1070
Orbiter - A free space flight simulator
-
#910 Egyelőre igen. :) -
cash888 #909 szóval akkor elég a Level 10 és elégedjek meg a látvánnyal... :) -
#908 A KSC-nek külön "helyi" talaj textúrája van. A globális textúra csak az űrből fog éles(ebb)nek tűnni mint az alap. Majd az új Oribter verzió képes lesz LVL14-es textúrákra, na az már tényleg látványosabb lesz, de elég durva méretű lesz a textúra file, ha az egész bolygót le akarjuk fedni vele.
-
cash888 #907 Csak azért kérdem, mert feltettem a Föld Level 10-es textúráját és felszállás után visszantekintve jóformán csak a KSC és környékét láttam tisztán, a többi elmosódott volt, még az űrből is csak a homály látszot. -
cash888 #906 Hanyas szintű textúra javallott a játékhoz? A gép bírja, úgyhogy bátran ajánljátok a legszebbet... :P -
#905 Igen. -
cash888 #904 Lehet, hogy buta kérdés, de érdekel: a játékban a MIR-en végtelen számú üzemanyag van? -
#903 nagy távolságra is lehet sima dg-vel menni, én már mentem a szaturnuszhoz is.
A trükk az, hogy a mir űrállomás síkjára állsz pályára (ami viszonylag közel van az ekliptika síkjához, rádokkolsz, üzemanyag töltés, majd gyújtás és indulás, majd fékezéskor nem fékezel, hanem berepülsz a célbolygó légkörébe, és úgy fékezel. -
#902 Általában a DGIV-et. Gondolom láttad, hogy jár mellé egy config program is, ami lehetővé teszi, hogy jóval több üzemanyaggal és oxigénnel induljon a hajó, így könnyedén el lehet jutni bárhova a naprendszerben. -
stuka85 #901 Hmuda, lenne egy kérdésem, nagyobb távolságokra te milyen hajót használsz?
-
cash888 #900 de kipróbáltam az XR-5-öt, nem semmi kis gép... :) -
cash888 #899 a DGIV fel van rakva az Orbiter Sound-dal együtt, de asszem előbb pár tutorialt végnyomok, meg elviszek magamtól egy hajót a Holdig, meg vissza és akkor azt mondom: jöhetnek a keményebb dolgok... :P -
#898 Nem, ez az XR-5. Itt megtalálod a széria másik két hajójával egyetemben. Elég összetett gépek, nem csak annyi, hogy felszállsz és mész az űrbe, külön koreográfiája van a körpályára állásnak ezekkel. Persze meg lehet oldani, hogy csak úgy az alap hajtóművel felvidd őket, de így rengeteg üzemanyag el lesz használva közben. Van egy beépített "SCRAM" hajtómű, ami megfelelő sebességnél, légsűrűségnél meg még egy halom más tényezőnél hatékonyabb megoldást jelent, mert nem fogyasztja a fő üzemanyagot és számomra precízebb megoldást jelent, ha egy adott magasságra akarok beállni.
De ajánlott még a DG-IV is, ami egy elég kellemesen felturbózott DG, látványosan kibővítve a funkciókat. Mondjuk ezekhez szükséges két alapvető mod. Az egyik az Orbiter Sound, ami hangot varázsol a programba (sok figyelmeztető jelzés hangban történik meg), illetve a UMMU, ami lehetővé teszi, hogy a kompatibilis hajóknak valós legénysége legyen, akik kiszállhatnak a gépből egy kis sétára, ne csak pár modell amit betuszkoltak a pilótafülkébe. -
cash888 #897 okés, bejöttek a képek, nagyon tuti! módosított DG-vel viszed fel a modulokat? bár ahhoz kicsit nagy... -
#896 Már jópár éve, de csak időszakosan. Van hogy szórakozok egy hónapig, utána jó ideig felé se nézek, majd megint rászokok. -
cash888 #895 Nekem nem hozza elő a képeket, hiába regisztráltam a fórumon...
Mióta is foglalkozol az Orbiterrel? -
#894 Küldetésekkel nem nagyon foglalkoztam, inkább a sima szimulációkkal voltam elfoglalva, magamnak tűztem ki célokat. A legnagyobb expedícióm (a bolygóközi utazásokat nem számítva) egy kisebb űrállomás összerakása volt. Minden egyes darabot beraktam a hajó rakterébe (a scenario file átírásával), felmentem körpályára, szinkronizáltam a pozíciómat a már fent lévő darabokkal és egyenként felrakosgattam őket az RMS-el.
(A képekhez több mint valószínű, hogy regisztrálni kell a fórumon, ezt nem tudom megkerülni.)
Egyelőre eddig jutottam. Jelenleg a hivatalos orbiter-forum alapítója által szervezett hasonló kezdeményezés egyik résztvevője vagyok. Egymást váltogatva hurcolásszuk a darabokat egy félkész állomásra, mindig megosztva egymással a legaktuálisabb SCN fileokat. Mindenkinek meg van adva, hogy mikor van a következő kilövése, elvégzi a maga gépén és bemásolja az eredményt a többieknek, hogy a következő pilóta is fel tudjon készülni. -
cash888 #893 tényleg a DST-vel lehet váltani köztük...
Hát akkor kénytelen leszek itt kérdezni tőled! :P
Sok küldetést vittél már végig Orbiterben? Melyik volt a legizgalmasabb? -
#892 Mondom, hogy nem ismerem az oldalt. :)
Ami a PeA és ApA-t illeti, az verziófüggetlen. Az Orbit MFD-n be lehet állítani, hogy milyen módon jelezze a magasságot (asszem a DST gomb). Vagy a felszíntől (PeA, vagy Periapsis Altitude), vagy az égitest középpontjától (PeR, vagy Periapsis Radius) jelzi a távolságot.
MSN-t és hasonlókat nem szoktam használni. -
cash888 #891 Hmuda, csak nem te üzemelteted az orbiter.atw.hu-t? :)
Igazad volt, tényleg hibás 1-2 helyen a leírás, valószínűleg régebbi verzióval dolgozott a cikkek írója... (pl. a PeA és ApA helyett MFD-ben nekem már PeR és ApR van)
Hmuda, felvehetnélek msn-en, ott könnyebb lenne tapasztalatot cserélnünk... Mit gondolsz? -
#890 Nem ismerem az oldalt, ha tudsz angolul, akkor szerintem sokkal többre mész ha a hivatalos orbiter-forum tutorialjait olvasgatod.
A "Go Play in Space" tökéletes kezdőpont, elmagyarázza, hogy mit, hogyan, miért, mikor kell csinálni. Ha az megvan akkor lehet továbblépni a komolyabb dolgok felé. -
cash888 #889 Mennyire megbízható az orbiter.atw.hu kezdőknek szóló leírása? Úgy értem, sokan szidták már az Orbiter alap MFD-jét, hogy pontatlan... Hagyatkozzak mégis rá, vagy szedjek le egy másik MFD-t valahonnan? -
#888 A hud felső részén ott van az iránytű, 00-36 beosztással (csak 10-el kell beszorozni és megvan az irány). "beállítani" meg nyilván úgy kell, hogy a megfelelő irányba fordítod a gépet. -
cash888 #887 az irányszöget hol tudom leolvasni DeltaGliderben és hol tudom beállítani? -
#886 Sokkal kényelmesebb egérrel kattintva kezelni az MFD-ket, billentyűzeten sokkal körülményesebb. -
cash888 #885 meg mindegyik Shift+[billentyű] megnyomással így van... -
cash888 #884 azt írja, hogy nyomjam meg a Shift+O -t, de nekem csak úgy hozza fel a kijelzőt, ha a SEL gombra rányomok és ott nyomom meg a Shift+O -t. Másnak is így van? -
#883 Mi érdekelne? -
cash888 #882 valaki foglalkozik még aktívan a játékkal?
egy kis segítség kellene, mert az orbiter.atw.hu gyakorló küldetéseit viszem és szükségem lenne 1-2 dolog tisztázására... -
cash888 #881 És a Szikla zenéje megy a bemutató alatt! ;)
Nemsokára nekiállok a játéknak, de úgy nem merek, ha elakadok és kérdezek valamit a fórumban, majd csak fél év múlva válaszol valaki... :S
Azért örülök, hogy még mindig sokan játszanak vele!
Windows 7-en, vagy Linux alatt próbálta már valaki? -
#880 Szerintem nem, csak a video és képek kedvéért oda biggyesztett surface tile lehet. A földi L14 sokkal kissebb felbontású ennél. Baromi nagy, de nem ennyire. :)
Meg szerintem a Föld kivételével max a Mars jöhet szóba olyan részletes felderítettséggel, amivel L14-es textúrákat lehetne csinálni. Nem hiába van az, hogy az összes többi bolygó és hold max L8-ban lelhető fel.
Majd talán a MESSENGER küldetés fog olyan részletes képeket visszaküldeni, amivel lehet majd javítani a Merkúron. -
#879 Azok a földön level 14-es textúrák? -
#878 Akik egy kicsit is beleásták magukat a program modolgatásába, azok előtt tuti nem ismeretlen Dansteph neve (DGIV, Orbiter Sounds, UMMU).
Legújabb projektje:
Az Arrow nevű hosszútávú űrjármű. DGIV dokkoló port, rengeteg hely rakománynak, stb.
http://orbiter.dansteph.com/ucgo_arrow_preview.mpg
Most mutatott egy kis meglepetést a hajóhoz. Egy roppant pofás virtual cockpit:
http://orbiter.dansteph.com/ucgo_surprise.mpg
Universal Cars for Orbiter, ami lehetővé teszi, hogy rendes kerekes járművek is bekerüljenek a programba. Elvileg AI is irányíthatja őket, eszméletlenül feldobva az eddig kihalt bázisokat.
http://www.dansteph.com/publie/UcoAbfoPreview.wmv
"Kicsomagolható" bázis. Elvileg lesznek olyan új rakományok, amiket ki lehet bontani és bázis elemeket csinálni belőlük.
-
#877 Hogy érted, hogy "társítani"? -
sedf #876 Hogy lehet társítani azokat a cuccokat amiket letöltök hozzá?
-
#875 hát persze, mivel a béta az béta. az orbiter betat a sourceforge-n lehet megtalálni valami orbitervis név alatt, az ogla betat meg nemtudom fejből, az orbiter-forum.com-on meg lehet találni az elérhetőségét. -
#874 Heh? Hol található ez a béta? A hivatalos oldalon még mindig a 060929 van kilistázva. -
#873 Mondjuk most nekem valamiért nemmegy jól, mert se a nagy felbontású textúrákat (az alap grafikuos motor sem) használja, se a domborzati térképet (ilyenkor generálja a domborzatot, de az ugye nem felel meg a valóságnak). Pedig fél éve még ment az akkori verziókkal... -
#872 rosszul tudod, teljes domborzat van, egész bolgyón. Néhány helyre méteres pontosságú domborzat is van (grand canyon, mount everest).
Nem kell hozzá más, csak egy 080911-es orbiter beta, ogla grafikus plugin, és letölteni hozzá a heightmapokat, jelenleg van a földhöz, a holdhoz, a marshoz, vénuszhoz, és asszem a titánhoz ilyen.
Egyébként ez a domborzati cucc létezik alap dx felületre is, orulex néven, de szerintem az ogla-s jobb, mert az már bele van építve a grafikus motorba, nem csak a gömbre generálja a domborzatot. -
#871 Nagyon nem értek a programozáshoz, nemhogy az openGL dolgokhoz, szóval kifejtenéd? Csak nem azt akarod mondani, hogy idővel akár rendes domborzat is feltűnhet a progi egy későbbi verziójában?
Jelenleg úgy tudom csak egy kis területre lehet domborzatot varázsolni meshek formájában (base scenery-k).