Silent Hunter III

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dr Kotász
Ááá, már értem, kösz. Akkor továbbra is kérdés, hogy van-e valakinek infója, hogy melyik flottillánál mikor mi válik elérhetõvé...
dr Kotász
1. De akkor nekem hogy lehet 1940-ben VIIB-m az 1. flottillánál?
2. Hova lett a TypeXXI és a IXD?
Gundark
Én még annyit tennék hozzá Etnies kamerád, hogy a vizibomba robbanásakor érdemes lapítani, levenni a sebességet és kiadni a "kuss vammá embereket"<#crazya>mert ugye a robbanás után a hidrofonok meg a szonárok megsüketülnek. Azalatt az idõ alatt el lehet távolodni 2-3 csomóval, hogy a következõ szórás már jóval arréb megy <#hehe>Én már csak tudom, jó pár kisérõvel kergetõztem és úsztam meg igy<#hehe>No meg a mélység... Praktikus lemenni szerintem amennyire lehet, fõleg ha ép a hajó. Ha sérült akármennyire is, akkor jobb a zõdben maradni. Nekem 96%volt amikor egy hordozó támadás után a pofámba másztak, és lebombáztak úgy 110 120 méterre. Erre lett nagy vinnyogás hogy folyik a víz <#vigyor2>narancssárgába került az orr (nem bomba volt mert azokat messze szórták) és csak vészemelkedéssel tudtam feljönni és az állapot hirtelen lement 60%ra<#nevetes1>

Tuvok
Most megnéztem a kézikönyvet, egy valamit nem vettünk figyelembe, mégpedig a "Starting Flotilla" feliratot .
Az a táblázat egyszerûen annyit takar, hogy új kampány kezdésénél mely években melyik flotillánál kezdhetsz, és évtõl függõen melyik típusú hajót kapod kezdésnek, sajnos nem pedig azt, hogy mely évben hova kérheted az áthelyezésed, és ott milyen hajók elérhetõk .

Rusid
Hmm szerintem sem jó ami a kézikönyvben van. Én a 7-es flottánál vagyok és 41 elején már vígan szeltem a habokat VIIC-vel.

Sose magyarázkodj - a barátaidnak nincs rá szükségük, az ellenségeid meg úgysem hisznek neked.

Papirzacsi
Minap nézegettem ezt a FAQ-t. TÖk jó! De meg kéne benne említeni a torpedófajtákat is. PL mire jó a FAT, mire az akusztikus stb stb.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

hála a jó Istennek, már én is megijedtem<#vigyor2><#nevetes1><#papakacsint>
ChevyG
értem, köszi!
Seaweed
Abban hogy vannak ezek a zold csikok..azaz hogy menyire vannak a feladatkorukben toppon az embereid..es ha egy sima matrozt raksz pl be agyuzni..az magatol azaz automatikusan sokkal tobbet fog melle lovi, mint az aki lovegkezeloi kikepzest kapott..es igy a tobbi poszton is.
Placebó
Sõt Single-be lehet velem nyomni... ha 43-ba kezded a karriert akkor van két támaszpont ahol van XXI

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

ChevyG
a többi tipust nem emliti, csak 1943-ig😞

ha adok "tulajdonságot 1 tengerésznek (pl ágyús, medikus, mérnök, stb) az miben számit, mert nem aszerint válogat a gép!

tudom, tudom FAQ, de nem találom!
Seaweed
De a tipusleirasoknal ott van a XXI a kezikonyvben.
majd a 4-ben😊)
Tuvok
Nemár, így is olyan kevés típus van benne !
Szivesen elmennék 1-1 ellátó, vagy aknaszedõ útra, de kipróbálnám egy út erejéig az olyan híresen sikertelen U-Flak-ot is 😊

lehet hogy nem is kéne a játékban lennie a VIIC/42-nek és a XXI-nek??😊 lol bugos a játék😊)))) szegény Etnies😊
Tuvok
Jah, tom, már áznéztem, de majd ha hazamegyek, még átnézem kicsit 😊

Seaweed
Hat ez van...pedig lathatod te is hogy onna van kiollozva 😉
Tuvok
Érdekes, a XXI-t vagy a VIIC/42-t meg sem említi .

Seaweed
Nem..ez van a kezikonyvben....😊
Seaweed
Benne van 😉) Onnan oloztam ki a kezikonyvbol 😉)
Tuvok
Ez kicsit hiányos, nem ? 😊

Tuvok
az rémlik, de ott csak a mikor van, nem ? <#fejvakaras>

megoldódott

Ezt érdemes megnézni (és meghallgatni): http://www.bugyimirklityko.hu/

Még egy kérdés: ha a navigátorral kijelöltem egy pontot, hogy hova menjünk és ezt szeretném törölni azt hogy tudom?

fasza ha hazemgyek meg is nézem ez nagyon jó, ezt FAQ-ba is be kéne tenni sztem.
Seaweed
Megtalaltad? 😉
ChevyG
a bázison az uboat asztalra kattintasz és azon belül a ?-jel re. ott van minden, hajo, torpi stb
Tuvok
Sztem angol kém 😊

Tuvok
<#idiota>

😊 LoL és te akadtál a horgára??? kifogta az aranyhalat😊))
Seaweed
Kezikonyvben van rola szo.
Tuvok
Mondjuk ha tudom, hogy mennyire nem éri meg feladni a VIIC-t IXB-re ... 10 másodperccel lassabban merül, sebessége is minimálissal több, talán csak a több torpedó a vonzó ...

Nincs valahol leírt infó arról, hogy (a játékban) mely hajótípusok HOL, és MIKORtól elérhetõk ??

És ezen borultam 😊

Seaweed
<#eljen><#smile>
Tuvok
VIIC-nek másféle toronykialakítása van, gyorsabban merül le, és (elvileg) ráfér plusz egy légelhárító fegyver .

há több ok is lehet, vmiért nem engedi feljebb, bár ez nagyon random, nekem volt már hogy partközelben csak normál vagyis1-es idõ"gyorsításban" engedte a dolgot, de a múltkor ugyanott 256x-ban is engedte szal nemérte. mind1
az ok vagy az hogy hajót észlelet, vagy földközelben vagy!
Az mitõl van, hogy csak 32x-en megy az idõgyorsítás? a .cfg-ben 1024 van.

dr Kotász
Szép... nekem is többször elõfordult, hogy a weapon officer szerint nem talált a mágnese torpi... Ezek szerint felesleges volt újabbat kilõni, ha szemre jó helyen robbant?
Placebó
Tegnap este volt szerencsém kipróbálni a Magnetic torpi a rámrontó Destroyerrel szemben, pont szembõl türelmesen.... sikerrel...😊

Észak Afrika Nyugati partjára küldtek Normandiai bázisról... az út tiszta volt és unalmas csak a giblaltári szoros környékén akadtam elõször egy felfegyverzett kereskedelmi hajóra majd egy kicsire... megkapta a magáét mindkettõ az egyik a felszíni ágyúval a másik kapott egy halat a közepébe, célterületre értem a 24 órát kitöltöttem megindultam vissza amikor újra Giblaltár környékére értem felfedeztem egy T2-es tankert... becserkésztem könnyedén és a felszínrõl adtam neki egy halat majd az ágyú következett... 4percig zajlott a nagy gyilok de ez arra elég volt hogy odavonzon 4db rombolót és egy gyors parti hajót ami tüzet rám veszettül de mivel elõbb ért hozzám mint a rombolók így a felszíni tüzérek 4lövésbõl kicsinálták aztán gyorsan periszkópmélység Romboló 5200-ra 042-õn ok Torpedó beállít cél rögzítve 1/4 gáz iránybaállok, romboló távolság ellenõrzés gyorsan közeledik semmi gond nem vett észre... periszkóp behúz kormány 15fok jobbra 3 perc lejjebb megyek 14m-re periszkóp kidug romboló 1600-on és észrevett rámfordul.. nincs idõ cselezni kormány középre megpróbálok pont szembe állni vele I-es vetõcsõ eláraszt.... 900m torpedómélységét 5.2m-re állítom mert közben el kezdett nagyon szar idõ lenni. 700-nál torpedó ki kormány 45fok balra 1/3-ad gáz, csak el ne húzzam romboló orrát, kormány vissza 15fok... kínos másodpercek a torpi elsiklik a romboló orra mellet kezdem hitemet veszteni és már adnám ki a parancsot a vészmerülésre mikor a hajó dereka mellett 1,5-2m-re a mágnes behúz Bummm torpi berobban Weapon officer közli Torpedo missed Sir! Én nem úgy látom..😊 A romboló nem lelassul, megáll, látszik hogy megtelt vizzel és a fedélzeten simán átcsapnak már a hullámok de nem adja meg magát... egy fékört írok le a hogy ha már préda akkor tökéletes tüzelõpozícióbol kapjam el... újabb romboló 028-on gyorsan közelít. látszik hogy a másik romboló segítségére sietne követem szép lassan II torpi beállít csõ eláraszt. 14csomóval jön a romboló de nem felém hanem a sérült társa felé... 720-ról torpedó ki telitalálat romboló kettétörik III-as torpi eláraszt. A már védtelen félig vízzel megtelt rombolót tökéletes pozícióból felrobbantom... Éljenzés...😊 Aztán jött még kettõ, de nem sokáig azoknak simán kifújtam az orrukat és már indultam is haza...😊 Jó szelet!

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

dr Kotász
Patch fent van? Asszem megoldja.
dr Kotász
Még egy kérdés: hogy tudom megnézni, hogy a többi flottillánál (ahová áthelyezést kérhetek) elérhetõk-e fejlettebb hajótípusok, mint a jelenlegi állomáshelyemen?
dr Kotász
40-ben járok, VIIB-m van. Most vált elérhetõvé a VIIC. Megnéztem a paramétereit, ez a hajó semmiben sem jobb a VIIB-nél. Megmagyarázná valaki, hogy miért lenne értelme bármikor is átállni erre a típusra, és egyáltalán minek szerepeltetni a játékban?
Lui76
Nagyon jó kis játék -de még csak gyakorlok.Két gépünk van multiba is próbálnánk,
de öcsém Ati 9600-al futó gépén minden olyan mintha este lenne- a hajókon kívûl
semminek sincs fénye és egy nagy függõleges négyzet van a képen (nap ?)egy bizonyos helyen. Többféle friss meghajtót is próbáltam de ugyanaz...

Asus M5A97 EVO R2.0 ,Fx8320E ,Gigabyte GTX960 Oc 2Gb,Geil 2x4Gb(1866),DeepCool500 ,Samsung 2243BW MWO - MaxSteelHun

dr Kotász
Miért nem töltöd le? Az sms kb. a postaköltség környékén mozog.
lipovics
En feladom neked, cim nelkul, ingye, nem akarok parszazert kesobb problemat magamnak 😊

Ird meg privibe a cimet, es a heten postazom, sima levelkent!
Mivel Zolo007 nem jelentkezik így felteszem a kérdést.
Valaki el tudná nekem küldeni a "kamionos" verziót?
Esetleg felajánlhatom a Das Boot-ot vagy mondjuk utánvéttel kifizetek x összeget.
Na ha valakit válalkozik rá dobjon egy mailt a címemre (amit immár sokadszor írok le) [email protected]

Elõre is kössz!
ChevyG
tanits minket MESTER!<#smile>

(többet olvasok mint jáccok lassan😛)
Seaweed
<#eljen>
lipovics
Ehhez mit szóltok? (nemsokára bekerül a FAQ-ba is)

Rádió Üzenet Érkezett: Ellenséges konvojt észleltek: AM87, haladási irány: Nyugat, Dél-nyugat. Sebesség: 7 csomó.
Kijelölöd az utat, utasítod a navigátort, hogy kövesse a megadott koordinátákat. Kiadod a parancsot: Teljes gõzzel elõre.
Útközben gondolatok cikáznak a fejedben. Hány hajó? Milyen hajók? Védik-e rombolók? Légifedezet? Milyen taktikával fogsz támadni? Nappal találkoztok vagy este? Milyen lesz az idõ? Felrémlik elõtted tanárod, ahogy a katedrán rajzokat mutogat a táblán. Milyen jó kis osztály volt az akadémián. Kár, hogy már sokan elestek, mert rossz taktikát alkalmaztak a konvojok ellen. Te bezzeg kitüntetéssel végeztél, te nem fogsz hibázni…

Hogyan támadj meg egy konvojt?

Egy konvoj megtámadása nem egyszerû feladat, nem véletlenül fedezték fel újra a szövetségesek. Olcsó húsnak híg a leve, tartja a mondás, nem véletlenül. Hiába a sok tonna, a sok hajó, ha nem kerülsz megfelelõ pozícióba támadás elõtt. ’39-40 között még egyszerû a dolgod, se kísérõ rombolók, se fedélzeti ágyúk. Ha ráakadsz egy konvojra, csak lövöd az utolsó lõszerig, aztán irány haza. Ez a gyakorlás idõszaka, ezért próbálj minél több módszert alkalmazni. Figyelj arra, hogy késõbb csak akkor lesz esélyed, ha szembõl érkezel, ez alól egy kivétel van, ha megvan már az XXI hajód és rossz az idõ. Úgyhogy erre ne nagyon számíts, mindig elõzd meg a konvojt.1941-42 után nem fogod tudni az összes hajót elsüllyeszteni, csak akkor ha van egy kis szerencséd. Próbáld megszokni az érzést, hogy nem lehet mindig mindent kilõni, ne is próbáld késõbb.
Szóval megérkezel szembõl. Hogyan próbálkozhatsz? Merõlegesen ráfordulsz a konvoj haladási irányára és cowboy módjára lövöldözöl befelé. Vagy meglékelsz az elõl haladókból egyet-kettõt és beúszol a konvoj közé és használod az elsõ és hátsó vetõcsöveket felváltva és nagy pusztítást végzel. Ha az elõbbi taktikát használod, igyekezz 800 méteren belülrõl elengedni a torpedókat, különben nagy valószínûséggel nem fogsz eltalálni senkit.
Ha az utóbbi szimpatikus (én ezt szeretem), akkor arra figyelj, hogy olyan helyre ússz, ahonnan több sort tudsz tûz alá venni (általában szétdobja a nagy hajókat a konvojban, hogy nehezebb legyen a dolgod) és ne legyél közelebb 300 méternél az áldozathoz.
Figyelj arra is, hogy ha nem a leglassabb sebességgel haladsz elõre és hátra, akkor hamar kiszúrnak, ami késõbb nagy problémát fog okozni, ugyanis a rombolók éhes kutyaként ugranak majd a nyakadba.
Figyelj a periszkópra is, mert azt is könnyen kiszúrják, ha mozogsz akár csak 1 csomóval is.
Tiszta idõben akkor is észrevesznek 1000 méteren belülrõl, ha egy helybe állsz. Szóval a térképen megnézed közel van-e már az ellenfél, ha igen, kinyitod a vetõcsövet (kb. 5 másodpercet spórolsz meg vele), felengeded a periszkópot, rögzíted a célpontot és tüzelsz. Ahogy elhagyta a vetõcsövet a torpedó, lehúzod és sunnyogsz.
Mi van akkor, ha észrevettek? Az elsõ szabály: nyugalom.

Mit csináljak, ha észrevettek?

Ha nincs romboló, akkor lassan helyezkedj mástik pozícióba. Lassan, periszkópot lehúzva.
Ha van romboló, mérd fel, honnan közelít feléd. Próbálj kitérni az irányából, lehetõleg lopakodó üzemmódban. Amíg nem pingelnek, nincs nagy gáz. Ha már rendelkezel elterelõ csapdával, nosza, dobj ki egyet. Ha pingelnek, akkor kezdõdnek a problémák. Ne reménykedj, meg fog találni a romboló. Ereszkedj 100 méterre (figyelj, hogy nem mindenhol olyan mély a tenger), és folyamatosan kanyarodj, fõleg, ha mögéd ért a romboló, mert dobálja a nyakadba az áldást. Mikor elsiklik feletted, dobj ki elterelõt, ha van, utána válts lopakodó üzemmódba és próbálj eltávolodni üldözõdtõl. Ne aggódj, ha nem jön össze, elõbb vagy utóbb a konvoj után fog menni, elvégre az a dolga, hogy védje. Ha rendelkezel célkövetõ torpedóval, azt is megpróbálhatod, hogy elengeded magad fölött, gyorsan periszkóp mélységre emelkedsz és megpróbálod kilõni. Zaukönig I-el ez általában szokott sikerülni.

Hogyan süllyessz el egy hajót?

Folytköv.
Kösz!Ahogy lesz lehetõségem kiprobálom!
ChevyG
a grafikusok javára ir6o lenne, ha porzana utánad a hajó<#wink>