Orbiter - Űrrepülőszimulátor
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
megint én
kérdeznm hogy mennyire lennétek érdekeltek egy magyar bázis, illetve egy magyar DGIV skin megkomponálásában?
nem tudjátok hogy lehet mutizni Orbiterrel?
hallottam róla dolgokat csak épp rendes kliensprogi nem került a kezembe.
1,:Az Independence az rendesen a kilövõálláson van,de a Freedom a kifutón van,rakéták nélkül.
2,Kilövéskor az SRB-kbõl csak egy kis kék láng jön füst nem.
3,Leszálláskor hiába nyomok G-t,nem nyílik ki a futó.
Még egy valami:hogy lehet két kilövõállást elhelyezni,és hogy lehet rátenni az ûrsiklót?
Ha valamelyikõtök tudja a választ valamelyik dologra,at kérem segítsen.
Köszönöm! <#help>#help>
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Néhány hete kezdtem, raktam föl dolgokat(pl.:Apollo,Station Building Block,Star Wars Universe stb).De azt még mindig nem tudom, hogy a Scenario Editorban csinálok egy Leonardot és egy Atlantist...Na igen hogyan hogyan kell Leonardot belerakni a rakodó térbe?Meg pl az SRB-ket meg a nagy sárga miket hozzákapcsolni az Atlantishoz?
Addig is köszi!<#wink>#wink>
Amúgy 2 éve kb.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
te Assult, mióta orbiterezel hogy így vágod a dolgokat?
Nem celszeru, de akkor egy fuvokat tehettek volna hatulra, hogy ha belulrol nezem, ne kelljen elfordulni, ha mozgok vele.
"Valts linearis modra, es akkor egy iranyba megloki..eleg nehezkes igy vele 😊"
nincs fo hajtomuve, csak a manoverezo raketakat tudod hasznalni.
Valts linearis modra, es akkor egy iranyba megloki..eleg nehezkes igy vele 😊
kijön egy ablak hogy scenarios. akármelyiket kiválasztod és azt mondod neki hogy "launch orbiter!" én a Delta Glider mappát javaslom. ott is ondjuk a DG ready for takeoffot.
de ha már itt agyok akkor én is kérdezek. a dragonfly-nál hogy adok gázt? a manõverezés fasza, csak elõre nem akar menni a kicsike.
elõre is kössz.
hogy kell elindítani a játékot? mert láttam mappákból kell kiválasztani
valamiket hogy induljon de mégis melyikkel kell kezdeni?
Ha minden törvényt betartasz, elveszted az élvezetet. \"Bob Marley\"
lehet h én vagyok a hülye de sehol sem találom az 1-es patchet
és lehet egyik naprendszerbõl a másikba enni?
Kiegészítõket kis programozási ismerettel, 3d modellezõvel, stb lehet csinálni 😊
csak 2 dolog
a naprendszeren kívül mi van még benne a cuccban? mármint el lehet-e játszani a Clarke-történeteket és elutazni a Centaurira?
másodszor: mivel lehet kiegészítõket csinálni a játékhoz?
elõre is kössz
olyan ûrállomást csinál magának amilyet akar. csak megint itt két kérdés. egyrészt, nem lehet õket összekapcsolni és azt mondani rályuk h Colos Space Station ahelyett hogy az összes modul ki lenne listázva? másrészt, nem találom azokat a modulokat amiket letöltöttem. mi lehet a gáz?
http://www.gregburch.net/orbiter/downloads/downloads.html
valami úrállomást lehet belõle összerakni? hogy?
kössz
Syncelni alacsony pályán keringõ jelentõsebb gravitáció nélküli objektumra kell. A hold nagyon messze van, és jelentõs gravitációja van. Oda transfer mfd-vel, vagy inkább IMFD-vel lehet menni, kb arról a pályasíkról ahol a mir kering. Holdra menetelhez transfer mfd-vel alignolni kell.
pár napja töltöttem le a játékot, nagyon tetszik szóval grat a készítõknek.
felmerült pár klérdés. pl hol lehet jó kiegészítõket letölteni a játékhoz?
a naprendszeren kívül van még valami benne? az ûrállomásokon lehet tölteni a készleteket?
ja, és valaki elmagyarázhatná hogy kell syncolni mert nem igazán megy.
a Mirrel nem volt probléma, azt valahogy sikerült megközelíteni, de a holddal már más a helyzet.
elõre is kössz
Bolygókörüli pályáról így is szépek a level 10-es textúrás égitestek, fõleg atmosphere enhancement moddal.
Egyébként készül az újabb verzió(ami még béta), aminek a lényege a pluginként használható grafikus felület. A grafikus motorok opensourcék, bárki módosíthatja, az ogla-ban az opengl-es motorban már van is pár fejlesztés, de még mindíg béta állapotban van, június eleji utolsó kiadás óta. A készítõ július végére ígért új verziót, de nem lett azóta sem.
ajánlom mindenkinek eszt a netes programot ami nem csak egy szót fordit le angol-magyara ,hanem egy egész weboldalt! és kiprobáltam az orbiter hivatalos honlapjával olyan mint ha mindig is magyar nyerlvû lett volna
ja és a cím: http://www.webforditas.hu/index.phpkatt ide
Gyorsan csináltam egy pályára állást az ISS hajlásszögére.
10km-en 250m/s GS
20km-en 350m/s GS
40 km-en 680m/s GS
80 km-en 1400m/s GS
110 km en 2400m/s GS
150km-en 5700m/s GS
A kezdeti pálya 224x38 km-es lett.
Negyed keringés múlva apoapszisban körpályára állás.
Maradék üzemanyag 7380kg fõ és 592kg RCS.
Orbiterben úgy kell pályára állni, hogy felszállsz, és elkezdesz emelkedni, minél magasabbra, hogy a légkör kevésbé lassítson, és közben gyorsítasz.Dg-nél azért nem érdemes olyan agresszívan emelkedni, mert azzal ki lehet használni a légkört és a szárnyakat az emelkedésre. Valahogy úgy kéne hogy 20km en 900 m/s, 40 km-en 3000 km/s, 60km 5,6 km/s ezután figyelni az orbit mfd-n a ApA értékét (ez az a magasság, amit az adott pillanatban el tudsz érni csak lendületbõl). Ha jobban felemeled az orrát akkor a ApA gyorsabban fog emelkedni, de a vízszintes sebességed kevésbé, így gyorsan vissza fogsz esni, szóval úgy csináld hogy amikor eléred a kívánt ApA-t akkor a vízszintes sebesség közel legyen 7,2 km/s-hez. 20 másodperccel a ApA magasság elérése elõtt (ezt a ApT jelzi), nyomj egy pro grade autopilotot, és 0 ApT-nél gyújtsd be, amivel a PeA értéke fog emelkedni, és ha kb annyira emeled amennyi az ApA, akkor majdnem körpályán vagy.
Szóval az Ap rövidítés az Apoasis-t jelenti (a pálya legmagasabb pontja), a Pe pedig a Periapsis-t (a pálya legalacsonyabb pontja), az A a rövidítések mellett altitude-t (magasság a felszíntõl számítva), vagy az R radiust (sugár a bolygó középpontjától számítva), T az idõt, és így tovább mindenféle rövidítéskombinációnál, általában az eredeti fizikai rövidítéseket használja az orbiter is.
Orbier-Hivatalos Old.
Urrepules Szim. Magyar oldal
Dan's oldala
Orbiter tutorialok
Bar en magyar oldalrol kinyomtattam, hogy kene repulni,dehet ez eleg meredek de nem adom fel. Orbitalis palyar pl fogalmam sincs hogy mennyek.
Amugy vizszintesen ugy tudsz felszalni mint a Harrier, igaz azzal nem jutsz ki az urbe 😄 Sajnos nem tom. Nem lenne rossz ha itteni Amstrong-ok ossze allnanak es letre hozznanak egy utos oldalt ahol reszletes elmagyarazas lenne.Mert a magyar oldal az eleg necces.Van benne jok de feb7 ota nincs frissites.Gondolom lenne akit ez erdekelne,pl engem is.
Sziasztok
letöltötem telepitetem az Orbitersound-ot és a modules mapába aktiváltam ahogy kel,de még most sincs hang😞