11357
-
#5510 Tegnap este leültem végre egy kicsit vadászni, Ami partokhoz indultam a jól bevált U-107 besorolású IXB-mel, '42 okróber, ahogy kifutottam Brestből egy napot élvezhettük nyugodtan egymás testszagát mikor TaskForce konvoj kaptuk meg rádión, gyors pozício felmérés, némi kalkuláció és teljes gőzzel elindultam a konvoj vélt irányába 2 napig követtem eredmény nélkül mikor a WO beüvöltött hogy "Ship Spotted" fel a hídra körülnézek, fényes nappal előttem 355 ön egy felfegyverzett Coastal Merchant és egy T3-as vonult a konvoj irányába magáynosan. Periskop mélység le cél 4000méteren. Megközelítés után elég volt fejenkét egy halacska a Tankert olyan jól találtam el hogy 1 perc alatt elsüllyedt. Majd folytattam a portyát tovább. Meg lett a konvoj pont mögötte voltam. Sejtettem hogy ez nem a legjobb pozíció támadni meg hát délután 13:00 körül volt így inkább csak óvatosan periszkópmélységben kullogtam a hajók után, de sajna észrevett az egyik fregatt így kénytelen voltem felvenni a harcot velük. Rettenetesen védték a konvojt, ekkora kiséretet még nem is láttam. 4db Fregatt 2Hunt destroyer és még 2másik romboló. Rám is rontottak azonnal, szemből gerinc alá célozva 3fregattot és 2 rombolót délután 5-ig, majd kicsit hogy lélegzethez jussak eltávolodtam a konvojtol és felszínre emelkedtem a külső tárolókból lázasan elkezdtem a torpikat betölteni közben radarral követtem a konvoj útját este 9-re készen ált a hajó egy újabb harcra. Beelőztem a konvojt aminek az összetételével még nem voltam tisztában mivel a fregatt elég messze szúrt ki a konvojtol még így hát csak reméynkedtem hogy valami zsíros lesz ha már ennyien védik. a hajók útjába helyezkedtem el silent mod, álló motorral. a megmaradt védelem még nem szúrt ki az élen haladó rombolót így kellemetlenekdő reakciók nélkül sikerült elsüllyezteni, maradt még kettő de már a konvoj elég közel volt ezért úgy döntöttem tartok egy mustrát. 3Troop Transport, 2 T3 Tanker, 3 C3 Cargo, 4 C2 Cargo, 1 T2 Tanker, 3 Small Merchant, 3 Coatal Merchant. A Troop Transportok elhelyezkedését figyeltem mikor láttam hogy a legközelebbihez képest elég jó helyzetben állok. Körbenéztem hol van a legközelebbi romboló hát 170 fokon 1700ra keresgélt. Mérlegelnem kellett melyiket is válasszam és ugy döntöttem mindkettőt..:) A romboló közelített 8 csomóval, de látszott hogy nem tudja hol vagyok. így bemértem, torpi beállít, utána át a Trooptransportra, ez már szinte lőhelyzetben volt 650m-en, I-IV vetőcső tűz periszkóop átforgat, minden úgy történt ahogy sejtettem a romboló meghallotta a torpik indítéását és rám fordul, 1/4-gáz előre hátsó torpi élesít, romboló 1150-en 178fok. 980men torpi mélység beállít 3.5 a merülése ezért 4.3 körülre kalibrálom a torpit vetőcső eláraszt kivár hadihajó 180fokon 700m. Tűz! közben a Trooptrandsportba becsapódott az első torpi, pont középen, majd a második aminek hatására súlyos agónába kezdett a transport. Periszkóp be 30m, a Torpedo Impact romboló alatt rombant szegénynek semmi esélye nem volt. Kivártam vissza periszkópmélységre közben a Troop Trnszport szép lassan elsüllyedt. csináltam egy kört a konvoj körül, mikor észrevettem ez utolsó rombolót 60fokra a lázasan reflektorozni, 8csomóval keresgélt de nem sokáig sikerült 800m-re megközelítenem úgy hogy nem vett észre, kapott egyet a gyomrába. Ezzel a hadihajókiséretet megsemmisítettem. Maradt 5db halacskám 3 hátul 2elöl. Mindenképpen szét akartam szedni a trooptransportokat. Egy támadásból sikerült egyet megállítani a másikat meg elsüllyezteni majd megfordultam és a hátsóval kivégeztem. maradt még két torpi amiből kettőt az egyik T3-as kapott meg a maradékot meg egy C3-as majd irány a felszín és a löveggel még sikerült a sérült C-3-ast kicsinálni és még egy T3 2 C2 amikor megjelent a felmentő sereg 3 romboló na húzás vissza periszkópmélységre és tünés haza, már reggel 6óra volt...:) ez a Hunt realbe nekem majdnem 5 órámba telt de megérte...:) -
#5509 Ez többnyire attól is függ, hogy melyik flotillában vagy, mert a fejlesztéseket szerte szét csinálják csinálják (radart Hollandiában kezdték), valószínűleg minél messzebb vagy a fejlesztések helyétől, annál később érnek oda a cuccok, persze csupán 1-2 hónapról van szó . Én most 42 júniusában vagyok La Spezia-ban, és minden járőrhöz kapok ingyen 4 db . T-IV Falke-t annak ellenére, hogy még T-III sincs, megvan már az első radar, szonár, meg a decoy is, de például Bergenben most van T-III, viszont nincs T-IV ... Bergemben a XII-es típus, meg a VII-C/41 is hamarabb elérhető lesz, mint máshol, mert a hajók egy részét Norvégiában állomásozták . Gyanítom a készítők az élethűség miatt csinálták így .
Hogy melyik flotilla az épp elérhető, az meg csakis az adott dátumtól függ, néhány flotilla csak 41-42-ben alakult meg, mások meg megszűntek már 44-ben, nem csak 45-ben, ez a német fennhatóság alá eső kikötők alakulásától függ viszonylag nagy történelmi hűséggel . -
#5508 szvsz nincs rá pénz -
Homer Simpson #5507 Hali,
Nem tudjátok véletlen miért van az, hogy már 42 január vége van viszont halacskából még mindig csak T1 és T2 van :-( Se T3 se FAT se radar... Mondjuk ez utóbbi nem annyira kell...
Az hogy épp melyik flottila elérhető mitől függ? -
#5506 Várom már a "Flakvierlinget" onnantól hullanak a repcsik mint a legyek :) -
Lupis #5505 Amilyen a kapitány olyan a legénység:D -
#5504 sikerült megoldani a mentés-betöltés problémát? (1.0) -
#5503 Megtaláltam a repülőkért járó renown-t, ha Etni olvas mailt, akkor valszeg bekerül a FAQ-ba . :) -
#5502 :) -
#5501 Még csak köd sem volt ! Simán elaludtak a hülyék a fedélzeten, nem az első eset, bár egy ilyen tapasztalt legénységtől nem ennyit várnék .
Ja, amúgy elég kihalt a Földközi tenger, leszámítva a repülőket, elmentem Alexandriáig, meg vissza, hajót nem láttam, de leszedtem 22 Hurricane-t :D -
#5500 Tuti nem, 1000 m-t ír arrafelé :) -
#5499 Valószínüleg köd volt és a cargó átment rajtad :) Ez egy klasszik bug benne. Meg a falke is :) A VIIesekhez ajándékba ad 4 et. A IXhez már nem :) -
#5498 nem lehet hogy leért az alja a csónaknak? -
#5497 Hát most érdekes dolgok történtek velem .
Épp hazafelé tartottam x-edik járőrből a Kanári szigetek környékéről a spanyol partok mellett, mikor is visszaugrik időgyorsításból, mindeki üvölt, mint Bözsi néni a konyaktól, sérülések, támadás, stb ... nézem a Damage Control ablakot, hogy csináljam a javítóbrigádot, de sehol semmi sérülés (!!), aztán látom: Hull Integrity 13 %
Szétnézek odakinn, sötét éjszaka, és egy C2-es távolodik tőlem pontosan 6 óránál . Hát mondom szép, az őrség elaludt, a hajó meg szépen keresztülgyalogolt rajtam hosszában ... gyors 180 fokos fordulat, és kapta is a skulókat a fedélzeti ágyúból, kampec ...
Ezután befutottam Nazaire-be, '41 október, kijavították a hajómat, máris '41 december, de épp megjelent az első radar, meg a VII-C/2 torony, ezeket felszereltettem, máris '42 februárja lett :(
De nagy örömömre megjelent a 10 . és a 29 . flotilla is, sokáig Bergenen álmodoztam, de végül kevesebb vihar reményében Spezia-t, a makarónit, a pizzát, és a bögyös olasz leányzókat választottam :)
És ekkor ért egy nagyon kellemes meglepetés, kifutás előtt a torpedókkal babrálva vettem észre, hogy ajándékba kaptam négy db . T-IV Falke-t, pedig a listában még mindig csak a T-I és T-II van ! Na nem baj, bepakoltam a többit torpedót és ahoj !
Azonban ekkor ért egy nagy csalódás is, a kikötőben hatalmas csend, se zenekar, se a legénységet búcsúztató síró barátnők, feleségek, se a dokkőrség, se munkások, se civil kíváncsiskodó, sehol egy árva lélek . Hát szép kezdet ... :( -
#5496 Igen, ez így már kellemetlenebbnek hangzik.... én sem tudok Bergenben falkle-t vásárolni, pedig Brestben már volt. :( -
Jozsó #5495 Először elírtam, utána módosítottam, szóval nálam az volt a gond, hogy visszafelé ment az idő 2 hónapot. Ez még önmagában csak vicces (legalább több küldetésem lesz a háború végéig), csak az volt a plusz büntetés, hogy 1944 februárban már volt T-V torpedó, egyet betáraztam, "kifizettem" érte a renown-ot, majd mivel mire kifutottam újra nem volt még feltalálva, ezért nem is volt hajón. -
#5494 Ja, természetesen nem tanulni a képről, nappal nem támadunk konvojra ! -
#5493 A Gibraltáron át kijövő konvojokat iszonyúan védik, az eredmény egy T2 és egy C2 lett, pedig volt benne 1 Troop Transport, egy T3, 2-3 C2-es, a többi meg Coastal és Small merchant .
És alighogy megúsztam 59 %-os Hull integritással, az egyik kormánylapátom, a hátsó torpedóvető csövem, a hidrofon, és a fedélzeti ágyúm is ráment, mehettem haza nyüves 20ezer brt-val :( -
#5492 Lehet Spezia angol/amcsi kézre került, próbáld meg Toulon-t . -
larich #5491 La Spezia kikötőm egyszerűen eltűnt a térképről küldetés közben (még a kék pötty is), pedig onnan indultam és oda kellene visszamennem. Ha máshol kötök ki, akkor is La Spezia-ba küld vissza. Visszatöltve a korábbi állásokat ugyanez a szitu. Mit lehet tennem? -
#5490 Csak az eredeti gémmel mennek a pecsek. -
Tomcika #5489 Jajjj sorry !
Lenne az 1.3-hoz valami okosság? Mert nem találok hozzá.
Előre is köszönöm szépen -
Tomcika #5488 Sziasztok !
a Silent Hunter III a kedvencem, és a gondom az lenne hogy csak az alap játékkel tudom nyomni. Ha az 1.2-es vagy az 1.3 patch-et felrakom akkor nem indul el -
#5487 Ha sérült volt a hajód, vagy építtetsz rá valami extrát (alufelni, elektromos ablak, felni stb.:) arra számol fel időt. Pl.: a VIIc/3-as torony nekem kb 1,5 hónapot számolt a naptár.
-
#5486 aham, értem ! köszönöm! (gondoltam hogy van benne valami logikah hisz német ) -
#5485 jajj bocsáss meg testvérem ! de XXI :P , 1.3 ba jjaaa! azért nem kaptam , mert én a 1.21 et nyomom! :) -
#5484 Időgyorsítás ? -
teeb #5483 Aham...
Ha senkit sem zavar bizti bennem van a hiba.
Na mind1, legalább rendetrakok a szobámba, míg kiér a vesztőhelyre... -
#5482 Jaaaaa, szóval így ! :))) -
Braveheart #5481 A fenéket... műholdakon követik nyomom a tengeralattjáród haladását, így tudják mikor érsz haza :D -
#5480 Amúgy ez a zenekar meg a búcsúzó nép nagyon kitartó, mert mikor 2 hónap után visszatérek a kikötőbe, még akkor is ott vannak :D -
#5479 Hát a lélektani dolgokról nem hallottam, elvégre a brit titkosszolgálat szinte mindig tudta hány tengeralattjárója van a németeknek . :)
Ezek a számok csak a megrendelések számát mutatják, de sok nem készült el belőle (kb . 1200 tengeralattjárót gyártottak összesen '45 májusig-ig, ebből 750 VII/C volt !!), csupán papíron voltak meg, a számozásukat így nem adták át másiknak típusoknak, mert abból hatalmas kavarodás lett volna (mondjuk így is biztos volt) . -
#5478 Hozzáteszem, hogy az, hogy létezett U-571, az nem azt jelenti, hogy a németeknek az volt az 571. tengeralattjárójuk. Az ilyen magas számokat a lélektani hadviselés miatt adták a hajóknak, hogy az ellenség azt higgye, rengeteg tengójuk van. -
Jozsó #5477 (izé, szóval 1943 december közepe) -
Jozsó #5476 Ismét időugrást hajtottam végre! Küldetés előtt még 1944 február 13-a volt (torpedókat gondosan optimáltam). Mire kiértem a kikötőböl már csak 1944 december közepe. Persze a gondosan optimált torpedók, huss...
hmm. -
zoltang #5475 Korábban már belinkeltem: Lista
Én nem hiszem, hogy volt benne valamilyen rendszer. A később készült hajók magasabb számot kaptak. -
#5474 Igen, végül is volt értelme, valahogy úgy csinálták, hogy leadtak rendelést pl . 20 darab VII/B-re, akkor ők lettek (példaként) a U-90-től az U-110-ig, aztán 2 hét múlva leadtak egy rendelést 15 IX/B-re, akkor ők lettek számozva U-111-től U-126-ig, utána leadtak rendelést 22 db . II/D-re, ők lettek számozva U-127-től U-149-ig, és így tovább :)
Uboat.net-en egyébként a típusoknál egész jól leírják (táblázatban), hogy bizonyos rendelések hogyan lettek számozva, és hol gyártották őket ! -
#5473 Mert az 1.3-ba raktak bele extra rádióüzeneteket, a háború elején kaptam egy miszerint lőjek mindenkit, aztán asszem vmi ország szövetséges lett, így azokat ne lőjem, aztán jött ez, miszerint "Bejelentjük, hogy ma reggel hadba léptünk Oroszországgal, meg kell szabadítanunk Európát a bolsevista uralmaktól ." :)
Az Amcsi hadba lépést várom már nagyon . :)) -
#5472 Őőő, nem XXI ? ,) -
#5471 Teljesen egyetértek