11357
-
Malac Úr #3782 Üdv!
Mivel nem vagyok (voltam eddig) sub fun, szeretnék egy kis segítséget kérni. Elkezdtem a normál játékot, és azt tapasztaltam, hogy 5 küldetés után tele vagyok plecsnivel (meg egy csomó hajót a fenékre küldtem). Na lássunk egy realizáló mod-ot, felraktam a Berry félét. 4 küldin vagyok túl, és bár ellenséges hajót még távolról sem láttam, máris van egy előléptetésem, tengeralattjáról kitűzőke, vaskereszt I,II + germán kereszt. Ami a leginkább fáj, hogy a germán keresztet + a vaskereszt II - t azért kaptam, mert az uccsó patrol során Kiel helyett Wilhellmvalahol dokkoltam üzemanyagért (ekkor kaptam a vaskereszt I-et), majd HAZAMENTEM Kielbe...még jó hogy renow nwm járt érte. Szóval aki ért hozzá, az árulja már el legyen szíves, hogy a sub parancsnokok közt tényleg így szórták a plecsnit?
-
#3781 F6 -
#3780 őőő, igen, realisztikusra van állítva, feltételezem így meg csak akkor írodik a brt a számlámra, ha látom is, hogy elsüllyed, de örök időkig követni csak emiatt egy konvojt értelmetlen
csak nem akarok 60% alá menni :/ -
HUmanHunter #3779 hi all!
tegnap óta nekem is megvan ez a game
hogy kell állítani a torpedókat?
én csak annyit tudok a torpedókkal csinálni hogy kiválasztom hogy mejik csőből lőjjék ki őket oszt késZ:P
előre is thx a helpet -
#3778 Hát igen! :( Ez a baj többek között vele! Mert amíg 97-ben ez a GFX még elfogadható volt ma már megbocsájthatatlan! :))) -
Hengelhoffer #3777 A képek alapján kísértetiesen hasonlít a Jane's 688i -re... mármint a Dangerous Waters. -
#3776 Ha a hajók elsülyedése realisztikusra van állítva, akkor van, hogy csak 15-20 percel azután sülyed el, hogy eltaláltad, tehát az, hogy "megy tovább", nem jelent semmit, attól még a végén ugyanúgy megy le. ;) -
#3775 nem uncsi, sőt, végre most van egy olyan játék a témában, ami mind hangulatban, mind grafikában, mind realisztikusan megállja a helyét az előzőkkel szemben (SH eddigiek, az Enigmáról meg nem is beszélve ...) -
#3774 egyébként király ez a sh3 is , nemaazétt mondtam , mert ellehet evvel is simulálni királyul , de maga a technológia :) azért .) -
#3773 Fene egye már meg a nagy hajókat, miért nem elég 2 halacska se egy T3-nak ? Grr
Van egy mentésem, tökéletes pozícióban vagyok, konvoj mellett derékszögben, távolság is ideális (500 - 1000m), hajók azonosítva, egy T3, egy T2, és egy C2 a kiszemelt, de ugye csak 4 torpedóm van, logikusan a T3-ra küldök 2-t . Na de próbáltam magnetic és impact módszerrel, G7a-t, G7e-t, torpedó sebességét, mélységét is állítgattam a hajó merüléséhez (magnetic-nál alá kicsivel), de az istenért nem akar egy elég lenni, pedig a közepén találom el, a tanker is csak ég meg füstöl (máramikor), de szépen megy tovább :/ -
#3772 hmm, köszi ... megnézem milyen ez a game... (nem is tudtam, hogy van ilyen ..) köszii! -
#3771 Akkor a Dangerous Waters a te játékod. -
#3770 Egyrészt nem, másrészt meg van az általad említett kategóriába sorolható és még frissnek is mondható gém... Dangerous Waters -
#3769 szerintem meg olyan tenger alatt jaros game kellene ami a mai tengeralattjarokkal van meg a mai technikaval... mert ez a masodik vhs temak mar uncsik , nem? -
#3768 Elbírnék néhány olyan atomtorpedót amivel a végén atomjaira szedik a rombolótKettőt beküldenék a konvoj közepére, és már csak a robbanás szele leradirozná az összeset, lehet hogy még a reppencsek is lehullanának a vákuumban -
#3767 megint ?? -
#3766 Vasárnap U-571 a TV2-őn! -
#3765 Az egy masik fajl, azt csak nekem kuldte el, mert meg beta fazisban van :) -
#3764 Szia!
Igen kipróbáltam, de nem vettem észre semmilyen változást. Teljesen angol, ha a tutorial videóra gondolsz. -
#3763 Ejnye, eknye! Te kis szadimadár! -
#3762 -
#3761 Nefoglalkozz vele, hogy megvágnak. A T3, meg a pesszindzer lájner csak a fenéken mutat jól! -
#3760 Azért mennyire vágnak meg, ha neutral hajót süllyesztek el ?
Találtam egy konvojt, két érdemleges hajó volt köztük (T3 és Passanger Liner), mindkettő USA felségjel alatt :( -
#3759 Én a rendfokozatokat a Földi Pál féle U-Boot sztoriból vettem(bocs ez nem a reklám helye volt)
Köszi mindenkinek, lassan összejönnek a rendfokozatok megfelelői.
Apropó valaki kipróbálta már a tutorialhoz a feliratot? -
Hengelhoffer #3758 Persze, igazad van. Ez csak arra jó, hogy a hierarchiában kb hol foglal helyet. Viszonyítási alap mopndjuk. -
#3757 Ezzel az a baj, hogy a haditengerészetekben nincs százados, őrnagy és (al)ezredes rang... ;) -
Hengelhoffer #3756 ensign - zászlos azaz hadnagyi rang a haditengerészetben
lieutenant junior grade - alhadnagy azaz főhadnagyi rang a haditengerészetben
lieutenant - hadnagy azaz századosi rang a haditengerészetben
lieutenant commander - alparancsnok azaz őrnagyi rang a haditengerészetben
commander - parancsnok azaz alezredesi rang a haditengerészetben
captain - kapitány azaz ezredesi rang a haditengerészetben
By: MTA SZTAKI
-
zoltang #3755 Igen.
-
zoltang #3754 Rangjelzések
Ebben sincs benne a Kriegsmariene, de hátha használható. -
#3753 „nekem meg végre elárulhatná valaki, hogy mi a fene az a "kállojn" ;)”
Kapitänleutnant összevontan ejtve.
-
#3752 Amikor volt még haditengerészete kis hazánknak, a Monarchia alatt, akkor ezek az elnevezések voltak rendszerben:
Seamen = II. Osztályú matróz, I. Osztályú matróz
Petty Officer = Árbócos, Negyedmester, Mestersegéd
Chief Petty Officer = Almester, Mester, Törzsmester, Főtörzsmester
Warrant Officer = Tengerészzászlós, Sorhajózászlós
Ensing = Korvetthadnagy
Lieutenant Jr. = Fregatthadnagy
Lieutenant = Sorhajóhadnagy
Lieutenant Commander = Korvettkapitány
Commander = Fregattkapitány
Captain = Sorhajókapitány
-
zoltang #3751 Egy pár rangjelzés. -
Bull #3750 Eléggé egyértelmű annak aki már tudja.Én a 13.patrolnál tartok 41 Szept.-ben és most is jöttem rá kis apróságokra sérüléseknél.Most már tudom és könnyű mert tudom mit kell csinálnom.De eddig azért egy párszor elsüllyedtem,mert elképzelésem sem volt mi van ha komolyan megsérülök.Csodálkoznék ha ezzel én lennék így egyedül.Például megváltás volt itt olvasni hogy 350 m-nél élesít a torpedó mert nem tudtam,de valaki leírta amivel engem megkímélt a korai infarktustol plusz jóval kevesebbet emlegetem a készítők kedves mamáját! -
Lupis #3749 Uh nem lehetne priviben ezt a fordísásost? -
#3748 jaj jaj, kadétot ki ne hagyjam :D -
#3747 namost, rangsort nem tudott mondani, csak felsorolt párat, valami értelemszerű rangsorba rakom őket, talán előrébb jutsz:
matróz
őrvezető
tizedes
szakaszvezető
fedélzetmester
törzsfedélzetmester
főtörzsfedélzetmester
alhajónagy
hajónagy
főhajónagy
folyamzászlós (tengerinél passz)
alparancsnok
parancsnok
alkapitány (Mo-n nincs)
kapitány
törzsalkapitány
törzskapitány
főtörzsalkapitány
főtörzskapitány
vezérkapitány
vezérfőkapitány
beosztások (gépész, főgépész, kormányos, szakács, stb) rang és vizsgafüggő, szal nincs értelme feltüntetni
nekem meg végre elárulhatná valaki, hogy mi a fene az a "kállojn" ;) -
Bull #3746 Sorry!Nem Bee hanem a te tapasztalataiddal értek egyet,elírtam
-
#3745 Na ezek sokkal jobbak, at is irom este.
Ezekhez mit szolsz?
Chief Sr. W. Officer = rangidos fedelzeti tiszt
Senior Warrant Officer = fedelzeti tiszt
Warrant Officer = altiszt v tiszthelyettes
A matrozoknal lehetne
Chief Seaman = tisztes (mivel nem tiszt es nem altiszt, ezert csak ez lehet)
Senior Seaman = rangidos matroz (van ilyen egyaltalan?)
Seaman = Matroz -
#3744 hát nekem így rémlenek hajós emlékeimből:
lassúmenet, harmad gőz, fél gőz, háromnegyed gőz, teljes gőz, vészsebesség (túlsebesség) -
#3743 Akkor megkérdezhetnéd a sebességfokozatokat is. Köszi.