11357
-
#3542 Az a hajok haladasi iranyat jelzi, amelyiket eszreveszi pl. a watchman. -
#3541 ÁÁhhhááá! Akkor jó a tipped.Ez nem kód. SSE = South South-East de nem lesz completed szerintem. Az csak egy jelentés. Én legalábbis ilyeneket kaptam eddig:
"Large Convoy reported in area AM28, Moving SSE, Speed 7kts" - a konvoj halad dél-délkelet felé. Te csak menj oda, ahol bejelölte, menj onnan SSE irányba és vadászd le ha van kedved.
Ha nem adódott hozzá az Objectives-hez, akkor nem lesz completed sem, márpedig én még nem kaptam olyan parancsot ami oda bement volna. Ha nálad másként van, úgy elnézést. Remélem segített ... -
#3540 Bug, tolts vissza egy regi mentest. -
#3539 igen -
#3538 pl . SSE, meg ilyenek
tippem szerint south-south east, azaz, dél-délkelet lenne, el is indultam arra, de csak nem akar a parancs 'Completed' lenni ... -
#3537 Bááázzz! Francba! Elolvastam, oké, oké. --DURR-- -
#3536 Tuvok. Arra gondolsz, hogy pl. "Large Convoy reported in area AM28"? Mer ha igen akkor ez egyszerű, haloványos szürkével oda van írva a térképen minden "szegmensbe" melyik-melyik. Annak alapján megtalálhatod. Ha nem ez a kérdés (valószínű) akkor előbb pontosíts, majd lőjj fejbe nyugodtan. De csakis a nyúltagyamba ... -
#3535 úúúú ... lehet azok a jelek kicsit erősek lettek ... jíííjj ... valaki leradírozhatná, ha igen ... -
Nnnnnna! Most segítsen aki tud! Baj van! DATE: 1940 AUG. Miután visszahajóztam Wilhelmshaven-be máris furcsálltam, hogy az End Base után BREST állott. Gondoltam nevet váltottak, biztos jobban cseng ez a fritzeknek. (nem vagyok töri-tudor, ha rosszat mondok .. röhögjetek) Szóóval nem tulajdonítottam különösebb jelentőséget. Most folytatni akartam és CONTINUE CAREER-ra kattanva egy üzi fogad: BASE CHANGED TO WILHELMSHAVEN. Mondom magamnak lehet mégsem cseng olyan jól?! Aztán próbálnék tengót szervízelni, d nem enged odakattanni a jobbos tölgyfaasztalra és az égő is kiéghetett. Sebaj!! Engem ilyenek nem törnek le, akkor nézzük a küldetést:
PATROL AREA: NULL
START BASE: WILHELMSHAVEN
END BASE: BREST
hümmm .... Néztem, akkor most biztos az jön amiről itt már valaki mesélt, át kell szállítanom biztos a kályhacsövet Brest-be, ááhhá, biztos ez lesz. Nyeregbe! DE nincs sehol Brest a térképen!! Sőt, induláskor megint üzent: BASE CHANGED TO WILHELMSHAVEN. Na mondom ez odabasz.
Akkor most mi is legyen? Ez az a helyzet amiről a Subsim.com-on írtak? Amikor ide-oda teszi a bázist? De ott valami Norvégiára emlékezem és most meg nemis megy jól a Subsim, nincs meg az a FAQ link. Segítsen aki tud!
-
#3533 hahó
térképre be lehet kapcsolni valami feliratokat ?
a parancsaim közt rendszeresen vannak bizonyos rövidítések, meg kódok (nem a két betűsek, amik a térképen a körzetek), de dunsztom sincs melyik merre, hol van -
#3532 Akkor ez a II-es típus ha jól gondolom ? -
-Van 1 olyan érzésem Hans, hogy ezek nem lesznek a szövetségeseink..... Feure!
-Ja wohl!
:)
-
Hengelhoffer #3530 Wlhelmshaven-ből helyeztek át Lorienbe, és ott lehetett venni 6 vagy 7K-ért a IX/B-t. Ötven valahány százalékon játszom, nekem ez így éppen elég nagy kihívás.
Vettem rá egy másik tornyot. Az eredetin volt egy Havy Flack. nem tudom mire lehettet használni, de egyes lövéses volt, és baromi lassan töltött újra. Bár azt hiszem brutálabb löszer járt hozzá, mint a sima flackhoz. Talán 32 mm. Így most van két ikercsövű sima légvédelmi ágyúm.
Ezzel a passangerrer én is találkoztam, anglia déli része felé. Próbáltam utolérni, de 24 csomóval ment. Az én IX-esem engine upgradeval is max 21 csomót megy. Nektek hogyan sikerült elkapni? -
#3529 Sajna énis kilőttem a tőkesúlyt egy jenki tanker alól. Csak "védekeztem"! Neeeem, de komolyaaan áám! A csóri kapitány felém fordította a hajót amikor látta, hogy a szövetséges C2-C3-T2-T3-ak hullanak körülötte mint a legyek. Émmeg nem akartam, hogy a hulámtörője (vagymi) felszántsa a boot-om oldalát ezért figyelmeztető lövésekkel elsüllyesztettem erős hátramenet közben. Csorgott utána még a nyálam a többi 4 amcsi C3-ra, de inkább hagytam hadd ússzanak el. Így is 67000 tonna felett zártam '40 júniusát!
Remélem nem fognak megróni, kiléptem hazatérés után, de maj megnézem. Szerintem beadják az amiknak, hogy egy jéghegy volt .... -
#3528 Mivel kozel tertent a kikotohoz, ezert kicsi volt a melyseg. Gondoltam megjelolom a teruletet, ezert levertem par colopot bosszubol az elszalasztott passangerert.
colop1
colop2
colop3
colop4
-
#3527 En csak annyit szeretnek mondani, hogy 1940 majus...
Osszemixeltem harom kepet, azt hiszem magaert beszelnek :(
-
#3526 Mert kell majd XXI es az 30.000 lesz, azt meg mar nem tudom osszehozni sose :) -
bgabor #3525 Hát én 1940 augusztus 4. én tartok most, de még az áthelyezésnél még mindig csak az egyes és a hetes flottilla van. Pedig a Francia kikötők küzül Lorient és Bordeaux már kék színű, a többi (Brest, St.Nazire) meg elűnt a térképről! -
#3524 Hi!
Nékem tetszik. Király a grafika, és amikor elsüllyesztek egy behemótot, mindíg kurva jól érzem magam, meg persze közben is.
Régebben játszottam az M1A1-gyel oszt az is begyött, bár biztos van sok gagyi szimuláotr is. Szerencsére elkerültem üket. -
#3523 1940. június ha minden igaz. -
#3522 Ilyet éééén is akarok lőőőőniiiii!!!! -
#3521 Most jöttem vissza a második Észak-Amerikai bevetésről. Halifaxhoz küldtek, és mivel alig találtam hajót, csak rombolót, azt is ködben persze, így elosontam Halifax közelébe. Ott annyi volt a romboló, hogy inkább visszafordultam. Hazafele nem messze onnan beleakadtam egy amcsi hajóba. Mire ráálltam ,hogy kilőjem, már 8 Sunderland körözött az égen, és szórta a bombákat. Igaz tőlam vagy 500 méterre.
Hazafele az Atlanti-óceán közepén találkoztam pár nagyobbacska jószággal.
Köztük egy Peszindzsör lájnerrel. Jó idő volt. Szétágyúztam. Rögtön 24000 tonna vándorolt át hozzám. :)
A sülyesztés rövid folyamata:
[URL=http://papirzacsi.uw.hu/sh3/snag-0213.jpg]menekül a "kicsike"[/URL]
kopaszodik :)
mondtam kutassa fel a Titanicot
engedelmeskedett. :) -
#3520 Asszem 45%-os a realisztika. De megjegyezném, hogy most kezdtem a játékot és előtte még egy ehhez hasonló játékkal sem játszottam! -
bgabor #3519 Akkor te roppant realisztikusan játszol, mert az 1942es dobpergés hadműveltig a német U-boatoknak tilos volt amerikai hajóra támadniuk.
"Operation Paukenschlag (Drumbeat in English) began in January 1942, bringing the U-boats their easiest pickings of the war. Over 300 allied vessels were sunk during the Paukenschlag along the US coastline, ranging from New York harbor, to the Straits of Florida. This period, also known as the second 'Happy Times' to the men of the U-boats, was only brought to an end in mid 1942 by the formation of allied convoy systems." -
bgabor #3518 Nemtudom ismeri e valaki a "Halál a tengereken" címűm P.H.Freyer által írt könyvet. A könyv a tengeralattjáró háborút követi végig 39-től 45 ig. A könyv szerint a XXI hajók sorozatgyártási programja 1944 decemberétől indult meg. Ekkor pedig már nem sok vizet zavart, az ismert történelmi okok miatt. Nem véletlen, hogy a hadjárat során csak a Norvégiai Bergenben lesz elérhető,ugyanis ide evakuálták a megmaradt tengeralattjárókat a háború végén. -
bgabor #3517 Miért hagyod el a IXest a VII 41 esért?
Amúgy nem tudja valaki, hogy 1940ben pontosan melyik hónaptól jön létre a Lorienti 2-es flottilla? -
bgabor #3516 Beálsz a megfelelő szögbe, F6 képernyőn beállítod a torpedót,amit ki akarsz lőni, kinyitod a vetőcsövet, bejelölöd azt a téglalapot,ahová célozni akarsz,majd ha a kis háromszög sárgáról zöldre vált, kilövöd a torpedót. -
#3515 Köszi! -
#3514 Nem kell pipa! Az csak akkkor kell ha manual célzáson játszol teljesen és el akarod fogadtatni a hajóválasztást a Recog.Manual-ban. Szerintem az neked nem fog kölleni ... -
#3513 Minek csináltál új karriert? Miért nem vetted vissza a VIIest? Azzal szerintem nem küldött volna el oda. Legalábbis engem mindig a DH33as szektorral basz*gatott -
Tockos #3512 Koszi szépen a segítséget. -
#3511 Elmagyaráznátok nekem megint ezt a szürke téglalapos módszert. Ráálltam én is a megfelelő szögben a jahóra, meg is jelentek a téglalapok. Ilyenkor csak rá kell kattintanom a megfelelőre? Mert ha rákattintok akkor sötétebb szürke lesz, mint a többi, de ha utána rákattintok a pipa jelre, akkor megint ugyanolyan színű lesz, mint a többi. -
#3510 A legelejetol :) -
#3509 Viszont a IX essel lehet kaszálni főleg a dobpergés alatt...a IX esemet én is el fogom hagyni, ha megjelenik a VIIc-41 es -
#3508 Én is lövöm az amcsikat mintha muszáj lenne. A diplomaták majd megoldják :)
u.i.:mikortól van mágneses torpi ? -
#3507 Rajottem, hogy nem jo a IX hajo, mert allandoan messzire kuld. Idaig Amcsiba, most Afrika deli partjaihoz. Kuldinkent 30 p utazas..
Csinaltam uj karriert, VII-vel fogom nyomni vegig, amig nem lesz XXI :D -
#3506 nygahajók= nagyhajók. -
#3505 Végre elindultam amerika felfedezéséreA XIc-re tettem egy 3-as tornyot, lassaln több fegyverem lesz mint egy kisebb kisérőnek. De teccik a C festése isJók azok a "zavaró" csíkok, amit a nygahajók is megkaptak, hogy nehezebben lehessen bemérni őket.Ettől olyan nagyhajó fiiilingem vanNo meg az első radar... Baz először azt hittem hogy pótpáncél van a tornyonHiába no, fejlődik a teknika! -
#3504 Üdv !
Melyik bázison van IX/b '41 márciusban ? 100 % realityn nyomod ? -
Hengelhoffer #3503 Kitapasztaltam, hogy ha az engine-re célzok, akkor egy C2 nagyobb valószínűséggel törik ketté egy torpedóval. Ezzel a módszerrel, C3-ast is sikerült lealáznom. Csak jól kell helyezkedni. Sumákba, 500m, 90 fok. Csak megvárod míg beúszik, ajtót kinyit, a téglalpok előtűnnek, bekattintod a sárgát, és ha zöld tűz. Most értem vissza a bázisra. IX/b 1941 március-> 101 000 t ezen a küldetésen. Jó éjt mindenkinek.