Orbiter - Űrrepülőszimulátor
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Valaki esetleg ajánl még valamit?
Tényleg nagy felelõsséggel járó munka az ûrhajósoké. Minden tiszteletem az övék!
Tudom, ez nem tartozik szorosan a játékhoz, de gondoltam, megemlítem.
Gondolom, ismeritek a NASA-JPL dokumentumát, címe: Basics of Space Flight.
De megvan még az Orbiter 2006 User Manualja is.
Miket ajánlotok még olvasgatni?
Egy öreg orbinautának persze már csak nosztalgia...
Szerintem, ha az alap DG jól megy akkor jöhetnek a DG-XR1 vagy a DG-IV féle "ûrhajós élmény" gépek vagy a valós ûrhajók.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Nos, nincs más hátra, mint elõre! 😄
más: feltettem a NASSP Apollo projektett, hogy kell elinditani az ûrhajót a kilövõállásról? Crtl+ funkcióval meg sem reccen... 😞(
Valami használhatóbb ötlet???
Egyébként furcsállom ezt az új Orbiter dolgot, mert a hivatalos weboldalon a legújabb 2006-os és szó sincs ott bétákról, szerintem ezek nemhivatalos modok, csak rajongók készithették???
microsoft.net framework 2.0 sp1 -el beindult, ezelõtt az sp2 -vel nem.
...beták már régóta mennek,tavasszal néztem az ogla klienst,az beindult.
A részletesebb texturák érdekelnének,de nem tudom beröffenteni ezt az új betát, kell hozzá régi béta, vagy túl sok az orbiter a gépemen 😄, ( tesztorbiter, STSorbiter , normal addonos orbiter ) ezeket nem fogom emiatt megbolygatni.
Az iss valós adatait több helyrõl is letöltöttem, 100% -ig ua. mind. Megnéztem ,így UTC 2:55 -kor lenne jó az indítási ablak.
Ismertek valamilyen egyszerûbb, vagy jobb módszert ennek beállítására?
Banális hibát is elkövethettem, de mit?
Az ilyen régóta használatos addonoknál nem igen szokott lenni dokkoló szerkesztési hiba,legalábbis én ilyet ritkán tapasztaltam.
Üdv
Két tippen van: 1.valami nem populáris képfájl részleteibõl rakhatta össze a hozzáértõ készítõ ,vagy fizetõs az egész L10 mars, amit nehezen hiszek.Ez lehet az oka,hogy átlagos keresésnél nem jön elõ, a többi bolygóval ellentétben.A másik ok, hogy rosszul keresem.Végülis az L9 -es mars jpg is jó gyakorlásra egyenlõre.
keresés után:
http://www.mirrorservice.org/sites/download.sourceforge.net/pub/sourceforge/m/ms/mscorbaddon/
Már stabilan mûködik a Mars For Less -es ernyõ rendszer más vinka-s gépeken:ha mentek,akkor újra kell betenni a scenarioba az autopilotMFD flightplan txt -re hivatkozó sorait és az orbiter konfig fájlban berakni az aktív pluginokhoz az autopilotMFD sort. Igy indítva a már mentett és szerkesztett scenario nem vág le, újra aktív lesz az ernyõ, s a flightplan txt 2 fájlába beírt sebességeknek megfelelõen nyílnak egymás után.
Amúgy a bázis megközelítés mûködik a következõ sorrendben: 1. orbitinsert bázis koordinátákkal a bázis megközelítés programban 2. reentry az adott bázisra --mindezek kb 200k PeT -nál, tehát jóval a SOI -in kívül még, ezután már csak kisebb korrekcióra van szükség, és a többi gyújtás a talajra érésig minimális, (légkörös fékezésnél)a második orbitnál már lent is van a teher. Egy dologgal fürödtem be itt: ha az ûrhajó fõhajtómû teljesítménye kicsi, vagy nagy az össztömeg akkor nem ad meg reentry gyújtás idõt ,vagy irreálisan sokat ad;enélkül viszont csak a bázis feletti áthaladás okés, a periapszis ugyanitt nem.Szóval nagyon kis üzemanyag felhasználással tervezhetõk változatos küldetések , ami a programot és kiegészítõit dicséri. Elnézést a sok szövegért.Az ernyõ problémán még gondolkodom, de a Pegasus Ares és MEM kigészítõkkel való manipulálás hozzáértésem hiánya miatt nem jöhet szóba.Köszönöm elõre is a segítségeteket!
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Az elsõ problémádra megoldásnak az tudom javasolni, hogy ne foglalkozz az ApA értékkel. Emelkedj ki a légkörbõl, majd mikor közelítesz a kiszemelt magassághoz (150km), csökkentsd 0-ra a függõleges sebességedet. Amikor ez sikerült, akkor a horizonthelyzeted változtatásával tartsd nullán a függõleges sebességedet.Ha így csinálsz, akkor be tudod lõni a magasságot, és a függõleges sebesség folyamatos 0-n tartásával nem is fogsz eltérni tõle. Magyarul elõidézed azt a helyzetet, hogy folymatosan az ApA pontban leszel. Eközben ahogy gyorsulsz, egyre inkább csökkenteni kell majd a horizont helyzeted, és folyamatosan nõni fog a PeA is. Addig gyorsíts, míg az ECC (excentricitás) majdnem nulla lesz. Ekkor a PeA is az ApA értékének közelébe kerül. Ezzel ki is lõttük a kettes problémát is. :-)
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Ha nézi még a fórumot vki, akkor tudna segíteni? Még elég kezdõ vok és most az orbitális pályára állást próbálgatom, de sehogy se megy.Az elsõ probléma annyira nem nagy baj, mert az elsõdleges célom a pályára állás, de azért leírom:
Szóval emelkedek olyan 70-60 fokos szögbe fõhajtómûvel és scramjettel.Amikor látom hogy az ApA köleledik ahhoz ahova szeretném (kb 150 km) Akkor elkezdem csökkenteni az emelkedés szöget, de túlságosan nem tudom, mert még nem vagyok elég gyors és zuhanni kezdenék, szal csak max 40 fokra tudom, de így az ApA tobább nõ, és csak kb225-nél vagyok elég gyors, hogy ne zuhanja tovább.
A másik:
Hát ez a fontosabb...Arról van szó, hogy amikor az Apa közelébe van a magasságom és várom, hogy a PeA nõjjön még minden rendben, de amikor a PeA átmegy pozitívba, akkor apuci (ApA) nagyon durván gyorsan elkezd nõni, így esélyem sincs, hogy a PeA a közelébe érjen.Nem tudom, hogy ez összefüggésben van-e a sebességgel, ami ilyenkorra már 8000 körül szokott lenni, de, ha igen akkor se megyek semmire a hajtómûvek leállításával, mert úgy a PeA nem nõ tovább.
Na ennyi lenne, remélem valaki még nézi a fórumot és segít nekem...