Silent Hunter III
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha becsapódott de meg sem érezte az azért volt mert túlfutott a törzsön és nem a tõke (asszem így hívják ami kiegyensúlyozza a hajót hogy ne boruljon el) alatt robbant (Abszolút vertikális-horizontális középpont) (mondjuk a subnál jól látható ez a "tõke" ami végigfut hosszában az alján na ha azt kiütöd, ha nem is roban de tuti borul 😊 ), úgy is sebez de akkor már a robbanás erejének nagy részét a nyílt óceán nyeli el.....
Rááálok a célre lelokolom, elõ a manualt, megnézem a merülését(draft), át F6-ra ott kb. 0.2-0.5 m-rel alácélzok, ha lehet sebességet fastra állítom, kinyitom a torpedóvetõket jó elõre, és abban a pillanatban amikor zöld lesz lövök (ugyanis alapból a hajó közepét célozza tehát akkor tudod középen kapni ha nem sokat késlekedsz a zöldre váltás után).
Általában 2 mágneses torpot lövök nagyobb célokra (CV,BB,BC), két okból teszem ezt:
-a Háború eleji mágneses torepdófejek nagyon szarok voltak gyakoriak voltak a malfunctionok, stb.... Ez megoldódik '42-tõl onnantólé kezdve jön a királyság meret lesz torpiválaszték 😊
-Másrészt pedig mert elõfordúlhat hogy késõn robban a fej amikor már túlfutott, és akkor ugyan sebzi de a célt nem éri el, ilyenkor általában végzetes a 2.
Kisebb célok ellen (CA,CL,DD,C2,C3,T2,T3) uygancsak két torpot lövök, csak itt kicsit másképp:
Az elsõ torp norma alácélzós-mágneses, a második viszont impactre van állítva és olyan 2m-res málységre (csak a biztonság kedéért ha az elsõ DUD), elõször az elsõt indítom (amint zöld), a másodikkal várok egy picit(hajó hosszától függyõen), azért várok egy picit hogy kicsit hátrébb kapja el a gépház környékén, mert ilyenkor vagy azonnal robban a gépház és szépen elmerül, vagy nem fog tudni mozogni és ha befejeztem a huntot akkor visszmehetek érte kivégezni...
Nagyjából ennyi remélem nem felejtette ki semmit
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
De ma viszont amikor üldözött a romboló, pont mögöttem, az AOW 0 fok volt, tehát pont hosszában láttam a hajót, értelmetlen lett volna impactre állítani, így gonoltam egy próbálkozást megér a mágneses, ha bejön, akkor leegyszerûsödik a dolog. És bejött. Hoszában mnet át a hajó alatt, és pont a gépház környékén robbant. Szóval sztem mágneses gyájtásnál nem , vagy nem olyan érzékeny az AOW-ra a torpedó, mint impact gyájtásnál.
Ez a Hotkey dolog engem is érdekelne...
Egyébként az idögyorsítás alatti enter gomb csak engen szokott megtréfálni? Ki kell venni a klaviatúrából...
A hajó közepe alá kell odaérjen a torpedó, különben hagyományosan robbant...
Lehet (de nem biztos), hogy az 'Angle of Bow' is számít a mágneses detonátornak.
Viharos idöben (szélsebesség 12-15 m/s) olyan mértékben hullámzik a tenger és változik a hajók aktuális merülése, hogy a torpedó futási mélységét müvészet eltalálni... (lehet hogy volt közte simán befulladt torpedó is, de ezt nem lehet eldönteni) Haéppen nem tud elcsúszni a hajógerinc alatt, akkor a hajófenékkel olyan lapos szögben találkozik, hogy lepattan róla (a közelségi gyújtó vmiért nem lép ilyenkor müködésbe). Ha nagyon mély, az egyértelmü. Erös hullámzásban ez kiszámíthatatlanná válik. A manuál 1-2 méternyi alácélzást ír. Ez jó idöben müködik, de viharosban nem...
Mik a tapasztalatok?
Amúgy a legjobb hely a gyakorlásra a Bismarck nevezetû single küldi, ott ugyanis tökéletes pozícióban vagy a 2 elõtted elhúzó BBre 😊 én is ott tanultam meg a mágnese alácélzás dolgot, nagyon ajánlom
Nagyon várom '44-et kíváncsi vagyoik a type XXI-re, olyat olvastam hogy mind a 8! torpedõvetõcsövét újra lehetett tölteni 10 perc alatt, emlékszem 2-ben is nagyon ûberkirály volt, hát még itt milyen lesz! Már alig várom!!! <#circling>#circling>
El is kerulom oket. Inkabb a teherszallitok...persze ha belebotlanek egy oriasi csatahajoba tuti nekimennek es egyszerre 4 veto csobol ontanam az aldast 😄DDD
En nagyon jol elvagyok a manualis celzassal. Szerintem tok egyszeru.
Leirok egy vazlatos akciot:
Celpont megkozelitese 1000-800m korul, alltalaban parhuzamosan beallok vele, vagy nagyon kis szogben kozeledo iranyon.
TDC: pistol-I, melyseg tipustol fuggoen(alt 3-5 meter), torpedo palya megadas, cel sebeseg kalkulacio mikor latom hogy palyamegadashoz kepest menyi a csuszasa, majd beallok ugyanarra a sebessegre amive lcel megy, vagy megkoletire, hogy legyen idom pontosan celozni, ekkor altalaban mar 500m-en belul vagyok viz alat vagy felett mind1, palyakorekkcio, cel irany megadas (ritkan szamit, foleg nagy sebesseg difinel), elarszatom csovet (vagy -ket), es tuz.
Nagyon jol tudom mar hasznalni, foleg 10-12 csomig.
Ha rombolo, akkro mar mas a helyzet mert az irto gyorsan tud irnayt es sebbeseget valtani...
Olyankor inkabb beallok, es korozese kozben elelovok...(ugyis eszrevesznek, hacsak nem ejjel van, tehat erre szamitok mindig)
Viszont most mar a megneses-alacelzast el kene sajatittani, mert tenyleg jobb lenne 1 torpival/1 C3/C2 mint 2-3-al... 😉
És ez azt jelenti szerintem hogy a környéken vmi van. 😊 Most pl a amikor közelítettem a konvojt, egyre jobban szaggatott, majd miután kiharcoltam magam, és idõgyorsítóval távolodtam, egy ideig szaggatott, majd mikor már elég távol voltam tõle, akkor kisimult, és ment mint a vízfolyás.
DE itt szaggatásnál nem arra gondoltam ,hogy idõgyorsítás közben, hen mondjuk konvoj támadásnál, mikor sok a hajó, sok a füst, esetleg már robbanások is vannak, és üldöz a romboló. Na a romboló ellen gyorsan kell cselekedni. És ilyenkor nem egyszer ideggyenge lettem attól ,hogy húzom az geret a WO ikonjára, hogy számoljon mint a villám, és az egér késése miatt véletlenül az azonosításra kattintottam. Aszittem levakarom a vakolatot a falról idegességemben. 😊
Mondjuk ez az akadás dolog érdekes, nekem 2048x gyorsítás a max. és ezen is szoktam utazni, és érdekes hogy néha iszonyatosan szggat máskor meg tükörsimán rohan az idõ. Azt figyletem meg hogy éjsztaka pl gyakrabban akad és ahogy hajnalodik egyre kevéséb.....érdekes
Talán a Cél irányszög kifejezés jó lehet, de nincs tengerhajózási szótáram.
Amúgy csak nekem hiányzik a szögmérõ a térképrõl? Kéne vmi, mert szögmérõ nélkül, No map contact update funkcióval nehéz meghatározni ,hogy hol is van pontosan a cél. Vagy csak én nem tudom elõcsalni a szögmérõt?
Tehát a hajó orrához képest a cél által bezárt szög (hú de szarul foglamaztam, de hireteln enm jut eszembe máshogy, valki majd javítsa ki érthetõbbre 😊 )
100% és idögyorsítás kombinációja szép nagy meglepetéseket tud okozni...
Sajnos a játék úgy tünik, hogy nem jutalmazza jobban (renown) a magasabb realitáson elért eredményeket, pedig jóval nehezebb úgy elérni ugyanazt... Csak a játékos fanatizmusán múlik, és ez sajnálatos! Manuál célzással (nem a torpedótiszt által meghatározott célparaméterekkel!!!), külsö és event camera nézetek nélkül azért komoly feladat egy konvolyba úgy belerongálni, ahogy itt olvasgatom...
A 'Manual targeting system' tiltása (nincs pipa) egyébként sztem nem jár annyi elönnyel, mint elsöre gondoltam: csak az egérrel a rengeteg "solution-lösung"-ra kattingatást spórolja meg az ember. Egyébként pedig ha a fonalkereszt hajóra mutat (nem kell lock) automatikusan (folyamatosan) mutatja a cél adatait. DE! Ha azt akarjuk hogy kijelölhessük a torpedótiszt számára a célhajón a találati pontot (meghajtás, parancsnoki híd, üzemanyagtartály, hajógerinc), igen precízen kell a kilövési pozíciót felvenni, egyébként a Recognition Map-en nem fognak a szürke téglalapok megjelenni. Tehát a kilövési pozícióban a 'Gyroszög' 355°-005° között ÉS UGYANAKKOR az 'Angle of Bow'(nem tudom magyarul...) 90° környékén (kb. +/-15°), tehát 75°-105° (nem teszteltem pontosan, néhány fokot tévedhetek, de nagyjából ennyi) között kell legyen és ekkor feladja a hajó rajzán a szürke téglalapokat. (Tapasztalatom szerint, ha valaki ezt össze tudja hozni, akkor már régen nem szorul célzásban a torpedótisztje segítségére)
Mint korábban írtam, a mai küldi rosszul kezdõdött. NEm teccik ,hogy ilyne macerás kiállni lorientbõl. És a célkörzet se volt vmi bíztató. BE99. Ennek ellenére találkoztam három kis merchanttal. Nagyon zsír idõ volt, így szétágyúztam õket. Miután letelt a 24 óra gondoltam körbenézek anglia partjainál is. Ott legszedtem egy rombolót, meg pár teherszállítót. Mondom ez így nem mehet, nekem konvoj kell! ELmentem hát Írország északi partjaihoz, konvoj reményében. Hát be is jött! Jött egy nagyobbacska konvoj, amit csak egy romboló védett, ami persze azonnal rám is vetette magát. Eközben elszállt a program, így kénytelen voltam visszatölteni.
A visszatöltés után minden faszán mûködött, szóval nálam az eredeti gémben nincs gond a visszatöltésnél. Egyelõre. Annyi változott, hogy az idõjárás másmilyen lett. Méglaposabban lettek a hullámok. :-)
Meg a Renown terén voltak gondok, de ezt majd a végén.
Szóval újra rám vetette magát a romboló, de mindenféle megeröltetés nélkül leküzdöttem. Pont 180-os irányban üldözött, így alálöttem egy mágneses gyújtárú torpedót, ami a hajó alatt hosszában átúszott, és a gépház környékén robbant. Rögtön kettétört a cucc.
Ezután szisztematikusan kitorpedóztam egy T3-at, egy T2-t egy Passanger Linert, és a C3,C2 cargókat. Sajna nem vettem észre, hogy a Weapon Officer elfáradt, nem kis mértékben, így sok torpedó mellé ment. De ezt a hibám korigáltam, és az utolsó pár lövés, már atompontos lett.
A végeredmény 18 hajó, ebbõl 2 romboló.
Tonnában összesen 113232 BRT
kép
Renownban sajna csak 1236, ami elég kevés a tonna számot nézve. Mondjuk most nem mentem vissza teljesen a kikötõbe, de már elég közel voltam.
Ja ami érdekes. A missön elött ügye jól bevásároltam, és marad cirka 1800 renownom. A küldire kaptam 1236-ot, és a végén lett valahogy kb 12840. Szóval vmi azt súgja, nem vette a progi figyelembe, hogy a mentés elött én bevásároltam ,és leapadt a pénz, így így simán hozzáadta a régi értékhez. 😞 Ez legyen a legkisebb baj a progival. 😊
(Egyszer voltam csak ott, elég is lett)
Sajnos gyakran kilép nálam is, igaz, most sikerült egy felfegyverzett kis teherhajót ágyúval elsüllyeszteni (eddig mindig viharra hivatkozva nem engedte a legényeimet az ágyúhoz).
Patch ezen javított valamit ? (ahogy olvasgatlak itt titeket, úgy érzem elég random, hogy kinél lép ki, kinél nem)
MSI K8N Neo4Plat. / AMD A64 x2 3800+@4600+ / 2*1GB CorsairCMX1024-4000 / Leadtek GF7800GTX / BenQ DW1650 / Audigy2 / FSP BlueStorm 400W / Chieftec BA-02B-B-SL + XBOX360
Ígazából magasabbra is vehetném nyugodtan, de minek (pl nincs bent a reális sérüles, de abszolút mindegy mert meg nem lõttek rám 😄, meg ami még sokat nyoim az a manuális célzás de az még magas, majd ha végigviszem lehet kezdek egy 100% körülit
+1 2.4K tonnas uton a celkorzet fele.
Zsir volt! Egyszerre lottem agyubol egy kozepes hajot, es inditottam ket torpedot egy 6K tonnas ellen <#vigyor>#vigyor>