Silent Hunter III

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hi! szóval...belenézek a periscop-ba ...befogom a célt...3 dolgot kell beállítanom: távolság - szög - sebesség. (vizuális kapcsolat) Szóval a periscop segítségével, hogy a bánatba kell beállítani a sebességet..ha tudja valaki írja már le érthetõen......az a válasz nem érdekel, hogy kapcsoljam ki a manualt és bizzam a tisztre majd õ megmondja .....
Papirzacsi
Én figyelgetem. Fent északon, nyáron éjfélkor is félhomály van.
És sokszor nem az évszaknak megfelelõ idõpontban megy le a nap. Legalábbis az óra szerint nem. Így bennem is felmerült a dolog, hogy esetleg számol az idõeltolódással. DE én spec komolyabb vizsgálatokat még nem folytattam ezen a téren. Ami tetszett ,hogy északon nyáron éjjel is jó világos van.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Amúgy már kijöhetne az 1.2-es javítás, lenne mit javítani.
Most vagyok a 12. küldetésemen, ami elég jól indult. Sima tenger (nagyon ritka) Írország alatt, 88mm ágyú csodákra képes.
Találkozok egy konvojjal, amit nem kísér romboló (1940 õsz). Nagy vihar támadt gyorsan, ezért az ágyú kizárva és a torpedóval a célzás is nehéz. Akkora hullámok vannak, hogy periszkópmélységbõl a felszinra vágja a tornyot. Sikerült kilõnöm 3 tankert 1-1-1 db torpedóval, szóval itt tartok 65000 BRT-vel és még van 6-7 torpedóm. Remélem elérem a 100000 BRT-t. Eddig ez a saját rekordom.
Lenne egy érdekes kérdésem. Volt már valaki az amerikai partoknál örjáraton? Ha igen, akkor az órával szinkronban volt-e a nap járása? Mivel az óra a berlini idõt kell mutassa, ezért 6-8 órás idõeltérésnek illene lenni az amerikai partoknál. Esetleg van valakinek ilyen irányú megfigyelése?
Zogu
Mert mi a nyavaja a nyavajád?

Zogu King of the Albanians (1928–1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.

I.C.ram
Ha áthelyeztetetd magad, akkor másik kikötõbe is viszed a tengódat, tehát tök mindegy, hogy jó kikötõ vagy sem.
Zogu
Persze ez csaneszmannak szólt. Bocsika!

Zogu King of the Albanians (1928–1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.

Zogu
Nahát erre mondtam, hogy "én se tudhatok mindent".<#szomoru2>

Zogu King of the Albanians (1928&#8211;1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.

Zogu
Na ilyen se volt még?! Olyan köd volt, hogy nem találtam be a kikötõbe. Illetve nem tudom, hogy bementem-e. Elmentem két világítótorony mellet, és naranysárgára váltott az 1-es játéksebesség (nem is lehetett felsrófolni). És miután nekiügyetlenkedtem egy mólófélének, hát ESC, nehogy gond legyen.
Tényleg, hogy tudom meg, hogy a kikötõben vagyok? Szól a gép, vagy ott is ESC? Vissza kell találni az eredeti dokkba? Van térkép a kikötõkrõl? Most megjelöltem a térképen a kikötõ bejáratát. Talán visszatalálok

Zogu King of the Albanians (1928&#8211;1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.

elöbb még német tengokról volt szó... 😊
amugy miért mi baj van vele? vagy a balázs showt szereted enyire? 😄

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Battlefield az atlanti csatáról? Inkább a Balázs sót nézem, az sokkal jobb 😊)

:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::

Én megszoktam nézni mennyire merül be a hajó a képhez képest és gyakran van pár méter eltérés néha több is fõleg ha már kapott egy találatot és már csak kegyelem lövés kell neki.
Zsolo007
Szerintem jó a VIIC, de Lorint elég szar kikötõ szerintem nem ér a nnyit a 9 inkább várd meg a type XXI-et, úgyis kell majd sok pénz, '43-'44 rengeteg technnikai újítás lesz jó sok pénzért

Zsolo007
Mármint a valóságban vagy a gémben? Mellesleg ha jó idõ volt miért nem ágyúztál? Na mind1 lehet hogy vannak üresen rohangászó hajók, az tuti hogy én a 19 patrolom alatt 1-gyel sem találkoztam, pedig anglia partjainál a legforgalmasabb részen szoktam lövöldözni........

pluhi
Már megvan. Nem csak a felszínen kell lenni, hanem kézzel kell átrakni õket. Mire megcsináltam, csak elsüllyedt a C3, ami órák óta hányódott félig elmerülve. Azért hazafelé még felhasználásra került a cucc<#eplus2>.
Szerintetek érdemes átülni VII/C-re? Annyit tud, hogy lassabb, mint a B. Talán az elérhetõ extráknál szélesebb a választék, nemtom. Valszeg a IX-esre nyergelek majd inkább. Csak el ne küldjenek Indiába<#nevetes1>.
discovery... msot... 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Kb kettõ km-re volt tõlem egy akkora sziget, mint egy focipálya, de itt voltak a madarak.Ezt sem felejtették el a fejlesztõk.<#wow1>

melt külsõ tárolok igénybevételéhez fel kell menni a felszinre nem?

az en nyavajamra senki sem valaszol 😞
pluhi
Vajh miért van az, hogy az ábra szerint van még tartalék tropim, de a számok már beszürkültek, szal nem töltik újra?
Goliath
40 augusztusa, t1-et szoktam használni, általában 5000 m-en belül szoktam lõni de 1500 felett, soha sem megyek olyan közel teljesen fölösleges, ha nem vett észre, tartja az irányt és sebességet és jó a navi tiszt akkkor 10000-rõl is simán ki lehet õket szedni.
Ja és nem néztem semmit félre, ha megnézed a hajóazonosító könyvben a c3 horizontális tömegközéppontja jóval a felszín alatt van, ennek olyan kevesebb mint 50 %volt. És abban is tévedsz hogy üresen nem rohangásznak, sokszor volt olyan hogy javításra egyik kikötõbõl a másikba üresen vagy félig pakolva ment.. Ez is partközelben volt..

C2D-E6750,Gigabyte GA P35-DS4,Asus Hd3870 512 ddr4, 2*1Gb Kingston 1066, Logitech G25

Hi! lehet nem fogalmaztam elég világosan...szóval manuálisan akarom a célom sebességét bemérni de nem értem hogyan kellene..a távolságát vágom ,csak a stopperes mérés....??
Zsolo007
MIlyen évben vagy? valamit nagyon elnéztél ürersen nem rohangásznak 😄, ami valószínûbb hogy hinás volt a torp és nem tudta tartani a mélységet, ezért ment lejjebb a háború elején ez nem volt meglepõ dolog

Zsolo007
Igen kevesebbet ad

Zsolo007
Sose lõjj olyan messzirõl!
1000m föltt ne nagyon indíts torpedót!!!!

dronkZero
Származik valami hátrányom abból, hogy nem a kikötõben hagyom abba a patrolt? Kevesebb renown esetleg?

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Goliath
Sziasztok!
Az elõzõ patrolnál érdekes dolog történt velem...
Elõre jelzem majdnem tükörsima tenger volt.
Megpillantok egy c3-as kargo shipet, irányba állok, megközelítem 3000-re, draftját megnézem, 9m, máneses, 30 csomó, 9 és 9,20 ra állított torpikat neki. Követem a torpokat, mind a kettõ jó 3 méterre alá megy... olyan 6 m volt a draftja, gondolom üres volt, pedig fölül volt rakomány. lol eszméletlen a játék

C2D-E6750,Gigabyte GA P35-DS4,Asus Hd3870 512 ddr4, 2*1Gb Kingston 1066, Logitech G25

Zogu
Ja? Arra meg ott van a S, M, F kapcsoló. Gondolom Slow, Middle, Fast - szintén szótárral -, ugyanabból a nyelvbõl.

Zogu
Akkor akár ales (alezredes) is lehetsz!?<#nevetes1><#nevetes2>

Zogu
Köszi!
Majd átrándulok oda is. Sajna elég kevés az idõm mostanában. Talán a hétvégén.

Zogu
Gondolom nem sok hasznát vették volna egy szonáros tisztnek, ha csak ahhoz ért. Én voltam egy eredeti U-boat-ban. (müncheni Technisches Museum). 168 cm vagyok, de elég szûkösen éreztem magam. Szóval elképzelhetetlenül kevés hely van benne. Az errõl szóló filmek világa az más. Szinte semmi köze a valósághoz ebben a tekintetben. Ezért gondolom, hogy ott a tisztek mindegyike szinte mindent tudott. Nyilván a szakirányát tudta a legjobban. És ha mondjuk meghalt a navigátor? Elvégre háború volt vagy mi. Akkor ott maradtak az idõk végezetéig?

Zogu
Mindent én se tudhatok.<#nevetes2>

Zogu
Kukkold meg egyszer a torpedós panelt. A jobb oldala szól ezekrõl a dolgokról. Angol szótár<#beka2>, és minden világos lesz.

Szerintem õ a TMA-ra gondolt.

:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::

Zogu
Szasztok!
Melyik sebességet? A hajóét, vagy a játékét. A játék +/- a hajóé 0-5 elõre, 6-9 hátra.

Sziasztok! Nem tudna valaki segíteni hogy manuálisan hogyan kell a sebességet meghatározni...próbálgattam de nem nagyon jöttem rá ...a többire igen csak erre nem... tudom hogy fanatikus vagyok ..de ez van<#eplus2>
ti minidg minden kuldirol visszamentek bazisra a tengeralattjaroval? mivan ha csak kilepek mi a kulombseg?
csácsá, kicsit lama vagyok meg gamehez de csipazom nagyon...

viszont nem ertem, hogy carrier modban ha egy orjaraton vagyok barmikor nyomok egy esc -et kilepek exit patrol aztan return to base es mintha hazarepulnek otthon vagyok... namost kiprobaltam mikor 2 rombolo uldozott es szinten mukodott... ennek mi ertelme? valaki tudja?

masik dolog a rombolok elol valo menekules, ott van a silent mod, hat annak en semmi ertelmet nem latom, pl. atmegy felettem 1 rombolo megszor melysegi bombakkal de tulelem szerencsere, kivalasztom silent modot es teszek egy eles kanyart majd szep lassan probalok eltunni de meg egyszer se sikerult pedig meg '39 ben vagyok... mindig szetbombaznak... mindig megtalalnak. nem ertem, hogy lehet eltunni rombolok elol? ha pl lemerulok tenger aljara es leallitok mindent ugyis megtalalnak, ok sonarjuk van de tenger aljan fekudve akar egy szikla is lehetek... na mind1 valaki aki mar sh guru legyszi irja le hogy lehet elmenekulni rombolok elol :-)

masik dolog, en f3 nal probalok torpedozni de nem sok sikerrel :-) pedig akkor tuzelek mikor zoldbe valik lockolas. Olvasom hogy magneses torpedot hasznaltok, ezt hol lehet kivalasztani? meg irtatok olyasmit is hogy elarasztottatok elore vetocsovet ezt se talalom f3 nal, pedig sokszor mire kilovik a torpedot mar rossz pocizioban van hajo pont az hianyzik, hogy egybol tudjak loni... Arrol nem is beszelve hogy milyen melyen menjen a torpedo azt se tom hol van! :-)
de ennek ellenere 76% realizmmal sikerult mar kiloni 1-2 hajot csak egy gaz van utana mindig megszivatnak kisero hajok meg egy kuldit sem eltem tul csak az esc es megoldassal :-)))

Hypo
Hatha hasznalhatoak foleg kinyomtatva ezek a patrol chartok
patrol charts

Az már inkább kacsavadászatra hasonlít ,egyébbként ha jó helyre célzol akár egy torpedó is elég lehet egy 5-6e+ tonnásnak.
Uhh, qrva jó ez a játék! A következõ volt a szitu:
Elkezdtem üldözni egy coastal merchantot, közvetlen hátulról (hogy ne hallja meg a hangom). Utolérem, elkezdem lõni az ágyuval. A hajó elkezd ide-oda kanyarogni, hogy még nehezebb legyen eltalálni. Pár perc mulva meg megjelenik egy repülõ meg egy romboló, amik nyilván a hajó segélykérésére jöttek! Qrva jó!<#nyes>

\"...lámák kíméljenek.\"

Egyébként feltettem a Merchant Vulnerability Mod-ot. és nem kell már három torpedót belelõni egy nagy hodályba, hogy elmerüljön.<#eljen><#violent>

Mit szóltok a NINCS kimerültség modhoz???Kezdõknek való.<#wow1><#felkialtas>

I.C.ram
Te basztad el ja 😄 A legideálisabb megközelítés az, ha kicsit szemben vagytok egymásnak, kgb olyan 60-70 fokos szögben, mert akkor mire elég közel érsz 90 fokban leszel vele, és 90 fok a legtutibb a torpedózásnak, mert ekkora a legkönnyebb eltalálni egyrészt, meg ekkor szinte 100% hogy felrobbant a torpedó becsapódáskor.

Merülés változó, este viharban pl. az is elég ha csak 1500 méternél merülsz, nappal meg azért érdemes olyan 2000-2500 méternél merülni, ha azt akarod, hogy ne vegyen észre. Minél lassabban mész annál nehezebb észrevenni.
dronkZero
Köszi a segítséget, átverekedtem magam a tutorialon... 😊
Na, most már megy minden, mint a karikacsapás, csak arra lennék kíváncsi, hogy a megközelítés témája hogyan is alakul..? Mikor érdemes lemerülni, merülve utol lehet-e érni az ellenséget, és milyen irányból jó menni?
Azt én b*sztam el, hogy félhátlról rálõve egy hajóra 3 torpedóból 3 lepattant?

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Seaweed
En ugytudom hogy nem ertettek mindenhez.
pluhi
Nem tudom volt-e már téma, de én sik ideg voltam, hogy mér "Herr Kalojn"-nak hivják a kapitányt. Elég sokat tanultam németül, de sehogy nem tudtam megfejteni mi lehet ez, szótárban meg nincs szó, aminek ilyesmi lenne a kiejtése. Innen adta magát, hogy ez rövidités lesz, persze a net segitett. "Kaleunt" a "Kapitänleutnant" röviditése. Még rövidebben "Kaleun" vagy "Kaleu".
Kérdés, hogy mi van, ha már magasabb lesz a rangom, mint hadnagy?
Seaweed
Pont ilyen volt a szizu, csak nem repulo hanem hajo...

pluhi
Nálam sem fáradnak. Én vagy max idõgyorsitáson vagy valós idõben közlekedem. Már gondoltam rá, hogy a meg kéne buherálni a rendszert, hogy ne nyolcszorosra lassitson, ha történik valami a közelben. Ugyanis a fáradságot itt szedik össze az emberek, olyan hülyeségek miatt, mint egy német hajó felbukkanása. Persze, ha figyel az ember gyorsan vissza lehet nyomni, de Dánia megkerülése közben fél szemem a TV-n van általában<#vigyor>. A másik hiba, ha nagy gyorsitáson átváltunk más helységre. Ilyenkor 32x-re ugrik vissza az idõ, és ez intenziv fáradást jelent. A tisztek problémáját úgy oldottam meg, hogy négyet viszek csak.
Amúgy szvsz elég vicces, hogy a navigátort röhögve lehet cserélgetni a WO-val. Tul elég egy is a két posztra. Ezek mindenhez értettek anno?