1070
Orbiter - A free space flight simulator
  • Sanyix
    Milyen irányszöget? Milyen billentyű kapcsolódik ehhez?
  • caradoc24
    Lehet hogy hülyének néztek, de nem találom az irányszöget, és jó lenne, ha valaki adna egy linket, ahol megtalálom, hogy melyik billentyű mit vezérel. Előre is köszönöm.
  • franko2
    Sziasztok, valaki le tudná irni hogy lehet a Holdra jutni. Pályára állni tudok, a dokkolás is megy, de nem tudom hogy utána hogyan tovább. Jelenleg az AMSO 1.17-es verzióju Apollót használom, nagyon tetszik, szépen kivan dolgozva és van benne 3D fülke is, igaz semmi nem müködik benne, de még így is a legszebb kiegészítő amit láttam, van esetleg más hasonló kiegészítő esetleg Soyuz?
  • Muhu
    OK, bocs, hogy ennyiszer írok, csak közölni szeretném, hogy megtörtént az első normális orbitális pályára állásom a te segítségeddel.Ez annyira normálisra sikerült, hogy az Ecc csak 0.0000-t mutat és a PeA és az ApA között csak 0.3 km van. Köszi!
  • Muhu
    Bocsi, már megvan, level horizon.Eddig azt hittem, hogy az a horizontra állítja XD
  • Muhu
    Hát sikerül pályára állnom, csak az ApA 200 km lett, a PeA pedig 100, mert az ApA megint kilőtt, de most sokkal kisebb ,értékben.Közben rájöttem, hogy a "kilövés" akkor van, ha amikor a PeA átvált pozitíva akkor akármilyen mértékben emelkedek,szóval, ha csak kicsit akkor kisebb mértékben lő ki.Tehát nincs valamilyen gomb, amivel 0 fokra tudom állítani és ott tartani az emelkedést?
  • Muhu
    Köszi, megpróbálom.most még azt is megnéztem, hogy az autopilóta hogy csinálja, de a te módszered valamivel "emberibb".Valahogy csak sikerül majd :).Ja és igen nem tudok túl jól angolul, valamit megértek, de ilyen szakszöveget nem nagyon.Na mégegyszer köszi.Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar válaszolsz...
  • Papirzacsi
    Nem is tudom hol kezdjem. Ha nem nagy gond az angol, akkor javaslom inkább, hogy olvasgass a neten a témában.
    Az első problémádra megoldásnak az tudom javasolni, hogy ne foglalkozz az ApA értékkel. Emelkedj ki a légkörből, majd mikor közelítesz a kiszemelt magassághoz (150km), csökkentsd 0-ra a függőleges sebességedet. Amikor ez sikerült, akkor a horizonthelyzeted változtatásával tartsd nullán a függőleges sebességedet.Ha így csinálsz, akkor be tudod lőni a magasságot, és a függőleges sebesség folyamatos 0-n tartásával nem is fogsz eltérni tőle. Magyarul előidézed azt a helyzetet, hogy folymatosan az ApA pontban leszel. Eközben ahogy gyorsulsz, egyre inkább csökkenteni kell majd a horizont helyzeted, és folyamatosan nőni fog a PeA is. Addig gyorsíts, míg az ECC (excentricitás) majdnem nulla lesz. Ekkor a PeA is az ApA értékének közelébe kerül. Ezzel ki is lőttük a kettes problémát is. :-)
  • Muhu
    Hello!
    Ha nézi még a fórumot vki, akkor tudna segíteni? Még elég kezdő vok és most az orbitális pályára állást próbálgatom, de sehogy se megy.Az első probléma annyira nem nagy baj, mert az elsődleges célom a pályára állás, de azért leírom:
    Szóval emelkedek olyan 70-60 fokos szögbe főhajtóművel és scramjettel.Amikor látom hogy az ApA köleledik ahhoz ahova szeretném (kb 150 km) Akkor elkezdem csökkenteni az emelkedés szöget, de túlságosan nem tudom, mert még nem vagyok elég gyors és zuhanni kezdenék, szal csak max 40 fokra tudom, de így az ApA tobább nő, és csak kb225-nél vagyok elég gyors, hogy ne zuhanja tovább.
    A másik:
    Hát ez a fontosabb...Arról van szó, hogy amikor az Apa közelébe van a magasságom és várom, hogy a PeA nőjjön még minden rendben, de amikor a PeA átmegy pozitívba, akkor apuci (ApA) nagyon durván gyorsan elkezd nőni, így esélyem sincs, hogy a PeA a közelébe érjen.Nem tudom, hogy ez összefüggésben van-e a sebességgel, ami ilyenkorra már 8000 körül szokott lenni, de, ha igen akkor se megyek semmire a hajtóművek leállításával, mert úgy a PeA nem nő tovább.
    Na ennyi lenne, remélem valaki még nézi a fórumot és segít nekem...
  • buke
    Köszi,beindult csak a nagy kapkodásban nem aktiváltam a modulesben:D
  • Sanyix
    Semmi ha a grafikus felület elindul már semmi.
    Ugye nem csak simán a directxeset indítottad? Mert ott ne is várd az ogla funkcióit :D
  • buke
    Sziasztok! Feltelepítettem a készülő új verzió 20070927 dátumú kiadását.Ez így működik. Ezután rátettem az OGLA klienst,de nem tudom előcsalni F7-el az opciókat. Mi szükséges még a működéshez, amit kifelejthettem ? Előre is köszönöm a segítséget.
  • Trucker39
    Nálam elsö szóra elindult és nincs vele semmi baj.
  • beavis3
    Én is beszereztem a Space Shuttle Mission 2007-et, és nekem se müködik:(
  • Papirzacsi
    Én próbáltam ,de igazából nem áll másból a szimulátorozás vele, minthogy folyton kapcsolgatsz kapcsolókat, aminek a feléről nem derül ki, hogy pontosan mi is a szerepe az adott rendszerben. Nembeszélve arról ,hogy pl az Edwards az nem is ott van, ahol a valóságban(nincs peccselve).
    Összességében nyújt vmi élményt, de mivel az első küldi gyakorlatilag abból áll ,hogy folyton kapcsolókat kapcsolgatsz, és semmi mást, így könnyen rá lehet unni, és elveszi az ember kedvét attól, hogy bonybb küldetésekbe is belemenjen. Bár nem kötelező a felszállással kezdeni a küldetéseket.
  • franko2
    Nekem úgy tünik minhat ezek a képek régiek lennének, és a News-nál amennyire értettem nem irnak semmi ilyesmit , bár laz is lehet hogy én tévedek.
    Nem tudon hallotatok a Space Shuttle Mission 2007 nevü szimulátorról, hivatalos oldal, én izé, khm, szóval beszereztem a szimet, de sajnos nem müködött, de ha esetleg valaki próbálta érdekelne hogy milyen.
  • beavis3
    Sziasztok
    látátok ezeket a képeket?:http://orbit.medphys.ucl.ac.uk/gallery.html
    jön a legújabb verzió?
  • buke
    Sziasztok! Belekezdtem egy fiktív bolygó (rendszer) készítésbe,de a level9 és 10-es felbontású fájlokat valami oknál fogva a konvertálásnál(pltex.-be az "L"pontot választva) úgy jelzi mintha nem pont level9-es, azaz nem 16384x8192 pixeles bmp-t , használnék: 9+ ként teszi be és persze az erdemény is az,hogy összefüggéstelen mozaik részek keletkeznek.Van itt valami feltétel,hogy sikerüljön a konvertálás. A Blue Marble féle paneles változatból indultam ki, azt redukáltam, és raktam össze a megfelelő pixeles arányra.
    Itt jött egy másik gond,ami abból adódott, hogy a level10-es(32768X16384) felbontást kialakítva már nem tudtam a fájlt elmenteni a kizárólagos bmp formátumba,csak 3 félét enged ebben a méretben.(*.PSB, *.RAW, *.TIFF)Ha pedig kisebb részletekben kordinátákra felosztva végzem a pltexben a konvertálást, akkor azt egyként kezeli,nem kínálja fel a következő bmp fájl bevitelét. A Lunarcell nem igazán jön be, az max level8-ast tud, bár ez lenne a legkevesebb gond vele.Tudtok valami hasznos fórumot ezekkel kapcsolatban? Elnézést,ha kissé off voltam.
  • buke
    Sziasztok! Az Abu naprendszer v.1-est keresem, mert ez kell az avsimen letöltető v.2 -hez, Az orbithangárban keresem,amire a készítő utal is,de nincs ott már vagy béna vagyok.Ha valaki tudja hol lehet még ez a v.1-es,informáljon. köszönöm.
  • buke
    Köszi,akkor elvileg fel lehet használni, arra ,hogy napot imitáljak egy x-dik bolygóként definiált objektumon valahol az univerzumban.De hogyan?? Mivel én nem értek ehhez:)objektumot persze texturástul persze nem nehéz.Tehát valahogy azt a nap képet kéne rátennem valamire ,ami nem 3d -s?
  • Sanyix
    Nincs mesh. A nap egy 2d ojjektum (kép) :)
  • buke
    Sziasztok! A nap mesh file kinyerhető valahonnan,mivel szeretném felhasználni a nap texturáját,a Star.dds -t más égitesthez, vagy egyáltalán a nap textúráját ,ami lehet egy addon is, hogy tudom más égitesthez hozzárendelni. Az űrhajóknál ilyen gond nem volt, ott ahol szükségem volt rá külön tudtam betenni configokba a mesh-t és a scenariokba így tudtam beépíteni. Segítségeteket előre is köszönöm!
  • buke
    2.szaggatási gond megoldódott: a K-LC-39v.8.kilövési scenery okozza,nem baj majd megosztom a scenariot és a második részben - ahol nagyobb gyorsítás szükséges - már nem lesz benne.
  • buke
    Sziasztok! Van két kérdésem:

1.ha űrállomásra másik égitestről érkezem, akkor mit tudok tenni, hogy viszonylag pontos "érkezési ablakot" alakítsak ki? A föld forgása és az én beérkezésem meghatározott,tehát hiába egyeztetem az Eqi-t köztem és az űrállomás között,attól még lehet akár ellentétes is a beérkezésnél, így túl sok energia megy a pontos Rinc érték eléréséhez.
    Ehhez nincs valami megoldás? A holdi űrállomásnál talán azért nem jött ki ez a gond, mert ott úgy telepítettem azt,hogy érkezésnél alig kell változtatni és a gravitáció se nagy.

2.szaggatási gond: föld -hold -föld utaknál, ha két űrállomás van betéve 1-2 plusz modullal, meg 3-4 hajó,akkor az idő felgyorsításánál 1000x esnél már akadozik 1-2 másodpercre, ha tovább gyorsítanék akkor meg szinte elakad,lefagy az űr.Így nem lehet kalkulálni, sőt a scenario editorban a dátummal még rosszabb a helyzet. Lehet,hogy nagyon megterheltem, mert kiszedve az objekteket simán ment a gyorsítás, és default scenariokban is. Jelentkezett másnál is ez a jelenség? Van rá valami megoldás? Köszi a segítséget! Péter.
  • Sanyix
    Attól függ mennyi idő. Direkt pályára állással 20 perc körül van, játékbeli időben, és valódiban is, mert mert végig irányítani kell a gépet, ami időgyorsítással nem egyszerű.

Az összevissza forgás valószínűleg abból adódott, hogy nagy időgyorsítással beértél a légkörbe.
  • Larionov
    Az időgyorsítással szokot van gond a sima Deltagliderben, ha jól emlékszem akkor ha 100x-os fölé emeled az időgyorsítást.
  • Larionov
    Az Apollo űrhajóban körbenézhetsz 3d-ben, és 2d-ben megvan a panelok nagy része. A fő panel azt hiszem már teljesen kész, minden kis kapcsoló működik és funkcionál. Pont úgy néz ki mint az Apollo 13 című filmben, ha jól emlékszem valahol egyszer azt olvastam, hogy a NASA-tól nyugdíjba vonult mérnökök fejlesztik. Ezzel csak az a baj, hogy full realisztikus, teháőt az eredeti ellenőrzőlistákon kell végigmenni indulás elött stb, stb... Én csak felraktam és körülnéztem benne, de mivel angolul nem tudok és magyar leírás nincs hozzá, nem is lovaltam bele magam.
  • krisztian005
    Sziasztok, nemrég ismertem meg az Orbitert és nagyon jó szimnek találom, rengeteg kiegészítőt találtam a neten, de sajnos olyat nem nagyon találok amibe 3d fülke vagy legalább 2d panel lenne, a DeltaGlider nagyon tetszik mert 3d klikkelhető fülkéje van, de sajnos ez a valóságban nem létező ürhajó, ha esetleg létezik hasonló valóságban is létező ürhajóhoz, pl Soyuz, kérlek irjátok meg honnan lehet letölteni. Esetleg azt nemtudjátok hogy készül-e ujjab verziójú Orbiter? Valahol már elég rég olvastam hogy készül ujjabb Orbiter, de azóta semmi hír :-(
  • mama2
    Az már van, hogy felszálltam, az ürbe, látom magam előtt a földet, nyomim az irány gombokat, hogy mittomén, majd elrepülök a kos csillag képhez, erre elkezd az egész kép, meg a hajó is forogni, de mint állat. Távolítom a kamerát a görgövel, és látom, hogy maga a föld is pörög forog, de nagyon gyorsan:P. És az mi hogy: 1 óra a pályára állás? valódi egy óra, vagy játékbeli?
  • Sanyix
    Delta Gliderrel úgy mint egy repülővel. 1 óra kb pályára állás, várakozás indulási ablakra, kb 2 óra utazás 100000x-es időgyorsítással (ugyanis az uránusz egy csöppet messze van), leszállni rá nemtudom hogy lehet e az orbiterben, de mivel valójában gázbolygó még nem próbáltam.
  • Larionov
    A DeltagliderIII egy külön hajó, alapból nincs benne a játékban külön kell felraknod. De elöbb a sima Deltagliderrel tanulj meg repülni,ahogy azt a leírásban is javasolják, azzal egyszerűbb mert a légkörbe visszaérkezésnél nem tudsz elégni, nincs legénység akiket nem kéne kinyírnod drasztikus G hatásokkal stb, stb...
  • mama2
    Hol van az a DeltaGliderIII mappa? Mert én csak sima DeltaGlider mappát látok csak.
  • Larionov
    Orbiter magyar oldal - Rovatok
    A kezdetek rész alatt megtalálod az első repülések című leírásokat. Ezek a leírások elvezetnek egészen a Holdig, lépésről lépésre megtanítva mit hogyan kell használni. Amire sikeresen eljutsz a Holdra, rájössz hogy mi a különbség a játék és a szimulátor között. :)
  • davos80
    Azért írtam,hogy nem játék,mert úgy látom, te annak szeretnéd használni.
    Ha valóban érdekel, itt találsz leírást.
    A Földet elhagyni nem kis dolog, nemhogy bolygókra utazni - visszatart a Föld gravitációs erőtere.
  • mama2
    Oké akkor szimulátor. De azt mondja már meg valaki, hogy hogy a rohadt életbe lehet felszállni? És ez milye? Felszállok, és elrepülök az uránuszhoz, majd leszállok rá?
  • davos80
    A szimulátor az egyáltalán nem játék,hanem szimulátor.
    Ezzel kb. annyit mondtál, az alma nem alma,hanem körte.
  • mama2
    Hát mi ha nem játék? Szimulátor. De az is egy játék:P.
  • davos80
    Ez nem játék.
  • mama2
    Csak megtaláltam, leszedtem. 1: A menűűben már nem tudok eligazodni, azt értem, hogy van amit ki lehet választani hogy már azonnal az ürbe kezdjek, satöbbi. 2 kérdésem lenne: 1.: Melyiket kell választani ott a menűben, hogy a földröl induljak, és szépen menjek fel a világürbe, majd ott bolyongjak(lehetőleg, valami gyors űrhajóval). 2. kérdés:Dzsojsztikom van(olyan mint régen a ps1-hez, csak kissebb), de még így is qva nehéz irányítani:P.Néha felvillannak rakéták, megmozdul a hajó, de ha elersztem a gombot, vissazesik eredeti helyére, vagy, ha nyomva tartom, akkor olyanb mintha felakarna szállni, de felborul:P. Hogy kell irányítani?
  • mama2
    Ezt honnan lehet leszedni? Mert a hivatalos oldalrol nem megy:(.