Orbiter - Űrrepülőszimulátor
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az IMFD-s módszert leírhatnád, mert nem vagyok járatos a "velocity match" és a "find target" módokban
A DG-vel a Sync-Orbit és az Arrive MFD-t használom az ISS-hez.
A Sync-Orbit MFD viszont nem veszi figyelembe a "gravity torgue"-t.
Ezen azzal lehet segíteni ha az átmeneti ellipszispályán csinál az ember pár pályakorrekciót. Eddigi tapasztalataim szerint, ha csak a "nonspherical gravity sources" van bekapcsolva akkor egy korrekció az apoapszisnál elég szokott lenni a 10km-en belüli érkezéshez, bekapcsolt "gravity torque" esetén három-négy korrekcióval is csak 30km-en belülre garantált a megérkezés.
Meg asszem manuális Soyuzos pályára állás visszajátszásom is van.
Van légkörbe lépõs, azon pattogós, majd a célt elérõs visszajátszásom DGEX-el (bár a végén kerék nélkül érek földet, mivel az a fos 150 m/s felett nem hajlandó kiengedni a futómûvet, közben kb az az átesési sebesség is... + mikor kijött a futómû a földön, szépen felpattant a cucc 800 méterre 😄DD).
De legtöbbet úgy tanulhatsz, ha magad tapasztalod ki.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Nemrégóta ismerkedem ezzel a játékkal. Lenne egy-két kérdésem. Bill. kódokat hol találok, tehát melyik gombbal mit csinálok, és az miért jó nekem. Meg hogy lehet megtanulni ûrrepülõt vezetni (pályára állás, visszatérés, objektumra dokkolás, stb..)
Köszi
De azt se tudom, hogy mik azok a hurok szerû manõverek :\
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Az ûrrepülõ egyik szállítóegységét készítõ Spacehab Inc. APEX-nevû terve az egyik esélyes pályázó egy amerikai teherûrhajó építésére, mely az ûrrepülõk kivonása után segítené az ISS ellátását.
A hivatalos oldalon található animációk szemmel láthatóan Orbiterben készültek még a 2005-ös verzióban, level-8-as Föld textúrákkal! http://www.spacehab.com/sfs/apex.htm
A modell természetesen letölthetõ a 2006-os Orbiterhez is.
www.orbithangar.com
PSN(US): QuackyHU Silence is golden. Duct tape is silver.
http://orbit.medphys.ucl.ac.uk/orbit.html
Amúgy tök állat a Tián légkörében repkedni.
Kicsi gravitáció, sûrû légkör.
A DG-k úgy viselkednek benne mint valami vitorlázórepülõ....
:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::
Van egy kis alacsonyabb kép fehér felirattal, na onnantól van a 2006-os verzió, az elõtte lévõk a 2005-bõl vannak.
Ez lenne.
Na meg kipróbáltam a Soyuz-t az orosz csodát, hát az nagyon tetszik 😊 azzal is csináltam már baikonurból felszállást és ISS-re dokkolást, mindezt 1xszeres(valós) idõvel 138 perc!! alatt szóval nagyon elkaptam egy indítási ablakot 😊 kár hogy visszajátszást nem mentettem :\ A baj csak az, hogy ha ûrállomásra akarok dokkolni ki kell kapcsolnom a gravity torque-t, mert azzal forog összevissza, úgy meg nemnagyon tudok dokkolni. Najó a Luna-OB1-re tudok, de annak a dokkolóhelye legalább a forgástengelyen van.
Az új textúrák jók. A Mars gyönyörû. A légkör modellezése javult. A Titánnak végre alapból is van légköre.
Általánosságban nehezebb lett a repülés a fizikai motor változása miatt.
A dokkolás jóval nehezebb lett és továbbra is adósak maradtak egy realisztikusan viselkedõ ISS-el(stabilizációs üzemmódok hiánya).
A könyvtárszerkezet és konfig file-ok változásai miatt minden földi és holdi bázist át kellett buherálnom de még így sem mûködik mind.
A level-9-es mars textúra nekem CTD-t(összeomlást) okozott. A level-10-es viszont helyretette a dolgokat.
A level-10 es Mars textúrát viszont csak akkor másolom be ha kell mert marha sok memóriát foglal, ami menet közben nekem nem gond(1G😎 viszont a kilépést lelassítja.
A tutorialok szerintem jól sikerültek. A felvétel visszajátszás opciók pedig az ismeretterjesztés hasznos eszközévé tehetik a programot.
Sajnos a sérülés modellezéssel, valamint a talajfogással még mindig gondok vannak.
Letöröltem az egész 2006-t, majd újra egyésével szépen kicsomagoltam.
Láss csodát, most semmi baja.
Jut eszembe. Egyenlõre nem sok minden változást látok benne, bár még nem olvastam el a leírását.
Itt lehet hogy többet tudnak segíteni 😊
A plusz pár sorod meg azért van, mert végig fut a a betöltés, nekem vioszont már közben kilép.
Nekem is kb ilyen a log fájlom, de a végén még van nekem pluszban pár sor:
Module Galsat.dll
Module Jupiter.dll
VSOP87(😎 Jupiter: Precision 1e-006, Terms 1624/3625
Module Io.dll
Module Europa.dll
Module Ganymede.dll
Module Callisto.dll
Module Satsat.dll
Module Saturn.dll
VSOP87(😎 Saturn: Precision 1e-006, Terms 2904/6365
Module Mimas.dll
SATSAT Mimas: Terms 113
Module Enceladus.dll
SATSAT Enceladus: Terms 33
Module Tethys.dll
SATSAT Tethys: Terms 101
Module Dione.dll
SATSAT Dione: Terms 59
Module Rhea.dll
SATSAT Rhea: Terms 68
Module Titan.dll
SATSAT Titan: Terms 100
Module Hyperion.dll
SATSAT Hyperion: Terms 595
Module Iapetus.dll
SATSAT Iapetus: Terms 605
Module Uranus.dll
VSOP87(😎 Uranus: Precision 1e-006, Terms 1827/5269
Module Neptune.dll
VSOP87(😎 Neptune: Precision 1e-006, Terms 391/2024
Finished initialising world
Module DeltaGlider.dll
Module ShuttleA.dll
Finished initialising status
Finished initialising camera
Finished initialising panels
Finished setting up render state
**** Closing simulation session
Szóval úgy néz ki, neked a mars dll-jének betöltése után elakadt valamin :\
Felraktál hozzá Hires packot?
De itt a log file:
**** Orbiter.log
Build May 4 2006
Devices enumerated: 6
Devices accepted: 5
==> RGB Emulation
==> Direct3D HAL
==> Direct3D T&L HAL
==> Direct3D HAL (HIGHTECH RADEON 9600XT)
==> Direct3D T&L HAL (HIGHTECH RADEON 9600XT)
Found 3 joystick(s)
Module OrbiterSound.dll
Module Meshdebug.dll
**** Creating simulation session
DirectDraw interface OK
Direct3D interface OK
Zbuffer: 32 bit
Render device: Fullscreen 1024 x 768
Device has hardware T&L capability
Joystick throttle: SLIDER 0
Joystick throttle control detected
Module Sun.dll
VSOP87(E) Sun: Precision 1e-006, Terms 554/6634
Module Mercury.dll
VSOP87(😎 Mercury: Precision 1e-005, Terms 167/7123
Module Venus.dll
VSOP87(😎 Venus: Precision 1e-005, Terms 79/1710
Module Earth.dll
VSOP87(😎 Earth: Precision 1e-008, Terms 2564/2564
Module Moon.dll
ELP82: Precision 1e-005, Terms 116/829
Module Mars.dll
VSOP87(😎 Mars: Precision 1e-005, Terms 405/6400
Én nem látok benne hibaüzenetet.
valami miatt nem mûködik.
Ötletek ??
(A 2005 edition simán müködött)
Szóval vannak még hibái, de azért elég durva dolgokat tud, ráadásul eléggé önállóan, ha fejlesztik szép dolgok sülhetnek ki a redshiftbõl 😊
Akit érdekel innen letöltheti az addont.
Bár úgy nem akkora poén...
Delta glider III mellé adott küldetéseket próbáltam, most ezt az Rescue mission on Io-t.
Europaról indultam, egy DG III-al, felemelkedtem, megkerültem a Jupitert, mikor közeledtem az Io-hoz pályát modosítottam, hogy ha pályára állok, éppen a célpont(DG III ezis, kevés üzemanyaggal) felett haladjak el. Periapsisnál pályáraálltam, majd lassítottam egyet, és elkezdtem ereszkedni a célpont felé. 6km es magasságban lelassítottam, és lassan ereszkedve megközelítettem, és leszálltam mellé. De nem lehetett feltölteni üzemanyaggal. A felszínen meg akartam dokkolni a másik dg-re, mert már próbálkoztam egyszer, és teljesen megbolondult, összevissza ugrát, beesett a földbe, stb. Úgyhogy átváltottam a másik dg pilótafülkéjébe, felemelkedtem 60 méterre(merthogy egy kevés üzemanyaga azért még volt), bekapcsoltam a magasságtartást, kinyitottam az orrkúpot, majd vissza a másik dg-be, azzal is felszálltam, és rádokkoltam 😊 aztán elkezdtünk emelkedni, ez nehéz volt, mivel kb ugyanakkor tolóerõn kell lennie a hover hajtómûveknek, mert különben elkezdenek emelkedni, ereszkedni egymáshoz képest. Felmentem 6km magasra, majd nagy nehezen(merthogy a másik gép plusz tömege, kicsit már sok az irányítórendszernek 😄 ) beállítottam a gépemet 5 fokos emelkedési szögbe, aztán gyorsítás 49 km-es apoapsisnál még egy kis gyorsítás, és ezzel pályára toltam egy DG III-al megy másik DG III-at 😄. Aztán feltöltöttem üzemanyaggal, és kész, mehet ki merre lát. Hát nem volt könnyû feladat 😄
Hogy tud egy tyúk sok embert megrémíteni? idézem: \"Elteszem, hogy halott vagyok és máris megrémül a fél ország.\"
Hogy tud egy tyúk sok embert megrémíteni? idézem: \"Elteszem, hogy halott vagyok és máris megrémül a fél ország.\"
Ez a patch! Csomagold ki és másold az orbiter könyvtáradba, ha rákérdez, hogy felülírjon-e valamit, akkor mindent felül írhat!
A sound modul megvan?
ez van a hivatalos oldalon.