hidrophone-nal észlelek egy hajót, akkor azt h tudom bemérni pontosan (a távolságát, stb.), mert mikor kiadom a parancsot a tisztnek, akkor azt mondja, hogy nincs célpont.. És így csak periszkópozással tudok lõni.
\"...lámák kíméljenek.\"
Kaptam üzit hogy nagy konvolyt észlelnek egybõl max. sebesség és ráfordultam, kb. re kiszámoltam hol érhetem el õket jó szögben, nem is néztem az idõjárást (nagy hiba) és csak nézem a térképet hogy még mindíg még mindíg nincsenek aztán egyszer csak beordít a WO hogy hajó 250m-re elõttem 😊. Egybõl emergenncy back meg periszkópmélység, és olyan szarul jött össze hogy pont bementenm a konvoly közepébe, még is alig láttam õket, sajna akkor már kevés torpedóm volt, így csask 2 vagy 3 hajó msüllyedt el.
Ez már elég régen volt 3 vagy 4 patrollal ezelõtt
Sajna ha ez igy folytatodik, akkor akar le is szerelhetnem a fedelzeti agyut hisz ugyse tudom hasznalni...
Kell egy IXB, mert keves torpedo es most is orajaratozasi zonaban kellett tobb eszlelt celt hagynom, mert elfogytam (bar most uzabol is elfogytam...szerencsere taposak a mechanikusaim, es a folymaatos 19csomo tartasa nem gond nekik, de uza az fogy rendesen...bar azert esz nelkul nem szaguldozok 😄)
Nekem eddig bevalt, konynen szamithato sacc/kb alapon ez a modszer.
(Nem mellekes ha mellete mesz akkor sokkal konyebb annak a sebeseget tartani/szamitani/figyelembevenni.)
amugy detto ugyanony szar idos mission volt most is. Mar alakul a molekula 😊) Most osszesen 1 torpedom ment melle, tobbi mind talalt, es megint figyelmetlensegolb egyet magnesesen hagytam es nem robbant....shit hogy default a magneses...
AMúgy ha tehetem, akkor olyan 400-800 méterrõl lövök.
Fontos, hogy mielött lõsz, már nyisd ki a vetõcsövet, mert ha nem teszed, akkor sok idõt veszítesz. Lassú hajóknál ez jelentéktelen , de a rombolónál elég jelentõs. Ha nem távol van, és nem egyenesen megy, akkor érdemes manuálisan az orra környékér célozni, hogy tuti ne mögötte menjen el a torpedó. Én már olyan mértékben átestem néha a ló túloldalára, hogy éppencsak eltaláltam az elejét.
Fontos még, hogy a topredó merülése ha impactra van állítva, akkor ne legyen nagyobb két méternél. Ilyenkor ha picit hullámos a tenger, tök jól kiugrál a vízbõl. 😊 És emellett célszerû a maximális sebességre állítani, ha olyan a torpedó, amin lehet. És persze minnél közelebb vagy annál jobb. Persze ha már köröz körülötted, akkor ez nem gond, sõt néha már túl köel van.😊
És emellé persze kell egy nagyadag szerencse. 😊
Én múltkor az egyik örjáraton úgy szedtem le a 6ot, hogy észre se vettek. Még azt se, hogy minden esetben 1kmen túlrl indítottam a buborékos torpedót. 😊
Portyazok kint BF17-en es csak kisebb teherhajok akadnak a horgomra. Raadasul vegen mar csak torpedoval tudok operlani mert irto nagy vihar kerekedett, olyan esovel meg koddel hogy kb 50 meter a latotav!
Elfogok egy radiouzenetet egy nagy es baromi lassan felem mozgo tehertol (C2 vagy C3)...elindulok...
Mint a filmekben! Mar reg el kellet volna ernem mikor kb 20 meterre tolem jobbra, velem szemben, es 30 meterrel elottem mint egy gigantikus orias kibukkan folyamatosan a viharbol/kodbol.... Eszmeletlen feelingje volt! (fullos megfigyeloim eszre se vettek a nagy vihar miatt!)
Eszrevesz (megiscsak o nagyobb 😉)..vagy 5x akkora mint en)...onvedelmi agyujabol tuzet nyit!...
ALAAAAAAAAAAAAARM! Veszmerules periszkop melysegig!
Hadmuveleti tisztetfelrelokom tervezoasztaltol es adaz menoverek kozepette, kuzdve a hatalmas viharral, mely miatt allandoan szem elol tevesztem 100 meterrol is!!!....a torpedokkal, es a "vad" manoverekkel, becelozom... CSOVEKEEET ELARASZTANIII!!!!! Kettes vetocso TUUUZ! Negyes vetocsoooo TUUZ!
4..3..2..1 BUMMM...2..1 BUMMMMM...
FELSZINREEEEEEE!
Ketteszakadva elmerult a hullamsirban ...
Zsiir volt <#vigyor>#vigyor>
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
Ne csak mondd, tedd is meg! A stylistom szerint nem vagyok elég trendy... BF2 TOPIK #99999 hsz. másik boldog tulajdonosa.
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
Tényleg, ha áthelyeztetem magam ,akkor kapok új legénységet, vagy jönnek velem a már jól bevált embereim? Mert már nagyon tapasztaltak, és tele vannak plecsnivel. MErt ha jönnek, akkor lehet áthelyeztetem magam a következõ patrol után. 😊