11357
-
#3662 Még teljes hatékonyság (zőld felső sáv tele) esetén is fél óra a torpedó levitele, na és persze a hátsónál a hátsó torpedó-teremnek kell tele lenni muksókkal. Én is szívtam rajta eleget. -
Bee #3661 Egyszerűen drag 'n drop. Sokáig tart, de ha teszel oda egy tisztet (nem baj, ha épp torpedoman képzettségű), az jelentősen redukálja a szükséges időt. -
#3660 Szal nem tudom eldönteni, hogy én nyomtam meg valamit véletlenül vagy automatice működik, csak eddig tartana nekik??? -
#3659 Az elöl-hátul lévő egy-egy tartalék torpedót automatikusan berángatják a vetőcsőbe, vagy valami billentyűvel kell? Mert telepakoltam a torpedó töltő helyeket, de naaaagyon lassan teszik csak be. -
Bee #3658 Jól kitolt velem a progi. Egyetlen torpedóval és töküres ágyúval ballagtam hazafelé, mikor egy nagy konvojt jelzett. 2 db C3, 1 db T3, két T2, jónéhány C2 és egy csomó aprólék. Így csak egy T2-es randizott a tengerfenékkel.
Ez a patrol 98.000 brt körül hozott összesen.
Elég jól lehet látni a megtett utat... -
Bee #3657 Érdekel valakit áprilisi naptár?
Sh3 calendar -
Bee #3656 Hm... Darabokban... -
#3655 ebből hogy jövök ki, hat romboló van a fejem fölött ... -
#3654 Hja, ezt bizony a nagy dák birodalom mai utódállamának polgáraitól kellene megkérdezni, ha ugyan nem magyar földön tengetik életüket. -
zoltang #3653 Tessék itt nagyos sok korabeli zene van! (Marschmusik, usw.) (461Mb)
http://torrentspy.com/download.asp?id=218911
-
#3652 és az miért jön be az az itektépő recsegés??? -
#3651 Igazad vót elvtársamVisszavettem a VIIesemet. Ugy nem megyek messzire meg csak 14 torpedóm van, viszon nem töltöm a fél életem viharbana házmagas hullámokkal verekedve. Igy csak diszkréten ólálkodom a konvojok körül/belül/alatt Remélem a 4 ben vagy valami nagy ápdétben berakják a falkát és az ellenséges tengókat. Falkában rárontani egy nagy konvojra, az az igazi! -
#3650 Cifu, próbáltad azt a beerys izét? Túl szép hogy igaz legyenszal gyanús.. -
#3649 Már bocsánat!
Modokról egy szót sem szóltam, nem is írtam. MÓDról, hosszú ó-val annál inkább. A mágneses, vagy impackt módú "vadászat" témához volt némi hozzáfűzni valóm. Én nem használtam még "mod"-ot úgyhogy nincs véleményem rőla. -
#3648 Ott írják, hogy a Mod-okat "kicsit" visszavették, miután áprilisban hirtelen produkáltak 1000 Gbyte-nyi letöltést... ;)
Addig is:
Silent Hunter III. ModZone
Beery's Real U-Boat Mod
Sajna be kell érni jelenleg ezekkel... -
Lupis #3647 Jah kivették a modokat ,tuti a fizetős részbe rakták a jobbakat :( -
#3646 Most vagy én vagyok a hülye, vagy csak az a 2 szem mod van össz-vissz. ? -
Bee #3645 subsim -
#3644 hol találok modokat ? -
viktor2 #3643 Köszönöm a segítséget -
bgabor #3642 Tényleg jó ez a faq!
Többek között ezt is írja:
"Can I run the electric motors while surfaced?
Nope."
És úgy álalában sok kérdésre választ ad. -
#3641 Kesobb megkapod a T-III-at, ami mar 5000 meterre megy 30 csomoval (elektromos), Azt hiszem a kikotokben 43 kornyeken lehet hozzaferni, egyszerre jon a FAT I-el szinte. -
#3640 vagyok, johet a cim :) -
bgabor #3639 A lamer dolgot a modok egy bizonyos csoportjával kapcsolatban mondtam. Azt is mondtam, hogy bizonyos módosításokat én is szükségesnek tartok. (pl:zászlók reálisra cserélése) -
Amergin #3638 Na szóval a legelején elmondom ez a link az alap és minden infónak itt lehet utánnanézni:
A modokról: nem hinném hogy valaki azt mondja hogy a játék túl nehéz és felteszek má' egy modot hogy könnyítsek rajta. Íziben annyira le lehet butítani hogy csak na. Általában aki modot rak fel az szebbé, realisztikusabbá és autentikusabbá akarja tenni a játékát. Persze utánna kell nézni hogy hogy is volt ez a valóságban. Bezony!
Néhány példa: ha szebb eget raksz fel az nem csalás. Ha a crew fáradását megbuherálod az nem csalás. Ez a fáradás téma el van cseszve az eredeti játékban. 1 óra 12 perc után mindenki elfárad tökmindegy hogy a hajó melyik részén van és ez enyhén szólva irreális. Általános iskola alsó tagozatos tanulója nem fárad el ennyi idő alatt de a porosz matrózokat nem ilyen kemény fából faragták úgyhogy ennyi idő után nekik menni kell alukálni..
A tisztelt fejlesztők is csak emberek úgyhogy ők is hibázhatnak: a T-II tipusú torpedó nem reális. Ha jól emlékszem 1800 méter a hatótávolsága a játékban pedig a valóságban 5000 m 30 csomóval (már ha előmelegítették az akkut), anélkül csak 3000 méterre ment el 28 csomóval. Ha olyan modot raksz fel ami ezt korrigálja az se csalás. Ugye jól mondom?
Szal sorolhatnám még a példákat de nem akarom bő lére ereszteni, a lényeg, hogy a modok általában sokat javítanak a játékon és abszolut nem az a céljuk hogy a játék kevésbé legyen reális, vagy hogy kevesebb kihívást jelentsen.
Stabilitás? Nekem sose fagyott még ki se moddal se anélkül. Meg hibás mentésem se volt. (Persze nekem nem a feltört van meg) Úgyhogy ennyit a modokról.
Akinek kellenének korabeli zenék a gramafonra annak itt van egy pár link:
Egy órában csak 1 fájlt enged letölteni úgyhogy sajnos 5 óra kell hozzá hogy leszedd. Nem slágerek, sanzonok hanem korabeli német katonai indulók úgyhogy partizánoknak nem különösebben ajánlom a letöltésüket
Ha valaki ért egy picit angolul akkor nagyon hasznos az angol FAQ:
[/url]http://subsim.com/phpBB/viewtopic.php?t=28146[/url]
Ja, akiknek meg kéne a német himnusz azok megtalálják itt:
[/url]http://s6.yousendit.com/d.aspx?id=0KHE0M0X42EOO2ZECJ7T4FFIK9[/url] -
Bee #3637 Cifuval (ebben a kérdésben ) tökéletesen egyetértek.
Nem tudom, hogy mennyire csalás pl. a szögmérő használata, ami valahogyan kimaradt a programból. Biztosan a fejlesztők direkt hagyták ki, pedig alapvető eszköz. Ezen egy mod segít. És még sorolhatnám.
"Az,hogy a modokat ostobaságnak tartom, nem jeleti azt,hogy az esetleges használóikat is annak tartom."
"Mindkettő a lamereknek kell."
Ezek szerint nem ostobák, hanem lámák vagyunk? -
#3636 Nah végre nekikezdtem befejezni a tengókról készülő honlapom, szal etniez hogyha a közelben leszel olyan 1 órán belül tudd hogy elküldöm neked emailben amint kész, elég kezdetlkeges dizájnnal, hát hiába nem vagyok egy profi honlapszerkesztés terén :) -
Lupis #3635 Én még nem találkoztam olyan moddal ami gyengítette volna a játék stabilitását.
És sztem a legtöbb mod inkább realisztikusabbá teszik a játékot mint könnyebbé.
A készítők meg nem tökéletesek és idejük is korlátozott nem tudnak minden dologra odafigyelni és ezek kijavítása jobbátétele élvezetesebbé teszik a játékot. -
#3634 Az első is. picivel az orra elöt csattant be a vízbe. -
Lupis #3633 A második majdnem bezuhant a tengódba:D -
#3632 Megvolt a nem tom hanyadik amerikai őrjárat. Sajna hóz szat, hogy se oda se vissza nem találkoztam hajóval. A tüzelőanyag meg persze fogy, így igazi portyázásra se marad. Így le is kellett mondanom egy task forszról.
Helyette beértem a kisebb hajókkal is. Az eredmény nagyon ígéretes.
21 hajó 65000 tonna. :) Meg vagy 8 Sunderland, amikkel majdnem megjártam.
Az első....
majd a második veszélyes helyzet.
És ahol mindíg összefutni hajóval. -
Szemi84 #3631 kit érdekel hogy mit mondsz.
Csinálj nekem magyaritast a jatekhoz. -
#3630 A probléma mindössze az, hogy láthatóan fogalmad sincs, milyen modok vannak az SH3-hoz, láttál 1-2 mod-ot, és kész, innentől kialakítotad a saját szűklátókörű véleményedet...
Vannak modok, amelyek sokkal reálisabbá teszik a játékot, például csökkentik a hajóforgalmat, mivel eredetileg meglehetősen zsúfolt a tenger (a valóságban volt, hogy akár egy héten át nem találkoztak semmiféle felszini hajóval a tengók). Szintén vannak modok, amelyek keménnyebbé teszik a konvojvédelmet, mert ez is eléggé gyengén van megvalósítva (egy vicc, hogy elöbb lövök szét ágyúval egy Hunt I.-est, mint ő engem), és még lehetne sorolni...
Szóval ennyit a "csaló" modokról, meg a használóikról... -
bgabor #3629 Nem,nem gondolom. Az,hogy a modokat ostobaságnak tartom, nem jeleti azt,hogy az esetleges használóikat is annak tartom. Szerintem igenis hülyeség a modok használata. Amellett, hogy teljesen instabillá teszik a játékot (aztán meg kígyót békát mondanak a játékra, hogy fagy meg szaggat stb.), megváltoztatják a készítők koncepcióját. A játék nem véletlenül lett olyanra megcsinálva, amilyenre. Hallottam itt már sok "okos" modról, olyanokról,amelyekkel 5 méteres hullámoknál is lehet használni a fedélzeti ágyút és más hasonló okosságok. Ezeket a dolgokat csalásnak tartom,nem hiszem,hogy lenne különbség ezek, és a más játékoknál használatos konzolparancs cheatok között. Mindkettő a lamereknek kell. Engedtessen már meg nekem, hogy kifejtsem a véleményemet ezekről a játékélményt hazavágó/megkönnyítő tákolmányokról.
Egyetlen esetben tartom elfogadhatónak a dolgot. Volt itt a fórumon egy olyan cucc, ami visszacsempészte a német zászlókba a horogkereszet. Ezt az egy "modot" tettem fel, miután meggyőződtem róla, hogy egyszerű képfile-ok, melyekkel az eredeti képfileokat kellett felülírni. Azóta van horogkereszt a német hajók zászlóján, és a Bismarck fedélzetén. Ezt azért tartom megengedhetőnek, mert nyilvánavalóan semmilyen szinten nem befolyásolják a program működését, és ezáltal realisztikusabb lesz a zászlók megjelenítése (mert nem vagyok egy horogkereszt rajongó, csak szerintem egy történelmi témájú szimulátornál törekedni kell a teljes valósághűségre, még akkor is, ha az bizonyos, azóta betiltott jelképek és dalok használatával járna). -
viktor2 #3628 Keresek a játékhoz zenéket, visszaolvasva láttam két linket is de egyiket sem tudtam letölteni, ha lehetne fel tudnátok tenni egy elérhető helyre ahonnan le lehet szedni őket. Nincs meg valakinek véetlenül a német himnusz mp3 formátumban??? Előre is köszi... -
Szemi84 #3627 köszi csávesz. tényleg vak vagyok
-
#3626 Hogy egy Sunderland szúrja ki a szemed, elolvastad a FAQ-ot ott fent? -
Szemi84 #3625 Valaki leírhatná, hogy honnan lehet magyar leírást letölteni a gamehez. Vagy végigjátszást vagy az eredeti magyar nyelvű kikönyvét letölteni. Mert eléggé bonyolult egy game. -
VO101 tvr #3624 Já-Já Igazságod vagyon :-) -
#3623 Tapasztalatom szerint 345-015 közötti gyroszögnél jön elő. Szóval nem kell anynira szűk tartomány, mint a 355-005 fok.