1070
Orbiter - A free space flight simulator
  • buke
    Ja. azt elfelejtettem említeni ,hogy én a szinkronizálásra az IMFD 5.1 -et használom még most is működik:) 2010-esen is.
  • buke
    Szia!Szinkronizálásnál a Rinc biztos 0 volt? Biztos lefékeztél az iss közelében,--amikor az átmeneti pálya végén legközelebb volt az iss--, mert régebben nálam is jelentkezett ez a gond. Amióta ezekre odafigyelek nincs ilyen gondom. Ha a pálya eltérés nagy marad, a sebesség különbség is ennek megfelelően nagyobb lehet ciklikusan,amit nehezen lehet kikorrigálni utóbb.Egy pontos szinkronnal ezek megelőzhetők.
  • DirtyVisions
    És még egy: A következő problémám adódott. Nekifutottam mégegyszer ennek a dokkolásnak. Minden simán megy, beállítom a rádió adót is, megjelenik a két háromszög. Ráfordulok a sebességvektorra, közel a 0-ig lassítok, majd át az ISS néztetére, ráállítom a sebességvektor keresztjék, adok némi gázt és közeledek az ISS felé. Ez eddig jó, és első alkalommal meg is pillantottam magát az űrállomást, de most valahogy nem látom. Egyre jobban közelítek, elkezd pittyegni a masina, közeledek, és egyszer csak a négyzet elhúz mellettem, és nem tudom mi történt. Az űrállomást nem is láttam, csak úgy eltűnt, és máris óriási távolságban van tőlem. Mit ronthattam el?
  • DirtyVisions
    Illetve még egy kérdés: Láttam, hogy már többen is kérdezték ezt a multiplayer dolgot, és hogy erre a megoldás ez az OMP. Megnéztem a linket, majd az adott egy másikat, ahol a fórum topikok közt keresgéltem, de nem találtam rá. Esetleg tudnátok adni egy direkt linket? És még egy, láttam hogy szerveztetek még januárban ilyen összejövetelt, esetleg lehetne megint egy ilyen "mókázást" tartani, ez talán nekünk bénáknak is segítene.
  • DirtyVisions
    Köszönöm! Amúgy visszavonom ami mondtam, a bill. kombinációk nálam tényleg nem mennek, de így is megtaláltam a kellő paneleket és már megyeget. Épp dokkolni készültem az ISS-en, az utolsó pár méter volt hátra, és akkor bejött egy flash frissítést kérelmező kis ablak, mire visszahoztam a játékot a tálcáról, az ISS eltűnt, megpróbáltam megint nekimenni, de megbolondult a játék.... De megpróbálom mégegyszer, mostmár gyorsabb is lesz szerintem.
  • Hmuda
    Kezdésnek mindenképpen ajánlom ezt:
    Go Play In Space
    Angol nyelvű. Az atw-s oldalt sajnos nem tudom elérni különféle okok miatt, így nem kommentálom az ottani dolgok aktualitását és más magyar leírásról nem tudok. Az biztos, hogy a GPIS nekem rengeteget segített az alapok elsajátításában.

Ha már elég jónak érzed magad akkor a hivatalos Orbiter fórum tutorial szekciójában vannak még nagyon jó anyagok a magasabb szintű feladatokra összehozott MFD-k kezelésére.
  • DirtyVisions
    Sziasztok!
    Régen próbálkoztam ezzel a szimulátorral, de aztán valami miatt abbahagytam. Most megint megpróbálnám, hátha sikerült valami csinálnom benne. Tényleg teljesen kezdő vagyok. Ismerem az orbiter.atw.hu-t, és itt van pár igen hasznos magyar leírás, viszont nekem valahogy nem megy. Elég régen frissítették már ezt az oldalt, és így lehet hogy az itt leírt gomb kombinációk már nem azok, amik régen voltak. Esetleg tudtok adni valami másik leírást, ami frissebb? Ha lehet magyarul, úgy könnyebb, mert a spec kifejezéseket könnyebb megérteni, de ha csak angol van, nekem az is megfelelő lenne.
  • galimatika
    Ez szívás! Mire végre kipróbálhatnám az OMP-t addigra a vihar miatt elment a net

• galimatika
    Köszönöm a gyors választ!
    Már le is töltöttem.
  • dunyec
    Van!
    OMP: http://orbiter.dansteph.com/index.php?news=46
  • galimatika
    Sziasztok!

Én azt szeretném kérdezni, hogy van e mód arra, hogy multyplayer mod-ban egymással is tudjunk játszani?
    Van e erre valami lehetőség?
    Ha volt már erre vonatkozóan válasz akkor bocsi, de nem olvastam vissza.
  • buke
    Szia! A bétában imfd-t használtam,általában ment,amikor nem akkor én voltam rossz pozicióban,kicsit változtattam ezen aztán már ment az imfd5.1 -el. Mennie kell annak!
  • buke
    Sziasztok! A shuttle fleet STS kiegészítő egyenlőre nem megy a 2010-es verzióban vagy valamit nem jól csinálok az installnál?
  • sanyicks
    űrállomással? Régen a tangential transferrel lehetett, de azt úgy tudom kivették. Viszont align és sync mfd-vel is sima, csak nem automatikus :)
  • Apocalipto
    Köszi! :)
  • dunyec
    Van hang csak külön kel letölteni.
    OrbiterSound: http://orbiter.dansteph.com/download/OrbiterSound35.php
  • Apocalipto
    Lehet hülyeséget kérdezek, de ebben a játékban nincsen hang?
  • dunyec
    Hogyan kell szinkronizálni a imfd-vel? Mert találtam 2006-os írásokat itt, de valamiért nem azt csinálja amit le van írva.
  • parasztbicska
    Leszedtem az orbiter 2010-et, nagyon király kis szim de sajna semmit nem tudok csinálni, láttam hogy van benne pár tutorial végignéztem amiben a space shuttle megy az issig hát nagyon jó de nagyon bonyolult is, feliratozzák hogy mit miért meg hogy kell csinálni de nem tudok angolul és nem sokat értettem, valaki nem csinálna magyar feliratot ezekhe a tutorialokhoz?
  • sanyicks
    NAV mfd-nél beállítod a frekvenciákat, és azokat tudja mutatja majd a hsi.
  • dunyec
    Hogy kell használni a HSI MFD-t? A Manual-ból nem értek semmit.
  • Hmuda
    Megjelent az új nem-béta verzió.

http://orbit.medphys.ucl.ac.uk/home.php
  • buke
    Sziasztok!
    Változott a béta letöltő oldal,adownloadorbitersim-ről már tudom tölteni direktbe a 2010 orbiter textura fájlokat.
  • Oláh Herkules
    hát nekem még a torrentet sem sikerül megnyitni, ugyanis akárhányszor töltöm le a zipet, megnyitáskor azt írja hogy hibás a zip.
  • buke
    Sziasztok! Tud valaki egy nem torrentes linket a mars level 11-es textúra letöltéséhez,mert ez így mintha nem indulna el. Ősszel normál letöltéssel szedtem le a hold 11-est az orbiterbeta helyről kiindulva,de ezek eltűntek.
  • mujahedin
    shuttle fleet-ben van aoa tartó automatika, azt kell benyomni, kézzel tartani kb lehetetlen, na meg fárasztó is.
    dg-vel viszont máshogy kell belépni, mert nem úgy repül mint az űrsikló. Ha jól emléxem dgiv-vel alig kell bedönteni.

De kipróbálhatsz egy belépést autofcs-el, ott látszik mit miért csinál, bár nem tudom dgiv-vel működik-e, de űrsiklóval igen. Vagyis biztos hogy működik mindennel, csak a default belépési profil nem biztos hogy jó a gép képességeihez.
  • dunyec
    Üdv! A megfelelő helyen való belépéssel van a gond. A legutóbbi próbálkozásomnál a pályám át se vezetett a Cape Canaveral felett. A leérkezéskor csupán 4300km volt a távolság. Még egy kérdés. Hogy tartod a 40 fokos AoA-t? Nekem csak akkor megy, ha DGIV-et az autópilóta vezeti.
  • mujahedin
    ez úgy megy, hogy megfelelő helyen lépsz be a légkörbe, és megfelelően irányítod a siklót. Én imfd reentry mfd-jénél 7 fokos anticiptationnal, és 1-1,5 fokos belépési szöggre szoktam fékezni, majd belépéskor 40 fokos AoA tartás, és a bedöntéssel szabályozni az ereszkedést és a lassulást.

vannak róla videok, pl ez
  • dunyec
    Üdv! Hogyan lehet úgy visszatérni a Földre, hogy ne legyek több száz kilométerre a Cape Canaveraltól? Ez valamiért sohasem sikerül.
  • Oláh Herkules
    fejlődik az ogla:
    naplemente naggyon durván néz ki
    naplemente földkörüli pályáról
    domborzat, légkör
    hold felszín
  • buke
    Sziasztok! Leszálló platformot,szimpla felületre,hogy lehet kialakítani egy aszteroidán,mert nekem csak az elméleti gömb felületére teszi a hajót,ami jóval a felszín felett van legtöbbször. Azt már megfigyeltem,hogy ha bázist építenek ehhez a fix ponthoz,akkor jó.(Mars2060 Phobos)Nekem elég lenne egy szűz terület,a koncepcióm is ez,mert bonyolult objekteket nem tudok egyenlőre alkotni.
    Amúgy a korai eltűnési hiba megoldódott: kisebbre vettem a méretet(a Radius ne legyen nagyobb 1.0000-nél!) a 3dsmaxban és inkább a geosphere-ből csináltam, mert ennél alapból tagoltabb a kiindulás azonos méretnél.
    Elég változatos amorf objekteket lehet készíteni rövid próbálgatás után is,közelítve a valós formákhoz. De mivel ez a program a repülésről szól,így természetes lenne a landolás ezeken az égitesteken is.
    aaszteroida készítési leírások,képekkel: tutorial és egy részletekre is kitérő tutorial_reszletes
  • buke
    Sziasztok! Készítettem egy aszteroidát. 3dsmax9-ból exportáltam msh formátummá,(max2msh.ms) látszik is az orbiterben,de a zoomolásnál túl hamar eltűnik. A többi ilyen aszteroida,a régiek és újabbak is kb.6x nagyobb távnál tűnnek el.Mi lehet a gond?
  • Sanyix
    OMG!
  • Hmuda
    Tex megint alkotott.
  • BravoFox
    Sziasztok!
    Csütörtökön (jan.14.) este 8-tól megint összejöhetnénk egy kis Orbiter-beszélgetésre, ha van hozzá kedvetek.

Csak egy ingyenes Second Life kliens kell hozzá (www.secondlife.com), és keressetek "odabenn" rá a WINGBEST nevű helyre.
  • Hmuda
    Bocs, hogy nem voltam, de tegnap este menni kellett pakolni az új házban és mire hazaértem már teljesen kiment a fejemből. Két hét múlva bepótolom. :)
  • BravoFox
    Most fura módon csak repszimesek jöttek, innen senkit sem láttam, de legalább picit beszélgettünk az Orbiterről így is. Két hét múlva (a jövő hét pont karácsony) megint várlak titeket "odabenn" egy beszélgetésre vagy akár oktatásra. Ha valamelyikőtök vállalja a témavezetést, oktatást, akkor még komolyabb összejöveteleket lehetne tartani. A lehetőség adott, rajtatok múlik, hogyan használjátok ki.
  • cash888
    Hát eddig valahányszor benéztem, max csak BravoFox volt jelen, senki más... jó lenne egyszer elcsípni bent pár embert!
  • BravoFox
    Szerintem ez nem hangban fog menni, de holnap is tarthatunk egy megbeszélést. Kötetlen, aki tud, jön. A hely adott, lehet használni.

A randevú egyébként még egy lépésből áll, ugyanis a sebességedet a végén az ISS-hez kell igazítanod. Tehát szerintem jól csináltál mindent, csak hagytad, hogy elússzon melletted a célpont, és nem "fékeztél rá". Ha bejössz, majd ezt is megbeszélhetjük, nekem párszor már sikerült. Legutóbb egy műholdat raktam ki, aztán leszálltam, visszamentem, randevúztam vele, beraktam az űrhajóba (még a napelemeket is be lehet a műholdon csukni!), és hazahoztam. :D
  • cash888
    No, ismét egy kis sikerélmény: a SyncMFD és AlignMFD segítségével ráálltam az ISS pályájára, majd szinkronizáltam, de a nagy izgalomban, valamit elnyomkodhattam, mert az ISS kb. 20m-re tőlem repült el... :D
    Nem baj, legközelebb jobban fog menni! ;)

Apropó, ma ismét éjszakás leszek, ha lenne rá mód, a mai Orbiter beszélgetést is rögzítenétek? Nagyon hálás lennék érte!