Orbiter - Űrrepülőszimulátor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hm, az IMFD Orbital részét még nem is használtam...
Az IMFD-s módszert leírhatnád, mert nem vagyok járatos a "velocity match" és a "find target" módokban

A DG-vel a Sync-Orbit és az Arrive MFD-t használom az ISS-hez.
A Sync-Orbit MFD viszont nem veszi figyelembe a "gravity torgue"-t.
Ezen azzal lehet segíteni ha az átmeneti ellipszispályán csinál az ember pár pályakorrekciót. Eddigi tapasztalataim szerint, ha csak a "nonspherical gravity sources" van bekapcsolva akkor egy korrekció az apoapszisnál elég szokott lenni a 10km-en belüli érkezéshez, bekapcsolt "gravity torque" esetén három-négy korrekcióval is csak 30km-en belülre garantált a megérkezés.
Sanyix
Ha 2006 editionod van, és Deltaglider III-mad fel van rakva rá tudok visszajátszást küldeni, épp ma csináltam egy DGIII-al full manuális cape canaveralról felszállást, pályára állást, keringési sík egyeztetést (finomítás), szinkronizálás imfd-vel (mer lusta vagyok sync orbit mfdzni 😊), és dokkolás ISS-re. Ugyanezt megcsináltam Atlantissal is, de az kicsit hosszú lett, 6 nap a szinkronizálás idõgyorsítás nélkül(mert rosszkor indultam el) :\
Meg asszem manuális Soyuzos pályára állás visszajátszásom is van.
Van légkörbe lépõs, azon pattogós, majd a célt elérõs visszajátszásom DGEX-el (bár a végén kerék nélkül érek földet, mivel az a fos 150 m/s felett nem hajlandó kiengedni a futómûvet, közben kb az az átesési sebesség is... + mikor kijött a futómû a földön, szépen felpattant a cucc 800 méterre 😄DD).
De legtöbbet úgy tanulhatsz, ha magad tapasztalod ki.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Trucker39
Itt: http://orbiter.atw.hu/

Hy!
Nemrégóta ismerkedem ezzel a játékkal. Lenne egy-két kérdésem. Bill. kódokat hol találok, tehát melyik gombbal mit csinálok, és az miért jó nekem. Meg hogy lehet megtanulni ûrrepülõt vezetni (pályára állás, visszatérés, objektumra dokkolás, stb..)
Köszi
Sanyix
Tényleg orbiter, bár érdekelne hogy miért vetõdött az iss árnyéka az apex-re, amikor ilyet az orbiter sajnos még nem tud 😞

De azt se tudom, hogy mik azok a hurok szerû manõverek :\

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Kis érdekesség.

Az ûrrepülõ egyik szállítóegységét készítõ Spacehab Inc. APEX-nevû terve az egyik esélyes pályázó egy amerikai teherûrhajó építésére, mely az ûrrepülõk kivonása után segítené az ISS ellátását.
A hivatalos oldalon található animációk szemmel láthatóan Orbiterben készültek még a 2005-ös verzióban, level-8-as Föld textúrákkal! http://www.spacehab.com/sfs/apex.htm

A modell természetesen letölthetõ a 2006-os Orbiterhez is.
www.orbithangar.com

Sanyix
Gondolom be van kapcsolva a gravity torque (gravitációs csavaróerõ) na azért. Minél nagyobb cuccal repülsz annál jobban érezni. Amúgy ha rohadt gyorsan forogsz összevissza az azért is lehet mert felgyorsítottad az idõt nem volt stabil helyzetben az ûrhajód, idõgyorsításnál meg elnagyolja a számításokat, és akkor lehet ilyesmi. Ha nem gyorsítottál, akkor a gravity torque.

quack
miért van az hogy ha a világûrbe érek akkor a gép egy idõ után elkezd összevissza forogni?

PSN(US): QuackyHU Silence is golden. Duct tape is silver.

Sanyix
Talán a hivatalos oldaláról, google 1 találat...
http://orbit.medphys.ucl.ac.uk/orbit.html

És honnan lehet letölteni?
Na végre a földi bázisok is mind mûködnek.

Amúgy tök állat a Tián légkörében repkedni.
Kicsi gravitáció, sûrû légkör.
A DG-k úgy viselkednek benne mint valami vitorlázórepülõ....
pontosan

:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::

Trucker39
Teljesen igazad van.

Papirzacsi
igen.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Le lehet valahonnan tölteni ezt a játékot?
Le lehet valahonnan tölteni ezt a játékot?
Sanyix
Aki még nem látta volna a 2006-ot egy kis izelítõ belõle a képgalériámban
Van egy kis alacsonyabb kép fehér felirattal, na onnantól van a 2006-os verzió, az elõtte lévõk a 2005-bõl vannak.

Sanyix
Ja komoly, nemrég csináltam is egy full manuális cape canaveral-ról az ISS-re dokkolás Atlantissal visszajátszást, ami kicsit sokáig tart valós idõben (4 nap, nem a legjobb indítási ablakot kaptam el 😊 ), de 1000szeres idõgyorsítással kibírható, és akik még nemtudnak ûrsiklóval repkedni, azoknak hasznos lehet és ami a legjobb, hogy elértem eddigi legjobb Rinc eredményemet ûrsiklóval pályára emelkedés közben (0,65 fok) ilyen jó Rinc-et még GPC MFD-vel sem értem el pedig az automatikus 😊. És közben nyomogatom rendesen a printscreent, mert olyan szép a látvány, ezekkel a nagyfelbontású föld textúrákkal, hogy nagyon 😊
Ez lenne.
Na meg kipróbáltam a Soyuz-t az orosz csodát, hát az nagyon tetszik 😊 azzal is csináltam már baikonurból felszállást és ISS-re dokkolást, mindezt 1xszeres(valós) idõvel 138 perc!! alatt szóval nagyon elkaptam egy indítási ablakot 😊 kár hogy visszajátszást nem mentettem :\ A baj csak az, hogy ha ûrállomásra akarok dokkolni ki kell kapcsolnom a gravity torque-t, mert azzal forog összevissza, úgy meg nemnagyon tudok dokkolni. Najó a Luna-OB1-re tudok, de annak a dokkolóhelye legalább a forgástengelyen van.

Nna letöltöttem a 2006-os verziót.
Az új textúrák jók. A Mars gyönyörû. A légkör modellezése javult. A Titánnak végre alapból is van légköre.

Általánosságban nehezebb lett a repülés a fizikai motor változása miatt.
A dokkolás jóval nehezebb lett és továbbra is adósak maradtak egy realisztikusan viselkedõ ISS-el(stabilizációs üzemmódok hiánya).
A könyvtárszerkezet és konfig file-ok változásai miatt minden földi és holdi bázist át kellett buherálnom de még így sem mûködik mind.

A level-9-es mars textúra nekem CTD-t(összeomlást) okozott. A level-10-es viszont helyretette a dolgokat.
A level-10 es Mars textúrát viszont csak akkor másolom be ha kell mert marha sok memóriát foglal, ami menet közben nekem nem gond(1G😎 viszont a kilépést lelassítja.

A tutorialok szerintem jól sikerültek. A felvétel visszajátszás opciók pedig az ismeretterjesztés hasznos eszközévé tehetik a programot.
Trucker39
Igen. Érezhetõ a grafikán a javulás. Kiváncsi leszek majd, mi minden jelenik meg majd hozzá.
Sajnos a sérülés modellezéssel, valamint a talajfogással még mindig gondok vannak.

Sanyix
Nézd meg napfelkeltekor a ûrhajódat, amikor pár másodpercig a légkörön keresztül világítja meg a nap 😊 Na meg persze a nagyfelbontású textúrákat (a 140 megás földet, meg a 240 megás marsot), az se gyenge látvány. Meg végre a bolygó sötét oldalán egyáltalán nem világítja meg a nap az ûrhajót. Van már gravitációs csavaróerõ, normális mfd gombok, sérülések (mint a DGIII-nál), VISSZAJÁTSZÁS (ez a lekjop szerintem 😊).

Trucker39
Igen, de megoldódott.
Letöröltem az egész 2006-t, majd újra egyésével szépen kicsomagoltam.
Láss csodát, most semmi baja.
Jut eszembe. Egyenlõre nem sok minden változást látok benne, bár még nem olvastam el a leírását.

Sanyix
Nagy felbontású textúrákat raktál fel?
Itt lehet hogy többet tudnak segíteni 😊

Trucker39
A mesdebug modul csak próbaképp van benne. Az orbitersound modul meg onnan lett letöltve, ahová kiirták, hogy a 2006 editionnal kompatibilis. Jah és természetesen teljesen külön alkönyvtárba van kicsomagolva.
A plusz pár sorod meg azért van, mert végig fut a a betöltés, nekem vioszont már közben kilép.

Sanyix
A meshdebug modulra szerintem nincs szükség, és nemtudom, hogy az orbitersound kompatibilis e az új verzióval. Amúgy remélem új helyre csomagoltad ki, és nem a régi verzióra.
Nekem is kb ilyen a log fájlom, de a végén még van nekem pluszban pár sor:

Module Galsat.dll
Module Jupiter.dll
VSOP87(😎 Jupiter: Precision 1e-006, Terms 1624/3625
Module Io.dll
Module Europa.dll
Module Ganymede.dll
Module Callisto.dll
Module Satsat.dll
Module Saturn.dll
VSOP87(😎 Saturn: Precision 1e-006, Terms 2904/6365
Module Mimas.dll
SATSAT Mimas: Terms 113
Module Enceladus.dll
SATSAT Enceladus: Terms 33
Module Tethys.dll
SATSAT Tethys: Terms 101
Module Dione.dll
SATSAT Dione: Terms 59
Module Rhea.dll
SATSAT Rhea: Terms 68
Module Titan.dll
SATSAT Titan: Terms 100
Module Hyperion.dll
SATSAT Hyperion: Terms 595
Module Iapetus.dll
SATSAT Iapetus: Terms 605
Module Uranus.dll
VSOP87(😎 Uranus: Precision 1e-006, Terms 1827/5269
Module Neptune.dll
VSOP87(😎 Neptune: Precision 1e-006, Terms 391/2024
Finished initialising world
Module DeltaGlider.dll
Module ShuttleA.dll
Finished initialising status
Finished initialising camera
Finished initialising panels
Finished setting up render state
**** Closing simulation session

Szóval úgy néz ki, neked a mars dll-jének betöltése után elakadt valamin :\
Felraktál hozzá Hires packot?

Trucker39
Hibát nem ír ki. Egyszerûen csak kilép
De itt a log file:
**** Orbiter.log
Build May 4 2006
Devices enumerated: 6
Devices accepted: 5
==> RGB Emulation
==> Direct3D HAL
==> Direct3D T&L HAL
==> Direct3D HAL (HIGHTECH RADEON 9600XT)
==> Direct3D T&L HAL (HIGHTECH RADEON 9600XT)
Found 3 joystick(s)
Module OrbiterSound.dll
Module Meshdebug.dll

**** Creating simulation session
DirectDraw interface OK
Direct3D interface OK
Zbuffer: 32 bit
Render device: Fullscreen 1024 x 768
Device has hardware T&L capability
Joystick throttle: SLIDER 0
Joystick throttle control detected
Module Sun.dll
VSOP87(E) Sun: Precision 1e-006, Terms 554/6634
Module Mercury.dll
VSOP87(😎 Mercury: Precision 1e-005, Terms 167/7123
Module Venus.dll
VSOP87(😎 Venus: Precision 1e-005, Terms 79/1710
Module Earth.dll
VSOP87(😎 Earth: Precision 1e-008, Terms 2564/2564
Module Moon.dll
ELP82: Precision 1e-005, Terms 116/829
Module Mars.dll
VSOP87(😎 Mars: Precision 1e-005, Terms 405/6400
Én nem látok benne hibaüzenetet.

Sanyix
Azt leírhatnád, hogy hogy nem mûködik. Kiír-e valamit, log-ban ír e valami hibát.

Trucker39
Letöltöttem, kicsomagoltam, beállítottam és....
valami miatt nem mûködik.
Ötletek ??
(A 2005 edition simán müködött)

Sanyix
Megjelent az Orbiter 2006 Edition.

Sanyix
Kipróbáltam ezt a Redshift izét. Hát nem gyenge darab. Végülis egy sima mfd, de olyanokat tud, hogy hihetetlen. DG-vel állok a kifutópályán, beállítom, az Earth 2 Moon programot, elindítom. Elindul felszáll, pályára áll, egyezteti a keringési síkot a Holddal, megindul a hold felé, mikor eléri pályára áll, megkérdezi melyik bázisra szállítson le. Megváltoztatja a keringési síkot, hogy a bázis fölött repüljön el. Idáig tökéletes. Aztán a leszállás már nem, mivel 1,7 km/sec-el 2km magasan áthúzott a bázis fölött (gondolom úgy mûködne, ha légkör lenne, mivel a Földön mûködik). Na aztán a másik képesség: felszáll ûrállomást megközelít dokkol rá, majd leválik, belép a légkörbe és leszáll a kiindulóbázisra. A felszállás nem ment vele, mert amikor rákérdezett hogy melyik ûrállomásra vigyen, és beírtam akkor egybõl hibát okozott a játék. Na így folytattam a másik scenario-val aminél már pályán van. Innentõl már mûködött, egyeztette a keringési síkot az ûrállomáséval(Mir), megcsinálta a szokásos pályamódosítást, 4 óra alatt beért az ûrállomás, megközelítette, rákérdezett melyik dokkolóhelyre menjen, megadtam megközelítette, és bedokkol (bár a dokkolónyílást nem nyitotta ki magától, és a retro hajtómûvek ajtaját sem, ezért én tettem meg 😊, és kicsit brutálisan 0,9 m/s sebességgel "csapódott" a dokkolónyílásba ), megkérdezte mennyi ideig maradjon az ûrállomáson, beállítottam, majd az idõ lejártával levált a mirrõl, aztán csinált egy számomra érthetetlen manõvert a belépés elõtt. Megemelte a pályamagasságot 650, és 1000 km közé, aztán lelassított a légkörbe lépéshez. Elég durván lépett be mert a dinamikus nyomás a 400 kPa-t is elérte, és szerintem ezt már nemnagyon bírná ki semmien ûrhajó. Aztán mikor lelassult, pontosította az irányt a bázis felé és ereszkedett, majd kb 30 m/s függõleges sebességgel orrfutóra érkezett volna, ha nem avatkozok be és emelem fel a DG orrát 😊 Ja persze nem a kifutópályára érkeztem, mert ez a redshift szerintem a bázis közepének a koordinátáit figyeli, és azt akarja eltalálni mindegy milyen irányból 😄
Szóval vannak még hibái, de azért elég durva dolgokat tud, ráadásul eléggé önállóan, ha fejlesztik szép dolgok sülhetnek ki a redshiftbõl 😊
Akit érdekel innen letöltheti az addont.

Sanyix

A kevés üzemanyagú DG-vel is simán körpályára lehet állni.
Bár úgy nem akkora poén...
Sanyix
Ilyet csináltam 😊
Delta glider III mellé adott küldetéseket próbáltam, most ezt az Rescue mission on Io-t.
Europaról indultam, egy DG III-al, felemelkedtem, megkerültem a Jupitert, mikor közeledtem az Io-hoz pályát modosítottam, hogy ha pályára állok, éppen a célpont(DG III ezis, kevés üzemanyaggal) felett haladjak el. Periapsisnál pályáraálltam, majd lassítottam egyet, és elkezdtem ereszkedni a célpont felé. 6km es magasságban lelassítottam, és lassan ereszkedve megközelítettem, és leszálltam mellé. De nem lehetett feltölteni üzemanyaggal. A felszínen meg akartam dokkolni a másik dg-re, mert már próbálkoztam egyszer, és teljesen megbolondult, összevissza ugrát, beesett a földbe, stb. Úgyhogy átváltottam a másik dg pilótafülkéjébe, felemelkedtem 60 méterre(merthogy egy kevés üzemanyaga azért még volt), bekapcsoltam a magasságtartást, kinyitottam az orrkúpot, majd vissza a másik dg-be, azzal is felszálltam, és rádokkoltam 😊 aztán elkezdtünk emelkedni, ez nehéz volt, mivel kb ugyanakkor tolóerõn kell lennie a hover hajtómûveknek, mert különben elkezdenek emelkedni, ereszkedni egymáshoz képest. Felmentem 6km magasra, majd nagy nehezen(merthogy a másik gép plusz tömege, kicsit már sok az irányítórendszernek 😄 ) beállítottam a gépemet 5 fokos emelkedési szögbe, aztán gyorsítás 49 km-es apoapsisnál még egy kis gyorsítás, és ezzel pályára toltam egy DG III-al megy másik DG III-at 😄. Aztán feltöltöttem üzemanyaggal, és kész, mehet ki merre lát. Hát nem volt könnyû feladat 😄

jaj nekem. csak most vettem eszre, hogy valami lett a dg-vel, mert hóóót transparens.(ugyertem, vszinuleg eltunt a modellje) vki eé tudna kuldeni mailben a [email protected] ra?

Hogy tud egy tyúk sok embert megrémíteni? idézem: \"Elteszem, hogy halott vagyok és máris megrémül a fél ország.\"

nem is rossz

Hogy tud egy tyúk sok embert megrémíteni? idézem: \"Elteszem, hogy halott vagyok és máris megrémül a fél ország.\"

inkabb manualisan instalallom, mert van egy-ket addon, amit nem akarok felulirni

meg

Nézd csak : http://download.orbit.m6.net/orbiter050216patch_base.zip
Ez a patch! Csomagold ki és másold az orbiter könyvtáradba, ha rákérdez, hogy felülírjon-e valamit, akkor mindent felül írhat!

A sound modul megvan?
Sanyix
"The latest release version is 050216."
ez van a hivatalos oldalon.

mert nincs a hivatalos oldalon csak 050116-os(current)

Sanyix
Miért nem teszed fel a 050216-es patchet? 😊

amilyen addont letoltok es az orbiter versionnel azt irja: 050216 - az jo lesz 050116-ra is?

az a patch a 050216-os?

Sanyix
Van patch ja, hivatalos oldalon ottvan.

Tenyleg van-e 050216-os verzio? mertaz oldalon www.orbitersim.com -on csak 050116 -os van, ennel tovabb nincs, vagy csak az oldalt nem frissitik a spacesimmods-nal irtak el?

Sanyix
Magától leválasztódik, ha kifogy.

akkor meg hogy valasztom le?

Sanyix
Ki tudsz menni, amúgy egy üzemanyagtartály nem hajt meg semmit 😊

de anelkul nem tudok kimenni az urbe mert az is meghajto

Sanyix
Az nem rakéta :\ az üzemanyagtartály 😄