Silent Hunter III

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

datango
mit ér ha kituntetem a legenységet ? 😛 en 43 ba járok , es most jottem ra hogy kilehet tuntetni oket 😛

Gundark
Etni, a piros szalagos vaskereszt a Lovagkereszt<#vigyor3>

Placebó
4. nap
Csendes idõ, sütkérezek egy kicsit a fedélzeten, 3 óránként cserélem a legénységet fent, élvezze kicsit mindenki ezt a szép idõt, a morálnak sem árt ha mindenki lát egy kis napfényt. Ellenõriztetem a külsõ torpedótárolókat hogy minden rendben rögzítve van, tegnap éjjel volt egy kis hánykolódás, és a pót torpit annyira nem akarom elveszíteni még jól jöhet.
Körbejárom a hajót, kötetlenül beszélgetek a legénységgel. Jó kedv uralkodik, van aki olvas van aki levelet ír haza, csak a gépészem nyakig olajos mert nem nagyon akarta az új Diesel motor az igazságot. Elismerõen vállbaveregetem mert tudom hogy Frantz becsukott szemmel is össze tudná rakni a motort darabjaiból.
Ship Spotted long range 026 medium speed Kiált a WO. Felmegyek a toronyba és azonosítom. Coastal Destroyer szembe velem 7300m-re. Periszkópmélység adom ki a parancsot, harcálláspontba mindenki. Ellenõrzöm az irányt, felvázolom a térképre a tisztekkel megvitatjuk az alakamazandó taktikát közben elértük a 13méteres mélységet 1/2-gáz adom ki a parancsot. Ellenõrzöm a torpedókat beállítom a mélységet és várok 4 percig. Periszkóp fel A romboló elõttem szembe 3400-ra, periszkóp vissza korrigálom az irányt, 1,5 perc várakozás. Periszkóp fel A romboló észrevett rámfordul, periszkóp be teljes gõz elõre le a hajót 22m-re adom ki a parancsot. 1 perc után silent runing adom ki a parancsot. Mindenki feszült, és izzad, az elektromotorok nem kevés hõt termlenek, a páratartalom is kezd emelkedni a hajóban szép lassan. Otthon édes otthon jegyzi meg a navigátorom izzadságát törölgetve. A feszültség egyre nõ.. a romboló elsiklik fölöttem és a feltehetõ hült helyemre dobálja a mélységi bombáit. Ezt megúsztuk, mormolom.. fel 13m-re 1/2 gáz adom ki a parancsot.
-Köszönjünk vissza a Shweine Hunde-nak mondom a Weapon officernek. Hátsó torpedó beállít, magnetic periszkóp fel és 180 fokra, vetõcsõ eláraszt. Korrigálom az irányt, 1/4 gáz kínos lassúsággal fordul a szivar pont 180 fokra. A romboló lassít 6csomó és távolodik 480-ról Torpedó indít... Periszkóp be 35fok balra... Kínos lassúsággal vánszorognak a másodpercek.. Hát nem egyszerû mormolja a WO seggbedurrantani ezt a kis rombolót, de abban a pillanatban bumm a hajó tattja megemelkedik... Torpedo impact harsan fel a WO. Periszkóp fel... a romboló lassul majd megáll, üdvrivalgás és megkönnyebbülés a fedélzeten. A romboló most már hajócsavarok és kormáyn lapát nélkül kezd ereszkedni a hívogató mélységbe... Fel a felszínre 1/2 gáz. Mire felérünk már csak egy két roncs és égõ olaj jelzi hogy még egy skalp gazdagítja a lajtsromunkat.
Jelentést mindegy egységtõl adom ki a aparancsot. Egy torpedó elvesztésén kívül más hiány nem keletkezik a hajón. Nyugtázom majd utasítom a navigátort hogy kormyányozza a hajót az eredeti uticélunk felé...

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

Tuvok
Én a rombolókkal vagyok így, meglátok egyet, õ engem nem vett észre, jóval elõtte beállok egy ideális lõpozícióba, pillanatokra dugom csak ki a "spárgát", csendes üzemmód, minden gép áll, stealth meter zöld, egyszer csak egy pillanatra átvált pirosra, majd megint zöld, romboló teljes gõzzel felém ... hogy ki vagy mi árulta el, hogy ott vagyok, azt nemtom . Hullámzás nem volt, periszkóp benn, lehet vki elfingotta magát és azt hallották meg odaát ... <#nemtudom>

Placebó
Dehogynem... csak spirázok..😊

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

Papirzacsi
Basszus. Ma megtörtént, hogy még mielött megtámadtam volna a konvojt, el kellett iszkolnom. Már elõre sejtettem ,ez nem lesz jó küldi, mert egy hónapon át csak vihar volt. :-( (SUXX idõjárás) Bégül beleakadtam egy konvojba. Tele T3-mal, C3-mal meg C2-vel. Védték is rendesen. 7 rombolóval. Egyet seggbekeféltem egy Zauköniggel. Erre a többi rámvetette magát. Az elején még próbáltam úgy menekülni, hogy lõhelyzetbe kerüljek ,és a maradék torpedóimat beleeresszem a konvojba. Nos nem jött össze. Ugyanis vmiért úgy gondolták, hogy koszos a hajóm, ami végülis igaz, mert már egy hónapja a tengeren voltunk.
Így módszeresen elkezdték elárasztani a hajómat. A Bow quaters kivételével minden helységet sikerült patyolat tisztára mosniuk. Alig gyõztünk pumpálni.
Végülis nagynehezen sikerült lerázni a 6 rombolót. Az eredmény 74%-os hull integrity. Torony, ágyúk, dieselmotorok, megsemmisültek. Csak hogy a legfontosabbakat említsem. De mindenki él és virul. Ami nem öl meg az csak erõsebbé tesz. Így az amúgy is elit csapatom mégnagyobb tapasztalattal vághat bele a köv küldibe. Most várjuk az ellátóhajót, hogy sikerüljön megjavítani a motorokat. (sajna erre várhatunk talán az SH4-ig). :-((

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

tutorialnak készült, de a mesterne is van még mit tanulnia😊<#hehe><#papakacsint>
még csak most hajóztak ki a kikötõböl, még egy hónap mire AL-hez érnek 1/3ad sebességen!😉
dr Kotász
Köszönjük. De maga a bevetés is érdekes lenne, azt már le sem írod?
Placebó
1942 Október 24. Hajó feltöltve még mindíg az 1-es Flottillánál vagyok Brest Állomás hely... Nagy javítás volt a hajón egy kis csetepaté után ezért a legénység és jó magam is a kikötõ számos lokáljában vertük el a jó kis birodalmi márkánkat nõkre, piára, szerencsejátékra és fogadásokra. A legénység élvezte hogy szilárd talaj van most, a javítás ideje alatt a lába alatt. Könnyûvérû francia lányok, folytóan illatos húsos madame-ok. A Barbarossa hadmûvelet nemrég indult, a újságok teli vannak a sikereinkkel. A mult héten a legénység 5 tagját és egy altisztet kellett kiváltanom a helyi zárkából, cstepatéba keveredtek a romboló legénységével. Pénzbírsággal megúszták, de aki nap mint nap az életét viszi vásárra egy acélszivarban szinte vakon, azzal elnézõbbek a katonai rendõrök is. Fõleg hogy szinte mindenkinek a nyakában ott lóg az elsõosztályú vaskereszt. Egy két dorgáló szó az eligazításon. Ismertetem az uticélt, ellenõrzöm hogy feltöltötték-e a hajót rendesen. Eligazítás után szemlét tartok tisztjeimmel. Mindent rendben találok a hajó kész az indulásra már csak az élelmiszert rakodják be. Indulás 21 óra, uticél AL-es körzet, járõrözés. Még visszahajtok a parancsnokságra, hogy a legfrissebb adatokat begyûjtsem az érintett térségrõl, valamint most jött meg Berlinbõl két hajózó 2 osztályú vaskeresztje ezeket is elhozom valamint a postát, legalább az indulás derûsebb lesz.
20-órakkor legénységi szemlét tartok, pár magasztos szó mellett a támaszpont parancsnokhelyettesével, zenei kísérettel, átadom a jól megérdemelt vaskereszteket, és kiosztatom a postát, szinte mindenki kapott egy levelet vagy csomagot hazulról. A hidról lekísérem a parancsnokot ki egy kicsit együtt érzõen jó szelet kíván, és felhívja a figyelmemet a csatorna körül megélénkült szövetséges hadihajó mozgásokra. Jó óvatosabbnak lenni gondolom. Elköszönünk,
-mindenki harcálláspontba adom ki a parancsot, és jelentést kérek a tisztektõl.
-Hajtás indul 1/3 gázzal elõre adom ki a parancsot.
A kissé viharvert de nagyon megbízható VIIC immár felpiszkált agregáttal méltóságteljesen kisiklik a dockból, a partiõrség zenekarának vidám kisérete közepette. A parton könnyes szemû helyi lányok integetnek a még tiszta ruhában és borotvált arcal mosolygó tengerészeimnek. Felszabadult vagyok és magabiztos, mert talán tudom hogy látni fogom még ezeket a súlyos vasbeton dock-okat, vagyis remélem... Irányba állunk és elindulunk a 21. kevésbé veszélytelen bevetésre.

hat ja eleg gatya az ai hogy szetlovi a sajat hajoit

May the force serve you well!

Papirzacsi
Nos azért za megjegyzem, konvojt nem érdemes ágyúzni, ha 1nél több ágyús hajó van benne. :-) Mert azok se lõnek pontosabban, csak gyakrabban, így sûrûbben talál be. De ha egy hajón van csak ágyú, akkor tök jól ki lehet használni a többi hajót védekezésre.

Múltkor még 43-ban támadtam egy konvojt. 3 hajót hajót mozgásképtelenné tettem. Egy C3-at, egy T3-at. Ezeken nem volt ágyú, meg egy Libertyt. Ezen meg dögivel van. És a Liberty mellett megállt egy másik is. Így kezdtem el ágyúzni. Még távolról kilõttem a T3-at, ami a libertyk mellett állt. Ezután beiszkoltam a C3 fedezékébe, és onnan a hajóm ottár kidugva kilõttem a 2 libertyt. Õk persze vígan tüzeltek rám, de vagy a C3-at találták el, vagy semmit. Eztuán már csak pár lövéssel elküldhettem a mélybe a C3at. :-)

lipovics
emilben elkuldi ezt a fajlt: SilentHunterIII\data\Menu\Gui\MapTools.tga fajl.
Koszi!
lipovics
atirom ezt a reszt, akkor csak en vagyok olyan peches, hogy 4 kilometerrol egymas utan haromszor eltalalnak 😞
lipovics
Ezt atírom. De 43 kozepetol mar kettesevel vannak a mechantok es eleg jol tuzelnek, majd kitapasztaljatok 😊
lipovics
Lehet, hogy valami fajt modositottal, rakd vissza az eredetit mindenbol es ugy pecselj 😊
lipovics
Most gondold el, kimegyunk az oceanra, es meghal egy matroz. Nem foghatunk ki egy capat tes sorozhatjuk be 😊
Papirzacsi
Picit elb...-ta a srác a sebesség mérést. Mákja volt, hogy olyna közel volt a hajókhoz, külömben az életben nem találja el.

legazolt egy distroyer,de az en tornyomban 2mp serules keletkezett a rombolo meg elsulyedt 😛 minek ide egyaltanan torpedo ? 😄 elsulyesztek minden hajot csak jojon nekem 😄
nagy konvolt tamadni viszon szornyu lehet hajo megjelenites nelkul a terkepen, borzasztoan bele lehet gabajodni, megha nincs is kisero rombolo. Igy filyelni arra hogy csak az ellenseges hajokat lodd, mert ugysincs eleg loszer mindegyikre. A neutralokert meg nem vagy csak keves renown jar.
Pingelni meg mindeg nem tudok a VIIB vel 1.0 verioban, valakinek megy?

May the force serve you well!

datango
lol , ijenekre oda se figyelek 😛

Multkor lesérültem az atlanti óceánon és gondoltam nem megyek vissza wilhelmshaven-be, hanem beugrok Lorientbe egy kis repair-re.(Szerencsére ekkor mentettem<#nyes>) Meg is javították a hajót meg torpedókkal is feltöltöttek de a legénységet nem tudtam elõléptetni<#rinya>. Plusz a következõ küldetés az volt hogy menjek mán vissza wilhelmshavenbe<#shakehead>....
Úgyhogy inkább visszatöltöttem és hazavergõdtem sérülten!<#boxer>
Meg arra jöttem rá hogy érdemes a legkisebb sebeséggel menni mert jól megnõ a hatósugár és nem azzal megy el a sok idõ hogy egy küldetés így egy héttel tovább tart hanem azzal hogy minden küldetés között a legénység kivesz 1 hónap szabit!<#wilting>

iSS!

Inkább oktatófilm (német).
Aces of the Deep Tutorial Video (210MB, divx)
Itt van egy kb. 30 perces akció.
datango
nemrakja fel a 1.3 as pecset... kirja hogy elobb rakjam fel a 1.0 - 1.1 - 1.2 és utana , de hat nekem az 1.21 es van fent... ! vki help ?

Zsolo007
Az is elég ha merõlegesen közelítesz, a legkisebb felületet mutatva neki, az életben nem talál el 😄. Manuális célzás a legjobb ágyúnál!

datango
általános kérdés! Érdemees-e felrakni a 1.3 as pecset? (jobb mint a 1.21 ? )

datango
nekem nem jelenik meg kép!

Papirzacsi
Én 44tavaszán, sõt már májusban járok, és még vígan ágyúzok. Múltkor belefutottam egy kis konvojba. Állt egy T2bõl 2 C2bõl, 1 Troop-ból, és csomó kis marchantból. A 3 romboló ami védte, rámvetette magát. De rábasztak. Igaz a Zaukönig nem nyita ki egyiket sem, de végülis kicsleztem õket, és mindegyik kapott egy halat. Ezután kiböktem ,hogy nincs a hajókon ágyú, csak a Troopon. Nesze neki 2 hal, mert egy nem volt elég. Felmerültem, és szétágyúztam a bandát. De éjjel bármit szétágyúzuk 4kmrõl. Nappal meg 5rõl biztonságban lehet ágyúzni. Manual célzok, így nem megy kárba a lõszer. :-) Közelebbrõl nem nagyon lövök már, mert azért néha betalálnak. :-( De ha mégis közelrõl lövök, akkor próbálok úgy közelíteni, hogy ne lásson az ágyúja. Már amelyiknek egy van ügye. :-)

Tuvok
jaja, pár napja

Tuvok
Én voltam 😊
Imádom éjjel köpködni azt a sz*rt 😊

Tuvok
"lehet hogy embert kell elbocsátanunk vagy felvennünk. Ezt küldetés közben nem tehetjük meg"

😄DDDDDDDDDDDDD

Tuvok
Ha kérded mondtam volna, nekem is serceg, de a hardveres gyorsítás kikapcsolása nem oldotta meg, már nem is zavar, ráfogom, hogy poros a lemez a gramofonban 😊)

Zsolo007
MIért volna felesleges '41-tõl fedélzeti ágyút használni??? én '42-ben is vígan ágyúztam. Csak azért mert a kereskedõhajókon van fegyverzet? Azok semmit sem találnak el, max akkor veszélyesek ha 500m-en belül vannak. Amint meglátok egy fegyveres kereskedõhajót az elsõ lövések mindíg az ágyú kilövésére mennek... (és ez be is jön)

lipovics
Ezt is kéne véleményezni, mára befejeztem, majd holnap folytatom.

http://etnies.muskatli.hu/sh/6.html
datango
van 1.3 as pecs is????

Gundark
Az utolsó képnél Tuvok, ha nem te lõtted ki jobb ha húzol mert vendégek jönnek tele vizibombával 😊

lipovics
Ha olyan helyre akar küldeni járõrözni, ami nem létezik, illetve a szárazföldön található, keresd meg a My Documents....SH3\data\cfg\Careers\ mappában, az adott karrierhez tartozó "career1.psc" fájl. Nyisd meg jegyzettömbbel és írd át a "PatrolArea"-t valami használhatóra.

Találtam megoldást a szercsegõ hangra is: start menü->run írd be: "dxdiag" es kapcsold ki a hangkártya hardveres gyorsítását.
Tuvok
Hát ilyet csinált a játék 😊

lipovics
Az a baj, hogy rossz minoseguek 😞
Tuvok
42 március, most kaptam meg az elsõ radart, és a sonar decoy-t
szonár hol van még .. 😊

Tuvok
Képek elvileg elmentek, jó szemezgetést 😉

Ja és még annyit tennék a FAQ-hoz, hogy a ceruzával (nálam legalább is) nem rajzolgatni lehet, hanem csak Mark-okat (X-eket) lepakolni .

Tuvok
Asszem a basic.cfg-ben van . Ha nem is renown, de kitüntetés jár érte, nemtom már, majd megnézem .

dr Kotász
Azt honnan tudod, hogy ezért plusz renown jár?
Papirzacsi
Mire mire? Szöget mérni. Pl nagyon jól fel lehet mérni vele a bearinget. Vagy hogy az adott hajó hozzám képest milyen földrajzi iránszögön van.

Hogy kell használni?
3szor kell kattintani. Elsõ kattintással a szög egyik szárának kezdõpontját, másodikkal a két szár metszéspontját, a hamradikkal a másik szár végpontját kell meghatázozni. Ezután kiírja, hogy hány fokos a szög. NEhéz elmondani hogy kell jól használni. Ki kel lpróbálni, és világos lesz mint a nappal.

Tuvok
Nekem jó 😊
Na hazalépek és elküldök pár össze-vissza szerkesztgetett térképet .

lipovics
Beirva, felrakva. Nezd meg, igy tetszik-e.
Tuvok
vettem, roger 😊

lipovics
Beleírom ezeket, képet küldj légyszi az etniez kukacka frimel pont hu -ra 😊
Tuvok
Szal
Körzõhöz ezt írnám: ez a legmegfelelõbb céleszköz a hajók irányának megrajzolására, szimplán le kell szúrni a hajó mõgé, és áthúzni rajta, ha addig húzod, míg a kör érinti a hajód, akkor a távolság megvan, sugár végén írja a távolságot a kezdõponttól . A sugár elejére (kör középpontja) egyszer kattintva lehet az egész kört ide-oda vinni, a sugár végpontjára kattintva pedig a kör sugarának hosszát és irányát lehet változtatni .

A vonalzóhoz pedig: egyszerûen távmérésre szolgál, ha a körzõvel már megvan a hajó útvonala, akkor a vonalzóval érdemes behúzni a kör sugarától (tehát a hajó irányvonalától) kiindulva egy bizonyos távolságot (~600 - 800 méter), lehetõleg 90 fokra a sugártól, ahová célszerû beállni a vonal mentén és annak végpontjára, így megvan a tökéletes tüzelési pozíció . Konvojok esetén hasznos több vonalat húzni az ideális tüzelési táv meghatározásához, ha esetleg menni kell elõrrébb, vagy hátrébb .

Esetleg az érthetõség kedvéért képet beszúrni, ha gondolod 1 óra múlva megcsinálom 😊