11357
  • Placebó
    Mér hogy kell? Konvoj utvonala elé mész a rombolók hatósugarán kívül lemerülsz vársz türelmesen bevárod őket, ennyi... :)
  • Christian
    Nemtud valaki adni egy linket, ahol lelehet tölteni egy videót, amin bemutatják, hogy hogy kell megtámadni egy konvojt?
  • sknight
    Csak jelezni szeretnék, hogy a lap tetején lévő linken a frissitési dátum nem egészen correct. SZerintem még nincsen 7. hónap! ;)
  • Tuvok #5828
    Azok parti lövegek és reflektorok, kellemetlenek tudnak lenni :)
  • zoltang
    Ez szép! A térképen (dokk kép) mik azok a jelek bennt a parton (északra a kikötő fölött)? Én még ilyet nem láttam.

Nálam a radar úgy kapcsolt ki, hogy csak a felszinen hajóztam a cél felé, nem merültem. Talán a hullámok átcsaptak a hajón.
  • Tuvok #5826
    Először is egy érdekes kép az 1.4b áldott hatásáról, a kikötői hajókról . :)
    De inkább valami nagyobb vadra fájt a fogam, így jöjjön az, aminek még a neve is rémisztő, Scapa Flow !
    Repülőkből szerencsére nem túl sok zavarta utamat befelé, de hadihajók tömkelege várt, hát tuti nem lesz egyszerű ... emlékeztem a fém háló nagyjábóli helyére, be is jelöltem magamnak kifelére . Bent az öbölben két járőröző Flower korvetten és egy lehorgonyzott Tribal rombolón kívül nem találtam semmit . Hát ez most nem jött össze :(
    De nem értem be ennyivel, nekem akkor is kell valami zsíros, meg aztán van még hadikikötő, nézzük Loch Ewe-et !
    Hát ide se egyszerű bejutni, kint szerencsére csak Armed Trawlerek meg PT Boat-ok vártak, bent viszont két romboló cirkált . Se háló, se aknák, így viszonylag könnyen bejutottam, de az egyik romboló csupán néhány méternyire ment el mellettem és felfedezett (máig nem értem lekapcsolt motorral, egy pisszenés nélkül, behúzott periszkóppal hogyan fedeznek fel a saját motorzörejükben ...) . Már hullottak is a bombák, teljes gőzre kapcsoltam, pingelt egy darabig, de szerencsére hamar rájött, hogy a 12-14 méteres vízben nem sokra megy az ASDIC-kel, így hamar feladta . Kicsit tovább haladva megtaláltam amit kerestem !
    Közelebbről is gyönyörködtem benne kicsit, szép 10ezer tonnás darab ! De nézzünk szét még kicsit . A dokk tele rombolókkal, hátul meg a PT Boat-ok sorakoznak, szóval itt nagy gáz lesz, miután elsüllyesztem a cirkálót ... Visszamanővereztem, 500 méterről 2 torpedó az üzemanyagtartályba, és BUMM ! Pár másodpercig csodáltam a tüzijátékot, aztán magamhoz térve a bódulatból gyors körülnézés, minden felé a vizet kémlelő reflektorok, periszkópot gyorsan be, és a lehető legcsendesebben irány kifelé . Jódarabig kerülgetni kellett a rombolókat, de pingelésre egyszer sem került sor . Hajnalban már messze jártam az öböltől, akku töltés, és egy kis pihenés .
    A hajónaplót nézegetve nem is tudom, hogy az előtte talált zsíros konvojnak, vagy annak az egy szem cirkálónak örüljek jobban ... a lényeg: 60ezer tonna . :)
  • HunterKiller
    Egy otletecske a radar "automatikus" kikapcsolodasara.
    Esetleg nem lehet, hogy kozben merultel egyet, majd ujra felszinre jottel?
    Akkor ujra be kell kapcsolni a radart.
  • Seaweed
    Hat akkor fel kell (kellene) kesziteni az AI-t a dokkban mozgasra.
    (Anno is volt hogy ugy megzavartam egy konvojt hogy a hajok osszeutkoztek)
  • Tuvok #5823
    Maga az elsüllyedéssel nincs gond véleményem szerint, a C2-es kettétört és a roncsok eldőltek, az egyik T2-es meg lesüllyedt és megült félig a vízben . Inkább ott van a baj, mikor random lerakódnak a hajók, és kisci nekik a dokk (#5821), vagy az 5-6 méteres vízben gondjai akadnak a 7-8 m merülésű hajóknak, néha meg simán nekimennek a partnak, sokan az AI-t okolják, nem véletlen .
  • Seaweed
    Hat ahogy elnezem ide a kikotokbe kellen neki egy uj sullyedesi modell.
    Pl fejrefordulna (alal Arizona), vagy "derekig" sullyedne...illetve mellozne a nagy szogu sullyedest.
  • Tuvok #5821
    Szal ez lenne az:

• Tuvok #5820
    Csak annyi a probléma vele, hogy még elég bugos a dolog ... mindjárt keresek képet .
  • Tuvok #5819
  • Seaweed
  • Tuvok #5817
  • Tuvok #5816
    Az 1.4-es patch eredménye .
  • Seaweed
    Ez mod vagy uj patch eredmenye lesz/e?
  • Tuvok #5814
  • Tuvok #5813
    Olvastam egy tippet, hogy mi is lenne ez a kikötői forgalom ... szal ... nem a német kikötőkről van szó ...
    Portland kikötője előtte, majd utána .
    2 db . T2 és egy C2 .

És már írják a listát, Mertyr a Passanger Liner-ről, Loch Ewe a Fiji is Dido cirkálóiról, Liverpool pedig a zsíros T3-asokról kezd híres lenni ... el sem tom képzelni mi lehet Scapa Flow-ban
  • GarET
  • Christian
    ok, thx
  • GarET
    Először is OLVASS FAQ-ot, nem szúrja ki a szemed hogy ott van fent???????????????
    azé fogy ki az üztemanyagot, mert teljes gőzzel mész, mennyél 1/3ad gőzzel, és elég lesz az üzemanyag
    valójában még nem fogy ki az üzemanyag, csak jelzi hogy kifog, a CE-nél a reportnál megnézheted, hogy mennyi vna még, hidd el meg fog állni a tengo, mert kifogy, nálam megált.)
    ez akihívás, lődd le, amúgy csak akkor kanyarog, kivéve ha hadihajó, amikor már észrevett, amit egyébként a tiszteteid jelentenek is!!+ ha bevan kapcsolva a lopakodást jelző, kis tengeralattjáró siluett, akkor ha pirosba vált, akkor hallanak/látnak!
    a többi benne van FAQ-ban egészen biztosan, légyszives olvasd el!
  • Christian
    miért van az, hogy karrierben elkell menni NA16-ba, de mire odaérek, elfogy az üzemanyag? Meg kiírja, hogy üzemanyag elfogyott, de a tengeralattjáró ugyanúgy tud menni max sebességgel. Ez hogy lehet? Meg hogy süllyeszek el egy hajót, ha az össze vissza kanyarog jobbra-balra? Meg ha kilövök rá egy torpedót, akkor sose találja el. Nincs valami szögmérő, vagy akármi?
  • GarET
    jah és a lényeg, a Sound könyvtárban a Sailor Steve mappát kell lszedni, azokban vannak a hangfájlok!!!!
  • GarET
    Nah a cím ahonnan lelehet tölteni a Das Boot féle hangokat, és még sok egyéb hasznos dolgot!!!

Link itt a kép alatt rákattintasz a "Browse our Library here!"-re ott a bal oldali menüsorból kiválasztod az SH file library-t, és utána lehet csemegézn.)
  • Tuvok #5806
    Érdekes, hmm
    Konkrétan így nem találkoztam, hogy vki megemlítette volna az Ubi fórumon, de majd még szétnézek .
  • Tuvok #5805
    Azon belül ? Valaminek lennie kell .
  • zoltang
    Radarkikapcsolást bármikor, időjárástól függetlenül megteszi. Bekapcsolja, ha újra a pásztázásra nyomok, vagy én kapcsolom be személyesen. Pl.: az imént támadott két hajó (c3) nem volt látható a radarernyőn (5000-6000-től figyeltem), hiába vettem kisebbre/ nagyobbra a hatótávolságot.
  • péder
    semmi
  • Tuvok #5802
    Hmm, én is hallgatom rendszerint a korabeli "rádiót", de úgy sem szaggatott, ez viszont gyanússá teszi a hangkártya-drivered .
    Sajna nincs még radarom, de nem lehetséges, hogy pl. időjárás, vagy valami egyéb olyan dolog (hadihajó közelsége, mikor másik radar jelét fogja) miatt kapcsolja ki, ami nem teszi lehetővé, hogy be legyen kapcsolva ?
    A torpedó dolgot nem vettem észre, mindig üzemanyag tartályra lövök, és mindig magnetic-kal (impact sokszor felrobban útközbe, főleg hullámzásban), és a hajó alá lövést is megbízhatatlannak tartom .
  • zoltang
    Rájöttem, miért akad a hullámzás. Ha az mp3 lejátszás be van kapcsolva. Eddig ez fel sem tűnt (vagy nem is volt). A garmofonba tehettek volna egy "ott folytatja ahol abbahagyta" lehetőséget.
    A rádiós/radaros bajtárs is jópofa, időnként kikapcsolja a radart magától (pedig előírtam az állandó keresést), lehet hogy direkt pihenteti a berendezés, mert pl.: túlmelegedett. Így jó ha észrevesz valamit is.
    A ker.hajón lévő tüzérek/ ágyúk jobbak lettek. Egy(!) találattól egyből 92% lett az állapotom, és vízbetörés+elülső terpedókvetőcsövek javításra szorulnak.
    A torpedóim is mintha kisebbet sebeznének, mert egy "alá lőtt" torpedó nem elég (bár c3 esetében történtek a lövések), és nem volt elég az üzemanyagtartály eltalálása sem egy torpedóval (érintéses robbantással).

Sima tenger, 2 c3 várja, hogy elsüllyesszék. De mindenre fel kell készülni:
  • Tuvok #5800
    És mi az, ami változott ? Másik hang/videókártya driver ?
  • péder
    mindent betölt, majd start, tölt és a betöltés végén, mikor indulna a karrier vagy single a töltés vége előtt, kivág az asztalra és kb. ezt teszi 1 hónapja, előtte meg hasított mint állat semmit nem tettem fel hozzá sem patch sem magyarítást
  • ZsoltLee
    Mert túl éles szögben találta el.
  • Christian
    Hát ezt nemértem, ráküldtem két torpedót egy kereskedójahóra, vagy 800 m-ről, a torpedó pedig nekiment a hajótestnek, és leattant róla! Miért nem robban fel?
  • Tuvok #5796
    Konkrétan a radarost panaszolták, most nem írom le mit kéne mondania, mert nemtom leírni németül :) De szóval állítólag még mindig nem beszél . A szonáros működik jól, sőt, ez a legközelebbi hajó / hadihajó követése eszméletlen jó dolog, ha konvojnál helyezkedek pozícióba, nem kell figyelni a hadihajót, a szonáros mondja a helyét, én meg ráérek a kereskedőket vizsgálni .
    A repülők természetesen akkor nem tudnak mit csinálni, ha nem tudják hol vagy, de ha a felszínen találnak meg, szinte biztos, hogy bekapsz 1-2-t, csoda megúszni emberveszteség nélkül .
    Baráti repülők eddig 2x láttam, az egyik egy FW200-as volt a brit partoknál, az orrom előtt bombázott le egy C2-est, a másik meg egy Stuka volt szintén a brit partok közelében, csoda hogy észrevettem, mert az őrség nem jelentette .
  • zoltang
    Nálam az 1.3-as előtt szépen bemondogatta a jelek irányát, és most az 1.4b-be is (ha jól emlékszem) ismét a rádiós/radaros bemondta a kapcsolat irányát, bár akkor lehet az őrszemek voltak (ahogy tőled olvasom, de én a radarosra emlékszem).
    Az a 4 repülő, ami jött a vészhívásra, egy helyre potyogtatta a bombáit, míg az összes bombájuk el nem fogyott (gondolom a periszkópom vélt helyére, vagy a ker.hajó által vélt helyre), de nyugodtan még egyszer megtorpedózhattam a c3-ast (1 torpedó nem volt elég a hajótest alá, csak megált és megsűllyedt).
    A kikötő elég lehangoló, legalább a bunkerekben állnának hajók, ha már nem futnak ki. Baráti légvédelem (repülők) sincsenek. Nálam volt fenn az a MOD, ami a hajóforgalmat/repforg.-t a kikötőben növeli, de az nálam elb..... a játékot, telepíthettem újra az egészet.
    Én ennekelőtte az időgyorsítással (2x-4x) gyorsítottam a hanglokátort, most legalább nem kell.
  • Tuvok #5794
    A radaros nálad műxik ? Azaz beszél ? Nekem sajna nincs még radarom a mostani karrieremben, de többen írták az Ubi fórumon, hogy a radaros még mindig nem beszél .
    A repülők tényleg durvák lettek, 40 elején vagyok, és már a Färöer szigetek környékén rommá lőttek a kétfedelűek, pedig eddig 40-ben még csak ki se tették a lábukat a brit partok közvetlen közeléből, a célzóképességükről nem is beszélve ...
    A kikötő nekem is halott, nemtom mi akar lenni, erre a kérdésemre nem válaszoltak/nak az Ubi fórumán .
    A hidrofon gyorsulását többen nehezményezték, tény, hogy jobban oda kell figyelni, nekem csak szokatlan, nem negatívum (egyelőre) .
  • zoltang
    Ja, és felgyorsult a sonar forgása.
  • zoltang
    Egy újraindítás kellett a xp-nek és már nem akad.:) 1942 végén járok és idáig nem nagyon találkoztam repülővel. Most, hogy a jav. fenn van egyből 4 hidroplán jött egy hajó megtorpedózása után a BE zónában. Még most sincs FAT torpedóm, és a III-as torpedó számlálása is elég bugos még mindig (a raktáron lévő dbszám változik a kattingatások hatására). Pozitívum, hogy a radaros, és az őrszem jobban tudja a dolgát, mint az 1.3-ban.
    Sajnos most sincsenek más baráti tengeralattjárók, halott a kikötő (talán új arcok a parton).
    Az időgyorsítással valami trükközés történt, mert a partközelben (1x-re leszabályozva) nem vált át pirosra a szám, így nem lehet tudni mikortól lehet gyorsítani (zöld mindig).