Orbiter - Űrrepülőszimulátor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

akko csak azt mondja el vki pls hogy az STS-101 raktár szarságát vagy mit hogyan kell kinyitni???

kösz...már elolvastam

Trucker39
Nem véleetlenül lett korábban leírva, hogy egyszerûbbel kell kezdeni. Meg kell elõször tanulni a valósághoz közeli, ûrbéli fizikát és utána kezdeni, csak valami realisztikussal. A már korábban leírt magyar oldalon, nem véletlenül van oldalakon keresztül kivesézve a felszállás, pályára állás, dokkolás, stb. Bizony, ezeket jól meg kell tanulni.

apollo-t leszedtem
hogy a francba kell elindítani?

jajaja az atlantis-nál hogyan kell be és kinyitni a gép közepén lévõ szarságot?

leszedtem az Ariane 1 2 3-at aztán nemtom irányítani😄csak forogni tok vele,fordulni vagy ilyesmit nem
miért?

de dokkolni hogyan kell?meg a bolygóközi utazást?

Az Orbitersound 3.0 ra adott elsõ Google találatról letölthetõ.
Be kell másolni az Orbiter könyvtárba és elindítani az exe file-t.
Ha ez megvan akkor az Orbiter Launchpad-ban a Modules tabon aktiválni kell az orbitersound-ot.
jaj...dokkolni öcsém...ja meg a bolygóközi utazás,manõver...vagyis a manõver megy egy kicsit!
de amúgy joystick-al játszotok?

Sanyix
Apollohoz magyar nincs. Csak a NASSP-hoz adott checklistek, és útmutatók. Egyébként tényleg elõször dg-vel kell profivá válni az ûrbéli manõverekben (pályára állás, dokkolás, bolygóközi utazás, stb). Aztán jöhetnek az apollo és az sts küldetések, amelyek így nem sokkal nehezebbek, de hibázni már nem lehet.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Trucker39
Itt találsz segítséget a játékhoz!
Orbiter magyar oldal

nincs valami féle magyar használati utmutató az apollo ûrhajóhoz nagy segitség lenne amugy nagyon komoly a program
meg az érdekelne még hogy hogyan lehet a játékbol hangot elöcsikarni mert nincs semminek hangja
köszi szépen a segitséget
ja
magyarosítás gondolom nincs vagy van?
me kicsit nehéz,még a billentyûkiosztást is alig tudom

Egy jó hely aholsok kiegészítõ megtalálható:
www.orbithangar.com

A letöltött kiegészítõket ki kell csomagolni és bemásolni az Orbiter könyvtárba. Readme fájlokat elolvasni és gondolkodni ajánlott.

Apollo ügyben a NASSP kiegészítõt kell letölteni. Rá kell guglizni.
Az Apollo nehéz. Elõtte meg kell tanulni és be kell gyakorolni a Deltagliderekkel a manõvereket és a bolygóközi navigációt, aztán érdemes az Apollóval foglalkozni.
igen szertnék egy apollo misziot megcsinálni csak nem tudom hogy hol kell ûrhajót leszedni és hogy hova kell öket berakni
vagyis ûrhajókat

hello azt szeretném kérdezni hogy hol találhato az apollo program mert szeretnék vele repülni de nem találom vagy azt külön kell hozzá és ha igen akkor honnan tudom megszerezni és használni
már megvan az egyik,és az utolsó:repcsiket honnan lehet leszedni?

ja és helybõl hogyan tok felszállni?

császtok!
nekem nincs hang a játékban...ez mitõl lehet?

Ûrhajókat hova kell letölteni?
Sanyix
Van az OMP. Guglizz rá gondolom lesz valami letöltési lehetõség.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

És még valami . Van egyáltalán Multiplayer csomagja? Hol lehet letölteni?
Sanyix
Hát elõször is meg kéne érteni a földkörüli pálya lényegét (miért marad fenn az ûrhajó, miért úgy mozog, mi kell hozzá). Aztán meg felrakhatod a Shuttle Fleet addont, mert ahhoz van pályára álló autopilóta, és megnézheted hogy kéne csinálni egy ûrsiklós felszállást.

Bocsi de nem értem még egészen a játékot de kezdek belejönni. Még 1 baj : Ha a Atlantis ûrsiklóval (remélem tudjátok mi az ) fölszálltam , leszakadt a segédrakéta utána kicsivel a tartály is....De nem lehetett nekem olyan sebességgel menni hogy kikerüljek a Föld légkörébõl.
Sanyix
Mi is a gond? Milyen navigációs mfd-t használsz?

Sziasztok ! Én új vagyok de gyorsan beilleszkedek😄
Van egy útam A Vénusz felé de sosem érek oda , nem tudom még : segítsetek kérlek. Az Orbiterrel (az a ûrhajó amely az ikonja) vagyok.
Sanyix
Hát talán nagyobb betûkkel kéne felhívni a figyelmet a fórumra, mert úgy tûnik csak én veszem észre 😊

Sziasztok!

Látom, észre vettétek az orbiter.atw.hu-n van fórum is.
Adjatok tippeket, hogy mivel bõvítgessem, hogy használjátok is ... 😊
Sanyix
Én asszem orbit inserttel szoktam (a base approachon belül). Beállítod milyen magasságra akarsz érkezni, és mi fölött legyél periapsisnál, aztán az orbit ejectben kiválasztod hogy base approach-tól vegye az adatokat, és akkor elvileg azzal elindulsz. Viszont az észrevettem, hogy az orbit eject valamelyik verzió óta, mindíg addig számol vissza amíg a hold mögé érsz, még akkor is, ha az nem a legmegfelelõbb indulási idõpont. Szal amikor a TEj idõ 1 kör idejénél már kisebb, akkor szoktam indítani az orbit ejectet, és akkor jó idõben indul.

Sziasztok! Holdról földre viszonylatban van gondom:IMFD v4.6 tutorial szerint odáig jutok,hogy már az égetés jön(Ein jó),de a dV egy idõ után növekedni kezd, holott nem gyorsultam még fel, itt most BV vel kéne pályát korrigálnom folyamatosan?
Lower Orbit, ha nem pontos(olvasva a fórumot) akkor milyen IMFD alprogrammal lehet egyszerûen hold-föld utat csinálni,s hogyan ? Ha a fõbb lépéseket leírnátok megköszönném! Eddigi segítségeket is köszönöm, amúgy ez a fórum sok mindenben segít.
Sanyix
http://orbiter.atw.hu kicsit újulgat az oldal 😊 vammá fórum is.

Sanyix
http://www.orbithangar.com itt keresgélj, mintha láttam volna pont ilyen utazásokra való új cuccot rajta nemrég.

Sanyix
Nincs célja a játéknak, te tûzöd ki magadnak a célt 😊 azt csinálsz benne amit akarsz. Ha végig akarod csinálni a holdraszállást elindítasz egy apollos scenariot, ha egy ûrsikló küldetést akkor azt, de nem fogja kiírni soha hogy mission completed, vagy stb.

Sziasztok! Scifi ûrhajókkal történõ repülésekhez milyen navigációs mfd-k kellenek,természetesen kihasználva a folyamatos gyorsulást,fékezést és idõgyorsítást nem használnék.Van valamilyen gps,pálya korrekciós mûszer?
üdv!

bocsi hogy belevau, én még nem játszom vele, de kiváncsi vagyok rá.
de mielõtt letölteném: mi is a "játék" célja? (bocsánat a játék jelzõért, tudom hogy nem az, de pillanatnyilag nem jutott eszembe jobb szó 😊

\"They\'re falling one by one!\" MSN hack: http://www.hacktools.atw.hu/msn.php

Sanyix: Köszönöm a gyors reagálást!
Sanyix
Ha magasabban vagy akkor lassítanod kell, hogy a PeA alcsonyabb legyen, mint az iss-é 😊

Sziasztok! Az iss-el való találkozásos küldetésben azonos vagy kissé magasabb pályára kell állnom mint az iss, mert az orbitom finomításánál (0.0008)éppen,hogy lejjebb ment egységesen mind a három érték (ApA,PeA,Alt.)egy hajszálnyival,s a szinkronizálós MFD már target:iss beírásnál Ref: NO INTERSECTION-t írt ki.Ha tehát kissé magasabban kezdem,s a PeA értéke jóval nagyobb, akkor mitõl lesz intersection köztem és az iss között?
(A szinkronizálás elõtt az Align 0.00-ra sikerült.) Esetleg az elején már a 140 fokot szúrhattam el,s így párhuzamosan haladok az ûrállomással😄
Köszönöm a segítségeteket elõre is!
Trucker39
Itt pedig találsz magyarul is segítséget a szimulátorhoz:
Orbiter

Sanyix
Valószínûleg ugyanonnan ahonnan a játékot is töltötted :\

helló. most találtam ezt a "játékot". nagyon tetszik csak még eléggé kezdõ vagyok. semmit sem tudok csinálni. (pl.: lecsatlakozni egy állomásról, pályára állni...) meg kellene a patch is. azt honnan lehet letölteni?

Gigabyte H55M-S2H, Core i3 2,93Ghz, 4GB DDR3 1333Mhz, GT220 1GB DDR3, 500+80GB HDD Nem sok, de egyelőre elég lesz:)

Sanyix
? sehogy. Nem is kell 😊

hogy a kell mhz-rõl khz-re változtatni?<#banplz>
Sanyix
Na most énis találtam egy szép nagy hibát az IMFD 4.6-ban a delta velocity-nál. Ha a dV-t változtatom, teljesen meghülyül a leendõ pályaadatok értékai összevissza ugrálnak, ha a burn time-vel változtatom akkor nem, de 5 km/sec es dV-vel is azt mutatta a map plan, hogy alig távolodok el a földtõl, közben 3,1 km/sec-nek elég kellene lenni a hold eléréséhez.

Esrohnoil
Ööö... Nem lehet h. elírtál vmit?
Elõbb érsz oda minthogy elindulsz? 😄

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Sanyix
Amúgy sztem írd meg az IMFD 4.6 topikba a problémádat, jobb ha a készítõ is tudja, sõt talán segíteni is tud.

A DG-S valóban kicsit más tészta.
A segítség itt is a FuelMFD lehet. A földkörüli pályára állás után a Scram üzemanyagát érdemes áttölteni a fõhajtómû tartályába.

A FuelMFD segítségével a DG-S-el scramjetet használva körbe lehet repülni a földet.
A módszer:
Felszállás a fõhajtómûvekkel, 35km magasságon 2,1 km/s-ra gyorsítás; ez elviszi a fõhajtómû üzemanyagának az egynegyedét.
Itt kell beröffenteni a Scramjetet és leállítani a fõhajtómûveket.
A fõhajtómû üzemanyagából háromszor kell újratölteni a Scram tartályát a repülés alatt. A tolóerõ vektorálást és a trimmert jól belõve lehet a megfelelõ magasságtartományban tartani a gépet. Végszükségre meg ott van az RCS üzemanyaga is.Az irányt természetesen korrigálni kell mert közben a Föld elfordul alattunk. 10x idõgyorsítással jó poén.