Orbiter - Űrrepülőszimulátor
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Itt mások a szabályok.
Elsõ lépésben:
http://orbiter.atw.hu/
Itt az elsõ repülések I, II és III címû irások amik segíthetnek.
A harmadik részben van az ISS randevú, de a többi írás is tanulságos.
Második lépésben érdemes ismerkedni az égimechanika alapjaival ha meg is akarod érteni hogy mit miért kell csinálni.
Az orbitális kijelzõn melyik számoszlop mit mutat a Pea-t és társait már ismerem, de mik lent azok a szögek. Honnan tudom meg, hogy mekkora az orbitális pálya elhagyása után a légkörbe beérkezési szögem? Jah és mennyi az optimális, mert leszállni le tudok, de sokszor nekem kell lenyomni az orrát, hogy ne pattanjak vissza a légkörrõl. Jah igen és a pálya tojásosságán, tehát azon az Ecc-n milyen manõverrel tudok alakítani?
Elõre is köszi a a segítséget.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Mit értesz ideális alatt pontosan?
Mindenesetre a PRJ gomb nyomkodásával érdemes SHP-ra állítani az ábrázolást...
Egy kis segítséget kérnék az orbitális pályára álláshoz. Végigcsináltam a magyar oldalon a leírást, de valahogy az istennek sem akar kijönni normálisan. Az alábbi képen láthatjátok a pályámat és az adatokat. Légyszi segítsetek, mert nem tudom hogyan lehetne ezt a tojást ideálisra varázsolni, de akárhányszor elõrõl kezdem, mindig ez jön ki:
Tetszõlege scenario betöltése után F4->Custom->Scenario editor->GL-01->Edit-> DGIV repaint center
Kicsit láma dolog, de nem tudom hogy lehet új skineket bealkalmazni a DGIV-re. Letöltöm, Orbiter mappába kibontom, eddig oké, de tovább nem jutok. Tudnátok segíteni?
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
meg egyébként, ebbe nincs olyan hogy egyik monitoron külsõ képet mutat, másik monitoron meg a pilótanézetet?
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
http://koti.mbnet.fi/jarmonik/Orbiter.html
Van hozzá egy Freereturn tutorial is, ezzel korrekció nélkül elõször 1100km re jutottam, viszont ha a Holdtól 70-100000 km re csinálok egy kis korrekciót, akkor könnyûszerrel 300km-es periapszisra jutok a Holdnál.
A Delta velocity-t én Holdról-Földre utakon szoktam használni
Jelenlegi Orbiter beállítások: 20060929 P1 IMFD v421,gravitációs csavarás stb. kikapcsolva.Több féle jármûvel is ez a gond.
Ha van ötletek a gondra, vagy egy pontos eljutási megoldásra akkor örülnék a segítségnek. A Delta Velocity módszer pontosnak tûnik a fórumot olvasva,de a beállítása nem megy.(esetleg valaki leírná)Köszi Péter.
kössz a Cessnás linkért. érdeklõdnék hogy nincs-e valakinek valamilyen tutorialja arra hogy hogy lehet repcsiket csinálni?
Kérdezném Tõletek milyen ötletek jöhetnek szóba ûrsikló hold expedíciójával kapcsolatban?
Nekem vannak rész scenario variánsaim ,de ez a szerkesztõ néha keresztbe tesz.
Két siklóval oldanám meg,az elsõ menne a kilövési bázist érintõ ûrállomásra,innen a második teljes földi kilövési formában (mivel erre szükség van ) állna át a hold keringési síkjára leküzdve az 5.4 körüli incl. különbséget, DE itt van 2 gond is ,nagy gáz esetén beindulnak az SRB-k és sok fuel elveszik ami a végén hiányozni fog(kipróbáltam).Tehát erre a szakaszra kellene valami ûrkomp,ami át align-olja a komplett siklót a hold ker.síkra.(párat kipróbáltam már ilyen tug-okat,kisebb ûrbázisokat, de nem tudnak beállni fixen align-re, forognak sajna. Az okait tudom.
További gond itt,hogy a második (holdra menõ) komplett kilövési sikló csak a default atlantis lehet,mert ezt lehet csak indítás elõtt beirányítani prograde helyzetbe.( a többbit csak a szerk.ben ,de azokkal más gond is van ebben a furcsa küldetésben)
A hold orbitnál meg kéne egy leszálló egység, de ilyet még nem találtam, ami kapcsolható a scenario szerk.ben teherként és J gombal nyitott teherajtónál lekapcsol és az adott bázisra írányítható.(és ott is marad)😊
Földre vissza jövet már mehet valamelyik kieg.sikló,(másolva az elõzõ állapotot fuel stb.) itt csak a fékezéshez kell elég üzemanyag a LEO-ra álláshoz, majd le kell kapcsolni a tankot és mehet a szokásos deorbit stb.(kiprobáltam)
Ezt az egész küldetést több scenárióra osztva csináltam.
Akinek van a leírt problémákra ötlete, akár más kombinációban, maradva a realitásoknál,az jelezze.Köszi a segítséget!
tessék:http://www.orbithangar.com/advsearch.php?search=name&text=Cessna&OrbVer=default&name=default&author=default&category=default&subcat=default
vagy regelni kéne még valahová hogy engedélyezze?
Cimem: [email protected]
Mégegyszer köszi a részletes választ. Majd még lesz egy pár kérdésem😊
amúgy szerintem nagyon jó lenne multizni valamikor egyet. hallotam már róla hogy vannak multis kiegészítõk de még nem játszottam egyel sem
ennyit tudtam. nics valakinek egy jó kis kisrepcsije? olyanra gondolok amivel meg lehet nézni, hogy hogy néz ki a bázis a levegõbõl szal valami cessna.
KissColos : én is manuálisan szeretem , csak az infók miatt próbálnám ki 1x2x. UI: Manuálisan sok minden hibát lehet korrigálni üzemanyag veszteséggel,így még izgalmasabb is a mûszeres bugok kijavítása😊
te tudod, de én az ilyen tipikusan manuális dolgokat szeretem kézzel csinálni.
kerestem, de én sem találtam... szóval manuálisan kell 😄
mmondják rám hogy robofób vagyok, lehet hogy igazuk van