1070
Orbiter - A free space flight simulator
-
#750 ez nekem ment? -
#749 Hát ha kiszámolod a pályát igen. Amúgy imfd, és csak a dV-t meg gyújtási időt nézed ki. -
botlee #748 Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Az apollo projectet meg lehet csinálni mfd-k nélkül, úgy ahogy azt 69-ben valóban is megcsinálták? Nem mint ha jelenleg meg tudnám csinálni, de ezt tűzném ki végcélnak. -
#747 Redshift, akár a holdig is elrepül, és leszáll (bár amikor 1 éve próbáltam nekem szépen lelassított, majd 60 km-et esve rázuhant a holdra) -
#746 nincs valami mod amivel magától megcsinálja a felszálst, ilyesmi? nehéz ez nekem:D és csa alátvány érdekel-.- -
#745 AMSO az egyszerűbb, Project Apollo a valósághűbb. Project apolloban a fedélzeti rendszerek élethűen vannak szimulálva szóval az a sok kapcsoló a műszerfalon jó valamire, és az igen felhasználóbarát fedélzeti számítógépet is neked kell kezelned :) -
#744 ost milyne modokat érdemes letölteni? -
beavis3 #743 hello szeretném megkérdezni hogy mi a külöbség az AMSOkattés a Project Apollo katt
közöt?melyiket válaszam?a kéek alapján az AMSO sokkal jobb. -
buke #742 Köszi! Le fogom tölteni,már az imfd v4.6 -ra váltva sikerült, de tény sok hibát elkövethettem nagyrészt ezért is alakulhattak így a repülések. -
kamov #741 INFD = IMFD temészetesen -
kamov #740 Érdemes letölteni az INFD 5.0-t. Nekem bejött.
http://koti.mbnet.fi/jarmonik/Orbiter.html
Van hozzá egy Freereturn tutorial is, ezzel korrekció nélkül először 1100km re jutottam, viszont ha a Holdtól 70-100000 km re csinálok egy kis korrekciót, akkor könnyűszerrel 300km-es periapszisra jutok a Holdnál.
A Delta velocity-t én Holdról-Földre utakon szoktam használni -
buke #739 Sziasztok! Földről holdra több fajta módon is el lehet jutni: IMFD,Redshift,alap mfd stb.Nekem mostanában 30-40e.km közelebbi periapsisra egyik módszerrel sem sikerül eljutnom.Tehát valamit elrontok,(align pontos) vagy az alap orbiter beállítások mások mint féléve. Azelőtt kb 5000 km pea-ra tudtam jutni korrekciók nélkül a szökési égetéssel. A mostani küldetésben különösen fontos lenne a spórolás, ezért kínlódom ezzel.
Jelenlegi Orbiter beállítások: 20060929 P1 IMFD v421,gravitációs csavarás stb. kikapcsolva.Több féle járművel is ez a gond.
Ha van ötletek a gondra, vagy egy pontos eljutási megoldásra akkor örülnék a segítségnek. A Delta Velocity módszer pontosnak tűnik a fórumot olvasva,de a beállítása nem megy.(esetleg valaki leírná)Köszi Péter.
-
KissColos #738 Üdvmindenkinek
kössz a Cessnás linkért. érdeklődnék hogy nincs-e valakinek valamilyen tutorialja arra hogy hogy lehet repcsiket csinálni? -
buke #737 Sanyix: köszi a segítség, már megy a pontos leszállás sikloval,jól be lehet lőni a cél aerát a zuhanás mértékével.
Kérdezném Tőletek milyen ötletek jöhetnek szóba űrsikló hold expedíciójával kapcsolatban?
Nekem vannak rész scenario variánsaim ,de ez a szerkesztő néha keresztbe tesz.
Két siklóval oldanám meg,az első menne a kilövési bázist érintő űrállomásra,innen a második teljes földi kilövési formában (mivel erre szükség van ) állna át a hold keringési síkjára leküzdve az 5.4 körüli incl. különbséget, DE itt van 2 gond is ,nagy gáz esetén beindulnak az SRB-k és sok fuel elveszik ami a végén hiányozni fog(kipróbáltam).Tehát erre a szakaszra kellene valami űrkomp,ami át align-olja a komplett siklót a hold ker.síkra.(párat kipróbáltam már ilyen tug-okat,kisebb űrbázisokat, de nem tudnak beállni fixen align-re, forognak sajna. Az okait tudom.
További gond itt,hogy a második (holdra menő) komplett kilövési sikló csak a default atlantis lehet,mert ezt lehet csak indítás előtt beirányítani prograde helyzetbe.( a többbit csak a szerk.ben ,de azokkal más gond is van ebben a furcsa küldetésben)
A hold orbitnál meg kéne egy leszálló egység, de ilyet még nem találtam, ami kapcsolható a scenario szerk.ben teherként és J gombal nyitott teherajtónál lekapcsol és az adott bázisra írányítható.(és ott is marad):)
Földre vissza jövet már mehet valamelyik kieg.sikló,(másolva az előző állapotot fuel stb.) itt csak a fékezéshez kell elég üzemanyag a LEO-ra álláshoz, majd le kell kapcsolni a tankot és mehet a szokásos deorbit stb.(kiprobáltam)
Ezt az egész küldetést több scenárióra osztva csináltam.
Akinek van a leírt problémákra ötlete, akár más kombinációban, maradva a realitásoknál,az jelezze.Köszi a segítséget!
-
KissColos #736 hát ha az amit a Dan's page-ről töltesz le, akkor a modulesnél kell engedélyezni -
beavis3 #735 "nics valakinek egy jó kis kisrepcsije? olyanra gondolok amivel meg lehet nézni, hogy hogy néz ki a bázis a levegőből szal valami cessna."
tessék:http://www.orbithangar.com/advsearch.php?search=name&text=Cessna&OrbVer=default&name=default&author=default&category=default&subcat=default -
timar #734 Srácok, dobjon már meg valaki egy használható hang fájllal, mert amit a honlapjárol leszedek az a könyvtár kijelölése után nem csinál semmit,
vagy regelni kéne még valahová hogy engedélyezze?
Cimem: [email protected] -
#733 a basesync mfd-ben lehet beállítani. A mapon meg az előre kiszámolt becsapódási pont látszik, légkör figyelembe vétele nélkül -> semmit sem ér. -
buke #732 Köszi! Az első sorban leírtakat hol tudom beállítani , vagy ez a manuális irányítás része a deorbitnál. Még egy kérdés : ez a leírt szabályos deorbit a mapon hogy látszik, azaz hol van a piros pont a zöld vonal után,a bázis elött vagy után és mennyivel. Nyílván ez a süllyedés közben is folyamatosan változik a szög eltérés miatt.
Mégegyszer köszi a részletes választ. Majd még lesz egy pár kérdésem:) -
#731 belépési szög 1 fok, eléérkezés (anticipation) 7 fok (20km-es magasságra állítva). 120 km-en 0 dőlés, állásszög tartó autopilóta(csak a magassági kormányt, vagyis légkörbe lépés esetén a trimmlapokat irányítja, szóval átdöntésnél belenghet az siklót, amit neked kell korrigálni) bekapcs (shuttle fleetnél a b bilenntyű) 70 km közelébe olyan -200 m/s függőleges sebességgel kéne érkezni, ami itt erősen elkezd csökkenni, -100 m/s-nél. Elkezdhetsz bedönteni, ami nem azért szükséges, hogy jobban lassuljál, mert nem fogsz ha az állásszög ugyanannyi marad, hanem azért, hogy a felhajtóerő ne emelje a siklót, hanem oldalra pazarolja el. Tehát a kb mach 3-ig a dőléssel szabályozod a zuhanást. -100, -50 m/s között érdemes tartani érzés szerint, úgy hogy 100 km-re a kifutótól 1 km/sec legyen a sebesség, ahol már átválthatsz normál repülésre. Reentry mfd segít hogy lássad mennyire kanyarodtál el a bázis felől, és mikor kell átdönteni a másik irányba, basesync mfd meg a deorbitban segít. -
buke #730 Sziasztok! Fél év kihagyás után kiderült , hogy manuálisan képtelen vagyok shuttle val deorbit, reentry stb lászállni pontosan. Vagy előbb érkezek le földközelbe 20-30km magasságra , a bázistól kb 700-800km re , ami gáz. Tehát a légkörbe érkezés szögével van gondom ,mert irányításra túl gyorsan reagál a gép le és fel. Ha valaki tud tanácsot adni örülnék neki, főleg manuális érdekel vagy félautomata kombinációk. Az idő és távolságfüggő műveleteknél lehet pontatlanság. Aerobrake van-e ? Vagy csak a kikanyarodásos fékezés(S alak),ami csökkenti jelentősen a sebességet? most a v.3.9.2 vel repülök. Szóval bevált trükkök, tippek manuális visszaérkezéshez jól jönnének.Köszi Péter.
-
KissColos #729 Ez a skin tök jó. még nem láttam. az egyetlen bajom vele talán az hogy túl színes. nem tudtok egy jó texturet taxiwaynek?
amúgy szerintem nagyon jó lenne multizni valamikor egyet. hallotam már róla hogy vannak multis kiegészítők de még nem játszottam egyel sem -
beavis3 #728 magyar DGIV skin!:)katt ide!!! -
buke #727 Elnézést a kérdésért, mert ezek az automatikus lehetőségek ( deorbit, reentry stb.) ott figyelnek a modules fülnél be is van aktiválva, tehát valamikor letöltöttem már a sikló miatt. AutoFCS a neve és az F4 billentyűvel a Custom -ben található aktiválás után. Mégegyszer bocsi.
-
KissColos #726 nyilván. valamikor... egy dolgot azért próbálj meg. nekem az volt a gáz hogy a légkör volt, de bolygók meg nem. a videokártya öregedett el, újat kell majd venni, mind1. ha elindítod az orbitert, a video fülél lesz az hogy 3D device. na azt változtasd meg. ezzel el lehet érni hogy a progi ne használja a videokártya egyes funkcióit (amik esetleg elromlottak)
ennyit tudtam. nics valakinek egy jó kis kisrepcsije? olyanra gondolok amivel meg lehet nézni, hogy hogy néz ki a bázis a levegőből szal valami cessna. -
beavis3 #725 rájőtem! a p1 es verzioval volt baja a gépemnek mert a régebbi Orbiter 2006-nak nincs semmi baja:)ugylátszik adig aszt használom amedig nem lesz újabb verzió! de egyáltalán lesz? -
buke #724 Nem feltétlen a vista lehet az oka ! Haverom gépén (Win.xp intel 2.6 nvidia7600Gs)jelentkezett ugyanez a tünet , de nem tudtam mi lehet. videokartya összes beáll. lehetőségét végig kell nézni és az orbiter képi beáll.is. Aztán a videodrivereket , ügyelve , hogy más játékra ezek a beavatkozások ne legyenek negativ hatással -- FSX ment nekem szét egy omega driverrel:(
KissColos : én is manuálisan szeretem , csak az infók miatt próbálnám ki 1x2x. UI: Manuálisan sok minden hibát lehet korrigálni üzemanyag veszteséggel,így még izgalmasabb is a műszeres bugok kijavítása:) -
beavis3 #723 hello segitséget szeretnék kérni,Windows vistám van és ha elinditom a programot akkor a földnek és a többi bolygonak nincs semilyen légkőre!!!a föld úgy néz ki mint a holdon járnák. ez miért lehet??? vistán már nem is müködik rendesen? -
KissColos #722 hát...
te tudod, de én az ilyen tipikusan manuális dolgokat szeretem kézzel csinálni.
kerestem, de én sem találtam... szóval manuálisan kell :D
mmondják rám hogy robofób vagyok, lehet hogy igazuk van -
buke #721 Sziasztok! A következő MFD-ket keresem: deorbit , reentry. Szokásos helyeken nem látom. Köszi a segítség , mert némely hajóknál nem tudom ezt stabilan tartani. -
KissColos #720 Hali
megint én
kérdeznm hogy mennyire lennétek érdekeltek egy magyar bázis, illetve egy magyar DGIV skin megkomponálásában? -
KissColos #719 lehet hogy bugos. kérdezd meg a készítőjét.
nem tudjátok hogy lehet mutizni Orbiterrel?
hallottam róla dolgokat csak épp rendes kliensprogi nem került a kezembe. -
tothzoli0323 #718 Sziasztok!Leszedtem az Armageddon pakkot,és volna vele néhány bajom:
1,:Az Independence az rendesen a kilövőálláson van,de a Freedom a kifutón van,rakéták nélkül.
2,Kilövéskor az SRB-kből csak egy kis kék láng jön füst nem.
3,Leszálláskor hiába nyomok G-t,nem nyílik ki a futó.
Még egy valami:hogy lehet két kilövőállást elhelyezni,és hogy lehet rátenni az űrsiklót?
Ha valamelyikőtök tudja a választ valamelyik dologra,at kérem segítsen.
Köszönöm! -
Farbiter #717 köszi! -
#716 forráskódban szerkeszted, attach akármivel kell hozzákötni, de kellenek a koordináták is hogy pontosan hova rakja a modellt. Legegyszerűbben a shuttle fleet scenario generatorral lehet ilyesmiket, de az csak a shuttle fleet addonra jó. -
Farbiter #715 Sziasztok!
Néhány hete kezdtem, raktam föl dolgokat(pl.:Apollo,Station Building Block,Star Wars Universe stb).De azt még mindig nem tudom, hogy a Scenario Editorban csinálok egy Leonardot és egy Atlantist...Na igen hogyan hogyan kell Leonardot belerakni a rakodó térbe?Meg pl az SRB-ket meg a nagy sárga miket hozzákapcsolni az Atlantishoz?
Addig is köszi! -
#714 Az csak egy kép :D
Amúgy 2 éve kb. -
KissColos #713 én is köszi :D
te Assult, mióta orbiterezel hogy így vágod a dolgokat? -
#712 Jaah, akkor mar ertem. koszi :) -
#711 Van hátul, az a numpad 9 hátra, 6 előre, úgy mint a többi űrhajónál.