11357
-
#5710 Köszi előre is, aSubSim-en már körbenéztem és nem találtam szal várom...:)
Amit én egy kicsit még hiányolok hogy a Javító brigád egyszerrre csak egy traktust tud javítani miért nem lehet elosztani az erőforrásokat? [MINDIG ELSÜLLYED] -
#5709 Ja, a Dynamic Shadows szó szerint dinamikus árnyék, azaz mikor a körülmények változnak, az árnyék is változik (hajó szöge a naphoz, transzparens jelenség, stb) .
A szinkronizáció pedig valami olyasmi lenne, hogy az FPS értéket a frissítési frekvenciában maximalizálja, tehát ha 75 Hz-en frissít a képernyőd, akkor a max FPS 75 lesz . A gyakorlati jelentőségét nem tudom, mert szerintem itt már mindegy, hogy 75 vagy 100, elvégre kb . 20-25 fölött már nem vehető észre különbség . -
#5708 A TDC-t a valóságban a fegyvertiszt és a torpedótiszt agyának összessége adta . A parancsnok a célpontról adatokat adott meg (távolság, sebesség, irány, kinézet), a fegyvertiszt ez alapján beazonosítja a hajótípust, méretét, kiszámolta a kilövéséhez szükséges gyroszkóp szögét és egyéb adatokat, a torpedótiszt beállítja ezeket, a torpedó merülését, sebességét, majd parancsra tüzelt . A játékban a TDC-n található adatok és műszerek inkább a tüzeléshez szükséges adatokat szolgáltatják, mint magát a tüzelést segítik elő .
A fekete csíkok szonárjelek, annak a végén többnyire teherhajó, ha piros a vonal, akkor pedig hadihajó található .
Bear, azaz bearing = irány fokban . (észak = 0 fok, dél = 180 fok)
Draft = merülés, azaz a hajó vízszint alatti mélysége . -
#5707 Nézd, ha másoknál tökéletesen fut (még ugyan olyan, vagy nagyon hasonló konfiguráción is), akkor nem a programban keresendő a hiba . -
zizzenet #5706 Kevés próbálgatás után nagyon érdekes és jópofa játéknak tartom a Silent Hunter III-at. Belekezdtem az akadémiai küldetésekbe, mindjárt a navigációs résznél bebuktam, fogalmam sem volt merre kell menni, és csak bolyongtam a nagy semmiben. (Idővel persze rájöttem, de azóta is mindig eltévedek. Viszont már voltam a többi lövöldözős vizsgán.)
Aztán olvasgattam a kézikönyvet és nagyon megtetszettek a játékban rejlő lehetőségek. Az, hogy kézzel is be lehet táplálni minden adatot a torpedó kilövéséhez saját adatok alapján, nagyon nagy ötlet. Éppúgy tetszik, hogy állítólag a térképre is magam rajzolhatom be a dolgokat, nem a gép teszi ezt meg helyettem. Olyan jó kis mutyizós játék ez, el lehet vele tolni jónéhány órát pár perc alatt... Az pedig külön ínyencség, hogy, amennyiben nem alkalmazol időtömörítést, a játékban az egy perc az egy perc. Ezen először nagyon megütköztem. Ha valaki komolyan veszi a beleélősdit, bizony a 24 órás járőrözés valóban 24 óráig fog tartani.
A gépem egyébként bírja rendesen, bár volt vele egy-két problémám. Például egyszer egy nagy batár hajó pont mellettem robbant fel (én a felszínen voltam). Beleforgattam a kamerát a hatalmas, teljes képet betöltő tömör füstbe és lángba - az FPS maximum 10 lehetett. Ezt nem egészen értettem. Gondoltam, a részecskeszámot vissza kéne venni, úgy néz ki, javít valamit a helyzeten (azért furcsállom egy 3 gigás proci, 1 giga ram és egy Radeon 9800 Pro mellett).
Jaj, tényleg a Main.cfg-ben láttam olyan, hogy Dynamic Shadows, azt beállítottam True-ra. Egyébként konkrétan mit csinál? És mire való a Sychronized?
A hangok meg borzalmasak, sercegnek, zörögnek. Levettem a hardveres gyorsítást. Most elviselhető, de még így is volt hiba, egyszer beakadt egy hangeffekt.
Amit hiányolok a játékban, ha már a vizuális csodával csináltak hírverést neki, az a víz alatti látvány kidolgozatlansága. Ez a tök sima tengerfenék nagyon lelombozó. Legalább egy-két vízicsiga szaladgálhatna odalent vagy nagy bálnák, cápák vagy más mélytengeri szörnyetegek kavirnyolhatnának, de legalább ne lenne lapos a fenék, egy-két szikla, vízinövény sokat jelentett volna. Olyan érzésem van, mintha egy tanmedencében zajlana minden. Arról nem beszélve, hogy, bár a hajók robbanás- és törésmodellje valóban kidolgozott, a süllyedés nem túl hiteles. Nincs egy örvény sem, pedig azt már a Titanicon szerencsétlenül elhúnyt Leonardo di Caprio is tudta, hogy a hajó elsüllyedésekor valami nagy és csúnya dolog keletkezik, ami lehúz. A víz alatt meg ez a szimpla fenékre érés... ilyet 4 éves koromban a fürdőkádban láttam legutóbb, amikor a műanyag vízibékám lefejelte a LEGO teherhajómat és az gyámoltalanul koppant egyet a zománcozott felületen. A mások által említett törés- és horpadásnyomok hiánya miatt is csendesen szenvedek. Egyébként a felszín is egy kicsit szegényes nekem, holott a vízfelszín, a fényhatások kitűnőek. Mégis, kicsit steril az egész környezet. Persze, ez a fanyalgás már némi sznobizmust is feltételezni enged jellememben. A játék hangulata olyan, amilyennek lennie kell. És egyelőre tetszik nekem, azt hiszem.
Van azért, amit nem értek. Például nem értem, pontosan mire való a TDC. Mert azon szinte minden látszik, ami a térképen. Az oké, hogy az a számítógép, ami a torpedózáshoz kell, de amúgy? Meg van rajta néhány olyan beállítás is, amiről a kézikönyv nem ír egy sort sem (pl. PISTOL meg egyebek, jobb fölső szekció). Amúgy ilyen TDC volt a valóságban is?
Nem világos, mik azok a hosszú fekete, íves vonalak, amik olykor kiállnak a TDC-n (és a térképen) a hajómat jelző bogárból.
Meg mit jelentenek egy hajóval kapcsolatban az alábbi fogalmak: BEAR, DRAFT?
Remélem, később, amikor már karrier módban játszom, több minden érthetővé válik. Bízom benne, hogy tetszeni fog. -
zizzenet #5705 Én arra gondoltam, amikor a program úgy van megírva (avagy úgy nincs tesztelve), hogy rejtett hibák maradnak benne, főleg súlyos erőforráskezelési problémák, amelyek valóban megjósolhatatlan jelenségeket képesek okozni. De amúgy csak egy viccszerű dolog volt az egész. -
#5704 Driverek cseréje, játékhoz szükséges alapkövetelmények ellenőrzése (pl . GF 4 MX-en nem fut /bár kivétel mindig lehet/), vagy ellenőrizni kell, hogy mi az, ami esetleg fennmaradhatott / ugyanaz, mint mikor a hiba először jelentkezett (mentés, egyéb fájlok, stb) . -
#5703 Ha ez így van, akkor sem szerencse kérdése, mert a felhasználó érdeke, hogy megteremtse a program futtatásához szükséges megfelelő környezetet, az igények fel vannak tüntetve a játék dobozának hátulján . Ugyanakkor azt is figyelembe kell venni, hogy a hibák a játék felhasználóinak (több milliós) számát tekintve csupán elenéysző százalékánál jelentkezik, tehát ez inkább az a pár % balszerencséje, mint a 9x % szerencséje . Továbbá a játék készítői a hivatalos javítások által a verziókat érintő hiábákat garantáltan javítják, ha ez mégsem történik meg, akkor erre találták fel a garanciát, illetve biztos forrásból tudom, hogy az Ubisoft Tech Support részlege egy szériaszám-ellenőrzés után kicseréli a gyári hibás terméket . -
#5702 2 xp volt azóta fönt és soha nem használtam modot -
zizzenet #5701 Ugynakkor szerintem van olyan, hogy egy programot olyan rosszul írnak meg, hogy a gép és a szoftverkörnyezet bizonyos elemeitől függ a működése, és az, hogy egy adott felhasználónak e paraméterek milyen értékekkel szerepelnek, tőle többnyire független dolog, tehát mondható, hogy szerencse kérdése, és neked szerencséd volt, ha a szóbanforgó tényezők kedvezőek voltak a program futtatásához, és a hibák nem jöttek elő -
#5700 Szerintem ez nem szerencse kérdése, minden hibának oka van, csak meg kell találni . Próbáld meg újratenni a játékot, esetleg valami mod is okozhatja, stb ... -
GarET #5699 huh otthon bent van kedvencekben az oldal linkje, ott sok hsznos dolog van összegyűjtve, szombaton hazamegyek, ha adig tudsz várni, akko szombatra felteszem, amúgy a subsimen nézz körbe és vmi das boot soundot keress, 2 fajta is van, egyik német, másik angol, a filmből vannak kiszedve a hangok. -
#5698 tudom, és már ezt meg vitattuk. Te szerencsés vagy! -
#5697 Nekem 1.0-ban sem volt semmi gondom a mentéssel . -
#5696 úgy értem, hogy sok a hiba az 1.0 verzióban és a fő hiba szerintem az, hogy nem megbíz6ó a mentés! -
#5695 Semennyire, ezért is beszél németül . -
#5694 Mármint milyen mentés ? -
#5693 A német legénység németül beszél. Az egy plusz szolgáltatatás, hogy angolra is állíthatod. -
#5692 link -
#5691 Hát én segítenék, de nem használok magyarítást, mert számomra elveszik a játék eredetisége tőle .
Bocs, de az mennyire eredeti, hogy a német legénység angolul beszél? -
#5690 Nézd meg a piros részt... -
Firci #5689 hello
Létom egy csomóan magyarul nyomjátok, de én sehol nem talások magyarosítást.
Segítsetek légyszi, honnan tudom leszedni.
-
#5688 szerintem szándékosan van "elrontva" a mentés! nem igaz, hogy a tesztelésnél nem derült ki!!! és nem furcsa kicsit az, hogy szinte rögtön kint volt a javítás? ami még furcsa szerintem, hogy, hogy tudták az 1.0át feltörni, ha a pecsekkel elvéreztek? -
#5687 Hát mindig van más, amire költeni kell, de így meg csak a bosszankodás marad, amúgy meg nem villanyszámla, csak egyszer kell kifizetni :) -
#5686 10et jobb dolog, amire költeni tudom.
reménykedek, hogy hátha úgy lessz mint a toca pro race driver 2 vagy mi:
májusba jelent meg és kb szeptemberbe volt hozzá törés! -
#5685 Hát sajna nem valószínű .
Egyébként nem ér meg egy 10-est ? De pár hónap, és tuti olcsóbb is lesz ... -
#5684 felbasztam magam, hogy nem müködnek a mentések, és ha működik is akkor s hibás!
ma uninstaláltam a gammát. majd, ha lessz törés akkor jáccok -
#5683 Mert a Starforce védelmet nem lehet / tudják feltörni . -
#5682 1.0 -án szopás az egész gém! -
#5681 hogy hogy nincs patch-crack? -
#5680 Teccik... néhány nagyon fontos hibát javítottak. Ez a játék lassanként kezd tényleg baromi jó lenni :-) -
#5679 Na szóval nagy sárga darukról lenne szó :)
És hogy az a 'Set as default action' dolog is érthető legyen: klikk -
#5678 1.4b (végleges) letölthető
A javítások, gyors lefordítottam, ha vmit elírtam, ezer bocsi:
- Kampány rádióüzenetei fejlesztve, mostmár tartalmaznak 'to' és 'from' mezőket /gondolom a konvojok jelentésére gondol, amiben nem voltak ezek/
- Multiplayer verzió 1.4
- 'Ping' mostmár hallható kliens oldalon is multiplayerben
- Új épület a német kikötőkben: harbors /vmi kikötői épület, szállók, talán/
- Éjjeli UZO használat fejlesztve
- Navigátor jelentést ad az utolsó waypoint elérésekor
- Szabadon beállítható vihar értékek minden egyes tengeralattjáróhoz ('StormConditions' bejegyzés minden uboat.cfg fájlban)
- Merüléskor jelentés a mélységről (10 méterenként); időgyorsítás visszaugrik 1-re (ha nagyobb) a kritikus mélység elérésekor
- Hadi vagy kereskedő hajók szonár kontaktus javítva (1.3 bug)
- Szonár mutatója gyorsabban mozog, mikor a játékos a szonárban ül (és ráklikkel a szonárra) és a mutató vonszolható a kurzorral
- Néhány billentyű váltani fog az aktuális és a következő nézet közt: rádióüzenetek (M), hajónapló (K), hidrofón (H) rádiósszoba (R) /ezt nem nagyon értem, ha kipróbáltam, majd leírom mi is ez/
- Új opció a “Merchant/Warship/... spotted” felugró ablakba: 'default' akció megadható (“Set as default action”), kívánt parancsot kiválasztva mindig a megadott parancs hajtódik végre a szituációban. A megadott beállítás elmentődik minden játékban /karrier gondolom/, az Opciók menüben pedig visszaállítható alaphelyzetre
- P38 vadászbombázó az USA oldalán hozzáadva
- Wellington bombázó Nagy Britannia oldalán hozzáadva
- 'German Armed Merchant Cruiser' /német kereskedő páncélos cirkáló/ sérülésmodellje javítva
- Fénytöltet detonációs távolsága növelve 1800m-re
- 'Torpedo Momber' repülőgéptípus javítva 'Bomber'-ra :)
- Viharos víz hatása Small és Coastal Merchant-okra javítva
- "Report on nearest contact" szonáros opció hibás működés javítva
- "Follow nearest contact" szonáros opció hibás működés javítva
- Kampányban hozzáadva: kikötői hajók és közlekedés, aknamezők, járőrhajók
- Kampányban néhány adat javítva -
#5677 A hangokat honnan mer az nekem nagyon kell... -
GarET #5676 én a 11.járőrnél és brt 243000 tonnánál járok, 13100 a renown:) gyűjtögetem
sajnos a játék alajén a IIA-val nehéz sok hajót leszedni, úgyhogy az visszavette a statisztikát, de már Isten sem állít meg.)
jah a minap feltettem a Das Boot-os hangokat, és úgy játszottam, aztán egy destroyerrel való csatázáskor benyomtam a vészmerülést, nyrekek ezt a fejetlenséget.)) ami volt, mindenki övültözött, vki mintha el is esett volna.) Szegény muterom azt hitte itt a 3. világháború:) -
#5675 "I am just tickled to have my sonarman back, I had been using the sonar room to store beer for the past month!"
-
#5674 Itt olvasható, de mivel hivatalosan még senki nem reagált semmit, így természetesen lehet, hogy jó nagy kamu az egész ... -
#5673 Úgytűnik az egyik teszter kiadta az 1.4 US béta verzióját, a javítás lista fenn van az Ubi és a Subsim fórumon is a linkkel együtt .
De se az Ubi, se a dev team nem reagált a dologra .
Csak szólok, ha működne is, az 1.4 kiadásával csak teljes reinstallal lehet feltenni az 1.4-et az 1.4b helyett .
De gondolom itt nemigen van, akinek US verziója lenne ... -
#5672 -
A tumi #5671 Az más,bocsi kishitűségemért.