1070
Orbiter - A free space flight simulator
-
#710 Joh, te nyertel. Eloszor nem tudtam, aztan jutott eszembe, azert maradt ott a nem is tud :)
Nem celszeru, de akkor egy fuvokat tehettek volna hatulra, hogy ha belulrol nezem, ne kelljen elfordulni, ha mozgok vele. -
#709 De azt is írtad hogy nem tud. Egyébként nem nehézkes, amire való arra tökéletes. Dokkolásnál se célszerű főhajtóművet használni. -
#708 Pont ugyanezt mondtam ;)
"Valts linearis modra, es akkor egy iranyba megloki..eleg nehezkes igy vele :)" -
#707 De tud csak lineáris módban. numpad 9-6 -
#706 Nem is tud ;)
nincs fo hajtomuve, csak a manoverezo raketakat tudod hasznalni.
Valts linearis modra, es akkor egy iranyba megloki..eleg nehezkes igy vele :) -
KissColos #705 elindítod az orbiter.exe-t
kijön egy ablak hogy scenarios. akármelyiket kiválasztod és azt mondod neki hogy "launch orbiter!" én a Delta Glider mappát javaslom. ott is ondjuk a DG ready for takeoffot.
de ha már itt agyok akkor én is kérdezek. a dragonfly-nál hogy adok gázt? a manőverezés fasza, csak előre nem akar menni a kicsike.
előre is kössz. -
#704 Mivel nincs Faq ezért lenne pár kérdésem,
hogy kell elindítani a játékot? mert láttam mappákból kell kiválasztani
valamiket hogy induljon de mégis melyikkel kell kezdeni? -
#703 Itt van, de ha mostanában (kevesebb mint 1 éve) töltötted le, akkor alapból a legfrissebbet szedted le. -
KissColos #702 bazz
lehet h én vagyok a hülye de sehol sem találom az 1-es patchet
-
#701 gondolom igen. -
KissColos #700 menni XD -
KissColos #699 ok
és lehet egyik naprendszerből a másikba enni? -
#698 Több csillagrendszeres kiegészító létezik, én nem próbáltam, a naprendszer is bőven elég nagy nekem.
Kiegészítőket kis programozási ismerettel, 3d modellezővel, stb lehet csinálni :) -
KissColos #697 megint itt vagyok pár kérdéssel :):):)
csak 2 dolog
a naprendszeren kívül mi van még benne a cuccban? mármint el lehet-e játszani a Clarke-történeteket és elutazni a Centaurira?
másodszor: mivel lehet kiegészítőket csinálni a játékhoz?
előre is kössz -
#696 Hát ha onnan töltötted le amit linkeltél akkor nem is. Az nemtudom micsoda, de az nem működő addon. Keress rá erre az orbithangaron, és találni fogy egy pakkot. -
KissColos #695 ez tök jó.
olyan űrállomást csinál magának amilyet akar. csak megint itt két kérdés. egyrészt, nem lehet őket összekapcsolni és azt mondani rályuk h Colos Space Station ahelyett hogy az összes modul ki lenne listázva? másrészt, nem találom azokat a modulokat amiket letöltöttem. mi lehet a gáz? -
#694 Ja űrállomást lehet összerakni. Egyszerűen csak bedokkolsz a modullal. -
KissColos #693 ez mire jó?
http://www.gregburch.net/orbiter/downloads/downloads.html
valami úrállomást lehet belőle összerakni? hogy? -
KissColos #692 ok
kössz -
Syncelni alacsony pályán keringő jelentősebb gravitáció nélküli objektumra kell. A hold nagyon messze van, és jelentős gravitációja van. Oda transfer mfd-vel, vagy inkább IMFD-vel lehet menni, kb arról a pályasíkról ahol a mir kering. Holdra menetelhez transfer mfd-vel alignolni kell. -
KissColos #690 üdv mindenkinek.
pár napja töltöttem le a játékot, nagyon tetszik szóval grat a készítőknek.
felmerült pár klérdés. pl hol lehet jó kiegészítőket letölteni a játékhoz?
a naprendszeren kívül van még valami benne? az űrállomásokon lehet tölteni a készleteket?
ja, és valaki elmagyarázhatná hogy kell syncolni mert nem igazán megy.
a Mirrel nem volt probléma, azt valahogy sikerült megközelíteni, de a holddal már más a helyzet.
előre is kössz -
#689 Nemnagyon van helyes sorrend. Eléggé átláthatatlan rendszer, szóval legtöbben azt mondják, hogy minden feladatra legyen egy külön orbiter. Egy az űrsiklóhoz, 1 az apollohoz pl. -
SzKrisztian #688 Sziasztok, nemrég próbáltam először az Orbitert, és láttam hogy rengeteg kiegészítő van hozzá, aminek megörültem és gyorsan teletömtem mindenféle bővítménnyel a progit, aminek eredménye az lett hogy nem müködött rendesen, egy csomó kiegészítő egyeltalán nem ment, de volt ameik az egész progit elcsöszte, megkérném tapasztaltabb Orbiteres kollégákat adjanak valami tanácsot, hogy miket és mijen sorrendbe érdemes feltenni az alapprogira, főleg Apollo, Space Shuttle, és Soyuzos dolgok érdekelnek, meg esetleg olyan kiegészítők amihez 3d kabin, vagy klikkelhető panel van, ha tudtok kérlek segítsetek. -
Sonnec #687 Na igen ezt a gamest mindenki 2008 directX10 be szertné láttni egy atom géppel.De ez nem játék. Szerintem nem véletlen hogy puritan kissé a grafika. Kisebb gépeken is elmegy legalább,ha meg valaki Han Solo akar lenni az játszon mással,vagy csináljon skint,motorot....... -
#686 Hát ha krájszisz szerű grafikát akarsz földközelben, akkor szerezz be egy 80 procis szuperszámítógépet, legalább 10 sli-be kötött videokártyával, mert máshogy nem megoldható ez, de még talán ezzel sem.
Bolygókörüli pályáról így is szépek a level 10-es textúrás égitestek, főleg atmosphere enhancement moddal.
Egyébként készül az újabb verzió(ami még béta), aminek a lényege a pluginként használható grafikus felület. A grafikus motorok opensourcék, bárki módosíthatja, az ogla-ban az opengl-es motorban már van is pár fejlesztés, de még mindíg béta állapotban van, június eleji utolsó kiadás óta. A készítő július végére ígért új verziót, de nem lett azóta sem. -
mcsaba #685 Sziasztok, sajnos nem igazán tudok angolul, próbáltam keresgélni de semmit nem találtam arról hogy készülne valami komolyabb fejlesztés vagy egy új verzióju Orbiter, szerintem nagyon jó progi, csak grafikailag nagyon gyenge, és igaz hogy nem a grafikája miatt szeretjuk, de 2007-ben azért elvárhat az ember egy kicsit jobb grafikát, ha tudtok valami hireket kérlek irjátok meg. köcc -
beavis3 #684 helló
ajánlom mindenkinek eszt a netes programot ami nem csak egy szót fordit le angol-magyara ,hanem egy egész weboldalt! és kiprobáltam az orbiter hivatalos honlapjával olyan mint ha mindig is magyar nyerlvű lett volna
ja és a cím: http://www.webforditas.hu/index.phpkatt ide -
kamov #683 Én rakétaszerűen szoktam emelkedni az alap DG-vel is.
Gyorsan csináltam egy pályára állást az ISS hajlásszögére.
10km-en 250m/s GS
20km-en 350m/s GS
40 km-en 680m/s GS
80 km-en 1400m/s GS
110 km en 2400m/s GS
150km-en 5700m/s GS
A kezdeti pálya 224x38 km-es lett.
Negyed keringés múlva apoapszisban körpályára állás.
Maradék üzemanyag 7380kg fő és 592kg RCS.
-
Sonnec #682 Sanyix thx megprobálom a te álltalad mondodtakat.Azzal egyet értek, hogy egy szim. prgnél foleg repcsisnél,rohadt nehéz elmondani mit csinállj.Foleg azt ,hogy figy 131.23másodpercbe fordulj,.........De marhara teszik ez prg más meg nincs ami lekotne igy megprobálom kivesézni -
#681 Pályára álláshoz vízszintes sebesség kell, akkora hogy annyit menjél előre, mint amennyit esel a föld felé. Egyébként légkör nélküli töksík bolygó körül 1 méter magasan is pályára állhatsz, föld körül a légkör miatt 170km fölött érdemes. Minél magasabb pályán vagy annál kisebb a vízszintes sebességed, de persze a magasabb pálya eléréséhez is többet kell gyorsulni. 300km körüli pályához 7,5 km/sec körüli vízszintes sebesség tartozik, 32500 km körül a 0 közelében.
Orbiterben úgy kell pályára állni, hogy felszállsz, és elkezdesz emelkedni, minél magasabbra, hogy a légkör kevésbé lassítson, és közben gyorsítasz.Dg-nél azért nem érdemes olyan agresszívan emelkedni, mert azzal ki lehet használni a légkört és a szárnyakat az emelkedésre. Valahogy úgy kéne hogy 20km en 900 m/s, 40 km-en 3000 km/s, 60km 5,6 km/s ezután figyelni az orbit mfd-n a ApA értékét (ez az a magasság, amit az adott pillanatban el tudsz érni csak lendületből). Ha jobban felemeled az orrát akkor a ApA gyorsabban fog emelkedni, de a vízszintes sebességed kevésbé, így gyorsan vissza fogsz esni, szóval úgy csináld hogy amikor eléred a kívánt ApA-t akkor a vízszintes sebesség közel legyen 7,2 km/s-hez. 20 másodperccel a ApA magasság elérése előtt (ezt a ApT jelzi), nyomj egy pro grade autopilotot, és 0 ApT-nél gyújtsd be, amivel a PeA értéke fog emelkedni, és ha kb annyira emeled amennyi az ApA, akkor majdnem körpályán vagy.
Szóval az Ap rövidítés az Apoasis-t jelenti (a pálya legmagasabb pontja), a Pe pedig a Periapsis-t (a pálya legalacsonyabb pontja), az A a rövidítések mellett altitude-t (magasság a felszíntől számítva), vagy az R radiust (sugár a bolygó középpontjától számítva), T az időt, és így tovább mindenféle rövidítéskombinációnál, általában az eredeti fizikai rövidítéseket használja az orbiter is. -
Sonnec #680 Nagy hirtelen ezek az oldalak hol vannak tutorialok,estleg mas repulok:
Orbier-Hivatalos Old.
Urrepules Szim. Magyar oldal
Dan's oldala
Orbiter tutorialok
Bar en magyar oldalrol kinyomtattam, hogy kene repulni,dehet ez eleg meredek de nem adom fel. Orbitalis palyar pl fogalmam sincs hogy mennyek.
Amugy vizszintesen ugy tudsz felszalni mint a Harrier, igaz azzal nem jutsz ki az urbe :D Sajnos nem tom. Nem lenne rossz ha itteni Amstrong-ok ossze allnanak es letre hozznanak egy utos oldalt ahol reszletes elmagyarazas lenne.Mert a magyar oldal az eleg necces.Van benne jok de feb7 ota nincs frissites.Gondolom lenne akit ez erdekelne,pl engem is.
Sziasztok -
beavis3 #679 akkor mi lehet a baja???:( -
#678 Akkor nem jól csináltad. Egyébként az űrben nincs hang, ugyanis nincs levegő, űrben csak az űrhajón belüli zajokat lehet hallani. -
beavis3 #677 helló
letöltötem telepitetem az Orbitersound-ot és a modules mapába aktiváltam ahogy kel,de még most sincs hang:( -
#676 Hát egy exe futtatásánál nemnagyon kéne társítani. Elindítani az installert, kiválasztani az orbiter mappáját, install. -
beavis3 #675 hogyan kel telepíteni és hova???amikor megnyitom az Orbitersound-ot akkor csak társitás panel jön ki. -
#674 Fel is kéne telepíteni :), és akiválni a moduloknál. -
beavis3 #673 letöltötem a Orbitersound-ot hozzá de még mindig nincs hang ez miért van? -
#672 Nemnagyon. Szedd össze magad, de vigyázz eléggé megugraszthatod a memóriahasználatát, és méretét a programnak. -
#671 Orbitersound-ot felrakod.