11357
  • Piedon
    Oké akkor én verzióm:

Sub-Lieutenant = Alhadnagy
    Lieutenant Jr. = Hadnagy
    Lieutenant Sr. = Fohadnagy
    Lieutenant Commander = Sorhajóhadnagy
    Commander = Ornagy = Korvettkapitány
    Captain Jr. = Alezredes = Fregattkapitány
    Captain = Ezredes = Sorhajókapitány

Warrant Officer = Fedélzeti Tiszt
    Senior Warrant Officer = Rangidős Fedélzeti Tiszt

A többivel én is gondban vagyok.
  • Tuvok #3741
    hát faterom hajózik, igaz nem a hadseregben, de tudni fogja, megkérdezem
  • lipovics
    Kicsit gondban vagyok a forditasnal, rangjelzesnel akadtam el:

Seaman
    Senior Seaman
    Chief Seaman
    Warrant Officer
    Senior Warrant Officer
    Chief Sr. W. Officer
    Sub-Lieutenant
    Lieutenant Jr.
    Lieutenant Sr.
    Lieutenant Commander
    Commander
    Captain Jr.
    Captain

Mivel nem vagyunk egy tengersz nemzet, bar folyami flottank van, de fogalmam sincs a rangjelzesekrol (tudtommal kulonboznek a szarazfoldi egysegektol).
    Ha a seamant matroznak forditom, akkor a masik kettot minek? Pl. a Senior Seaman? Harcedzett matroz? Vagy elso matroz? Vagy tapasztalt matroz? Vagy mi? :) A Chief Seaman? Erre peldaul fogalmam sincs...
    Az tiszthelyetesekkel szinten nem tudom, mi a helyzet (nalam az officer ezt jelenti) A tisztekkel konnyebb a helyzet, leirom, nalam mi micsoda

Sub-Lieutenant = Alhadnagy
    Lieutenant Jr. = Hadnagy
    Lieutenant Sr. = Fohadnagy
    Lieutenant Commander = Szazados
    Commander = Ornagy
    Captain Jr. = Alezredes
    Captain = Ezredes

Ezek a szarazfoldi megfeleloi, nem tudom a kapitany es a kezdo kapitany hogy forditsam le :) Ha valaki otthon van a temaban, segitsen mar.
    Jahm, es a magyaritas frissitve van, ketszer annyi magyar szoveg. Ha valaki hibat talalna, vagy tud egy jobb kifejezest, ne folytsa magaban, amator vagyok a magyaritasban.
  • Papirzacsi
    Én egyszer próbálkoztam vele, akkor bizony azzal hálálta meg a progi, hogy elszállt. Próba újra. :)
  • zoltang
    Kicseréltem a tört a fájlokkal(régi törés) az eredetit, de így sem jó a mini image nálam. De nekem eredeti dvd-ről van feltéve. Nem tudom miért tették fel arra az oldalra, ha nem jó (ápr. 25).
  • lipovics
    Akkor ugy kene szerintem megoldani, meselos reszt te forditod, en megmaradnek a vezenyszavaknal es a rovidebb kifejezeseknel, mert az angolom nem annyira jo :)
  • zoltang
    Esetleg a régi törés és ez a mini image bemountolva és disable cd disable node?
  • Braveheart
    sajna nem fogadja el
    nem lehet vhogy átlépni a cd key ellenőrzést?

az utolsó sorban ez van:
    Note: It is possible that these instructions do not work as we had to remove the key info from the archive!
  • zoltang
    Ez nem a sajátom, remélem jó: S/N: 174g-9874-jeki-833j-387d (lehet nagybetűk)
  • Braveheart
    Felraktam a patchet meg bemountoltam a mini imaget, de kéri a cdkeyt ami nekem nincs. Nem tudna vki kisegíteni eggyel? Köszi
  • Tuvok #3732
    nyami
    hány tonna is egy Tanker 3 ? ebben a pillanatban végül is mind1 volt ;)
  • zoltang
    http://spacetarget.com/games/pc_silent_hunter_3.shtml

Silent Hunter 3 [ALL] No-DVD/Fixed Image 25-04-2005
    DuTcH dUdE

Play Instructions:

* Install the game - Full Installation.
    * Use StarFucker or StarForce Nightmare to disable access to the CD/DVD Atapi devices or manually Disable/Unhook any CD-ROM/Writers and/or DVD-ROM/Writers.
    * Mount the SH3.MDS CD-Image in Daemon Tools v3.47 or the latest Alcohol 120%.
    * Play the Game!

Note: It is possible that these instructions do not work as we had to remove the key info from the archive!

Esetleg akinek nem az eredeti verzió van, lehet hogy segít és így már megy a javításokkal is. Nálam az eredeti dvd-ről telepíttet játék ezzel nem megy, lehet hogy a kalóz iso-val megy.
  • Tuvok #3730
    rakás mod
  • Tuvok #3729
    Működik :)
    Már jön is 2x 25 Mb pack korabeli zenékből :)
  • Tuvok #3728
    Ja, csak meló után tudom kipróbálni, de ha vki ráér, megnézhetné, hogy műxik-e ,)
  • Tuvok #3727
    Na, asszem találtam vmit a gramofon dologra egy külföldi fórumban :

Q: How to get rid of the dynamic music and keep the gramophone tunes?
    A: Delete all files, except music.cfg, from the directory "Program Files\Ubisoft\SilentHunterIII\data\Sound\Music\"
    Again: do NOT delete music.cfg!
  • Gundark
    A sérülések javitása eléggé egyértelmű, mi az amit le kéne írni?
  • Piedon
    Ja amúgy nem mindenhol probléma az ékezet, csak az őúűí betüket nem szereti.
    Csináltam egy feliratot a Convoj Attack videóhoz, igaz még nincs kész és helyenként magyartalan de ha valaki kipróbálná és jelezné hogy nála működik-e annak nagyon örülnék.
    http://w3.enternet.hu/piedon/Convoy_Attack.smi
    Át kell nevezni Convoy(szóköz)Attack.smi-re és bemásolni a sh3/data/naval academy/convoy attack/english könyvtárba(ha jól emlékszem). Oda ahol a Convoy Attack.wmv van. Előre is köszi annak aki kipróbálja.
  • Piedon
    Rám célzol? Nem tüntem el, készítem a magyarítást, a en_menu nagy része már készen van. A szöveghosszt én megoldottam nálam kifér minden. Ha gondolod csinálhatjuk ketten, akkor gyorsabban készen leszünk. Csak nekem a meló, a másodállásom nem sok szabadidőt hagy...
  • Papirzacsi
    NA msot egy patrol nálam is eltart vagy fél napig. Bár mosttanában, már a pontos pozició felvételéhez is használom az időgyorsítót, mert már annyira megy
    a dolog. :)
    De annyi az időm mostanában, hogy pl tegnap belefért egy hosszú patrol, egy rövid, ahol beleakadtam egy konvojba a Kanári-szigetek mellett, és még egy fél küldire. :)
  • Tuvok #3722
    A legénység moráljának növelése érdekében csak a gramofon az egyetlen megoldás ? (hajó elsüllyesztését leszámítva)
  • Tuvok #3721
    Ok, majd próbálkozom megcsinálni, bár ha vkinek ötlete, megoszthatná :)
  • lipovics
    Mivel a magyaritast elkezdo srac szore-szalan eltunt, ezert belekezdek en.
    A muzeummal lesznek majd gondjaim, a tobbit valoszinuleg meg tudom oldani, bar van neha kisebb baj. Sok helyen fix meretu a szoveg helye, ha hosszabbat irsz, mint az angol, egyszeruen nem latszodik a fele. A masik gond, nem lehet ekezeteket hasznalni. Itt van, amit elkezdtem tegnap:
    http://etnies.muskatli.hu/sh/files/en_menu.txt
    Itt pedig az eredeti: http://etnies.muskatli.hu/sh/files/en_menu.zip

Bemasolni a SilentHunterIII\data\Menu konyvtarba kell
  • Laslie
    Egy tanács, hát ha segít a lefagyás/kilépés ellen:
    Én ha bármilyen játékkal játszom, mindíg kikapcsolom a vírusellenQrzQt/ f-secure /, azóta soha egyetlen játékom se fagyott le (természetesen eredeti játékokkal játszom, így nem ér bosszúság).
    Talán tudtam segíteni
  • Bull
    Hello All!Hasonlóak a tapasztalataim mint Bee-nek.Én is fél napig játszok egy patrolt,jó előre felkészülök a lövésre általában 450-650m között,fuel bunkerre,Impacttal,a merülési mélységnél kb 1.5m-rel magasabbra,fast,T-I torpedoval(44csomó)!Így a hibalehetöség elenyésző,egy patrolon talán egy,az is általában romboló ha észreveszi a torpedó csíkját a felszinen!Így Bármi kettétörik egy lövéstől C2 C3 T2 T3 Troop transport!Passangert láttam többször de mivel amerikai volt és semleges,nem lőttem ki őket.Eljön majd az idejük!!Egyébként a sérülésekről és javításról hogyhogy nem írt senki?FAQ-ba érdemes lenne betenni szerintem mert sok mulhat rajta.Nem mindegy hogy 80-100E tonnánál hazafelé menet rombolóval találkozol és észrevesz,megdobál és a tengo orra elkezd feltöltődni vizzel megúszod-e vagy restart.
  • Papirzacsi
    EZt szerettem volna én is elérni, de eddig nem sikerült, csak kifagyasztani a gémet. HA vmi eredményt érsz el, akkor tudtasd pls.
  • Lupis
    Kipróbálta már vki ezt a real ubot modot?
  • Tuvok #3715
    Azt nem lehet megoldani, hogy a gramofon szóljon ha bekapcsolom, de a játék zenéje ne ?
  • Bee
    Velem a legelején volt csak ilyen. Azóta mindig duplán ellenőrzöm a beállításokat, amire időm is van, mert minden lövésemre jóelőre rákészülök. Ezért tart nekem egy őrjárat több, mint fél napig
  • Papirzacsi
    lehet elfelejtetted átállítani imapctra.
    Nagy csatában néha én is elfelejtem, és akkor anyázok. A kilövés utáni másodpercben mindíg szembe jut, hogy elfelejetettem, és olynakor csak imádkozom, hogy robbanjon. :)
  • Bee
    Hm... Most erre mit mondjak? Szerencsés vagy. Illetve én szerencsétlen.
    Lábjegyzetben: az idő jó volt, alig hullámzott a tenger a cél pedig egy baromi nagy C2-es volt. Mégis lepattant.
  • Papirzacsi
    Nos én nekem be van kapcsolvaa dud torpedó, és még csak úgy nem döglött be impactre állítva. lepattanni pattant már, de az 2 okra volt visszavezethető.
    Az egyik, hogy túl közel volt a hajó, a másik, meg hogy a nagy hullámzásban közel került a gerinchez, ahol a hajó geometriája miatt éles szögben találkozott a testtel, és lepattant. A rossz szög nálam már nem jellemző.
    És bízony ezeket az eseteket leszámítva még nem döglött be 1 sem.

Mágneses annál többször.
  • Bee
    De bizony néha bedöglik. A célzott lövéseket mindig impact-tal lövöm. Általában 500 méterről 90 fokban. Mégis előfordult már, hogy visszapattant a torpim. Valaki itt a fórumon azt írta anno, hogy szimplán hozzá nem értés miatt nem robbannak az impact-os halak (rossz szög, kis táv, et cetera). Szerintem az illető nem jelölte be a realism beállításainál a bedöglő torpedók négyzetét.
  • Bee
    Próbáld ki 100 Mhz alá rakni a frekit, akkor menni fog.
  • Papirzacsi
    Basszus, úgy beszéltek a mágneses gyújtásról, mintha za be kéne állítani. Alapból mágnesesen van az összes torpedó, és impactra kell manuálisan átállítani.
    Amúgy ha vki fuelbunkerre lő, akkor nehogy mágnesest használjon. Az impact sose döglik be ilyekor. A mágneses meg ügye hajlamos felrobbanni útközben.
  • Bee
    Megoldás :)
  • a shot
    felraktam nemlett jobb:)
  • a shot
    Can not initialize 3d engine.

Ezt írja ki. Felrakom ujra a viddrivert de ugysem lesz jó:)
  • Bee
    Milyen üzenetet ír ki pontosan?
  • Looserke
    Ha valakinek megvan a legénység kifáradását módosító mod, az linkelje már be légyszi...