Silent Hunter III

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Placebó
Elég furán viselkednek néha a rombolók...

Van egy Single mission ahol XXI-el két hordozót kell jobb létre szenderíteni erõs kiséretük van... A jobb szélen elõl haladó rombolót kiszedtem nem vett észre a többiek el kezdtek keresni le 50m-re át aladtuk Silent modban õk meg veszettül keresgéltek a sülyedõ romboló körül. Átusztam alattuk feljöttem periszkóp mélységre Periszkóp ki és lám már 700m-re vagyok a hordozótol torpi élesít I-es eláraszt... lövés elõtt körbenézek nem akar valamelyik Hunter legázolni, de nem mert kb. 4-en vadul köröznek a romboló körül még mindig és szorják a méylségi bombákat. I-es indít 3-as eláraszt korrigálok 400 m-en a hordozó 3-as indít éles jobbos 40fok 3-ad gáz 2-es torpi beállít. Torpedó impackt, majd mégegy a hordozó erõsen bedõl a bal oldalára majd fel is fordul..😊 örülés következõ hordozóra ráállok 900m... A rombolók észrevették a védencük végzetes találatát és elindultak felé vadul. Úgy 1700m-en lehettek.. Másik hordozó bemér sietni kell mert a túloldalról is felkeltettem pár Hunter érdeklõdését... Két halacskát indítok a az egyik belül keresõ hunter megtalál vész merülés 60m-re éles balos szembe a rombolóval 52-méteren minden állj. lassulunk kínosan elhúz felettem a hunter várom az áldást jön is csak 200m-el késõbb bejött a trükk fullgáz. Közben a második hordozó is telitalálatot kapott..😊 ki a rombolók gyûrûjébõl... Távolodunk vissza periszkópmélységre nagy kört írok le... újra támadási pozíciót veszek fel... periszkóp nélkül közelítek... kezdenek lassítani a rombolók... Hunter elõttem jó pozícióban 1100-on negyed gáz hajó orrát a célrafordítom, kivárok... 700m torpedó IV indít periszkóp be... Torpedo Impact Hunter kettétörik és süllyedni kezd... le ötvenre menjünk át a túloldalra gondolom.... Rombolók újra elkezdenek rajzani... 35perc átérek a túloldalra fel periszkópmélység ráfordulok a kötelékre úgy 1200-on vannak... egyes eláraszt célratart 900m... körbenézek és akkor látom hogy kiszúrt az egyik hunter 500m-en van tüzel és jön nekem ezerrel vetõcsõ eláraszt kicsit ráhúzok a kormányra hogy biztosabb legyen a találat torpi elenged, emergency Diveing 70m-re megúszom a rombolót elmegy fölöttem és a mögöttem 200-300-re kezdi bedobálni a bombákat... közben a torpi tatton találja a Huntert ami lelassul lángolva hánykolódik még vagy 10 percet és megadja magát a hivogató haboknak... leszakadok a szövetséges kötelékrõl kicsit kifújom magam 4000-re eltávolodok és elmentem az állást majd elmegyek fogatmosni és irány az ágy..😊

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

Tuvok
az egészben a legrosszabb, hogy megint 1 óra lesz majd, mire kikászálódok Lorient-bõl 😞((((

Tuvok
tegnap engem 2 armed trawler gyalult le simán, kis hülye motorcsónakok, de a bombáik ... áhh
spanyol partok mellett véletlen találtam egy konvojt, pár c2, meg coastal és small merchant jó 7 km-re, idõjárás tökéletes, csak kisebb hullámok voltak . Gyors kipróbáltam a fedélzeti ágyút, természetesen szerinte a 20 cm-s hullámok már vihar ... <#mf3> így inkább nem vergõdtem a trawlerekkel, nagy kár úgyse tudnak okozni, irány jóval a konvoj elé és vártam, elsõ trawler el, kidugom a periszkópot, már szólt is a rádiós, hogy észrevettek, de nem érdekelt, fél percen belül 3 torpedót elengedtem, közben egyik trawler körbepotyogtatott (periszkópmélységen 😄), sérülések nem vészesek, elkezdtem merülni, erre máris ottermett a másik trawler, körbeszórt, critical damage mindenhol, 240 méternél szétestem 😄 de izgalmas volt végignézni, ahogy a mûszerek üvegburkolatai sorban pattognak szét, meg a fény pislákol, a víz meg ömlik befelé 😊

csá na valaki adjon már egy cd key-t légyszi
ChevyG
tegnap volt egy durva küldetés
patrol volt a giblaltár környékén torpedo boattal találkoztam, gondoltam legyalulom a 88assal. sikerült de jött még1. az pedig mellémerült... de riasztottak armed townereket (2) és v&wket. ellenük már nem voltam olyan bátor ezért torpedoztam. 3 hamar alámerült, de már nem volt torpim és még 2 rajtam volt. 2 orát kergetöztünk mig meguntam és ESC-et nyomtan...😞 nem tudom hogy sikeres lett e a missiom, mert nem értem el a patrol aera-t de 3 towner és 3 @&| bánta a dolgot (a statisztikám meg se emliti a 2 boatot😞((()
A múltkor éjszaka viharban kiszúrtam egy C osztályú rombolót 4000 m-rõl. Õ nem vett észre, én meg elkezdtem üldözni. Kb. 2000 m-nél meguntam, és utána küldtem egy halacskát. Észre sem vette, hogy ott vagyok, csak egy robbanással leszakadt a fara, és elsüllyedt...
Tegnap viszont egy konvojt támadtam volna, amikor az 1 db rombolófedezet rámrongyolt. Kikerülte 4 torpedómat a mocsok, ezért felmentem a felszínre, és ágyúval estem neki :-). Õ húzta a rövidebbet...

Placebó
de attól még hadihajó..😊

Eddig nem volt elég türelmem becserkészni a hadihajókat mindig elárultam magam hol a nagy sebesség miatt hol pedig nem merültem le idõben... de a türelem meg hozza a gyümölcsét..😊

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

Placebó
Bocsesz nem Cruiser volt most nézem a FAQ-ba hanem egy Clemson Destroyer

Placebó
Pontosan nem tudom ezt most neked megmondani... közepes cirkáló az tuti Britt az is tuti négykéményes kis csoda volt....😊

ChevyG
milyen tipusu?
Placebó
Elkaptam életem elsõ hadihajóját..😊

Állomáshely Kiel 1940 VIIIc nappal sima csendes az óceán a Britt partoktól nyugatra Írórszágtól dél nyugatra, Már egy C3-as Cargo-n túl voltam amit éjjel felszínrõl szúrtam szíven, de még volt ideje leadni a partiõrségnek a drótot... Reggel 10-kor aztán Ship Spotted. Süt a nap felmegyek a hídra, a Watch officer szerinti fokon el kezdem keresni a hajót meg is lett közepes cirkáló közepes sebességgel úgy 6500-ra. Periszkópmélység kissebesség I-es csõben torpi beállít Magnetic 4.8m mélység fast.... 3300m iránybafordítom a halacskát ellenõrzés a TDC-n motorok leáll periszkóp behúz... 3perc csücsülés.... periszkó fel a cirkáló 1040m-en. Korrigálom alacsonysebességen torpedókamra eláraszt, feszült figyelem, még nem vett észre.... 720m... viszket a tenyér... Mivel gyorsra állítottam a torpit számolnom kell azzal hogy a hajó felfedezi ezért kicsit rászámolok az irányzékra. Kövér izzadségcseppek folynak le az arcomon..😊 680m kormány 30fok jobbra kisgáz halacska Torpedo launch... Stopper ketyeg kínos ütemben a cirkáló a várakozásnak megfelelõen észrevesz és teljes gõzzel elindul elõre de a torpi már közel volt és eleget hagytam rá ahhoz hogy pont középen kapja el a derék britt Cuiser-t "Torpedo Impact" harsan fel a Weapon Officer majd periszkóp fel (mert a kilövés után behúztam a vizuális érzékelés csökkentése érdekében) mire felcsévélem már újra hallom a barátságos Weapon Officeremet hogy "Enemy Unit Destroyed" és bõsz éljenzésbe kezd a legénységem majd ez átcsap a Dajcslan Dajcsland Überállesz-ba miközben felemelkedünk a felszínre megszemlélni az égõ olajat a vizen... Szal ez volt ez elsõ Hadihajóm...😊 észrevett de már késõn..😊

Tuvok
Na, én akkor tudom hasznát venni az Impact-nak, mikor (mint mindig) a nagyobb hajók a konvoj közepén mennek belül, és ugye be kell menni a hajósorok közé, hogy meglegyen az ideális táv . Na ilyenkor szívtam sokat azzal, hogy elõttem a torpedót, és pont jött egy hajó keresztezve a torpedóm útvonalát, és mivel mágneses, hiába volt kisebb a merülése, felrobbant . Ezért szoktam át konvojok támadásánál Impactra, bármikor jöhet közbe egy kisebb hajó, a halacska simán elmegy alatta, és a kívánt helyen (Tanker üzemanyagtartály) robban csak fel . 😊

Seaweed
Hat most nem kezdek bele elmagyarazni. Meg regen is nyomtam mar vele...
De ha a lap aljan beirod a keresobe hogy impact akkor a talalatok kozott sok kerdesedre megtalalod mar leirva a valaszt!
Kandurex
Errõl nincs szó, de még mindig nem értem, hogy akkor miért lehet használni inpactost?

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Seaweed
Mert ugy a magneses a gyujtas. Alacelzol, megnezed konyben milyen a merulese, ha kell az idojarast bekalkulalod (2-5 meteres hullamok), es mikor elmegy alatta akkor fog robbanni...eleve hatekonyabb mint a csappodo gyujto..sokkal kevesebb besult torp.

Torp. sebesseget is erdemes! Foleg ha egy gyors hajora, pl naszadra losz.

Asszem mintha FAQis lenen errol bovebben!
Kandurex
jaja! még1, 😞, szal láttam a torpedó beáálításoknál egy 3 águ kapcsolót, f m s, gondolom fast, slow, med, ezeket mennyire érdemes állítgatni? Alapból s -n van, mikor, mennyitõl? Vlaki? Elõre is thx a helpet.

Kandurex
Még1 valami nem tiszta, miért érdemes inpactra állítani a torpikat? Mert ugye nekem 50% -ban besülnek vagy csak szimplán lepattannak (na jó újabban már csak 30%) a hajótestrõl a torpedók. Míg a mágnesesek szinte mindig robbannak. Mikor nem érdemes mágnesest használni? Mert valamiért 100%, hogy nem lehet, akkor minek lennének inpactok?

ZSOLO007!!!
Már annyiszor irtam ide a forumra!
Hát hogy beszéljük meg a dolgot (tudod, Das Boot) ha nem tudom a mail címed?<#kerdes>
Vagy csak nemes egyszerûséggel írj nekem a : [email protected] -ra.

Remélem még érdekel.

Egyébbként milyen érdekes a számítógépesjáték az egyettlen dolog amitõl kipróbálás nélkül is lehetnek elvonási tünetei az embernek.<#crazya>
Szal' válaszolj mert már a fehéregerek invázioját alig nyomja el bennek a manók támagása.<#wow3>
<#vigyor3>
Kandurex
Köszi!

datango
kérdés !: Sonaros és Radios tulajdonsagait <- mit lehet piszkalni bennuk ???

Hi!
F6-ot nyomsz,bekerülsz a TDC-be(Torpedo Data Control) és ott a bal felsö kör kijelzõn tudod állitani a mélységet.
Próbálj derékszögben ráállni a célra 350 és 1000m közt a lehetö leglassabban haladva(esetleg állva),lockold a célt,keresd ki a könyvben és ebben a távolságban és ha eléd ér a könyvben megjelennek a hajo testén a kis téglalapok.Érdemes a fueltankra lõni inpactra állitott torpedoval a merülési mélység fölé 1-1.5m-rel.99% hogy egy lövéstöl kettétörik a hajó!
datango
ez mit is csinál?

dr Kotász
Újabb kérdés: mintha lett volna valamelyik tisztnél egy olyan ikon, hogy „Estimate range to contact”. Ez eltûnt az 1.2 patch-csel? Vagy késõbb lesz csak hozzá valami mûszer? Most kezdtem újra a campaignt, 39-ben vagyok.
datango
magyarítás hogy áll ?

Nagy bug hegyet találtam a IXD2-nél. Végre átváltottam arra, de most folymatosan összekuszálódik a grafika a manuális fegyverkezelésnél. Áthúzom a torpedót a helyére, erre vagy szürke kocka marad ott, vagy elnyeli a torpedót. Ráadásul a víz alá merülve nem látom a helyzetemet az irányomat mutató kis nyilat külsõ nézetben 😞
A IXB-nél egyáltalán nem csinálta, pedig lenyomtam vele vagy 20 küldetést.
Volt még valakinél ilyen?
NAAAAA????????????
[NST]Cifu
Bizony, türelemjáték a javából, de pont ez a kihívás benne. 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Légyszi valaki küldjön már egy cd key-t
nagyon kéne
köszi
dr Kotász
A mindenit! Nekem az a bajom, hogy map update nélkül nagyon nehéz megtervezni az irányt, amerre haladva jó szögben kapod el a célpontot. Merthogy nem látod, merre halad.
dr Kotász
Neked is köszi.
dr Kotász
Kösz.
[NST]Cifu
Csak az említett két dolog van bekapcsolva, a külsõ nézet azért, mert imádok gyönyörködni a sûlyedõ hajókban, de ezt periszkóppal sokszor ugye nem lehet megtenni, a torpedó dolog pedig azért, mert mindig sikerül valamit figyelmen kívûl hagynom, és az a kevés halam is kárba vész. 😊))

Tuvok
A kapott Renown osztódik a realizmus értékének százalékos értékével ! (Ahol a 100 %-nak a 100 %-os realizmus esetén szerezhetõ, azaz maximális Renown .)
Tehát, ha eléred a Patrol Grid-et (500 Renown), járõrözöl 24h-t (200 Renown), majd visszatérsz a dokkba (100 Renown), kapnál összesen 800 Renown -t 100 %-os realizmuson, de ha pl . 40 % a realizmus értéke, akkor 800 * 0,4 = 320, azaz 320 Renown-t kapsz .

Nem olyan nehéz az, de meg kell szokni. Mindenesetre lényegesen valósághübb lesz a vadászat (és a menekülés).

lipovics
Van. Ha mondjuk 60% a realizmus, akkor lottel mondjuk 1500 hirnevet, azt megszorozza 0.6-al, azaz 900 pontot kapsz.
En 43%-on jatszom, mert nekem igy elvezetes 😊
lipovics
Erdekes kerdes.
Ugy vagyunk vele, hogy ha magyar, akkor legyen teljesen magyar. Mivel van a knots-nak kozvetlen magyar megfeleloje, ezert leforditottuk 😊
De ha teged zavar, majd megmondom hol tudod visszairni 😊
dr Kotász
Szerintetek a realizmus és a küldetésért adott renown között van egyértelmû összefüggés?
ChevyG
látom most mindenki vizen van<#smile>
dr Kotász
Ezekszerint a No map contact update opció is ki van pipálva? Szerintem úgy baromi nehéz...
ChevyG
v&w mennyi a renownja?
nem találom a többi közt
[NST]Cifu
Azt hiszem a moráljukon javít.

Papirzacsi
Fasza!
Bár sztem a csomót(kts) mint mértékegységet nem kéne lefordítani és CS-vel jelölni. A szekundumot se fordítjuk le, és jelüljök m-mel. Szóval sztem maradhatna kts.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

dr Kotász
Sikeres küldetés után háromféle dolgot lehet szétosztani a legénységnek: promotion, medal, qualification. Az elsõ és az utolsó hatása világos, de a medálok osztogatása milyen hatással jár a legénységre? Azon kívül, hogy az infólapjukon megjelenik.
gabber_saviola
hát nem érzem, de nem tudom hogy miért neked kell eldönteni .....
na mind1

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

lipovics
Ha nem erzed, nem nyitok vitat.
Ha minden jol megy, akar holnap este kiadunk egy magyaritast, ami azert nehol pontositasra fog szorulni, mert ugye 4700 szoveget forditottunk le, es lehetnek benne felreforditasok, esetleg egyeb hibak. Hogy fokozzam a varakozast, berrakom egy kepet, amin azert mar latszik, hogy mennyit haladtunk.
gabber_saviola
beszólásommal???????????

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

MÉG MINDIG FAQ!!!<#nezze><#hehe>
lipovics
Azert irja kedves baratom, mert van ugye egy topic. Itt rengeteg info elhangzik. EZert osszegyujtjuk oket, rendszerezzuk es felrakjuk valahova, hogy a kesobb jovoknek (pl te) ne kelljen kerdezni, csak atfutni.
Na, pirossal szerepel a kiiras fent. Van ott egy ilyen mondtad, hogy "ELÕBB olvad el, UTÁNA kerdezz itt!"
Probald ertelmezni a mondatot.
Nah. Ott van egy ilyen bekezdes:

"Kérdés: Van-e már magyarosítás a játékhoz?

Válasz: Jelenleg (2005.05.06) még nincs magyarosítás (75%-nál tart), de folyamatban van. Amint lesz ki fog kerülni a www.magyaritasok.hu –ra."

Probald osszerakni a kettot, majd vesd ossze a beszolasaiddal az eredmenyt. Remelem erted, mire gondolok.
Kandurex
heeelp! 😞

gabber_saviola
akkor miért irod hogy a faqban? (ha nincs is ott)