11357
  • ChevyG #5630
    sztem a magyaritás, hüjeség!, nem igaz hogy nem lehet ennyit megérteni
    és a magyaritás is 1 + hibalehetöség, és hibábol ugy gondolom van elég már!
  • Tuvok #5629
    Nekem sem úgy jött le, eszemben sincs támadni (vagyis a tommy-kat igen), itt felnőtt emberek értelmes eszmecseréje folyik . :)
  • dr Kotász
    Ha beírsz ide pár tucat fontos kifejezést, lefordítjuk neked. Aztán nyomhatod eredeti nyelven. Szerintem is elveszik a hangulat a magyarítással.
  • Tuvok #5627
    Aki egy picit jártas a témában, annak a játék elemi, fejlesztések, adatok a fejében vannak, a gyroszkópot sem fogja senki sem mondani, egyértelműen leolvasható a kijelzőkről, mint ahogy minden más, aki meg azt sem tudja, hogy a knots mit jelent, az nem is fog lelülni játszani egy hajós játékkal, elvégre ehhez némi fanatizmus is kell egyrészt a hajók, másrészt maguk a tengeralattjárók, harmadrészt a II . vh furcsa technikája iránt . Azokat a szavakat, hogy Falke, Alberich, Metox meg Zaunkönig az ember szótárból sem tanulhatja meg, magyarosítani nem is lehet ezeket igazán (nemtom egyáltalán le vannak-e fordítva a magyarításban), nekem sem volt fogalmam, hogy mi vár rám a német hangok esetén, de még mielőtt elkezdtem volna játszani a játékkal, azonnal németre tettem, mert úgy élethű, pár hét játék után meg bárkinek lehet annyi rutinja, hogy akár becsukott szemmel elirányítsa a hajót, mert megtanulja, hogy melyik gomb mit csinál, és ahhoz milyen hang párosul .
  • zizzenet
    Tuvok! Most így visszaolvasva előbbi beírásom, kicsit támadólag hathat. Bocs, ha neked is így jön le, egyáltalán nem ez volt a célom. Inkább nagyon köszönöm a válaszaid és a segítő szándékod.
  • zizzenet
    Na ja, csak ha leülök elé, és a játékidő 70 százalékát szótárazással töltöm, mert először is nem fogom tudni az irányszög meg lőtáv meg a mittudoménmilyen szavakat, aztán meg a tuningolásnál sem a szerkezet nevét, sem annak leírását nem értem egyből, akkor ez már inkább fárasztó, mint élvezetes időtöltés. Nincs gondom a szótárazással, tanultam én már nyelveket, de ha játszani ülök le, akkor nem nyelvet tanulni akarok. Ennyi. Nekem meg egy játék hangulatán nem ront semmit, ha magyarul olvashatom a szövegeket. Nem érzem, hogy bármikor is autentikusabbnak hatna az angol. Ízlések és pofonok, egyébként. A lényeg, én örülnék, ha menne a magyarítás az 1.3-mal is, és annak is örülnék, ha valaki, akinek van tapasztalata, írna erről (korábbi hozzászólásokba belinkelt képeken vannak magyar feliratok).
  • Tuvok #5624
    Én meg a némettel vagyok így, mégis német beszédet állítottam . Maga a játék kinézete és használata egyértelműen adja magát, csak a számokatm adatokat kell figyelni, a szöveget legfőképp visszaigazolást adnak valami olyasmiről, amit eleve egyértelműen látsz is . Ne érts félre, nem lebeszélni akarlak a magyarításról, dehogy, hisz ezért készült, csak azt mondom, hogy pont a szakkifejezések eredetisége miatt nem használom, meg egyébként is, magyarítás ide vagy oda, a hangok attól ugyanúgy angolok / németek .
  • zizzenet
    Nekem meg az a bajom, hogy nem vagyok egy májer angolból, bár járatlan sem vagyok a témában, ugyanakkor a sok spéci szakkifjezeés meg elnevezés valószínűleg elég nehezen megfejthető lenne számomra, ezért örülnék a magyarításnak.
  • Tuvok #5622
    Hát én segítenék, de nem használok magyarítást, mert számomra elveszik a játék eredetisége tőle .
    De egyszer már mintha késznek lett volna titulálva, le is tölthető, aztán a patch-ek megjelenésével elvileg volt néhány dolog, amit ki kellett egészíteni, de hogy ezzel mi van, nemtom . Jó lenne kiírni a FAQ-ba, csak sajnos a FAQ-unk fenntartója már nem jár közénk .
  • zizzenet
    Nyomnám... csak előbb szeretnék megbizonyosodni néhány dologról, többek között erről a magyarításról.
  • ChevyG #5620
    eredetivel nyomod?
  • zizzenet
    A mentésekkel tényleg volt baj, de ahogy olvasom a patchek readme-jét, ezeket javították.
    És mi a helyzet a magyarítással? Menni fog 1.3-mal is?
  • Tuvok #5618
    Hát jó lenne, de lehet, hogy nem kevés fejfájással és hajhullással járna, szal lehet egyszerűbb inkább túllenni a dolgon .
    Szerintem egy reinstall is megoldhatja, ha csak a mentés marad fenn, de semmi olyan, ami magához a játékhoz kell .
  • ChevyG #5617
    huuu, ezt jó lenne kideriteni!
  • Tuvok #5616
    Én sem, de valszeg egyedi hibákról van szó, azaz nem a hiba oka van a játékban, hanem csak a következménye .
  • ChevyG #5615
    akkor nem értem
  • Tuvok #5614
    Dehogynem, minden küldetést, néha többször is .
  • ChevyG #5613
    gondolom, mert nem mentettél
  • Tuvok #5612
    Nekem 1.0-val sem volt semmilyen mentési problémám .
  • zizzenet
    Aztat hadd kérdezzem még meg, hogy a készülő, amúgy ahogy látom, már majdnem kész magyarítás mely verzióhoz jó? Ha felpeccselem a játékot, ahhoz is jó lesz?

Még valami: a legutóbbi patch-ben már nincsenek ezek a mentési problémák, ugye?
  • GarET
    aha akkor én még csak a 3-om végénél tartok, akkor egy cd-vel kijebb vok, hű az annya, honnan fogom beszerezni, na majd utánanézek mindjárt.
    thx mindenkinek

Zizzenet demoról nemtok, és rögötn a ateljessel kezdtem, és neked is ezt ajánlom:), ha van rá lehetőséged.:)
  • zizzenet
    Köszi a válaszokat teljesítmény és játékmenet ügyben!

Nincs enek a játéknak valami demója vagy kipróbálható verziója?
  • Tuvok #5608
    5 részes, asszem
    1. a kifutás, 2. a nyomorgás, 3. a konvoj, 4. Gibraltár, 5. is Gibraltár majd La Spezia
  • xj700t
    Az még nem a vége... inkább a fele.

• GarET
    mert dc-n mindenkinél 2 cd-s, és egy gyereket találtam akinél 3om cd-s. a film meg véget ér annál a résznél a 2.cd-n, amikor hazmennének, de jön egy parancs.
  • GarET
    a Das Boot avi-ban 3-om cd-s??
  • ZsoltLee
    Nekem a vissza töltött játéknál volt, hogy a betöltés utáni elsüllyesztett hajókat nem írta be a naplóba.
    Az "Enemy unit destroyed" meg volt.
    A végén szerencsére a reownt meg kaptam de a kapitány jelentésében sem szerepeltek a hiányzó hajók.
  • Tuvok #5603
    Azt hiszem találtam egy nagyon érdekes, és egyben bosszantó hibát .
    Az angol partok mellett csináltam járőrt, mikor találtam egy C2-est, végre valami kövérebb a sok Tug Boat meg Coastal teknő után, meg is torpedóztam, talált is, de ekkor felbukkant egy repülőgép, és az orrom előtt lebombázta az angol hajót !!
    Íme itt van (látható lenn, nincs ott, hogy Enemy unit destroyed)
    A hajó elsüllyedt, de nem írta a számlámra ! És ami a bug az egészben, hogy nem sokkal később ismét találtam egy C2-est, amit megtorpedóztam, kettétört, de azt sem írta a számlámra ! Kicsit mérges lettem, kerestem még egy hajót, egy Small Merchant-ot találtam, mivel jó idő volt, fedélzeti ágyúval lőttem, elsüllyedt, de ezt sem írta a számlámra, a Kapitányi napló tök üres ...

Írnék ezzel az Ubi fórumba, de azt nem tudom, hogy külföldön láthatók-e a magyar FTP-ről belinkelt képet, mert úgy tudom nem ...
  • GarET
    ja milyen részletesség, elég jó:)
  • GarET
    hülyeségeket ne kérdezz.) pwersze hogy elég a játékhoz a géped!!!
    a játékmenet eléggé linearis, csak járőrözni lehet, na meg vannak eleve készített küldetések. de addig járőrözöl ameddig akarsz, ill ameddig van üzemanyagod, és skulód, nameg a térképen akárhova mehetsz:)
  • GarET
    lehet elb@szták a festést:)
  • zizzenet
    Tapasztalataitok alapján érdekelne a véleményetek, hogy az alábbi konfigon milyen részletességgel futna a játék:
    3 gigás proci, 1 giga RAM, Radeon 9800 Pro videókártya.

Másik kérdésem az volna, hogy a játékmenet kb. hogy néz ki, mennyire lineáris és kötött, és újrajátszásnál van-e valami változatosság?

Válaszotok előre is köszönöm.

• Gundark
    Érdekes, elsőre mikor megnéztem a textúrádat ez jutott az eszembe, hogy furi hogy egyenes. e eztán eszembe jutott egy könyv, amiben benne volt a képe és ott is egyenes vót. Érdekes hogy egyenes :) De majd Cifu megmondja hogy miért.:)
  • Karabiner
    Na ez a link nem jöt be. Itt egy kép.
  • Karabiner
    Nem, de mielőtt rajzoltam volna utána néztem, de így is emlékeztem hogy itt érdekes módon egyenesen állt.
    Hajótest vázlat rajz.
  • Herold
    Nem kéne azt a horogkeresztet 45 fokkal elforgatni?
  • GarET
    ÁÁ igen de rég volt már.. ezért fuccsolt be az addigi carrierem. Nos az egyetlen megoldás hogy leszeded, és újra felrakod, nekem ez segített. Nekem akkor jött elő ez a hiba, amikor áthelyeztettem magam, és azt a missont már nem volt hajlandó megnyitni, és az előző mentéseimet behozta, aztán kb 10 mp múlva kivágott az asztalra.
    mondom nekem ez segített, azóta sem volt ilyne bajom -kop-kop-kop.
  • Karabiner
    Na még egyszer!
  • Karabiner
    Sziasztok
    Eddig csak olvasója voltam a Forumnak meg játszottam a játékkal amikor tudok.
    Én is láttam, hogy a Bismarkrol lehagyták a horogkeresztet, itt is észre vételezték.
    Na ennek hatására felbuzdultam és egyébként is terveztem hogy megcsinálom neki. Hát itt van. Szigorúan történelmi hiteleségből. Talán nem a legprofibb tehát így éjfélkor ez sikerült.
    Vagy fölül írjátok az erdeit vagy a \data\Textures\TNormal\tex\ rakjátok onnantól azt használja.

kereszt
  • qwert
    Csak ennél a játéknál v. más játéknál is előfordul ez a hiba?